Page 2 of 12 FirstFirst 12345 ... LastLast
Results 26 to 50 of 289

Thread: ***Unofficial GA-X58A-UD5/UD7* rev 2.0* Discussion Thread

  1. #26
    I am Xtreme
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    France
    Posts
    3,563
    i think so, ive heard most people reporting it, at least on the ud5 and ud7. The ud9 is only rev 1. Im not sure about the ud3r. you had some nice success with the ud3r.

  2. #27
    Xtreme Cruncher
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    pacific NW usa
    Posts
    2,721
    yea thats why im asking cause if the ud5's are all rev 2.0 now maybe the ud3r's are too
    _________________________________________________
    ............................ImAcOmPuTeRsPoNgE............................
    [SIGPIC][/SIGPIC]

    MY HEATWARE 76-0-0

  3. #28
    I am Xtreme
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    France
    Posts
    3,563
    probably, think about it, new egg moves so much. But the truth is that not many people have the rev 2.0, and micro center moves less than newegg, so itd make sense that if micro center had all 2.0 then newegg would too, but new egg would have larger quantity, so once you hear reports of rev 2.0 from newegg you can basically count on it. Your not satisfied with your ud3r? hahahaha

  4. #29
    Xtreme Cruncher
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    pacific NW usa
    Posts
    2,721
    i dont have one right now,i have a serious problem of changing sockets and setups.
    right now im on 775 UD3P,but i have a 3849B018 on the way and need to get a new
    1366 MB to play with it,so im selling my EP45-UD3P rev1.0 MB and going back to 1366.
    i just hope i can stay on 1366 longer than a month im hardware bi-polar,every month
    or so i cant help but sell what i have to get what i dont have only to sell it for new stuff
    _________________________________________________
    ............................ImAcOmPuTeRsPoNgE............................
    [SIGPIC][/SIGPIC]

    MY HEATWARE 76-0-0

  5. #30
    Xtreme Legend
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Australia
    Posts
    17,468
    Quote Originally Posted by radaja View Post
    yea thats why im asking cause if the ud5's are all rev 2.0 now maybe the ud3r's are too
    UD3R rev2 has been shipping much longer than UD5 and UD7 so it will be extremely unlikely to end up with rev1 board now if you were to order one
    Team.AU
    Got tube?
    GIGABYTE Australia
    Need a GIGABYTE bios or support?



  6. #31
    Xtreme Cruncher
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    pacific NW usa
    Posts
    2,721
    awesome thats what i wanted to hear.thanks dinos
    _________________________________________________
    ............................ImAcOmPuTeRsPoNgE............................
    [SIGPIC][/SIGPIC]

    MY HEATWARE 76-0-0

  7. #32
    Registered User
    Join Date
    Jun 2002
    Location
    The BeagleWorx, USA
    Posts
    7

    The "No Marvell Drivers" install WORKS!!!

    I'd just like to comment that the Windows 7 (x64) install sequence advocated above WORKS!! I had exactly that problem with a pathetic 5.9 hard disk performance rating in Windows 7 as a result of my first install where I did, in fact, make the serious mistake of installing the Marvell drivers for the C300.

    However, following the steps outlined above, the reinstall went very well, and I only installed the Marvell console drivers, along with the other latest drivers listed on the Gigabyte web site. After that I downloaded all the Windows 7 updates (it took several download sequences), and finally installed the 10-9 ATI drivers.

    I then ran the Performance Index tool in Windows 7, and got the following:

    CPU: Intel i7-980X (@4.350GHz) = 7.8 Rating
    Memory: Corsair DDR3(1600)(12GB) @1450 = 7.7 Rating
    Video: ATI HD5850 = 7.7 Rating
    Disk Drive (C300) = 7.9 Rating

    I'm sure with a little tweaking, I can raise the other values a bit. However, all in all, right now this thing is running stable at those settings, and gets along like a scalded cat!

    Many Thanks for the tip on the install sequence to overcome the TERRIBLE Marvell drivers for the C300. Indeed, Marvell should be ashamed of itself for failing to provide a proper SATA3 6GB driver.

    Best regards to everyone. TheBeagle
    Last edited by TheBeagle; 10-01-2010 at 03:50 PM.

  8. #33
    I am Xtreme
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    France
    Posts
    3,563
    your welcome man, thats why made that list of sequences.

  9. #34
    Registered User
    Join Date
    May 2009
    Posts
    88
    Quote Originally Posted by Aedubber View Post
    Where can i buy this Rev 2?

    Just got a rev. 2 from ewiz. Cheap with coupon and free shipping.
    I7 3770K @ 5Ghz @ 1.288v 24/7 Liquid Pro
    Asus MVF 804
    EK Supremacy Plexi plate#3
    factory chipset waterblock
    custom water
    2x8GB G.Skill TridentX 2400c10
    Sapphire 7970 Toxic
    2x120GB Raid0 Sandisk Extreme SSD sata3
    3x2TB Seagate Barracuda XT sata3
    Antec HCP 1200
    Antec 1200
    Win7 x64 Ultra

  10. #35
    Registered User
    Join Date
    May 2009
    Posts
    88
    Quote Originally Posted by radaja View Post
    do you know if newegg is only shipping the rev 2.0 now?
    See above.
    I7 3770K @ 5Ghz @ 1.288v 24/7 Liquid Pro
    Asus MVF 804
    EK Supremacy Plexi plate#3
    factory chipset waterblock
    custom water
    2x8GB G.Skill TridentX 2400c10
    Sapphire 7970 Toxic
    2x120GB Raid0 Sandisk Extreme SSD sata3
    3x2TB Seagate Barracuda XT sata3
    Antec HCP 1200
    Antec 1200
    Win7 x64 Ultra

  11. #36
    I am Xtreme
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    U.S.A.
    Posts
    4,744
    If I try to do 25x161 or higher on the bclk on my 980X I get post codes 25 or 26 with any bioses I've tried so far ( Fa, Fb5, and the GOOC WWF) using 3x 4GB sticks. I've done higher on my evga E760 and I've done searches on google and it appears the rev 2.0 UD7 has issues with 3x4GB.


    Asus Z9PE-D8 WS with 64GB of registered ECC ram.|Dell 30" LCD 3008wfp:7970 video card

    LSI series raid controller
    SSDs: Crucial C300 256GB
    Standard drives: Seagate ST32000641AS & WD 1TB black
    OSes: Linux and Windows x64

  12. #37
    I am Xtreme
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    France
    Posts
    3,563
    25 is PCI problems, you havent bumped the pci-e freq have you? what are your other settings?

  13. #38
    I am Xtreme
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    U.S.A.
    Posts
    4,744
    PCie is set to 100mhz & pci is at 33Mhz I don't change those because of the raid controller I have in my system. I was running similar voltage setting that I used on my E760. QPI PLL 1.24 IOH at 1.58 IOH vcore 1.24 ICH 1.18 I'm using standard on the vdroop setting so I had the voltage around 1.36 for the cpu. ram is around 1.64 & VTT 1.34. I've tried increasing the voltages, but no luck at the moment. I'll post later when I have more time to play with it. Does anyone know what post code 26 is?

    QPI speed is set to 36X

    Mem ratio tried 2:8 and 2:10

    Uncore that I have tried are 18x, 20X, and 22X. The evga E760 could do 22X no problem. It looks to me like I just need to learn this board.
    Last edited by safan80; 10-09-2010 at 06:09 PM.


    Asus Z9PE-D8 WS with 64GB of registered ECC ram.|Dell 30" LCD 3008wfp:7970 video card

    LSI series raid controller
    SSDs: Crucial C300 256GB
    Standard drives: Seagate ST32000641AS & WD 1TB black
    OSes: Linux and Windows x64

  14. #39
    Xtreme Member
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    KU
    Posts
    178
    Got my UD5 2.0 sittin here in a box, damn pissed that the board block I got for it doesnt fit.

    I booted it and played in the BIOS, but havn't had a chance to really OC my 940. I'll be back to talk timings
    Mah Rig:

    i7 970 @ 4.4Ghz
    6GB Gelid Perfect Storm
    Gigabyte UD5 Rev 2
    128GB Corsair Nova SSD
    Evga 470
    Corsair Obsidian 800D
    Corsair 1KW HX
    Custom Liquid Cooling:
    PA 120.4
    EK Supreme HF
    Aquacomputer 470 block
    Swiftech M35x w/top

  15. #40
    I am Xtreme
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    France
    Posts
    3,563
    what block did you buy that didnt fit? if you have the block for rev 1.0 it wont fit b/c this revision has more phases plus reworked dual phase system.

  16. #41
    Registered User
    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    59
    I too would like to know which block wouldn't fit. I just ordered this board, its on its way right now. I was going to order the EK-FB KIT GA X58 which is supposedly good for the EX58 ud5 but on EKWaterblock's website it says it wont fit on the X58 ud5. I contacted them about it and they told me they couldn't confirm if the kit would work or not, they wanted me to send them a picture of the naked board.

    What is the difference between the EX58 and X58 boards? Also does anybody happen to have a nude picture of this board?

  17. #42
    Xtreme Member
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    KU
    Posts
    178
    The EK-FB KIT GA X58 block will NOT fit the UD5 REV2. As stated, the power phase setup has been redesigned.
    Mah Rig:

    i7 970 @ 4.4Ghz
    6GB Gelid Perfect Storm
    Gigabyte UD5 Rev 2
    128GB Corsair Nova SSD
    Evga 470
    Corsair Obsidian 800D
    Corsair 1KW HX
    Custom Liquid Cooling:
    PA 120.4
    EK Supreme HF
    Aquacomputer 470 block
    Swiftech M35x w/top

  18. #43
    I am Xtreme
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    France
    Posts
    3,563
    the difference between EX and X58A is that the EX was replaced with the X58a, the x58a has redesigned almost everything, they even did the pci-e mod to the x58a so we can go over 105 pci-e. The power phases are redone, I dont think anyone makes blocks for the new UD5 yet.

  19. #44
    Xtreme Member
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    KU
    Posts
    178
    Just got the board mounted and under water(cpu only obviously) and will start to overclock it soon. I hope it can do 180 blk with minimal voltage on my 940. I'd like to keep it as cool as possible for the rest of my loop.
    Mah Rig:

    i7 970 @ 4.4Ghz
    6GB Gelid Perfect Storm
    Gigabyte UD5 Rev 2
    128GB Corsair Nova SSD
    Evga 470
    Corsair Obsidian 800D
    Corsair 1KW HX
    Custom Liquid Cooling:
    PA 120.4
    EK Supreme HF
    Aquacomputer 470 block
    Swiftech M35x w/top

  20. #45
    I am Xtreme
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    France
    Posts
    3,563
    180 blck should be no problem.

  21. #46
    Xtreme Member
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    110
    Thx for starting this thread, couldn't find anything anywhere else otherwise....

  22. #47
    I am Xtreme
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    France
    Posts
    3,563
    yup thats why i started it, it doesnt have that much info, but ill help you. I'm sure when more people buy the board/s we wil have more traffic.

  23. #48
    Registered User
    Join Date
    May 2009
    Posts
    88
    Quote Originally Posted by sin0822 View Post
    yup thats why i started it, it doesnt have that much info, but ill help you. I'm sure when more people buy the board/s we wil have more traffic.
    Hey sin0822,

    Have you found a way past 220 bclk? On a pure bclk run, I can do 220bclk but not 225. At speed (21x220), I can get into windows but I can't get it stable during intelburn maximum. I haven't gone over 1.46 volts.

    Any suggestions?

    Thanks,
    Dr_DX
    I7 3770K @ 5Ghz @ 1.288v 24/7 Liquid Pro
    Asus MVF 804
    EK Supremacy Plexi plate#3
    factory chipset waterblock
    custom water
    2x8GB G.Skill TridentX 2400c10
    Sapphire 7970 Toxic
    2x120GB Raid0 Sandisk Extreme SSD sata3
    3x2TB Seagate Barracuda XT sata3
    Antec HCP 1200
    Antec 1200
    Win7 x64 Ultra

  24. #49
    Xtreme Member
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    KU
    Posts
    178
    Thought I should mention an odd occurance with my new board. First boot into the BIOS I got 6GB available memory but only 4GB usable. Weird problem but after I updated to the latest bios it's using all 6.
    Mah Rig:

    i7 970 @ 4.4Ghz
    6GB Gelid Perfect Storm
    Gigabyte UD5 Rev 2
    128GB Corsair Nova SSD
    Evga 470
    Corsair Obsidian 800D
    Corsair 1KW HX
    Custom Liquid Cooling:
    PA 120.4
    EK Supreme HF
    Aquacomputer 470 block
    Swiftech M35x w/top

  25. #50
    I can not set "OC Lean" mode with UD7 rev2.0.
    I set "OC lean" mode ON, but it cant disable any function on BIOS.
    Does anyone set it functions correctly?

    If it is bug, please up-date a.s.a.p

Page 2 of 12 FirstFirst 12345 ... LastLast

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •