Results 1 to 10 of 10

Thread: Big problem with my am2

  1. #1
    Registered User
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Kielce / Poland
    Posts
    18

    Big problem with my am2

    Hi all! My hardware is:

    cpu: Brisbane 3600 x2 am2 0,65nm
    mobo: dfi infinity ultra2 am2
    ram: 2x 1gb krv 668 kingstone
    gpu: palit 8600 sonic
    psu: Chieftec ATX-1136H 360W (20 pin, mobo 24 + 4pin 12v)


    I have big problem with it. After power on computer didnt stand up. Only Power LED is flashing fast. What I already try:

    - boot on Sempron AM2 3000 (cause I was think, maybee the bios isnt up to date, and mobo cant recognize my brisbane) The same situation, camputer dont boot, no any beeps from speaker, only flashing Power Led. (man, who sold me mobo says, the bios is up to date, but after my test with sempron)

    - boot without RAM - same situation, no beeping, only power Led flashing fast.

    - boot without hdd, fdd, dvd - same situation, no beeping, only power Led flashing fast.

    Offcourse I reset BIOS between all tests. Strange for me is that mobo didnt "beeping" in any situation.

    My power supply is 20 pins Chieftec ATX-1136H 360W. (mobo has 24 pin psu connector). Is the way, this is the problem? I ask some people, and they says, they have similar hardware like me and they havent problems with this PSU on it.

    I think I check everytking, the last, what I can check is PSU.

    Last edited by Raul; 07-31-2007 at 11:24 AM.
    || Amd Athlon 3600 X2 AM2 Brisbane BOX
    || Palit GeForce 8600GT Sonic
    || DFI InfinityII Ultra m2
    || 2x1GB Kingstone KRV667
    || Pioneer DVR-112D
    || SB Live! 5.1 Digital
    || Chieftec 360W
    || Ata Barracuda 80GB 7k rpm
    || LG Flatron F700B

  2. #2
    Xtreme Member
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Ontario, Canada
    Posts
    185
    DFI motherboards are extremely picky with power supplies and are well known to not work right if at all with any power connections not being connected. I'd not guarantee it, but I would start with the power supply.

    Lenove T420i i5 2530/16gb/64gbMSSD/500GB/PE4H running a 660GTX gaming on 24" LCD
    3DMARK FIRESTORM

  3. #3
    Registered User
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Kielce / Poland
    Posts
    18
    It is possibla, that adapter from 20 pins ATX to 24 pins BTX will help?






    cause 360W Chieftec in my opinion is enought for this comp. (however in manual is writed "strongly recommended PSU 400W or greater")

    edit: after hearing opinion abut this adapter, it give me nothing. The last way to check, that mobo isnt broken, is test it on stronger PSU. Tagan 430W for example.
    Last edited by Raul; 07-31-2007 at 11:52 PM.
    || Amd Athlon 3600 X2 AM2 Brisbane BOX
    || Palit GeForce 8600GT Sonic
    || DFI InfinityII Ultra m2
    || 2x1GB Kingstone KRV667
    || Pioneer DVR-112D
    || SB Live! 5.1 Digital
    || Chieftec 360W
    || Ata Barracuda 80GB 7k rpm
    || LG Flatron F700B

  4. #4
    Xtreme Enthusiast
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Harstad, Norway
    Posts
    619
    360W may be enough to boot it, but it also would stop there! You know that other components also require power? But from gun to revolver, it can be that your mobo is broken.. or that theres a static hangup in the case.. only way to get rid of it (if it is what's causing this) is to remove the mobo completely from the case, and then remount it. The screws can actually be tightened to hard, so don't screw them on like if they were going to hold a window on to the spaceshuttle launching You tighten them until they hold, then stop
    1st System Setup:
    Asus A8N32-SLI Deluxe
    Opteron 170 @ 2.8 GHz @ 1.45V LCB9E 0651MPMW
    CORSAIR XMS-PC4000-TWINX2048-4000PT UCCC! 2.65V @ DDR466 3-4-4-8 1T (Personal record: 2.5V @ DDR520 3-4-4-8 1T)
    Gainward 7950GX2
    ZALMAN CNPS 9700 LED

    MIST/Cooltek 600W ATX 2.2 PSU

    2nd System Setup:
    DFI Lanparty Ultra-D
    AMD Athlon 3000+ @ 2.7 GHz, 1.4V - LBBLE 0517DPMW
    BigTyp 120 VX or the stock Opteron cooler
    G.Skill PC4800 DDR600 3-4-4-8 @ 2.7V
    Gainward BLISS 7300GS
    330W "PowerMan" PSU

    Previous projects... - Sold: AMD Athlon 64 FX60 CCB2E 0608BPMW - One broken AMD Athlon 64 3800+ x2 Manchester @ 2.7 GHz! LDBHE 0601TPMW - Motherboard from HELL: DFI LANPARTY UT CFX3200-DR! - Powercolor Radeon X1800XT 512MB! @ 655/1548 MHz using CCC (Personal record using ATI-tool 24/7 stable: 702/1700MHz)


    World Community Grid!
    Link to XS-TEAM!
    Accumulated Points: 581,644
    Current Ranking: 9,911

  5. #5
    Registered User
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Kielce / Poland
    Posts
    18
    Quote Originally Posted by freakBYnature View Post
    The screws can actually be tightened to hard
    Thank u my friend. Now everything is ok!
    || Amd Athlon 3600 X2 AM2 Brisbane BOX
    || Palit GeForce 8600GT Sonic
    || DFI InfinityII Ultra m2
    || 2x1GB Kingstone KRV667
    || Pioneer DVR-112D
    || SB Live! 5.1 Digital
    || Chieftec 360W
    || Ata Barracuda 80GB 7k rpm
    || LG Flatron F700B

  6. #6
    Xtreme Enthusiast
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Harstad, Norway
    Posts
    619
    Quote Originally Posted by freakBYnature View Post
    The screws can actually be tightened to hard
    Quote Originally Posted by Raul View Post
    Thank u my friend. Now everything is ok!
    That's incredible
    1st System Setup:
    Asus A8N32-SLI Deluxe
    Opteron 170 @ 2.8 GHz @ 1.45V LCB9E 0651MPMW
    CORSAIR XMS-PC4000-TWINX2048-4000PT UCCC! 2.65V @ DDR466 3-4-4-8 1T (Personal record: 2.5V @ DDR520 3-4-4-8 1T)
    Gainward 7950GX2
    ZALMAN CNPS 9700 LED

    MIST/Cooltek 600W ATX 2.2 PSU

    2nd System Setup:
    DFI Lanparty Ultra-D
    AMD Athlon 3000+ @ 2.7 GHz, 1.4V - LBBLE 0517DPMW
    BigTyp 120 VX or the stock Opteron cooler
    G.Skill PC4800 DDR600 3-4-4-8 @ 2.7V
    Gainward BLISS 7300GS
    330W "PowerMan" PSU

    Previous projects... - Sold: AMD Athlon 64 FX60 CCB2E 0608BPMW - One broken AMD Athlon 64 3800+ x2 Manchester @ 2.7 GHz! LDBHE 0601TPMW - Motherboard from HELL: DFI LANPARTY UT CFX3200-DR! - Powercolor Radeon X1800XT 512MB! @ 655/1548 MHz using CCC (Personal record using ATI-tool 24/7 stable: 702/1700MHz)


    World Community Grid!
    Link to XS-TEAM!
    Accumulated Points: 581,644
    Current Ranking: 9,911

  7. #7
    Xtreme Cruncher
    Join Date
    Jun 2006
    Posts
    6,173
    Quote Originally Posted by freakBYnature View Post
    That's incredible
    Hehe good job freakBYnature,you fix it from the first try^^.
    And what a fix it is .

  8. #8
    Xtreme Enthusiast
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Harstad, Norway
    Posts
    619
    Quote Originally Posted by informal View Post
    Hehe good job freakBYnature,you fix it from the first try^^.
    And what a fix it is .
    Just wait and see if he gets bothered again. If the PCB gets to much pressure on the points where they are supposed to ground these things can happen. I don't remember why, just remember that it is one of the things that can happen

    I've had some hours of painstaking troublesome unexplainable crap myself
    But being able to help him so fast was nothing I expected, it's not easy trying to answer someone when it can be a zillion things. You get presented with a problem that you can't even see with your own eyes. That's the nice thing with XS... mostly people with a problem presented gets more than one point of view on it, and are presented back several solutions I think, without saying it is so, that this maybe was a solution to his problem he didn't even was aware of could be a problem, and that's sweet thing to, everybody knows some, together we know LOTS!
    1st System Setup:
    Asus A8N32-SLI Deluxe
    Opteron 170 @ 2.8 GHz @ 1.45V LCB9E 0651MPMW
    CORSAIR XMS-PC4000-TWINX2048-4000PT UCCC! 2.65V @ DDR466 3-4-4-8 1T (Personal record: 2.5V @ DDR520 3-4-4-8 1T)
    Gainward 7950GX2
    ZALMAN CNPS 9700 LED

    MIST/Cooltek 600W ATX 2.2 PSU

    2nd System Setup:
    DFI Lanparty Ultra-D
    AMD Athlon 3000+ @ 2.7 GHz, 1.4V - LBBLE 0517DPMW
    BigTyp 120 VX or the stock Opteron cooler
    G.Skill PC4800 DDR600 3-4-4-8 @ 2.7V
    Gainward BLISS 7300GS
    330W "PowerMan" PSU

    Previous projects... - Sold: AMD Athlon 64 FX60 CCB2E 0608BPMW - One broken AMD Athlon 64 3800+ x2 Manchester @ 2.7 GHz! LDBHE 0601TPMW - Motherboard from HELL: DFI LANPARTY UT CFX3200-DR! - Powercolor Radeon X1800XT 512MB! @ 655/1548 MHz using CCC (Personal record using ATI-tool 24/7 stable: 702/1700MHz)


    World Community Grid!
    Link to XS-TEAM!
    Accumulated Points: 581,644
    Current Ranking: 9,911

  9. #9
    Registered User
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Kielce / Poland
    Posts
    18
    sometimes if u looking for fix the problem, u didnt see the simpliest things like this good job freakBYnature, thanks again

    (I almost return my mobo to seller )
    || Amd Athlon 3600 X2 AM2 Brisbane BOX
    || Palit GeForce 8600GT Sonic
    || DFI InfinityII Ultra m2
    || 2x1GB Kingstone KRV667
    || Pioneer DVR-112D
    || SB Live! 5.1 Digital
    || Chieftec 360W
    || Ata Barracuda 80GB 7k rpm
    || LG Flatron F700B

  10. #10
    Xtreme Enthusiast
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Harstad, Norway
    Posts
    619
    Quote Originally Posted by Raul View Post
    sometimes if u looking for fix the problem, u didnt see the simpliest things like this good job freakBYnature, thanks again

    (I almost return my mobo to seller )
    No problem, just glad you got it going like it should! Hopefully someone can help me just as quickly next time I'm in deep sh*it trouble
    1st System Setup:
    Asus A8N32-SLI Deluxe
    Opteron 170 @ 2.8 GHz @ 1.45V LCB9E 0651MPMW
    CORSAIR XMS-PC4000-TWINX2048-4000PT UCCC! 2.65V @ DDR466 3-4-4-8 1T (Personal record: 2.5V @ DDR520 3-4-4-8 1T)
    Gainward 7950GX2
    ZALMAN CNPS 9700 LED

    MIST/Cooltek 600W ATX 2.2 PSU

    2nd System Setup:
    DFI Lanparty Ultra-D
    AMD Athlon 3000+ @ 2.7 GHz, 1.4V - LBBLE 0517DPMW
    BigTyp 120 VX or the stock Opteron cooler
    G.Skill PC4800 DDR600 3-4-4-8 @ 2.7V
    Gainward BLISS 7300GS
    330W "PowerMan" PSU

    Previous projects... - Sold: AMD Athlon 64 FX60 CCB2E 0608BPMW - One broken AMD Athlon 64 3800+ x2 Manchester @ 2.7 GHz! LDBHE 0601TPMW - Motherboard from HELL: DFI LANPARTY UT CFX3200-DR! - Powercolor Radeon X1800XT 512MB! @ 655/1548 MHz using CCC (Personal record using ATI-tool 24/7 stable: 702/1700MHz)


    World Community Grid!
    Link to XS-TEAM!
    Accumulated Points: 581,644
    Current Ranking: 9,911

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •