Page 2 of 6 FirstFirst 12345 ... LastLast
Results 26 to 50 of 138

Thread: Hack gets PhysX and Radeon working again

  1. #26
    Xtreme Enthusiast
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    531
    In a spanish forum they also worked in a solution: you need to plug a monitor into de NVIDIA card in order to make it run..so they created a "monitor emulator":





    One way or another, I think people will keep using their NVIDIAs to use physx...


    PS: credit to starball, the one who posted that "item" XD
    Last edited by prava; 10-05-2009 at 06:03 AM.

  2. #27
    Xtreme Addict
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Michigan
    Posts
    1,783
    Quote Originally Posted by prava View Post
    In a spanish forum they also worked in a solution: you need to plug a monitor into de NVIDIA card in order to make it run..so they created a "monitor emulator":

    One way or another, I think people will keep using their NVIDIAs to use physx...


    PS: credit to starball, the one who posted that "item" XD
    This is actually pretty promising if it does work... I'll be stopping by the shack to pick up a few resistors tonight
    Current: AMD Threadripper 1950X @ 4.2GHz / EK Supremacy/ 360 EK Rad, EK-DBAY D5 PWM, 32GB G.Skill 3000MHz DDR4, AMD Vega 64 Wave, Samsung nVME SSDs
    Prior Build: Core i7 7700K @ 4.9GHz / Apogee XT/120.2 Magicool rad, 16GB G.Skill 3000MHz DDR4, AMD Saphire rx580 8GB, Samsung 850 Pro SSD

    Intel 4.5GHz LinX Stable Club

    Crunch with us, the XS WCG team

  3. #28
    I am Xtreme
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    7,738
    Quote Originally Posted by Vinas View Post
    This is actually pretty promising if it does work... I'll be stopping by the shack to pick up a few resistors tonight
    it may work now, but i dont see how its too hard to bypass this later. im sure they can think of other methods to know their cards really arnt being used.

  4. #29
    Xtreme Addict
    Join Date
    Jun 2005
    Posts
    1,108
    Quote Originally Posted by Manicdan View Post
    it may work now, but i dont see how its too hard to bypass this later. im sure they can think of other methods to know their cards really arnt being used.
    Doesn't matter. Someone will find a way to break that too. I hope they do one patch solution to enabling SLI on any board, enabling physX for ATI and this one so there is nothing NVidia to hold hostage.

  5. #30
    Xtreme Addict
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Where the Cheese Heads Reside
    Posts
    2,172
    Seriously why the hell would nVidia care if you purchased there card for PhysX? They still get a sale.
    -=The Gamer=-
    MSI Z68A-GD65 (G3) | i5 2500k @ 4.5Ghz | 1.3875V | 28C Idle / 65C Load (LinX)
    8Gig G.Skill Ripjaw PC3-12800 9-9-9-24 @ 1600Mhz w/ 1.5V | TR Ultra eXtreme 120 w/ 2 Fans
    Sapphire 7950 VaporX 1150/1500 w/ 1.2V/1.5V | 32C Idle / 64C Load | 2x 128Gig Crucial M4 SSD's
    BitFenix Shinobi Window Case | SilverStone DA750 | Dell 2405FPW 24" Screen
    -=The Server=-
    Synology DS1511+ | Dual Core 1.8Ghz CPU | 30C Idle / 38C Load
    3 Gig PC2-6400 | 3x Samsung F4 2TB Raid5 | 2x Samsung F4 2TB
    Heat

  6. #31
    Xtreme Member
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Bel Air, Maryland
    Posts
    143
    Quote Originally Posted by deathman20 View Post
    Seriously why the hell would nVidia care if you purchased there card for PhysX? They still get a sale.
    It's a corporate thing. They feel that if they can bully you into buying a main card from them AND a physx card, it's a better sale.
    Intel i7-2700k@ 4.7ghz (46x102)
    Asus P8Z68 Deluxe GEN3
    G.Skill 2x4gb RipjawX 2133 11-11-11-30
    GTX 680 1220/7000
    Corsair TX750W
    Razer Lachesis w/ Razer Pro|Pad
    1x160gb Seagate HDD, 2x1tb Seagate HDD
    LG 22" 226WTQ & BenQ G2400WD
    Windows 7 Ultimate x64 SP1

  7. #32
    Xtreme Addict
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    1,463
    Quote Originally Posted by drizzt5 View Post
    Make a hack that gets my 4850 by itself to do physx

    already exists. the 4850 renders game, your cpu calcs multiple physx threads
    Bring... bring the amber lamps.
    [SIGPIC][/SIGPIC]

  8. #33
    I am Xtreme
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    7,738
    Quote Originally Posted by SamHughe View Post
    Doesn't matter. Someone will find a way to break that too. I hope they do one patch solution to enabling SLI on any board, enabling physX for ATI and this one so there is nothing NVidia to hold hostage.
    it does matter if you plan to spend money to fix a problem. if theres a free way, then your just spending time instead of cash. and time is worthless (or invaluable, i forget which)

  9. #34
    Xtreme Addict
    Join Date
    Mar 2005
    Posts
    1,121
    Physx will work fine with ppu using older physx drivers....
    X299X Aorus Master
    I9 10920x
    32gb Crucial Ballistix DDR4-4000
    EVGA 2070 Super x2
    Samsung 960 EVO 500GB
    4 512gb Silicon Power NVME
    4 480 Adata SSD
    2 1tb HGST 7200rpm 2.5 drives
    X-Fi Titanium
    1200 watt Lepa
    Custom water-cooled View 51TG



  10. #35
    Xtreme Member
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Toronto, Ontario, Canada
    Posts
    244
    Its latest version of PhysX System Software also prevents physics processing unit (PPU) cards from working if a Non-Nvidia GPU is present.
    i laughed when i read this, i was wondering how long it would be before the drivers got cracked....
    CPU: 2x Intel Xeon E5530 @ 3.6Ghz
    GPU: 2x 580GTX
    RAM: G.SKILL Ripjaws X Series 16GB
    MB: Evga SR-2
    HDD: OCZ Agility 3 120GB
    PSU: COOLER MASTER Silent Pro 1200W
    Monitor: 4x Samsung Sync Master 245BW

  11. #36
    Xtreme Addict
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    London UK
    Posts
    1,393
    Only 10 downloads allowed on that rapidshare link. The 64bit link throws up a virus alert in Avira TR/spy.2290176 is this a false positive?
    ******************************************
    Respec'
    System:Bunch of crappy overclocked PC's that cost an arm and a leg


  12. #37
    Banned
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Canada
    Posts
    707
    Quote Originally Posted by RADCOM View Post
    The 64bit link throws up a virus alert in Avira TR/spy.2290176 is this a false positive?
    It is, not an actual threat.

  13. #38
    Xtreme Addict
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    above USA...below USSR
    Posts
    1,187
    Quote Originally Posted by RADCOM View Post
    Only 10 downloads allowed on that rapidshare link. The 64bit link throws up a virus alert in Avira TR/spy.2290176 is this a false positive?
    i uploaded it on to there, the original can be had from the source
    Case-Coolermaster Cosmos S
    MoBo- ASUS Crosshair IV
    Graphics Card-XFX R9 280X [out for RMA] using HD5870
    Hard Drive-Kingston 240Gig V300 master Seagate 160Gb slave Seagate 250Gb slave Seagate 500Gb slave Western Digital 500Gb
    CPU-AMD FX-8320 5Ghz
    RAM 8Gig Corshair c8
    Logitech 5.1 Z5500 BOOST22
    300Gb of MUSICA!!


    Steam ID: alphamonkeywoman
    http://www.techpowerup.com/gpuz/933ab/

  14. #39
    Xtreme Addict
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    2,477
    Quote Originally Posted by deathman20 View Post
    Seriously why the hell would nVidia care if you purchased there card for PhysX? They still get a sale.
    I'm guessing cause they figure buying Ageia didn't quite make up for this. I wouldn't be surprised down the road if they try and sell Ageia cards. I mean Nvidia recently said that their lowest end cards were as good as ATI's high end cards because ATI's didn't have PhysX or something along those lines. Either way the only winner here is the guys who made money off of the sale of Ageia.
    i3 2100, MSI H61M-E33. 8GB G.Skill Ripjaws.
    MSI GTX 460 Twin Frozr II. 1TB Caviar Blue.
    Corsair HX 620, CM 690, Win 7 Ultimate 64bit.

  15. #40
    Xtreme Member
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Aarhus, Denmark
    Posts
    314
    Quote Originally Posted by RADCOM View Post
    Only 10 downloads allowed on that rapidshare link. The 64bit link throws up a virus alert in Avira TR/spy.2290176 is this a false positive?
    That's odd. Avira says it's clean here.
    AMD Ryzen 3900X
    GeForce GTX 1080Ti
    ROG Crosshair VII Hero ~ bios 0304
    Zahlman ZM-1000HP PSU
    2 X 8 GB Ram Trident Z RGB @ 3800 MHz CL16
    1 x Samsung 960 EVO NVMe
    1 x 1000 GB Samsung 860 EVO
    1 x 500 GB Samsung 850 EVO
    1 x 250 GB CorsAir Force GS
    1 x 2000 WDC WD2003FZEX HDD
    Acer XB270HU Monitor

    Running Windows 10 Pro x64 build 1909

    Smartphone : Samsung Galaxy Nexus

  16. #41
    Xtreme Mentor
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Boston, MA, USA
    Posts
    3,001
    The important thing here is that after the hack it works.

    That sheds some light on the variety of reasons that NVidia gave for disabling it. Not that any of us ever bought them, but we need some more formal proof to convince people without a technical background.

  17. #42
    Xtreme Addict
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Istantinople
    Posts
    1,574
    Quote Originally Posted by prava View Post
    In a spanish forum they also worked in a solution: you need to plug a monitor into de NVIDIA card in order to make it run..so they created a "monitor emulator":





    One way or another, I think people will keep using their NVIDIAs to use physx...


    PS: credit to starball, the one who posted that "item" XD
    thats absolutely awesome
    Has anyone really been far even as decided to use even go want to do look more like?
    INTEL Core i7 920 // ASUS P6T Deluxe V2 // OCZ 3G1600 6GB // POWERCOLOR HD5970 // Cooler Master HAF 932 // Thermalright Ultra 120 Extreme // SAMSUNG T260 26"

  18. #43
    Xtreme Enthusiast
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Sweden
    Posts
    620
    Quote Originally Posted by prava View Post
    In a spanish forum they also worked in a solution: you need to plug a monitor into de NVIDIA card in order to make it run..so they created a "monitor emulator":



    Christmas present No. 1 for gamers 2009?
    Main Rig: Phenom II X6 1055T 95W @3562 (285x12.5) MHz, Corsair XMS2 DDR2 (2x2GB), Gigabyte HD7970 OC (1000 MHz) 3GB, ASUS M3A78-EM,
    Corsair F60 60 GB SSD + various HDDs, Corsair HX650 (3.3V/20A, 5V/20A, 12V/54A), Antec P180 Mini


    Notebook: HP ProBook 6465b w/ A6-3410MX and 8GB DDR3 1600

  19. #44
    Xtreme Addict
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    London UK
    Posts
    1,393
    Quote Originally Posted by Monkeywoman View Post
    i uploaded it on to there, the original can be had from the source
    Yeah thanks, this is what the rapidshare link displays:-
    Error

    This file is neither allocated to a Premium Account, or a Collector's Account, and can therefore only be downloaded 10 times.

    This limit is reached.

    To download this file, the uploader either needs to transfer this file into his/her Collector's Account, or upload the file again. The file can later be moved to a Collector's Account. The uploader just needs to click the delete link of the file to get further information.

    x86 download
    x64 download
    Last edited by RADCOM; 10-07-2009 at 01:24 PM. Reason: add links
    ******************************************
    Respec'
    System:Bunch of crappy overclocked PC's that cost an arm and a leg


  20. #45
    Xtreme Member
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Miltown, Wisconsin
    Posts
    353
    Quote Originally Posted by screwtech02 View Post
    Physx will work fine with ppu using older physx drivers....
    Problem is that with the PPU you have to update the run times in order to play new games. I know cuz I just got one for a good deal to play with. Now Im pist they did this crap. Funny how this happened before a official win7 driver.

  21. #46
    Xtreme Addict
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Ottawa, Canada
    Posts
    2,443
    Quote Originally Posted by prava View Post
    In a spanish forum they also worked in a solution: you need to plug a monitor into de NVIDIA card in order to make it run..so they created a "monitor emulator":



    One way or another, I think people will keep using their NVIDIAs to use physx...


    PS: credit to starball, the one who posted that "item" XD
    Folders have been using this for some time now including myself. It does work but sometimes when you open something it disappears into an invisible desktop. So when your not using it you will have to disable the card by un-extending the desktop so you don't have to go back and keep unplugging it.

  22. #47
    Xtreme Mentor
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Oxford, England
    Posts
    3,431
    Quote Originally Posted by Sadasius View Post
    Folders have been using this for some time now including myself. It does work but sometimes when you open something it disappears into an invisible desktop. So when your not using it you will have to disable the card by un-extending the desktop so you don't have to go back and keep unplugging it.
    seems a cool idea, with a drawback or 2

    so right, you have your monitor plugged into ati card, adapter in nvidia, install physx drivers (without patch you dont need it with this) then install ati

    then all should be gravy ?
    "Cast off your fear. Look forward. Never stand still, retreat and you will age. Hesitate and you will die. SHOUT! My name is…"
    //James

  23. #48
    Xtreme Addict
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Ottawa, Canada
    Posts
    2,443
    Quote Originally Posted by Jamesrt2004 View Post
    seems a cool idea, with a drawback or 2

    so right, you have your monitor plugged into ati card, adapter in nvidia, install physx drivers (without patch you dont need it with this) then install ati

    then all should be gravy ?
    That's what Prava said. I did not try but only confirming this gadget works to fake a monitor on a card thereby activating it. Folders have been using this device on the 3870X2 (which I have) and the 4870X2 for activating the other GPU.

  24. #49
    Xtreme Addict
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Toon
    Posts
    1,555
    On the one hand nVidia is trying to drive sales of (1.1xGen outdated) GPUs on the back of GPGPU tech while the other hand is stopping users who care and benefit from it from doing just that!

    Hi left hand, I'm right hand. What are you doing?

    I think we should start a boycott on all Fermi/GT300/NV GPGPU news until nVidia U-Turns on this, not just here but on all the sites we use.

    nVidia: The Way it's Meant to be Gimped
    Last edited by initialised; 10-07-2009 at 04:13 PM.
    Intel i7 920 C0 @ 3.67GHz
    ASUS 6T Deluxe
    Powercolor 7970 @ 1050/1475
    12GB GSkill Ripjaws
    Antec 850W TruePower Quattro
    50" Full HD PDP
    Red Cosmos 1000

  25. #50
    c[_]
    Join Date
    Nov 2002
    Location
    Alberta, Canada
    Posts
    20,374
    Quote Originally Posted by Sadasius View Post
    Folders have been using this for some time now including myself. It does work but sometimes when you open something it disappears into an invisible desktop. So when your not using it you will have to disable the card by un-extending the desktop so you don't have to go back and keep unplugging it.
    right click the program on the start bar, click move, press an arrow key, then move your mouse to finish moving it (its faster than holding arrow keys).


    All along the watchtower the watchmen watch the eternal return.

Page 2 of 6 FirstFirst 12345 ... LastLast

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •