Page 3 of 5 FirstFirst 12345 LastLast
Results 51 to 75 of 104

Thread: Too early for Conroe RIG SPECS?

  1. #51
    Registered User
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    36
    How will Conroe and its supporting chipsets handle 4GB(4x1GB)? That's what I'm hoping for in a Conroe build.

  2. #52
    Xtreme Owner Charles Wirth's Avatar
    Join Date
    Jun 2002
    Location
    Las Vegas
    Posts
    12,294
    I am running a next generation ATI chipset. (hearing brakes lock up)

    This will be the hot board this summer.

    That is all the information I can give at this time.

    4GB is fine with Conroe

    With Conroe, it is possible to disable one core from bios and force all 4MB cache on one core. This will yield a higher overclock of a few hundred Mhz.
    Last edited by Charles Wirth; 05-04-2006 at 09:14 AM.
    Intel 7960X ES @ 4.4Ghz
    ASUS Rampage VI Extreme
    GTX 1080ti Galax Hall of Fame
    32GB Galax Hall of Fame
    Intel Optane
    Platimax 1350W
    Enermax 240 Liqtech AIO

    Intel 8700K @ 5.2Ghz
    Asus Maximus X Apex
    GRX 1080ti Galax Hall of Fame
    16GB Galax Hall of Fame
    Intel Optane
    Platimax 1350W
    Enermax 240 Liqtech AIO

  3. #53
    Xtreme Enthusiast
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    denmark
    Posts
    638
    Quote Originally Posted by FUGGER
    I am running a next generation ATI chipset. (hearing brakes lock up)

    This will be the hot board this summer.

    That is all the information I can give at this time.

    4GB is fine with Conroe

    With Conroe, it is possible to disable one core from bios and force all 4MB cache on one core. This will yield a higher overclock of a few hundred Mhz.
    is nt he a teaser nice to know fugger
    Gigabyte X38T-DQ6/2x1gb xtreme/2x2900xt
    E6850@ 4500
    1000w psu/vapo Ls/2x74gb raptor raid.

  4. #54
    Xtreme Member
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Oslo, Norway => Across the pond
    Posts
    200
    OMG!

    Thats great news Fugger. New ATI chipset huh? Maybe wait on that Bad Axe...
    Quote Originally Posted by Durzel
    You shouldn't be pro-AMD, or pro-Intel... just be pro-choice pro-the-best-CPU-currently-available.

  5. #55
    Xtreme Mentor
    Join Date
    May 2005
    Location
    San Diego, California
    Posts
    3,377
    Quote Originally Posted by FUGGER
    With Conroe, it is possible to disable one core from bios and force all 4MB cache on one core. This will yield a higher overclock of a few hundred Mhz.
    One core is going to be faster than the other, can we expect the worse core to be disabled?

    Of course i've got single threaded benchmarks @ maximum speed in mind
    Intel Rig
    2500K @ 4.8 Ghz 1.304v | ASRock Z68 Extreme3 Gen3| 2x4Gb Ripjaws DDR3-2133 | Radeon 7970 @ 1250/1800 | Corsair HX850 PSU
    Custom Water of course

  6. #56
    Xtreme Enthusiast
    Join Date
    Jun 2005
    Posts
    526
    Quote Originally Posted by FUGGER
    I am running a next generation ATI chipset. (hearing brakes lock up)

    This will be the hot board this summer.

    That is all the information I can give at this time.

    4GB is fine with Conroe

    With Conroe, it is possible to disable one core from bios and force all 4MB cache on one core. This will yield a higher overclock of a few hundred Mhz.
    oh you tease! ...

    *has visions of crossfire without a master card*

  7. #57
    Xtreme X.I.P.
    Join Date
    Aug 2002
    Posts
    4,916
    New Ati chipset faster and/or more overclockable than Intel? Would be interesting if true.

    I have decided nothing yet but I tend to favour the 900w Tagan psu

    Regards

    Andy

  8. #58
    color red illidan's Avatar
    Join Date
    Mar 2005
    Posts
    1,486
    would it Seasonic S-12 430BH be enough for Conroe rig?

  9. #59
    Xtreme Member
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    DE
    Posts
    147
    I'll take:

    Asus P5B Deluxe
    Core Duo E6600
    2048 MB SyncMax DDR2-800 (Elpida based) 4-4-4-12 @ 1,9 V
    + my 7800 GTX
    + 4x250 Gig Samsung RAID5 + 2x160 Gig Samsung RAID0



    cu, BitpowerPM

  10. #60
    Xtreme Member
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Malaysia
    Posts
    124
    i have a question, a silly it might be, but would someone mind explaining, why people are choosing the PC6400 RAMs instead of those PC8000 ones? shouldnt the PC8000 ones would be able to yield higher overclocks? somethin like PC4800 DDR1 which guarantees u 300Mhz?
    My Humble Rig :
    Intel P4 3.0 D0 @ 3.75 Prime Stable 24/7, MAX reached 4.009Ghz.
    Thermalright XP120
    ASUS P4P800 E-Deluxe
    XFX6800NU @ Stock (no time to OC..YET)
    512 x 2 Team Xtreem DDR600 TCCD
    Enermax FMA 460W

  11. #61
    ln2nl
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    The Netherlands
    Posts
    1,677
    why asus if we can get dfi
    *EDITed by IFMU*
    Signature Removed by XS Staff for not following XS Policies

    Forum Policies

  12. #62
    Xtreme Member
    Join Date
    Mar 2006
    Posts
    132
    Quote Originally Posted by FUGGER
    I am running a next generation ATI chipset. (hearing brakes lock up)

    This will be the hot board this summer.

    That is all the information I can give at this time.

    4GB is fine with Conroe

    With Conroe, it is possible to disable one core from bios and force all 4MB cache on one core. This will yield a higher overclock of a few hundred Mhz.
    Man Im glad I joined up. Loadz happening on XS

    Cant wait to hear what that chipset can do.

  13. #63
    Registered User
    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    21
    Quote Originally Posted by FUGGER
    I am running a next generation ATI chipset. (hearing brakes lock up)

    This will be the hot board this summer.

    That is all the information I can give at this time.

    4GB is fine with Conroe

    With Conroe, it is possible to disable one core from bios and force all 4MB cache on one core. This will yield a higher overclock of a few hundred Mhz.
    Would that be the R600 chipset?

    I was reading a bit about that chipset and somewhere it says that motherboards with this chipset can handle physics while a video card could do everything else. This in turn would eliminate the need for those extra physics cards.

    Do you know anything about that?

    Also read that ATI has already sent out Directx10 devkits to video game creators. ATI seems to have gotten really cozy with Microsoft :smileysex At the moment it looks like ATI is doing alot of things right. Haven't heard too much out of the nvidia camp except that my future intel based system I invest in will not have enough bandwidth to support SLI
    Last edited by JimboJoe43; 05-04-2006 at 12:48 PM.

  14. #64
    Xtreme Enthusiast
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    denmark
    Posts
    638
    looks good with the asus board ,but lacking 2x8 or 2x16 when running crossfire ? its simalar to 955 chipset with one at 8 and other at 4 .when in cf mode . im not sure though.
    Gigabyte X38T-DQ6/2x1gb xtreme/2x2900xt
    E6850@ 4500
    1000w psu/vapo Ls/2x74gb raptor raid.

  15. #65
    Aussie God
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Copenhagen, Denmark
    Posts
    4,702
    Quote Originally Posted by FUGGER
    I am running a next generation ATI chipset. (hearing brakes lock up)

    This will be the hot board this summer.

    That is all the information I can give at this time.

    4GB is fine with Conroe

    With Conroe, it is possible to disable one core from bios and force all 4MB cache on one core. This will yield a higher overclock of a few hundred Mhz.
    Uhm Charles, that sure sounds like a killer in 01/03/AM3 when disabling
    Competition ranking;
    2005; Netbyte, Karise/Denmark #1 @ PiFast
    2008; AOCM II, Minfeld/Germany #2 @ 01SE/AM3/8M (w. Oliver)
    2009; AMD-OC, Viborg/Denmark #2 @ max freq Gigabyte TweaKING, Paris/France #4 @ 32M/01SE (w. Vanovich)
    2010: Gigabyte P55, Hamburg/Germany #6 @ wprime 1024/SPI 1M (w. THC) AOCM III, Minfeld/Germany #6 @ 01SE/AM3/1M/8M (w. NeoForce)

    Spectating;
    2010; GOOC 2010 Many thanks to Gigabyte!


  16. #66
    Xtreme Member
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    DE
    Posts
    147
    Quote Originally Posted by Waus-mod
    why asus if we can get dfi
    When DFI releases their Conroe board we can say "merry christmas"...

  17. #67
    Xtreme Member
    Join Date
    Jun 2005
    Posts
    119
    Quote Originally Posted by FUGGER
    I am running a next generation ATI chipset. (hearing brakes lock up)

    This will be the hot board this summer.

    That is all the information I can give at this time.

    4GB is fine with Conroe

    With Conroe, it is possible to disable one core from bios and force all 4MB cache on one core. This will yield a higher overclock of a few hundred Mhz.




    That's awsome, maybe I should wait to build a computer this summer...

  18. #68
    Xtreme Enthusiast
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    The Netherlands
    Posts
    596
    Quote Originally Posted by BitpowerPM
    When DFI releases their Conroe board we can say "merry christmas"...
    I didn't known Christmas was in August?
    AMD Opteron 148 CABYE 0543 FPBW || DFI LanParty nF4 SLI-DR AD0
    2x 512MB OCZ PC3500 Limited Edition Winbond BH-5 || 2x 512MB Corsair PC3200LL V1.1 Winbond BH-5 || 1x 256MB Mushkin PC3500 LV2 Winbond BH-5
    SAPPHIRE X800GTO2 @ 16P 600/570, Voltmodded, GPU=1,7V/VDD/VDDQ=2,3V
    Zippy PSL-6720P(G1) GAMING ,POWER - I love it!

  19. #69
    Champion
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Hungary
    Posts
    1,193
    Quote Originally Posted by Vassili
    My best deal ever! = 2x512MB OCZ PC3500 Limited Edition Brainpower B6U808 *Winbond BH-5* for 90 euro!
    Where? Please help, I now wanted new bh5 ram pair. thx
    Sorry ,my oFF
    "We are competing, competing to win. And the main motivation is to compete for victory" - Ayrton Senna

  20. #70
    Xtreme Member
    Join Date
    Apr 2005
    Posts
    373
    So what is the NDA date for Conroe specs's officially? Also I heard this morning that it will run on existing I865 motherboards (yes, AGP, DDR1, etc.) Can anyone confirm or deny this information? I believe the INQ posted the story this morning.
    Core 2 Duo E8400 @ 4ghz
    2GB PC2-6400 @ 445/890 4, 4, 4, 12
    ATI HD4850 @ stock
    Gigabyte P35-DS3L
    El Cheapo 500w PSU with dual 12v rails
    16X DVD+/- R/W

  21. #71
    Xtreme Member
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    DE
    Posts
    147
    Quote Originally Posted by Vassili
    I didn't known Christmas was in August?
    Do you REALLY think DFI Conroe Board is avaible in August ?

    I believe it first, when I see it.

  22. #72
    Xtreme Enthusiast
    Join Date
    Apr 2004
    Posts
    713
    Quote Originally Posted by Rickster_64
    So what is the NDA date for Conroe specs's officially? Also I heard this morning that it will run on existing I865 motherboards (yes, AGP, DDR1, etc.) Can anyone confirm or deny this information? I believe the INQ posted the story this morning.
    I believe Intel is launching Conroe at Computex.

    I'm surprised there has been no details for an nvidia chipset for Conroe, delays perhaps?
    A wiseman once said, "If Bible proves the existence of God, then comic books prove the existence of Superheros."

  23. #73
    Xtreme Member
    Join Date
    Dec 2005
    Posts
    137
    Quote Originally Posted by thephenom
    I believe Intel is launching Conroe at Computex.

    I'm surprised there has been no details for an nvidia chipset for Conroe, delays perhaps?

    That was no wiseman, he was a fool

  24. #74
    Quote Originally Posted by FUGGER
    I am running a next generation ATI chipset. (hearing brakes lock up)

    This will be the hot board this summer.

    That is all the information I can give at this time.

    4GB is fine with Conroe

    With Conroe, it is possible to disable one core from bios and force all 4MB cache on one core. This will yield a higher overclock of a few hundred Mhz.
    when can we expect more infos about that board/chipset?
    Notice any grammar or spelling mistakes? Feel free to correct me! Thanks

  25. #75
    The Blue Dolphin
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    The Netherlands
    Posts
    2,992
    Unless for benching I don't really see the need for a high-end Conroe. Maybe a dual-G80 or dual-R600 setup can really stress it, but even then I doubt that at high resolutions the Conroe will be limitting performance any time soon.
    Blue Dolphin Reviews & Guides

    Blue Reviews:
    Gigabyte G-Power PRO CPU cooler
    Vantec Nexstar 3.5" external HDD enclosure
    Gigabyte Poseidon 310 case


    Blue Guides:
    Fixing a GFX BIOS checksum yourself


    98% of the internet population has a Myspace. If you're part of the 2% that isn't an emo bastard, copy and paste this into your sig.

Page 3 of 5 FirstFirst 12345 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •