L209C207 #1579... max valid @ -95°C 5844MHz, 1.832V:
LN2 next week. Sry, I'm too lazy to translate now.

http://oc-lab.si/forum/viewtopic.php?f=5&t=6056

Ivo prvič na poštenem mrazu
Gornja Radgona, 27.04.2012

V četrtek popoldne sem po pošti od Simona fasal njegov prvi Ivy Bridge (IVB na kratko), ki ga je uspel kupiti potem kitajskega eBaya pred kakšnim tednom dni. Ker je bil včerajšnji dan, t.j. petek, rezerviran za hribe (domov prišel šele v soboto ob pol enih zjutraj), sem se navijanja lotil šele danes. Seveda sem se skuhal kot rak ("kreme za sončenje so za šleve" mentaliteta...), zato danes nisem v vizualnem stanju niti za v gostilno . Na žalost se nama s pajdašem Moonmanom ni uspelo dobiti, da bi zadevo 'razdevičila' v dvoje (o kriza, kakšen stavek ), zato se bo tortura nadaljevala po praznikih, najverjetneje v družbi parih solidnih grafikih in tekočega dušika. Takrat 6GHz+ ne bi smelo uiti.

Pripekalo je in se vdiralo do riti...

Tukaj so moje hitre ugotovitve glede tega čipa:
- čip prav ljubi mraz, vsakih 10°C nižja temperatura da v grobem ~80MHz višjo frekvenco
- čip požira volte in z njimi skalira kot za stavo, obstaja velika nevarnost kurjenja čipa na krilih samozavesti (2Vcore je po izkušnjah Ukrajinca Maj0r-ja tudi na -190°C smrtno)
- Pi32M ni ravno hiter (?)
- Ivy je E8600 za leto 2012! Sedaj se tudi s povprečnim čipom, kompenzirano z mrazom in volti, da dosegati luštne rezultate. Koga briga, če je čip IVB za 24/7 slabša izbira za nedeljskega navijalca kot SNB.

To ni prvič, kar sem se igral z IVB-jem. Že v torek, 24.04.2012, sem na Simonovo povabilo odšel v Portorož, kjer sva na hitro ob skodelicah vroče kave hitro preizkusila njegovo najnovejšo igračko, Core i5 3570K 'Ivy Bridge' procesor, prvi retail primerek na slovenskih tleh, na njegovem single-stage kompresorskem hlajenju (cca. -44°C v loadu). Po urici ali dveh igranja sva hitro prišla do omejitve čipa, ki je znašal okoli 5.48GHz (SuperPI 1M - 1.725V) oz. 5.32GHz (Wprime 1024M - 1.6V). Omenjene podatke delim zaradi lažje predstave o samem skaliranju (najin sistem je z izjemo rama identičen):

Sistem:
- Intel Core i5 3570K retail (L209C207)
- ASUS Maximus V Gene (0701 bios)
- 2x2GB Kingston HyperX DDR3-2133 (Elpida)
- PoV GeForce 8400GS 256MB PCIe
- Teamgroup 8GB SSD
- 750W Seventeam V-Force PSU

Hlajenje:
- CPU: dvo-stopenjska kaskada (R-507/R-1150) @ ~ -95°C

Izolacija oz. bolje rečeno zaščita pred vlago:
- stiropor (jeba, ni bilo armaflexa nikjer pri roki) za pod ploščo
- gumice okoli CPU-ja
- živilska folija (za zaščito gumic pred svinjarija + dodatna zatesnitev)
- papirnata brisača (da vpije morebitno vlago okoli uparjalnika)

CPU-Z suicide shot:

2D rezultati:
- Pi1M @ 5821MHz, 1.83V
- PiFast @ 5757MHz, 1.75V
- Pi32M @ 5768MHz, 1.73V
- Wprime 32M @ 5655MHz, 1.77V
- Wprime 1024M @ 5617MHz, 1.75V

Glede na moč procesorja in ustrezne pogoje, ki jih je imel, ni treba izgubljati besed, da so vsi dobljeni rezultati novi slovenski rekordi. Ker bodo čipi že ta teden postali široko dobavljivi tudi pri slovenskih trgovcih, se je kaj kmalu za nadejati konkurence!

Lep OC pozdrav,
Niko :drunk: