Page 4 of 67 FirstFirst 12345671454 ... LastLast
Results 76 to 100 of 1659

Thread: New Memory Tweaker for Intel Chipsets

  1. #76
    Registered User
    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    33

    Excuse Me Felix

    Felix can you tell us your source for the ram shadow memory map or provide it here? Also could you give us the source code so we may adapt the program to older chipsets? Since bios shadow tweaking is the newest of the new, I think it must be appled to everything. Its just too powerful. I mean every person that has a locked motherboard can now tweak it via bios shadow register changes, and have all the options. You have no idea the applications of these kinds of program and if you are going to give it away then please give it all. Or you could sell it............. but if you do please go back and get the older chipsets also at least all of the p4s pleaseeeeeeee

  2. #77
    Xtreme Enthusiast
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    denmark
    Posts
    638
    anyone try it on the p5wd2-p? does it work .nice work felix.
    Gigabyte X38T-DQ6/2x1gb xtreme/2x2900xt
    E6850@ 4500
    1000w psu/vapo Ls/2x74gb raptor raid.

  3. #78
    Gigabyte Champion USA
    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    507
    Yeah, it works great on the P5WD2 Premium.

  4. #79
    Xtreme Member
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    379
    Hi Felix,

    It doesn't run on Intel Aviso i915PM chipset. Can I get a register dump for you? can you give me instructions?

    Here's a pic of the error message:

    http://i9.photobucket.com/albums/a96...666/Memset.jpg

  5. #80
    Xtreme Legend
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    France
    Posts
    599
    ->ColdFlo:I don' give my source code,but I add the 845 chipset in a next version.

  6. #81
    I am Xtreme
    Join Date
    Jul 2005
    Posts
    4,801
    Quote Originally Posted by FELIX
    ->ColdFlo:I don' give my source code,but I add the 845 chipset in a next version.
    Good Program Felix!! I am finally getting the hang of it and I am noticing an increase in proformance using Everest 2006 v2.61.xx & 3Dmark06!!

    System in signature below
    [SIGPIC][/SIGPIC]

  7. #82
    Registered User
    Join Date
    Feb 2005
    Posts
    52
    Quote Originally Posted by Ramen
    wow GREAT little program! Much more extensive than the old i865/875 tweaker.
    Very nice, good job!



    Dothan Power :p
    hi, would mind to tell me if u are using asus 479 socket? i wonder why laptop cpu can be used for destop
    thks

  8. #83
    Xtreme Legend
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    France
    Posts
    599
    Quote Originally Posted by Eastcoasthandle
    Good Program Felix!! I am finally getting the hang of it and I am noticing an increase in proformance using Everest 2006 v2.61.xx & 3Dmark06!!

    System in signature below
    ...I'm testing actually some adjustement on 9xx chipsets.

  9. #84
    Gigabyte Champion USA
    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    507
    Some new adjustments in the app or just trying stuff with current adjustments that are there? I've played around quite a bit with it on the 955 chipset, but any tips/updates you can offer are always welcome

  10. #85
    Registered User
    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    1
    Hey there,

    I was just wondering if you plan to add support for Laptop chipsets in the future, a lot of members on Futuremark from where I'm from would love that.

    btw I posted a thread on FM with a link to the program and to this thread, the guys as well as I like it too:

    http://discuss.futuremark.com/forum/...=5&o=0&fpart=1


  11. #86
    Xtreme Member
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    Poland, Lodz
    Posts
    486
    Great tweaker /tested on my P4C800 Deluxe mobo/

    BH5 without alpha tweak


    Ballistix with alpha tweaks

  12. #87
    I am Xtreme
    Join Date
    Jul 2005
    Posts
    4,801
    Quote Originally Posted by FELIX
    ...I'm testing actually some adjustement on 9xx chipsets.

    That's good to hear...Oh BTW, you got mail!
    [SIGPIC][/SIGPIC]

  13. #88
    Xtreme Addict
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    Edinburgh - UK
    Posts
    1,365
    Quote Originally Posted by yotomeczek
    Great tweaker /tested on my P4C800 Deluxe mobo/

    BH5 without alpha tweak


    Ballistix with alpha tweaks
    Alpha tweak?........

  14. #89
    Registered User
    Join Date
    Dec 2005
    Posts
    18
    I hate to pile onto the whole "could you add support for this chipset plead", but I have some Supermicro motherboards that have 0 tweaking abilitites. They are based on the Intel 7525 chipsets and this would be a huge plus if I could at least tweak the RAM some. Could you maybe, pretty please with sugar on top, add support for the 7525 chipsets? I have lots of spare hardware I would be willing to send you for the effort. Like a DLT tape drive or some Adaptec SCSI cards etc. I have PCI-X and PCI RAID cards as well, Adaptec flavored, LSI Logic and even a couple of Dell Perc 4's. I don't have any SCSI drives of significant size, but a couple could be dug up. I think they are all 160mbps though. I have a few Seagate SATA 150's in the 7200.7 120GB flavors and a few Maxtor and Western Digitals in ATA 133 formats, ranging from 40GB to 120GB. Shoot me a PM or address it here.

  15. #90
    Champion
    Join Date
    Jun 2002
    Location
    lab501.ro
    Posts
    1,080
    Great tool, it shaved about a second off the SPi 1M score. These seem to be the best settings for BH5, tRFC should be loosened as the mem frequency increases (9 for 200Mhz, 10 for 225Mhz, 11 for 250 Mhz etc).

    Celeron M 350 + P4GPL-X + 2X512MB BH-5
    Attached Images Attached Images
    Last edited by Micutzu; 04-08-2006 at 06:49 AM.

  16. #91
    Xtreme Legend
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    France
    Posts
    599
    ...you can set 15.6 in the "refresh mode select" if your default value is 7.8,
    it's increase performance.

  17. #92
    I am Xtreme
    Join Date
    Jul 2005
    Posts
    4,801
    Quote Originally Posted by FELIX
    ...I'm testing actually some adjustement on 9xx chipsets.
    Felix,
    Any new revisions of memset for the 975 chipset yet?
    [SIGPIC][/SIGPIC]

  18. #93
    Registered User
    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    2
    oops,it doesn't work for my celeron m 370+910GML chipset.

  19. #94
    Xtreme Legend
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    France
    Posts
    599
    I update MemSet to 1.0 version.

    -Add Dram Idle timer for 8xx chipsets.(Come from P4C800)
    -Add Read to Precharge on 9xx chipsets.(especially for ddr2 667 or higher)
    -Add support for 915 and 945 Mobile chipsets.
    -Modify interface when you run in dual channel on 9xx chipsets:I add a checkbox between channel A and B,
    (automaticaly checked in dual channel interleaved).
    not necessary now to change timings on channel A and B ,one only have to change A or B.
    You can also change timings A and B individualy if you want.
    -If you run in single channel,only one channel appear.

    http://rv.page.cegetel.net.perso.cegetel.net/MemSet.zip

    There is,reporte me a bug please...
    Last edited by FELIX; 04-20-2006 at 09:04 PM.

  20. #95
    Xtreme Addict
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    Edinburgh - UK
    Posts
    1,365
    happy to try FELIX, glad to see the addition of the DRAM idle timer to the mix

  21. #96
    Xtreme Member
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    europe - germany - cologne
    Posts
    489
    Hi FELIX,

    very nice and useful software. i like it.

    i have an asus p5wd2 prem. and in the bios i can set DRAM Write Recovery Time=tWR, but not in memset. Can you integrate it?

    thx for your work

    greets from germany
    Sorry for my bad english...

    System1

    System2

  22. #97
    Xtreme Legend
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    France
    Posts
    599
    Sorry,not possible to add Write recovery time in the soft...I don't find it.

  23. #98
    ln2nl
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    The Netherlands
    Posts
    1,677
    The new version is bugged. when setting mem a it wont change mem b, like i set cas3 to 4 a stays 3 and other 4 (as example)
    *EDITed by IFMU*
    Signature Removed by XS Staff for not following XS Policies

    Forum Policies

  24. #99
    Xtreme Legend
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    France
    Posts
    599
    is your case between Channel A and B checked?

  25. #100
    ln2nl
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    The Netherlands
    Posts
    1,677
    yes its checked. @ intel i975Xa (aopen)
    *EDITed by IFMU*
    Signature Removed by XS Staff for not following XS Policies

    Forum Policies

Page 4 of 67 FirstFirst 12345671454 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •