MMM
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 25 of 28

Thread: Galaxy Non-reference GTX285 2GB Benchmarked

  1. #1
    Xtreme Mentor
    Join Date
    Jul 2004
    Posts
    3,242

    Galaxy Non-reference GTX285 2GB Benchmarked



    We have already introduced Galaxy’s non-reference GTX285 last week, and the reseachers from Galaxy have tried out a different cooler on it.

    This custom cooler employs two big fans with diameter of 100mm to ensure enough air flow and to reduce the noise efficiently. The cooler claims to be able to reduce the noise by more than 20dB compared with reference sample. As we can see, the cooler is put close to the right side of PCB, which is designed to enhance the cooling for power supply part.

    Featuring the third-party chip to support DisplayPort, this card also offers DVI and S-Video connectivity. The GDDR3 memory chips carry the model number H5RS1H23MFR-N2C which are specified to run at 1200 MHz. Instead of 16MX32bit on most GTX285, Galaxy has chosen 32MX32bit to form memory size of 2GB.

    However, the final edition will feature Arctic Cooling Accelero Xtreme cooler.
    Source: Expreview

  2. #2
    Diablo 3! Who's Excited?
    Join Date
    May 2005
    Location
    Boulder, Colorado
    Posts
    9,440
    So.. it doesn't do anything at 1920x1200. I wish they had tested at 2560x1600 with single and SLI setups. I believe at that resolution with SLI, it would have helped considerably. Good to see consumers don't need to worry about 1GB being insufficient with current game engines.

  3. #3
    Xtreme Enthusiast
    Join Date
    Sep 2004
    Posts
    651
    pff.. no gta4 test
    [SIGPIC][/SIGPIC]
    TJ07BW | i7 980x | Asus RIII | 12Gb Corsair Dominator | 2xSapphire 7950 vapor-x | WD640Gb / SG1.5TB | Corsair HX1000W | 360mm TFC Rad + Swiftech GTZ + MCP655 | Dell U2711

  4. #4
    Xtreme Member
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Montreal, Quebec, Canada
    Posts
    460
    As you can see there is no real performance gain. It makes sense because those games even with high AA and AF does not fill up the frame buffer big enough to reach 1gb..



    CPU Intel C2D 6400 - 6600 L631B Aircooled 4010 MHz (wip) 3850 MHz daily
    COOLER Big Typhoon 120 - Ultra 120/Panaflow 103cfm
    MOBO Asus p5w dh - Badaxe 2
    RAM 2gb Team 667 cl3 844mhz 4-4-3-4 2.0v (wip)
    GPU Bfg 7900GT - XFX GX2 600/1600 3Dmark06 10554 (wip) 207K AM3
    PSU Gamestream 600w - Powerstream 520 - Silverstone Zeus 750w
    Chassis Lian-Li V2000b Plus2 Lian-Li v1100b

  5. #5
    Xtreme Addict
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Lubbock, Texas
    Posts
    2,133
    company of heros and WIC have some decent gains. i bet at 2560x1600 the 2gb will have a pretty big difference.

  6. #6
    NREMT-I
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    near Atlanta Georgia (and hate it)
    Posts
    2,455
    GTA4 should be ALL OVER THIS!!!!
    Nothing anymore

  7. #7
    Xtreme Member
    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    488
    Very useless without 2560x1600 tests...

  8. #8
    Xtreme Addict
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    EvE-Online, Tranquility
    Posts
    1,978
    Im surprised to see Crysis/far Cry 2 dont show any significant gains though, I always thought they ate graphics memory for breakfast

    Anyhow, as others said, I think they should have tested with a slightly higher resolution. Although I think not a lot of people make use of that compared to any other resolution, a non-ref card with twice the bandwith doesnt have mainstream written all over it either, high-res is a niche market in a certain way which requires special cards, IMO.
    Synaptic Overflow

    CPU:
    -Intel Core i7 920 3841A522
    --CPU: 4200Mhz| Vcore: +120mV| Uncore: 3200Mhz| VTT: +100mV| Turbo: On| HT: Off
    ---CPU block: EK Supreme Acetal| Radiator: TCF X-Changer 480mm
    Motherboard:
    -Foxconn Bloodrage P06
    --Blck: 200Mhz| QPI: 3600Mhz
    Graphics:
    -Sapphire Radeon HD 4870X2
    --GPU: 750Mhz| GDDR: 900Mhz
    RAM:
    -3x 2GB Mushkin XP3-12800
    --Mhz: 800Mhz| Vdimm: 1.65V| Timings: 7-8-7-20-1T
    Storage:
    -3Ware 9650SE-2LP RAID controller
    --2x Western Digital 74GB Raptor RAID 0
    PSU:
    -Enermax Revolution 85+ 1250W
    OS:
    -Windows Vista Business x64


    ORDERED: Sapphire HD 5970 OC
    LOOKING FOR: 2x G.Skill Falcon II 128GB SSD, Windows 7

  9. #9
    I am Xtreme zanzabar's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    SF bay area, CA
    Posts
    15,771
    u need 1.6GB or vram for gta4 at max settings so it dose have a use but the question is can it use all of the ram effectively
    5930k, R5E, samsung 8GBx4 d-die, vega 56, wd gold 8TB, wd 4TB red, 2TB raid1 wd blue 5400
    samsung 840 evo 500GB, HP EX 1TB NVME , CM690II, swiftech h220, corsair 750hxi

  10. #10
    Xtreme Guru
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Tre, Suomi Finland
    Posts
    3,867
    Quote Originally Posted by zanzabar
    can it use all of the ram effectively
    RAM is nothing but memory addresses for the GPU. If it can address 2GBs there is no "efficiency issues".
    You were not supposed to see this.

  11. #11
    Xtreme Member
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    160
    I don't see that much of an improvement from 1Gb to 2Gb.
    A 2560x1600 resolution benchmark would've have been good to compare.

  12. #12
    Xtreme Guru
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Vancouver, Canada
    Posts
    4,120
    Not sure why they were testing 1920*1200. Clearly, 1GB is enough for that resolution.
    i5 750 4.20GHz @ NH-D14 | 8GB | P7P55DLE | 8800U | Indilinx SSD + Samsung F3 | HAF922 + CM750W
    Past: Q6600 @ 3.60 E6400 @ 3.60 | E6300 @ 3.40 | O165 @ 2.90 | X2 4400+ @ 2.80 | X2 3800+ @ 2.70 | VE 3200+ @ 2.80 | WI 3200+ @ 2.75 | WI 3000+ no IHS @ 2.72 | TBB 1700+ @ 2.60 | XP-M 2500+ @ 2.63 | NC 2800+ @ 2.40 | AB 1.60GHz @ 2.60
    Quote Originally Posted by CompGeek
    The US is the only country that doesn't use [nuclear weapons] to terrorize other countries. The US is based on Christian values, unlike any other country in the world. Granted we are straying from our Christian heritage, but we still have a freedom aimed diplomatic stance.

  13. #13
    Banned
    Join Date
    May 2006
    Location
    Skopje, Macedonia
    Posts
    1,667
    Who cares about these. I would like to see a GTX 296+ with higher binned GPUs (read higher frequencies) and with 2x512bit buses and 2x2GB frame buffers. I wonder how it will affect micro-stuttering when playing in 2560x resolution with max AA and AF.

  14. #14
    Xtreme Member
    Join Date
    Mar 2005
    Posts
    419
    the the difference in amount of memory used from 1920x1200-2560x1600 wont be much but it may be enough to tip it over 1g and start showing a difference in some games
    for example stalker uses ~600m gpu mem at 1280x1024 and it uses ~630m at 1920x1200 but i have noticed other games scale differently
    i tested coh to use ~750m at 1920x1200 4xaa dx9 so in dx10 with 16xaa it could well be over 1g

    im really looking forward to games making full use of 2g gpu mem and with both nvidia and ati releasing high end 2g cards we should be on the way

  15. #15
    Xtreme Mentor
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Oxford, England
    Posts
    3,431
    why is GTA IV use so much ram I mean it's fine on pooey consoles, bad port? or did they do a nice port and made everything fancier?


    and As I thought still need BIG res to actually make a diff :/



    edit.-

    -just noticed-
    In the pic, there using DVI to HDMI.... just wondering if that could do anythign to the results bar a bit of latency??
    Last edited by Jamesrt2004; 03-17-2009 at 04:21 AM.
    "Cast off your fear. Look forward. Never stand still, retreat and you will age. Hesitate and you will die. SHOUT! My name is…"
    //James

  16. #16
    Xtreme Guru
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Tre, Suomi Finland
    Posts
    3,867
    Quote Originally Posted by Jamesrt2004
    In the pic, there using DVI to HDMI.... just wondering if that could do anythign to the results bar a bit of latency??
    It's not like FRAPS etc. would monitor what happens in the monitor.
    You were not supposed to see this.

  17. #17
    Worlds Fastest F5
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Room 101, Ministry of Truth
    Posts
    1,612
    No 2560 x 1600 tests = F A I L
    X5670 B1 @175x24=4.2GHz @1.24v LLC on
    Rampage III Extreme Bios 0003
    G.skill Eco @1600 (7-7-7-20 1T) @1.4v
    EVGA GTX 580 1.5GB
    Auzen X-FI Prelude
    Seasonic X-650 PSU
    Intel X25-E SLC RAID 0
    Samsung F3 1TB
    Corsair H70 with dual 1600 rpm fan
    Corsair 800D
    3008WFP A00



  18. #18
    I am Xtreme
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    U.S.A.
    Posts
    4,744
    Quote Originally Posted by Biker View Post
    No 2560 x 1600 tests = F A I L


    This is true for any real benchmarker.


    Asus Z9PE-D8 WS with 64GB of registered ECC ram.|Dell 30" LCD 3008wfp:7970 video card

    LSI series raid controller
    SSDs: Crucial C300 256GB
    Standard drives: Seagate ST32000641AS & WD 1TB black
    OSes: Linux and Windows x64

  19. #19
    Registered User
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Green Bay
    Posts
    80
    Quote Originally Posted by safan80 View Post

    This is true for any real benchmarker.
    Truly an Xtreme Guru.
    You can lead a nub to water, but all you'll get is wet nub.

  20. #20
    Xtreme Guru
    Join Date
    Dec 2002
    Posts
    4,068
    thats all i needed to see.. clearly/definitely 2gb offers more than 1gb.. even at 1920 which im at

    once more games/benches supports 2gb better.. bigger diff

    2gb 285 should be available right this moment in the usa.. why isnt it ?!?!?!

    @ mods.. whomever rates 2gb 285 threads with one star should get a week ban!!!

  21. #21
    Xtreme Addict
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Lubbock, Texas
    Posts
    2,133
    Quote Originally Posted by NapalmV5 View Post
    thats all i needed to see.. clearly/definitely 2gb offers more than 1gb.. even at 1920 which im at

    once more games/benches supports 2gb better.. bigger diff

    2gb 285 should be available right this moment in the usa.. why isnt it ?!?!?!

    @ mods.. whomever rates 2gb 285 threads with one star should get a week ban!!!
    they most likely don't like the results.

  22. #22
    Xtreme Addict
    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    1,834
    i wonder if gta 4 is somehow playable with this card
    DFI P965-S/core 2 quad q6600@3.2ghz/4gb gskill ddr2 @ 800mhz cas 4/xfx gtx 260/ silverstone op650/thermaltake xaser 3 case/razer lachesis

  23. #23
    Xtreme Addict
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    2,065
    well .. not to break your steams ... but i wonder how it overclocks ....

  24. #24
    Xtreme Cruncher
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Finland, Eura
    Posts
    1,744
    GTA is 90% CPU limited not GFX card.


    http://mato78.com - Finnish PC Hardware news & reviews
    BulldogPO @ Twitter


  25. #25
    c[_]
    Join Date
    Nov 2002
    Location
    Alberta, Canada
    Posts
    20,447
    Quote Originally Posted by dasa View Post
    the the difference in amount of memory used from 1920x1200-2560x1600 wont be much but it may be enough to tip it over 1g and start showing a difference in some games
    for example stalker uses ~600m gpu mem at 1280x1024 and it uses ~630m at 1920x1200 but i have noticed other games scale differently
    i tested coh to use ~750m at 1920x1200 4xaa dx9 so in dx10 with 16xaa it could well be over 1g

    im really looking forward to games making full use of 2g gpu mem and with both nvidia and ati releasing high end 2g cards we should be on the way
    2560x1600 is almost twice the number of pixels as 1920x1200.

    Depending on texture compression algorithms and texture map sizes there may not be a huge difference between 1gb and 2gb cards.. would be interesting to see a 1gb 4870 vs 1gb 4850 at matching clocks along side some 1gb vs 2gb results though to see if memory bandwidth is causing issues for some things.
    Heatware || 01.01.08; AND 111.2%

    Dead Z7S-WS? Click!. || XS Z7S-WS Thread || Current Dead Asus Z7S-WS count: 26+ ($15,000 in dead motherboards).
    All along the watchtower the watchmen watch the eternal return.
    Want to use my Anti-asus logo? Go ahead, but use this link please!: http://i853.photobucket.com/albums/a...sus/noasus.gif
    Bring back the game. http://reclaimyourgame.com/. EA are mean.

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •