Results 1 to 3 of 3

Thread: New to Bloomfield

  1. #1
    Xtreme Member
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Western Maine
    Posts
    126

    New to Bloomfield

    Hi all, So I have recently upgraded my main system to a 920 D0, EVGA X58 SLI (758) with 12GB (3x4) Corsair 2000 CL9 RAM, and am trying to go through the full process of overclocking the platform, but I can't seem to break 192 BCLOCK, I am currently pumping +375mV on the CPU VTT (QPI/VTT) and have the memory close to defaults as I was having trouble from 180-190 with the memory at the lower multiplier (may have just been the DIMM voltage)

    So just wondering, is +375mV safe? I assume as miahallen mentioned in his guide that generally default is 1.15 so that makes me at 1.525v, is that true for EVGA boards? I wish it didn't list things as +xxxmV instead of saying what it actually was... also, I have Vcore manually set to 1.0875

    TLDR: is ~1.525v VTT safe? and is 192BClock reasonably normal for a 920?

    192bclock@+375mV-VTT.jpg

    Thanks
    If I forget to say it, Thank You

    As of 9-12-2013: Core i7 920 D0 / EVGA X58 SLI / Corsair Dominator 3x4G 2000MHz CL9 / GTX 460 1GB / HX750 / CoolerMaster Hyper N520 / Acer 23" 1080p TV
    To Be DICE'd: GA-EP45-UD3R F12, 4GB OCZ Reaper HPC, Q8400/Q8300/E8400/E7500/E7400's/Pentium Ds/Celeron Ds/Pentium4s under a man-made CopperPot (w/ manuf. Copper NB pot)

  2. #2
    Xtreme Addict
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    At work
    Posts
    1,381
    That voltage is quite high. I personally used and additional 0.06V on my Vtt to get an easy 200MHz on my Frankenputer that I built from spare parts. I'm no expert, but try lowering your Uncore multiplier and see what you get.
    Server: HP Proliant ML370 G6, 2x Xeon X5690, 144GB ECC Registered, 8x OCZ Vertex 3 MAX IOPS 240GB on LSi 9265-8i (RAID 0), 12x Seagate Constellation ES.2 3TB SAS on LSi 9280-24i4e (RAID 6) and dual 1200W redundant power supplies.
    Gamer: Intel Core i7 6950X@4.2GHz, Rampage Edition 10, 128GB (8x16GB) Corsair Dominator Platinum 2800MHz, 2x NVidia Titan X (Pascal), Corsair H110i, Vengeance C70 w/Corsair AX1500i, Intel P3700 2TB (boot), Samsung SM961 1TB (Games), 2x Samsung PM1725 6.4TB (11.64TB usable) Windows Software RAID 0 (local storage).
    Beater: Xeon E5-1680 V3, NCase M1, ASRock X99-iTX/ac, 2x32GB Crucial 2400MHz RDIMMs, eVGA Titan X (Maxwell), Samsung 950 Pro 512GB, Corsair SF600, Asetek 92mm AIO water cooler.
    Server/workstation: 2x Xeon E5-2687W V2, Asus Z9PE-D8, 256GB 1866MHz Samsung LRDIMMs (8x32GB), eVGA Titan X (Maxwell), 2x Intel S3610 1.6TB SSD, Corsair AX1500i, Chenbro SR10769, Intel P3700 2TB.

    Thanks for the help (or lack thereof) in resolving my P3700 issue, FUGGER...

  3. #3
    Xtreme Member
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Western Maine
    Posts
    126
    dropped the uncore and memory multi's and now have the VTT @+275, just random settings thrown at it stable, so it seems like i just wont be able to have the memory running that fast (w/uncore) with this CPU combo so i'll just have to play more with timings as I would rather not have the VTT that high if I can avoid it!

    192bclock@+275.jpg

    Stay Tuned as I keep Tuning!
    If I forget to say it, Thank You

    As of 9-12-2013: Core i7 920 D0 / EVGA X58 SLI / Corsair Dominator 3x4G 2000MHz CL9 / GTX 460 1GB / HX750 / CoolerMaster Hyper N520 / Acer 23" 1080p TV
    To Be DICE'd: GA-EP45-UD3R F12, 4GB OCZ Reaper HPC, Q8400/Q8300/E8400/E7500/E7400's/Pentium Ds/Celeron Ds/Pentium4s under a man-made CopperPot (w/ manuf. Copper NB pot)

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •