Page 1 of 4 1234 LastLast
Results 1 to 25 of 93

Thread: ASUS P5K Deluxe Vmods.

  1. #1
    Nice Hardware!!!
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Finland/Tampere
    Posts
    1,852

    ASUS P5K Deluxe Vmods. (FULL)

    Here are my findings so far. Please add mod pictures if you find them.
    I don't have time to look vddr mod today.

    Vdrop isn't needed with Deluxe. With vcore mod drop is only 0.01V

    Vcpu:
    P5K vcore mod.jpg

    Vmch:
    Vmch mod.jpg

    Vsb: (Thanks to team Japan)
    vsb.jpg

    Vcpu PLL: (Thanks to team Japan)
    cpu-pll.jpg

    Measure points:
    cpu-pll-vsb.jpg

    I HAVE TESTED THESE MODS AND THEY ARE WORKING 100%.
    Last edited by SF3D; 08-19-2007 at 01:01 PM.
    You are as good as your samples are!

  2. #2
    Xtreme Member
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    131
    Thanks for sharing SF3D.. i find that CPU PLL voltage and vfsb seems critical for kentsfield overclocking with high fsb.. anyway u can find the vmod for that?
    [vRz] Nexus

    CPU: Intel Q6600 - 3600Mhz - 1.4v Motherboard: DFI X38 T2R LT - Memory: Cellshock CL4 PC2-8000 2 x 1GB
    Display
    : Dell 2407WFP-HC A00 | Powercolor PCS 3870 Crossfire - 512MB
    Storage: Western Digital 2 x 36GB Raptor ADFD SATA (Raid 0) | Western Digital 250GB SATA II | Hitachi 80GB SATA II | LG 20x SATA DVD-RW
    PSU
    : Thermaltake Toughpower 1200W Enclosure: SilverStone TJ09 B-W Input: Logitech G15 Keyboard | Logitech G5 Mouse


    3DMark06

  3. #3
    Xtreme Member
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Thessaloniki - Padova
    Posts
    153
    thx SF3D
    Pc Server: Amd Opteron 170 Dual Core 2000@3100Mhz, Dfi Lanparty Nf4 Sli-DR AD0, 2x1Gb Crucial Ballistix 280Mhz Cas 3-3-3-8 , Nvidia XFX 8800 GTS 512Mb , Matrox RT X100 Pro Video editing Card , Dexatek Sphere DVB-S Card , 4x1000Gb Western Digital 7200 Sata In Raid , 4x500Gb Western Digital 7200 Sata In Raid, 2xSamsung 20x Dvd-Rw , Thermaltake 1500Watt Mod , Dell 24' Lcd Black and much much more
    Pc Desktop: Intel E8400 3000@4200Mhz, Asus Maximus Formula SE , 2x1Gb Crucial Ballistix Tracer Pc8500 D9GMH , Nvidia XFX 8800GTS 512Mb , 1x200Gb Maxtor 7200 Eide , Nec Dvd-Rw 3520, Ocz Powerstream 600Watt........
    Pc Desktop 2: Intel Q6600 G0 2400@3800MHz , Dfi DK P35 T2RS , 2x1Gb Crucial Ballistix Tracer Pc8500 D9GMH , Nvidia Zotac AMP 8800GT , 1x200Gb Maxtor 7200 Eide , Thermaltale 750Watt Mod .......
    Pc Laptop: Dell Xps Gen2 , Centrino Sonoma 2,0Ghz , Ram DDR2 Kingston 2x1Gb 533Mhz , Nvidia 6800Ultra 256 Gddr3 , Ibm 60gb 7200 , Lcd 17'UltraWide With TrueLife, DvdRW-Dual....
    Pc Tablet: Toshiba Portege M200 , Centrino 1,5Ghz , Ram 2x512mb 400Mhz , Nvidia 5200 , Ibm 60gb 7200 ....

  4. #4

  5. #5
    Xtreme Cruncher
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    EU
    Posts
    902
    Quote Originally Posted by Extera View Post
    Anyone found Vdimm already?
    Testing and work ok



    Martin
    Attached Images Attached Images


    Life sometimes gets in the way of what we want to do.

  6. #6
    Champion
    Join Date
    May 2006
    Location
    Bangkok, Thailand
    Posts
    1,377
    just right, Thx DEVIL K-ce
    Sorry For My English
    OverclockZone Team
    THAILAND

  7. #7
    Xtreme Enthusiast
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    The Netherlands - Rotterdam
    Posts
    586
    Quote Originally Posted by DEVIL K-ce View Post
    Testing and work ok



    Martin
    Your my hero, might be a noobish question, but witch pin is ground (pin3, left or right pin)? I alway's use a other ground
    and witch point is Vdimm messurepoint?

    Thanks in advantage

  8. #8
    Xtreme Cruncher
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    EU
    Posts
    902
    Hi

    Modded foto

    Also I use PIN 6 and other ground



    Martin
    Attached Images Attached Images


    Life sometimes gets in the way of what we want to do.

  9. #9
    Xtreme Member
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Pittsburgh, PA
    Posts
    117
    where is the vcore read point?
    i5 760 @ 3.80Ghz (200x19) 1.25v | Asus P7P55D-E Pro
    2x EVGA 460GTX 1G | G.Skill 8G CL9 1600 @ 1600 8-8-8-24-1 1.60v
    2x WD 160G Raid 0 | Hitachi 750G | WD 1TB
    Antec Quattro 850w | CNPS 10X Performa
    Antec Twelve Hundred Case

  10. #10
    Xtreme Enthusiast
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    The Netherlands - Rotterdam
    Posts
    586
    Thanks DEVIL K-ce

    Vcore messurepoint is usaly somewere on the mosfets, under the heatsink in this case. I realy need do get into electonica more

  11. #11
    Xtreme Cruncher
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    EU
    Posts
    902
    Vcore monitor work ok from bios, but You can check vcore with DMM under this coil



    Martin
    Attached Images Attached Images
    • File Type: jpg 2.jpg (134.4 KB, 19552 views)


    Life sometimes gets in the way of what we want to do.

  12. #12
    Xtreme Member
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Pittsburgh, PA
    Posts
    117
    Thank you
    i5 760 @ 3.80Ghz (200x19) 1.25v | Asus P7P55D-E Pro
    2x EVGA 460GTX 1G | G.Skill 8G CL9 1600 @ 1600 8-8-8-24-1 1.60v
    2x WD 160G Raid 0 | Hitachi 750G | WD 1TB
    Antec Quattro 850w | CNPS 10X Performa
    Antec Twelve Hundred Case

  13. #13
    Xtreme Member
    Join Date
    May 2007
    Location
    Italy
    Posts
    316
    Hi all,please,anyone know the resistance value to do for example 1.9 V?
    For example,If you set 1.7 V from Bios how it's the value on the trimmer? 20 kohm? 10? or so?

  14. #14
    Xtreme Enthusiast
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    The Netherlands - Rotterdam
    Posts
    586
    Hi, The Vdimm monitor point does not seem to work.
    Vcore works fine, but I cant readout the Vdimm now to test the Vdimm mod.

    Is there a different reading point?
    Thanks

  15. #15
    Xtreme Cruncher
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    EU
    Posts
    902
    Hi

    My bad - on this photo is working vdimm monitoring point


    Martin
    Attached Images Attached Images


    Life sometimes gets in the way of what we want to do.

  16. #16
    Xtreme Member
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Pittsburgh, PA
    Posts
    117
    I cant get the lead from my dmm under those coils, can anyone let me know if this point reads the same voltage? I checked voltage here and it is 0.01v less than what is set in bios.
    Attached Images Attached Images
    i5 760 @ 3.80Ghz (200x19) 1.25v | Asus P7P55D-E Pro
    2x EVGA 460GTX 1G | G.Skill 8G CL9 1600 @ 1600 8-8-8-24-1 1.60v
    2x WD 160G Raid 0 | Hitachi 750G | WD 1TB
    Antec Quattro 850w | CNPS 10X Performa
    Antec Twelve Hundred Case

  17. #17
    Registered User
    Join Date
    May 2007
    Posts
    33
    is there any way to pencil mod for more vcore as i dont really want to solder my board


    if i did solder a variable on is it this one

    18-Turn Cermet 50k

    An 18-turn cermet preset with slipping clutch (23 mechanical turns), end stops and infinite electrical resolution. Power rating 0.75W at 70C. Max working voltage 315V. Tolerance: ±10%. Temperature coefficient: ±100ppm/C max. Values available: 500‡;,...

    i noticed it has 3 pins where does the 3rd pin go?
    Last edited by cuprasport; 06-05-2007 at 05:53 PM.

  18. #18
    Registered User
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    malasiae
    Posts
    4
    why Vmch ????

  19. #19
    Xtreme Member
    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    282
    So what kind on results have ppl got from this , is the ~530 wall gone ?

    SF3D : Did the MCH mod gain you any thing ? I dont even find I need to use the 1.7 that bios has . 1.55 works for my 4ghz runs .

    Has any one Confermed Hemi's other Vcore read point ?
    E6420 @ 8x499 (Clock Gen After That)
    P5K Deluxe (Looking for mods to get me over 530 FSB)
    2x1gig Ballistix 600Mhz @ 5-5-5-10 2T
    Corsair 620hx
    Evga 8800gts 320mb @ 676/1050 Vgpu@ 1.45v Vmem @ 1.9v

  20. #20
    Registered User
    Join Date
    May 2006
    Posts
    4
    I need a VCore Pencil-Mod to, can anyone help me?

  21. #21
    Xtreme Enthusiast
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    Portugal, Lisbon
    Posts
    568
    Same mod's for asus p35 mobo, p5k ws ?


    "God...i know she's dead :'( but keep her soul alive because in my heart she will never die :'(" VoRtAn_MaDgE
    Nc te eskecerei avó! :'(

  22. #22
    Nice Hardware!!!
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Finland/Tampere
    Posts
    1,852
    Updated the first post. All Vmods are here now!
    You are as good as your samples are!

  23. #23
    Xtreme Member
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    smyrna, TN
    Posts
    379
    would the vcore and vdimm mods be the same for p5k-e?

  24. #24
    Gigabyte Champion USA
    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    507
    I am trying to confirm if some of these mods are the same for the P5K Prem too. The board layout and components seem identical to the Dlx, but use diff brands.

    Can someone with a Dlx measure the PLL and FSB VTT points and tell me what readings you get at minimum BIOS setting for them (not AUTO) and then 1 or 2 steps up? Neither of the voltages I measure on those legs on the Prem ever change no matter what I set the Vpll or FSB Term to in BIOS. No one else here seems to have done the mods on a Prem yet, so I am curious if I just need to look for different measure points on the Prem or if I need to dig further than that.

    See my thread here for additional info/pic of the Prem board if you can help out

  25. #25
    Nice Hardware!!!
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Finland/Tampere
    Posts
    1,852
    Quote Originally Posted by toddm27 View Post
    would the vcore and vdimm mods be the same for p5k-e?
    The answer is yes
    You are as good as your samples are!

Page 1 of 4 1234 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •