Page 279 of 313 FirstFirst ... 179229269276277278279280281282289 ... LastLast
Results 6,951 to 6,975 of 7801

Thread: **Official ABIT IP-35 Pro Review/Overclock/Guide Thread**

  1. #6951
    Xtreme Member
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    AZ, USA
    Posts
    127
    Latest JMicron driver version is JMB36X_WinDrv_R1.17.42.06.
    ftp://driver.jmicron.com.tw/jmb36x/Win2k_xp_Vista/
    The JMicron chip controls only the eSATA ports and the IDE port.
    Can be disabled in bios setup, if not being used.
    System 1: Intel 3570K, Gigabyte Z77X-UD5H (blue capacitors), dual bioses F15o/F15r, Samsung 2x 4 Gb 30nm ULV DDR3, Sony-Optiarc BD-R, dual-boot: Windows 8 Pro 64-bit, Windows XP SP3 32-bit.
    System 2: Intel E8400; Gigabyte EP45-UD3R, bios F12, 2x 2 Gb G.Skill PC8800, Seagate SATA HD, nVidia 9500GT; Samsung SATA DVD-RW, dual-boot: OSX Lion, Windows 7 64-bit.

  2. #6952
    Registered User
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    1
    Anyone here has Q9450. If someone does what are all of the bios settings you have used.

    Thanks

  3. #6953
    Xtreme Legend
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    France
    Posts
    599
    I just installed Vista 32 on my IP35-pro, but I have no sound. (work perfect under XP).
    I installed and re-installed Realtek hight definition audio driver (r194), nothing!
    Is someone already have this problem??
    WebSite: www.Tweakers.fr


  4. #6954
    Registered User
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Canada
    Posts
    18
    Quote Originally Posted by frontrunner57 View Post
    Anyone here has Q9450. If someone does what are all of the bios settings you have used.

    Thanks
    For 24/7 operation, I have all the voltages on auto except memory, so I don't if that helps, but anyways these are my settings

    FSB - 400MHz

    vlotages:
    memory - 2.00
    core - 1.25
    VTT - 1.05
    MCH - 1.25 (says auto in the bios)
    ICH - 1.50
    ICHIO - 1.05
    GTLRef 0 & 2 67%
    GTLRef 1 & 3 67%
    cpu: q9450@ 3.2gHz
    mobo: ip35 pro
    ram: 4gb corsair dominator pc2-8500 2x2gb
    video card: EVGA GTX 260 core 216 superclocked 55nm
    psu: corsair tx650w
    cooling: swiftec apoge gt
    hd: baracuda 7200.10 320gb
    OS: win7 64-bit

  5. #6955
    I am Xtreme
    Join Date
    Nov 2002
    Location
    South FL, USA
    Posts
    4,951
    Quote Originally Posted by FELIX View Post
    I just installed Vista 32 on my IP35-pro, but I have no sound. (work perfect under XP).
    I installed and re-installed Realtek hight definition audio driver (r194), nothing!
    Is someone already have this problem??
    try this one: Vista (WinServer 2008) Driver 6.108 2008/8/29 115k
    BIOSTAR TPOWER I45 UNOFFICIAL THREAD

    BIOSTAR TPOWER BOLT MOD FOR HEATPIPE AND HEATSINK

    BIOSTAR TPOWER I45 BIOS FLASHING PROCEDURE

    ABIT IP35 PRO HEATPIPE MOD

    ABIT IP35 PRO BIOS FLASHING PROCEDURE

    IP35 Pro: 9650@4000Mhz, par overclocker; Freezone Elite; 4Gb GSkill DDR-800@DDR-1068 (2 x 2gb); XFX 8800 GTS; Areca 8X PCIe in Raid 0 working at 4x speed; 4-250 Gb (single platter) 7200.10 drives; Giga 3DAurora case with side window.

  6. #6956
    Xtreme Addict
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Mansfield TX
    Posts
    1,723
    Quote Originally Posted by frontrunner57 View Post
    Anyone here has Q9450. If someone does what are all of the bios settings you have used.

    Thanks
    12+Hours Prime Stable Bios Settings

    Code:
    Abit IP35-Pro Bios Settings B17 05
    Q9450 @ 3.6GHz
    Crucial 25th Aniversary
    BFG 8800GTX 
    OCZ 700w
    
    uGURU Utility
    
    CPU Operating Speed		User Define
    -External Clock			450MHz
    -Multiplier Factor		 8.0
    -DRAM Speed (CPU : DRAM)	1:1.25 (DDR2-1125)
    -PCI EXpress Clock		100MHz
    
    Voltage Controls		User Define
    -CPU Core Voltage		1.3200v
    -DDR2 Voltage			2.275v
    -CPU VTT Voltage		1.23v
    -MCH 1.25v Voltage		1.44v
    -ICH 1.05v Voltage		1.05v
    -ICHIO 1.5v Voltage		1.55V
    -DDR2 Reference Voltage		 0%
    -CPU GTLREF 0&2			67%
    -CPU GTLREF 1&3			63%
    
    CPU Feature
    
    Limit CPUID MaxVal		Disabled
    C1E Function			Auto
    Execute Disable Bit		Enabled
    Virtualization Technology	Enabled
    EIST Function			Auto
    
    Advanced Chipset Features
    
    DRAM Timing Selectable		Manual
    
    -Cas Latency Time (tCL)		5
    -RAS# to CAS# Delay(tRCD)	5
    -RAS# Precharge    (tRP)	5
    -Precharge Delay   (tRAS)	15
    -Refresh Cycle Time(tRFC)	28
    -Write Recovery Time(tWR)	14
    -Write to Read Delay(tWTR)	11
    -Act to Act Time    (tRRD)	3
    -Read to Precharge  (tRTP)	3
    -Command Rate			Auto



    Code:
    Abit IP35-Pro Bios Settings B17 05
    Q9450 @ 3712MHz
    Crucial 25th Aniversary
    BFG 8800GTX 
    OCZ 700w
    
    uGURU Utility
    
    CPU Operating Speed		User Define
    -External Clock			464MHz
    -Multiplier Factor		 8.0
    -DRAM Speed (CPU : DRAM)	Default (DDR2-928)
    -PCI EXpress Clock		100MHz
    
    Voltage Controls		User Define
    -CPU Core Voltage		1.3700v
    -DDR2 Voltage			2.325v
    -CPU VTT Voltage		1.30v
    -MCH 1.25v Voltage		1.56v
    -ICH 1.05v Voltage		1.12v
    -ICHIO 1.5v Voltage		1.55V
    -DDR2 Reference Voltage		 0%
    -CPU GTLREF 0&2			65%
    -CPU GTLREF 1&3			63%
    
    CPU Feature
    
    Limit CPUID MaxVal		Disabled
    C1E Function			Auto
    Execute Disable Bit		Enabled
    Virtualization Technology	Enabled
    EIST Function			Auto
    
    Advanced Chipset Features
    
    DRAM Timing Selectable		Manual
    
    -Cas Latency Time (tCL)		5
    -RAS# to CAS# Delay(tRCD)	5
    -RAS# Precharge    (tRP)	5
    -Precharge Delay   (tRAS)	15
    -Refresh Cycle Time(tRFC)	28
    -Write Recovery Time(tWR)	14
    -Write to Read Delay(tWTR)	11
    -Act to Act Time    (tRRD)	3
    -Read to Precharge  (tRTP)	3
    Praetor
    Intel i7 2600K 3103B306 Asus Maximus IV Extreme-Z Asus GTX 470's TRi-SLI Corsair Dominator GT CMT4GX3M2A2000C8 Corsair Force F180 SSD Corsair AX1200 PSU Corsair 800D
    Cooling : Swiftec Apogee XT Swiftec MCP350-DDC1 w/XSPC Dual DDC Bay Reservoir Swiftech MCR320-QP w/Scythe SlipStreams 110CFM

    The Yamato
    Intel i7 920 3849B028 or i7 980X Asus Rampage III Extreme Black Edition Asus HD6970's QuadFireX or Asus GTX 570's 4way SLI 6GB Corsair Dominator GT TR3X6G1866C7GTF Corsair Force F180 SSD Corsair AX1200 PSU Microcool Banchetto 101
    Cooling : Dragon F1 Extreme Edition(LN2) Custom SS by RunMc


  7. #6957
    Registered User
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    8

    Question

    Sorry if this was asked several times before, but I made a search of the thread and couldn't find nothing. I have a Q6600, and would like to know from the experts, what is the best BIOS for me?. I have now the official 14 version, maybe an update will improve my system?

    Thanks!
    Last edited by plguzman; 10-01-2008 at 10:52 PM.
    Q6600 G0 @ 3.7Ghz | IP35-PRO | OCZ Plat. Rev.2 4Gb PC6400 | Diamond 4870X2 | Dell 2405FPW |
    Seagate & WD 500Gb | Antec Nine Hundred | Logitech G7 & G15 | Tuniq Tower | Vista Home Premium 64 SP1

  8. #6958
    I am Xtreme
    Join Date
    Nov 2002
    Location
    South FL, USA
    Posts
    4,951
    what is wrong or does no suit you with the 14 bios?
    BIOSTAR TPOWER I45 UNOFFICIAL THREAD

    BIOSTAR TPOWER BOLT MOD FOR HEATPIPE AND HEATSINK

    BIOSTAR TPOWER I45 BIOS FLASHING PROCEDURE

    ABIT IP35 PRO HEATPIPE MOD

    ABIT IP35 PRO BIOS FLASHING PROCEDURE

    IP35 Pro: 9650@4000Mhz, par overclocker; Freezone Elite; 4Gb GSkill DDR-800@DDR-1068 (2 x 2gb); XFX 8800 GTS; Areca 8X PCIe in Raid 0 working at 4x speed; 4-250 Gb (single platter) 7200.10 drives; Giga 3DAurora case with side window.

  9. #6959
    Xtreme Enthusiast
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    893
    The general consensus is that v.14 works best with 65nm CPUs. Later versions seem to be coded simply to address 45nm compatibility. I see no reason to update with a Q6600.
    [XC] gomeler - Public note: If you PM me to tell me that I am disrespectful at least have space in your PM box so I can tell you I don't care.

    [XC] gomeler - I come to the news section to ban people, not read complaints.

    I heart gomeler!

  10. #6960
    Registered User
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    8
    Well, even me flashed to B16 some time ago, and decided to go back to B14, just because it reports the volts right on CPU-Z. But now I got a 4870X2, and don't know if another BIOS (newer) would give me an extra boost. My first guess should be that doesn't have any benefit (for the video card), but I'm just asking if somebody knows something more concrete about it.
    Q6600 G0 @ 3.7Ghz | IP35-PRO | OCZ Plat. Rev.2 4Gb PC6400 | Diamond 4870X2 | Dell 2405FPW |
    Seagate & WD 500Gb | Antec Nine Hundred | Logitech G7 & G15 | Tuniq Tower | Vista Home Premium 64 SP1

  11. #6961
    Registered User
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    9
    Hello everyone!
    What do you think about this:
    I have 1.53V on my E6750 everyday on Abit PRO of course. It is cooled by TT Big Typ. Will my CPU burn?

  12. #6962
    Registered User
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    9
    Anyone?

  13. #6963
    Xtreme Enthusiast
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    893
    Temps? Stock fan?
    [XC] gomeler - Public note: If you PM me to tell me that I am disrespectful at least have space in your PM box so I can tell you I don't care.

    [XC] gomeler - I come to the news section to ban people, not read complaints.

    I heart gomeler!

  14. #6964
    Registered User
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    8
    I would like to report that BIOS 17 B05 works like a charm. The volts are reported right by CPU-Z and even had a gain in 3D (is a little more smooth). Is no placebo effect, since I made tests before and after flashing. I will be doing further testing in the next days, but for now, is a keeper.
    Q6600 G0 @ 3.7Ghz | IP35-PRO | OCZ Plat. Rev.2 4Gb PC6400 | Diamond 4870X2 | Dell 2405FPW |
    Seagate & WD 500Gb | Antec Nine Hundred | Logitech G7 & G15 | Tuniq Tower | Vista Home Premium 64 SP1

  15. #6965
    Registered User
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    9
    I have 1.53V on my E6750 everyday on Abit PRO of course. It is cooled by TT Big Typ. Will my CPU burn?

    During IntelBurnTest: 77C; during Orthos:68C; idle:45C.

  16. #6966
    Registered User
    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    13
    1.53 it's a lot of voltage for daily use (my 2cents)
    "If the world that we are forced to accept is false and nothing is true, then everything is possible."
    "If you bring forth what is within you, what you bring forth will save you. If you do not bring forth what is within you, what you do not bring forth will destroy you." -The Gnostic Christ (Dead Sea Scrolls)

  17. #6967
    Xtreme Addict
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    1,037
    Flash from the past.

    For a long time now I have been having a recurring problem with my PC (specs in signature).

    When ever I turn my PC off I can't start it up again. The fans spin loud with no video feed to the monitor, and I get the C1 error code. I usually get the PC to boot by playing with the power switch, restart switch, or the PSU power switch. It is 99% stable to my knowledge as I have ran WCG, Prime, and OCCT. This happens every time I try to start the PC. I'm just afraid that I might not be able to start my PC one day when I really need it.

    I searched for a solution in this thread but could not find one. (Maybe I didn't use the right search terms.) Sorry if this has already been discussed.
    ░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░ Intel i7 3770k
    ░░░░░░▄▄▄▄▀▀▀▀▀▀▀▀▄▄▄▄▄▄░░░░░░░░░ ASUS GTX680
    ░░░░░░█░░░░▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒░░▀▀▄░░░░░ ASUS Maximun V Gene
    ░░░░░█░░░▒▒▒▒▒▒░░░░░░░░▒▒▒░░█░░░░ Mushkin 8GB Blackline
    ░░░░█░░░░░░▄██▀▄▄░░░░░▄▄▄░░░█░░░░ Crucial M4 256GB
    ░░░▀▒▄▄▄▒░█▀▀▀▀▄▄█░░░██▄▄█░░░█░░░ Hitachi Deskstar 2TB x2
    ░░█▒█▒▄░▀▄▄▄▀░░░░░░░░█░░░▒▒▒▒▒█░░ FSP 750W Gold
    ░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░ Fractal Arc Mini

  18. #6968
    I am Xtreme
    Join Date
    Nov 2002
    Location
    South FL, USA
    Posts
    4,951
    generally that is a memory problem...a couple of things you can try is to raise your Vdimm and/or loosen you memory timings.

    if that does not work, also raise your vcore, ICHIO and MCH.

    why don't you post your set voltages.

    i do see that you have four sticks of memory...overclocking becomes more difficult in that configuration...generally the cure is to at least raise Vdimm, ICHIO and MCH....do it in small increments to see if that solves the problem.

    i will be gone for a week so someone else can give you a helping hand to help you solve this little problem-O
    BIOSTAR TPOWER I45 UNOFFICIAL THREAD

    BIOSTAR TPOWER BOLT MOD FOR HEATPIPE AND HEATSINK

    BIOSTAR TPOWER I45 BIOS FLASHING PROCEDURE

    ABIT IP35 PRO HEATPIPE MOD

    ABIT IP35 PRO BIOS FLASHING PROCEDURE

    IP35 Pro: 9650@4000Mhz, par overclocker; Freezone Elite; 4Gb GSkill DDR-800@DDR-1068 (2 x 2gb); XFX 8800 GTS; Areca 8X PCIe in Raid 0 working at 4x speed; 4-250 Gb (single platter) 7200.10 drives; Giga 3DAurora case with side window.

  19. #6969
    Xtreme Addict
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    UK
    Posts
    1,074
    Quote Originally Posted by plguzman View Post
    I would like to report that BIOS 17 B05 works like a charm. The volts are reported right by CPU-Z and even had a gain in 3D (is a little more smooth). Is no placebo effect, since I made tests before and after flashing. I will be doing further testing in the next days, but for now, is a keeper.
    Is the 17_B05 the official one on the Abit site dated 26/05/2008? Seems there's a beta B04 22/05/2008, or is this one M629B_17.ZZZ 25/06/2008 B05?
    Last edited by fornowagain; 10-13-2008 at 03:14 PM.

    i7| EX58-EXTREME | SSD M225 | Radbox | 5870CF + 9600GT

  20. #6970
    Xtreme Addict
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    1,037
    Quote Originally Posted by Ace-a-Rue View Post
    generally that is a memory problem...a couple of things you can try is to raise your Vdimm and/or loosen you memory timings.

    if that does not work, also raise your vcore, ICHIO and MCH.

    why don't you post your set voltages.

    i do see that you have four sticks of memory...overclocking becomes more difficult in that configuration...generally the cure is to at least raise Vdimm, ICHIO and MCH....do it in small increments to see if that solves the problem.

    i will be gone for a week so someone else can give you a helping hand to help you solve this little problem-O
    Thanks for the response.

    I bumped the up the volts for the ICHIO and MCH one notch.

    vCore Set in BIOS - 1.48, but drops to 1.43/1.44 stable
    vdimm Set in BIOS - 2.225 Memory at 500mhz cas5
    ICHIO - 1.70
    MCH - 1.52

    EDIT: The problem still occurs. I will try to relax the memory timings.
    Last edited by Knight; 10-15-2008 at 03:45 PM.

  21. #6971
    Xtreme Member
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    241
    Is anyone using this board with an E8600, and with what BIOS?
    2600K 3109C384
    Modded Corsair H50
    ASUS P8P67 WS Revolution
    2x2GB Super Talent 2000
    Evga GTX 480
    Corsair 850 HX
    CM Storm Sniper black ed.
    Samsung F3 1TB
    Windows 7 64

  22. #6972
    Xtreme Member
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    251
    OK have my first problem with this board in about a year.

    Updated vista and rebooted. Well after the reboot my four gigs of ram which is still scene in bios and in vista in everything but task manager which shows that I am running off of 256mb ram. It is running off of 256 also as the vista log on is really slow and all that.

    I tried switching around ram, different types of ram, resetting cmos, and everything I can think of to get it to work but it only uses 256mb now. I am guessing my memory controller or something is toast just wanted to ask before it gets replaced.

    Thanks

    W3520,UD5, gskill trident, 9800gtx+,
    corsair 850, Water

  23. #6973
    Xtreme Addict
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    UK
    Posts
    1,074
    Quote Originally Posted by The Viper View Post
    Is anyone using this board with an E8600, and with what BIOS?
    It has some major issues.

    http://forums.hexus.net/abit-care-he...-stepping.html

    i7| EX58-EXTREME | SSD M225 | Radbox | 5870CF + 9600GT

  24. #6974
    I am Xtreme
    Join Date
    Nov 2002
    Location
    South FL, USA
    Posts
    4,951
    Quote Originally Posted by MADMAX22 View Post
    OK have my first problem with this board in about a year.

    Updated vista and rebooted. Well after the reboot my four gigs of ram which is still scene in bios and in vista in everything but task manager which shows that I am running off of 256mb ram. It is running off of 256 also as the vista log on is really slow and all that.

    I tried switching around ram, different types of ram, resetting cmos, and everything I can think of to get it to work but it only uses 256mb now. I am guessing my memory controller or something is toast just wanted to ask before it gets replaced.

    Thanks
    you left out what bios version you are using?
    BIOSTAR TPOWER I45 UNOFFICIAL THREAD

    BIOSTAR TPOWER BOLT MOD FOR HEATPIPE AND HEATSINK

    BIOSTAR TPOWER I45 BIOS FLASHING PROCEDURE

    ABIT IP35 PRO HEATPIPE MOD

    ABIT IP35 PRO BIOS FLASHING PROCEDURE

    IP35 Pro: 9650@4000Mhz, par overclocker; Freezone Elite; 4Gb GSkill DDR-800@DDR-1068 (2 x 2gb); XFX 8800 GTS; Areca 8X PCIe in Raid 0 working at 4x speed; 4-250 Gb (single platter) 7200.10 drives; Giga 3DAurora case with side window.

  25. #6975
    Xtreme Member
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    251
    Sorry, I think its 16, one of the ones bios haven mods. Worked great for the last few months.

    W3520,UD5, gskill trident, 9800gtx+,
    corsair 850, Water

Page 279 of 313 FirstFirst ... 179229269276277278279280281282289 ... LastLast

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •