MMM
    X

    Subscribe to New Ads!

    Receive weekly ads in your inbox!



Page 185 of 185 FirstFirst ... 85135175182183184185
Results 4,601 to 4,616 of 4616

Thread: Gigabyte EX58-UD5/Extreme Discussion Thread

  1. #4601
    Xtreme Member
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    New Jersey
    Posts
    388
    Quote Originally Posted by JustusIV View Post
    Actually i found out the cause not sure why or what, but running two 5870's in crossfire caused it. Pulled one out and bam started working. I did all the basic's so something weird is causing it. Anyone have issues with running crossfire causing something similar? i ran a ping test that recorded and i dropped 8% of all pings. for a whole day. pulled the cards, haven't dropped one since.
    Try more IOH voltage or possibly pci-e voltage see if that helps.
    Main Rig

    Gigabyte z78x-OC Bios F5n
    i7-4770k batch L310B492 Malay @ 4.5ghz with HT 1.2v
    Samsung Green 8GB 2x4GB MV-3V4G3D/US DDR3 1.3v 30nn
    HiS ATI HD 6950
    Corsair Force GT 120 GB Sata3 SSD (boot drive) on Intel sata3 controller port0
    Samsung 320GB HD322GJ 7200 RPM 16M cache on Intel sata3 controller port1
    Sony Optiarc DVD-RW AD-7240S on Intel sata3 controller port4
    CORSAIR CMPSU-850TX PSU
    Swiftech MCP655-B Pump
    EK Suppreme HF Cpu Block
    Swiftech Mcres Micro Rev 2 Reservoir
    Black Ice GTX Xtreme 360 Radiator

    Server
    HAF 932
    Gigabyte z77x-UD3H F13
    i7-3770S batch 3212B621 supports VT-D and low power
    32GB 4x8gb Muskin Enhanced Blackline 10-10-10-27@1.65v
    Vmware vSphere ESXi 5.0u1
    4x500GB Hitachi Deskstar 7K1000.D Raid 10 on a IBM M1015 <- DataStore
    Sapphire HD 5850

  2. #4602
    Xtreme Member
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Around the corner
    Posts
    175
    I require VT-D support on my EX58-UD5 board. I found a beta bios for the EX58-Extreme that gives VT-D support. It is Ex58-extreme f13t(gk). My ex58-ud5 currently has ex58-ud5 f12 on it. I have tried using SPIflash to flash to ex58-extreme f9 and f13t(gk). Both times I tried it would flash successfully and shut off. When I turn it back on it fails to boot, and reboots into the backup bios. It then erases the new bios I put on it using the f12 backup from the backup chip. What am I doing wrong here? I know they are the same god damn board and it should be working. My next board won't be a gigabyte thats for sure, first problems with LSI's controllers because gigabyte doesn't follow a standard and now missing VT-D support when the chipset supports it, and they are just too lazy to add the supported feature.
    Main Comp (Win 7): ASUS R4E, i7-3930k @ 4.9GHz, G.Skill Ripjaw Z 4x4GB @ 2133MHz, ATI 6950flash/6970 Xfire, Custom Watercooling
    3x Asus VW246H eyefinity; Polk Audio Monitor 40's (L,R), CS10 (C), Klipsch KG^4 (S), Sony STR-DA1000ES; all in a custom built desk
    Server: (Ubuntu 11.04) i7-920 @ 3.8GHz, 24GB G.Skill

  3. #4603
    Xtreme Mentor stasio's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Malaysia
    Posts
    3,032
    Try to flash this (modded BIOS ID string),either with FlashSPI or SPIFlash (or @BIOS if support):

    Crossflash to Extreme BIOS:
    http://www.fileden.com/files/2009/12...EX58EXGK.m.zip
    Crossflash (go back) to UD5 BIOS:
    http://www.fileden.com/files/2009/12.../ex58ud5.m.zip
    Last edited by stasio; 09-18-2011 at 09:45 PM.
    Need a Gigabyte latest BIOS?
    Z370 AORUS Gaming 7,
    GA-Z97X-SOC Force ,Core i7-4790K @ 4.9 GHz
    GA-Z87X-UD3H ,Core i7-4770K @ 4.65 GHz
    G.Skill F3-2933C12D-8GTXDG @ 3100 (12-15-14-35-CR1) @1.66V
    2xSSD Corsair Force GS 128 (RAID 0), WD Caviar Black SATA3 1TB HDD,
    Evga GTS 450 SC, Gigabyte Superb 720W
    XSPC RayStorm D5 EX240 (Liquid Ultra)
    NZXT Phantom 630 Ultra Tower
    Win 7 SP1 x64;Win 10 x64

  4. #4604
    Xtreme Member
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    New Jersey
    Posts
    388
    If still need help. This is the version of SPIflash that I used along with a modded version of the bios with vt-d support

    http://www.mediafire.com/?a818bh1ap313i47

    updated with

    1. Intel® RAID ROM 11.0.0.1124 - OK
    2. Realtek LAN ROM 2.41 - OK
    3. JMicron ROM 1.07.28 - OK

    http://www.mediafire.com/?hko2b9n2csrrco2
    Main Rig

    Gigabyte z78x-OC Bios F5n
    i7-4770k batch L310B492 Malay @ 4.5ghz with HT 1.2v
    Samsung Green 8GB 2x4GB MV-3V4G3D/US DDR3 1.3v 30nn
    HiS ATI HD 6950
    Corsair Force GT 120 GB Sata3 SSD (boot drive) on Intel sata3 controller port0
    Samsung 320GB HD322GJ 7200 RPM 16M cache on Intel sata3 controller port1
    Sony Optiarc DVD-RW AD-7240S on Intel sata3 controller port4
    CORSAIR CMPSU-850TX PSU
    Swiftech MCP655-B Pump
    EK Suppreme HF Cpu Block
    Swiftech Mcres Micro Rev 2 Reservoir
    Black Ice GTX Xtreme 360 Radiator

    Server
    HAF 932
    Gigabyte z77x-UD3H F13
    i7-3770S batch 3212B621 supports VT-D and low power
    32GB 4x8gb Muskin Enhanced Blackline 10-10-10-27@1.65v
    Vmware vSphere ESXi 5.0u1
    4x500GB Hitachi Deskstar 7K1000.D Raid 10 on a IBM M1015 <- DataStore
    Sapphire HD 5850

  5. #4605
    Xtreme Mentor stasio's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Malaysia
    Posts
    3,032
    Quote Originally Posted by acebmxer View Post
    If still need help. This is the version of SPIflash that I used along with a modded version of the bios with vt-d support

    http://www.mediafire.com/?a818bh1ap313i47
    You have SPIFlash ver.1.20 dated 26.Feb 2008.
    Here is SPIFlash ver.1.22 dated 14.May 2009.
    Need a Gigabyte latest BIOS?
    Z370 AORUS Gaming 7,
    GA-Z97X-SOC Force ,Core i7-4790K @ 4.9 GHz
    GA-Z87X-UD3H ,Core i7-4770K @ 4.65 GHz
    G.Skill F3-2933C12D-8GTXDG @ 3100 (12-15-14-35-CR1) @1.66V
    2xSSD Corsair Force GS 128 (RAID 0), WD Caviar Black SATA3 1TB HDD,
    Evga GTS 450 SC, Gigabyte Superb 720W
    XSPC RayStorm D5 EX240 (Liquid Ultra)
    NZXT Phantom 630 Ultra Tower
    Win 7 SP1 x64;Win 10 x64

  6. #4606
    Xtreme Member
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    New Jersey
    Posts
    388
    Thats the version I tried to use but it would not allow to me use c:\spiflash ex58exgk.bin. The older version worked just fine. It did say that bios did not match but worked perfectly. I grabbed it from a older post from here.
    Main Rig

    Gigabyte z78x-OC Bios F5n
    i7-4770k batch L310B492 Malay @ 4.5ghz with HT 1.2v
    Samsung Green 8GB 2x4GB MV-3V4G3D/US DDR3 1.3v 30nn
    HiS ATI HD 6950
    Corsair Force GT 120 GB Sata3 SSD (boot drive) on Intel sata3 controller port0
    Samsung 320GB HD322GJ 7200 RPM 16M cache on Intel sata3 controller port1
    Sony Optiarc DVD-RW AD-7240S on Intel sata3 controller port4
    CORSAIR CMPSU-850TX PSU
    Swiftech MCP655-B Pump
    EK Suppreme HF Cpu Block
    Swiftech Mcres Micro Rev 2 Reservoir
    Black Ice GTX Xtreme 360 Radiator

    Server
    HAF 932
    Gigabyte z77x-UD3H F13
    i7-3770S batch 3212B621 supports VT-D and low power
    32GB 4x8gb Muskin Enhanced Blackline 10-10-10-27@1.65v
    Vmware vSphere ESXi 5.0u1
    4x500GB Hitachi Deskstar 7K1000.D Raid 10 on a IBM M1015 <- DataStore
    Sapphire HD 5850

  7. #4607
    Xtreme Mentor stasio's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Malaysia
    Posts
    3,032
    Ahh,OK.
    Need a Gigabyte latest BIOS?
    Z370 AORUS Gaming 7,
    GA-Z97X-SOC Force ,Core i7-4790K @ 4.9 GHz
    GA-Z87X-UD3H ,Core i7-4770K @ 4.65 GHz
    G.Skill F3-2933C12D-8GTXDG @ 3100 (12-15-14-35-CR1) @1.66V
    2xSSD Corsair Force GS 128 (RAID 0), WD Caviar Black SATA3 1TB HDD,
    Evga GTS 450 SC, Gigabyte Superb 720W
    XSPC RayStorm D5 EX240 (Liquid Ultra)
    NZXT Phantom 630 Ultra Tower
    Win 7 SP1 x64;Win 10 x64

  8. #4608
    Xtreme Member
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Around the corner
    Posts
    175
    Stasio, your bios flashed in SPIFLASH, but did not post. In qflash it said invalid bios image.
    Acebmxr, your bios flashed in SPIFLASH, but also did not post. In qflash it said invalid bios ID.

    Both of them still said mismatched bios ID in SPIFLASH. I thought by changing the ID you fix that?

    Board is "GA-EX58-UD5" Rev 1.0, purchased on release day.
    Main Comp (Win 7): ASUS R4E, i7-3930k @ 4.9GHz, G.Skill Ripjaw Z 4x4GB @ 2133MHz, ATI 6950flash/6970 Xfire, Custom Watercooling
    3x Asus VW246H eyefinity; Polk Audio Monitor 40's (L,R), CS10 (C), Klipsch KG^4 (S), Sony STR-DA1000ES; all in a custom built desk
    Server: (Ubuntu 11.04) i7-920 @ 3.8GHz, 24GB G.Skill

  9. #4609
    Xtreme Member
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    New Jersey
    Posts
    388
    To flash your ex58-ud5 with the ex58-extreme bios all you need to do is make a bootable usb flash drive; copy the spiflash and extreme bios to the flash drive. Boot off the usb flash drive and run c:\spiflash ex58exgk.bin. Yes spiflash will complain about bios ID do not match just say ok.

    Reboot renter bios load optimized defaults.

    After bios is flashed to the Extreme bios you can use q-flash or @bios to flash any newere Extreme bios.
    Main Rig

    Gigabyte z78x-OC Bios F5n
    i7-4770k batch L310B492 Malay @ 4.5ghz with HT 1.2v
    Samsung Green 8GB 2x4GB MV-3V4G3D/US DDR3 1.3v 30nn
    HiS ATI HD 6950
    Corsair Force GT 120 GB Sata3 SSD (boot drive) on Intel sata3 controller port0
    Samsung 320GB HD322GJ 7200 RPM 16M cache on Intel sata3 controller port1
    Sony Optiarc DVD-RW AD-7240S on Intel sata3 controller port4
    CORSAIR CMPSU-850TX PSU
    Swiftech MCP655-B Pump
    EK Suppreme HF Cpu Block
    Swiftech Mcres Micro Rev 2 Reservoir
    Black Ice GTX Xtreme 360 Radiator

    Server
    HAF 932
    Gigabyte z77x-UD3H F13
    i7-3770S batch 3212B621 supports VT-D and low power
    32GB 4x8gb Muskin Enhanced Blackline 10-10-10-27@1.65v
    Vmware vSphere ESXi 5.0u1
    4x500GB Hitachi Deskstar 7K1000.D Raid 10 on a IBM M1015 <- DataStore
    Sapphire HD 5850

  10. #4610
    Xtreme Member
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Around the corner
    Posts
    175
    I did boot off USB and flash using SPIFLASH also tried 1.22 now. The flash works, and the computer shuts off. Once it starts back up it does not POST. It will then reboot off the backup bios and write over the new bios with the backup bios. I have tried clearing cmos before booting, unplugging power, etc... Nothing seems to work to get this to boot after flashing.
    Main Comp (Win 7): ASUS R4E, i7-3930k @ 4.9GHz, G.Skill Ripjaw Z 4x4GB @ 2133MHz, ATI 6950flash/6970 Xfire, Custom Watercooling
    3x Asus VW246H eyefinity; Polk Audio Monitor 40's (L,R), CS10 (C), Klipsch KG^4 (S), Sony STR-DA1000ES; all in a custom built desk
    Server: (Ubuntu 11.04) i7-920 @ 3.8GHz, 24GB G.Skill

  11. #4611
    Xtreme Member
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    New Jersey
    Posts
    388
    Have you tried to update the latest bios version for the ud5 first then try to crossflash to the extreme?
    Main Rig

    Gigabyte z78x-OC Bios F5n
    i7-4770k batch L310B492 Malay @ 4.5ghz with HT 1.2v
    Samsung Green 8GB 2x4GB MV-3V4G3D/US DDR3 1.3v 30nn
    HiS ATI HD 6950
    Corsair Force GT 120 GB Sata3 SSD (boot drive) on Intel sata3 controller port0
    Samsung 320GB HD322GJ 7200 RPM 16M cache on Intel sata3 controller port1
    Sony Optiarc DVD-RW AD-7240S on Intel sata3 controller port4
    CORSAIR CMPSU-850TX PSU
    Swiftech MCP655-B Pump
    EK Suppreme HF Cpu Block
    Swiftech Mcres Micro Rev 2 Reservoir
    Black Ice GTX Xtreme 360 Radiator

    Server
    HAF 932
    Gigabyte z77x-UD3H F13
    i7-3770S batch 3212B621 supports VT-D and low power
    32GB 4x8gb Muskin Enhanced Blackline 10-10-10-27@1.65v
    Vmware vSphere ESXi 5.0u1
    4x500GB Hitachi Deskstar 7K1000.D Raid 10 on a IBM M1015 <- DataStore
    Sapphire HD 5850

  12. #4612
    Xtreme Member
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Around the corner
    Posts
    175
    I have tried using F9a and F12 so far for UD5 bios.
    Main Comp (Win 7): ASUS R4E, i7-3930k @ 4.9GHz, G.Skill Ripjaw Z 4x4GB @ 2133MHz, ATI 6950flash/6970 Xfire, Custom Watercooling
    3x Asus VW246H eyefinity; Polk Audio Monitor 40's (L,R), CS10 (C), Klipsch KG^4 (S), Sony STR-DA1000ES; all in a custom built desk
    Server: (Ubuntu 11.04) i7-920 @ 3.8GHz, 24GB G.Skill

  13. #4613
    Xtreme Mentor stasio's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Malaysia
    Posts
    3,032
    Read page 174.
    Did you try my mod and @BIOS?
    Before flashing,set in the BIOS "Optimized Defaults"and Disable "GSATA" and "eSATA" option.
    Do not flash with "Optimized Defaults".
    Need a Gigabyte latest BIOS?
    Z370 AORUS Gaming 7,
    GA-Z97X-SOC Force ,Core i7-4790K @ 4.9 GHz
    GA-Z87X-UD3H ,Core i7-4770K @ 4.65 GHz
    G.Skill F3-2933C12D-8GTXDG @ 3100 (12-15-14-35-CR1) @1.66V
    2xSSD Corsair Force GS 128 (RAID 0), WD Caviar Black SATA3 1TB HDD,
    Evga GTS 450 SC, Gigabyte Superb 720W
    XSPC RayStorm D5 EX240 (Liquid Ultra)
    NZXT Phantom 630 Ultra Tower
    Win 7 SP1 x64;Win 10 x64

  14. #4614
    Xtreme Member
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    New Jersey
    Posts
    388
    Quote Originally Posted by CJ145 View Post
    I have tried using F9a and F12 so far for UD5 bios.
    Any luck???

    From Gigabyte

    EX58-UD5 Rev 1.0

    With VT-d Support

    http://www.mediafire.com/?i9q1m064clfcbc9
    Last edited by acebmxer; 09-26-2011 at 11:42 AM.
    Main Rig

    Gigabyte z78x-OC Bios F5n
    i7-4770k batch L310B492 Malay @ 4.5ghz with HT 1.2v
    Samsung Green 8GB 2x4GB MV-3V4G3D/US DDR3 1.3v 30nn
    HiS ATI HD 6950
    Corsair Force GT 120 GB Sata3 SSD (boot drive) on Intel sata3 controller port0
    Samsung 320GB HD322GJ 7200 RPM 16M cache on Intel sata3 controller port1
    Sony Optiarc DVD-RW AD-7240S on Intel sata3 controller port4
    CORSAIR CMPSU-850TX PSU
    Swiftech MCP655-B Pump
    EK Suppreme HF Cpu Block
    Swiftech Mcres Micro Rev 2 Reservoir
    Black Ice GTX Xtreme 360 Radiator

    Server
    HAF 932
    Gigabyte z77x-UD3H F13
    i7-3770S batch 3212B621 supports VT-D and low power
    32GB 4x8gb Muskin Enhanced Blackline 10-10-10-27@1.65v
    Vmware vSphere ESXi 5.0u1
    4x500GB Hitachi Deskstar 7K1000.D Raid 10 on a IBM M1015 <- DataStore
    Sapphire HD 5850

  15. #4615
    Xtreme Mentor stasio's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Malaysia
    Posts
    3,032
    BIOS updated.
    Need a Gigabyte latest BIOS?
    Z370 AORUS Gaming 7,
    GA-Z97X-SOC Force ,Core i7-4790K @ 4.9 GHz
    GA-Z87X-UD3H ,Core i7-4770K @ 4.65 GHz
    G.Skill F3-2933C12D-8GTXDG @ 3100 (12-15-14-35-CR1) @1.66V
    2xSSD Corsair Force GS 128 (RAID 0), WD Caviar Black SATA3 1TB HDD,
    Evga GTS 450 SC, Gigabyte Superb 720W
    XSPC RayStorm D5 EX240 (Liquid Ultra)
    NZXT Phantom 630 Ultra Tower
    Win 7 SP1 x64;Win 10 x64

  16. #4616
    Registered User
    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    1
    Hello just wondering if there is any one on here with this board that is running a 990x.

    was wondering how well it overclocks on this board any input would be great thanks!

Page 185 of 185 FirstFirst ... 85135175182183184185

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •