MMM
Page 73 of 73 FirstFirst ... 236370717273
Results 1,801 to 1,814 of 1814

Thread: ATI 4850/4870 voltmod thread

  1. #1801
    Xtreme Member
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Czech Republic, 50°4'52.22"N, 14°23'30.45"E
    Posts
    474
    OK gentlemen, HD 4000 never more, ever.

    Mine survived the voltmod (arround 1,36 V just quick look) with stock single-slot cooler just for like a three minutes. I just wanted to have a look at the temperatures before I change cooler and than the image turned off.

    One colleauge's card did exactly the same (although he did not do the voltmod) so my opinion is clear - RV770 chips suck hard. My next card will be at least HD 5000 and under a short warranty at least, don't want to throw 40 bucks outta window again.
    Quote Originally Posted by zalbard View Post
    I think we should start a new "Fermi part <InsertNumberHere>" thread each time it's delayed in this fashion!
    Quote Originally Posted by Movieman View Post
    Heck, I think we should start a whole new forum dedicated to hardware delays.

  2. #1802
    Registered User
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    South Africa
    Posts
    39
    I have a reference 4870 1GB card. Compared to my 512MB one I have it can't OC the memory for poo. Max I can get is 950-960 before it starts artifacting.

    I know most of the 1GB cards don't OC as well as the 512MB counterparts (this is the second 1GB card I've had) so will I see much of a gain by doing a vMEM mod on it (like 1100-1200+ mem)?
    Last edited by Silverlight; 07-16-2011 at 03:38 PM.


  3. #1803
    Registered User
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    33
    Hi, i have a question regarding my old HD3850 which im now trying to put into crossfire with HD4850 i have. 3k series thread seems too old to revive for this question.
    Has anyone seen horizontal (not vertical) colored lines on the screen? Havent seen those artifacts before and google isnt helping much. Also bsod follows shortly after getting to windows. Or worse i have nothing on my screen.
    Has to be hardware problem. It's now in a different pc, different windows, different drivers. Maybe i should try to bake the card?

    I wonder what happened to that card after moving couple thousand km, pc was packed well. No visible damage on the card, it was working well before its trip. Are those symptoms common for gpu, memory or other components failure? (im sort of hoping for latter)
    Last edited by raibemunn; 11-29-2011 at 05:55 AM.

  4. #1804
    Registered User
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    South Africa
    Posts
    39
    You can't crossfire a 3850 with a 4850



  5. #1805
    Registered User
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    33
    hah stupid mistake thanks
    Ever heard of those artifacts though? Ive pretty much turned this card down anyway, could do just about anything to it now to get it working... or a key chain from the chip...

  6. #1806
    Registered User
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    South Africa
    Posts
    39
    Try baking it, you've got nothing to lose


  7. #1807
    Registered User
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Sweden
    Posts
    20
    Quote Originally Posted by dragubogdan View Post
    The first pic is from Duncanoc , i just put my card in case
    Attachment 94555
    and this is vr but no wire , i just remouve it
    Attachment 94556
    i hope is clear , if not tell me and do more pics
    This is a longshot but does anyone know where the vGPU measure point is for this card ?
    Gigabyte Zalman HD4850 512Mb (non reference card)

    I have made the mod in the first picture but i did not find anyone telling where to meassure the voltage for this card in this long thread.
    Subzero addict !

  8. #1808
    Xtreme Member
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Sweden
    Posts
    285
    Quote Originally Posted by EfterlysT View Post
    This is a longshot but does anyone know where the vGPU measure point is for this card ?
    Gigabyte Zalman HD4850 512Mb (non reference card)

    I have made the mod in the first picture but i did not find anyone telling where to meassure the voltage for this card in this long thread.
    Hi! Just use the leg of the chokes or positive leg on capacitors. Which means the whole range of legs above the green sticker on pic 2.
    Overclocking, it's a lifestyle

  9. #1809
    Registered User
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Sweden
    Posts
    20
    Tack
    Subzero addict !

  10. #1810
    Xtreme Member
    Join Date
    May 2004
    Location
    Denmark
    Posts
    112
    Quote Originally Posted by Factotum View Post
    Asus EAH4770 non-reference PCB:

    So, i did the vmod, problem is that there is OVP, so cant give much more than 100mV before the card goes lalala (0vGPU).
    Anyone who can figure out a way around?

    Datasheet is here http://www.onsemi.com/pub_link/Collateral/ADP3290-D.PDF

    A VID mod should be possible, but requires a lot more work, i guess.

    /Thanks
    Last edited by noxon; 12-09-2013 at 02:15 PM.


  11. #1811
    Xtreme Addict
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Denmark
    Posts
    1,015
    You can use software on that gfx my freind. up to 1.35v meassured to about 1.42v and then hardmod for the rest about 150mv up to 1.57-9v together

    It does not look like that it is ove kicking in but only that you cant raise fb more than 150mv othervise you have to do vid mod..
    The man with the littel Barebone!
    And proud Crew of!!!
    Octeamdenmark.com
    Shuttle SX38P2Pro Barebone E8600cpu and HD4870X2 gfx and 2gig Crusial Ballistix PC8500 Cl5 and 2x150gig Raptor in raid 0 and 1x750 gig seagate
    Msi 790FX-GD70 Mobo Amd 955-965 PHII cpus and 2gig Crucial value PC10600@800mhz 7-5-5-15 1T
    And 4x500GB Seagate 7200.12 in raid0
    4xHD5770 in CFQ.
    [SIGPIC][/SIGPIC]

  12. #1812
    Xtreme Member
    Join Date
    May 2004
    Location
    Denmark
    Posts
    112
    Quote Originally Posted by Riska View Post
    You can use software on that gfx my freind. up to 1.35v meassured to about 1.42v and then hardmod for the rest about 150mv up to 1.57-9v together

    It does not look like that it is ove kicking in but only that you cant raise fb more than 150mv othervise you have to do vid mod..
    Thanks, but the software i tried doesn't support the card, ASUS' own, Afterburner, Atitool, GPUTool and its not possible to edit in BIOS either.
    Any hints on VID mod?
    Could it be OCP, if you read the datasheet, it could be that in the way they describe it..?


  13. #1813
    Xtreme Member
    Join Date
    May 2004
    Location
    Denmark
    Posts
    112
    Finally had some time last night, so figured out a VID mod for the 4870 DK
    OCP mod only gave another 30-40mV headroom.

    VID mod is working as it should, tested up to 1.64V@load. Adjusting it with 3 DIP-switches, in 100mV jumps.

    For anyone else who might come across this card, here is the mod:



    The card is bench stable at 980/1200MHz on 10C water.


  14. #1814
    3D Team Captain Don_Dan's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Munich, Germany
    Posts
    4,154
    Nice work!

    Quote Originally Posted by chew* View Post
    You can never have enough D9's.

Page 73 of 73 FirstFirst ... 236370717273

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •