Swiftech
Page 1 of 67 12341151 ... LastLast
Results 1 to 25 of 1658

Thread: New Memory Tweaker for Intel Chipsets

  1. #1
    Xtreme Legend FELIX's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    France
    Posts
    599

    New Memory Tweaker for Intel Chipsets

    MemSet is a memory tweaker for:
    -INTEL 815 845 855 865 875 915 925 945 946 955 965 975 P35 P45 X38 & X48.
    -INTEL Core i7. (Timings and frequency Reading only)
    -AMD K8 ddr & ddr2.
    -AMD K10 ddr2 & ddr3.
    -NVIDIA NForce2, NForce 650i & 680i.
    -VIA KT266/333/400/600.

    Here is the 4.1 version (for 2000 /XP /Vista /Seven 32&64 bits): MemSet.zip


    For Processors with Integrated Memory Controller:
    -AMD Phenom DDR2 & DDR3.
    -INTEL Core i3, i5 & i7 DDR3.

    The 2.0 version: CPU-Tweaker 2.0


    And here is a little soft which allow to access PCI registers on all boards,
    Extended PCI registers on K10 and MCHBAR on Intel chipsets: BAR_Edit 3.1
    You can read and write with it,and save the reading in a text.
    (see datasheet before use)

    You can find some timings explication here.


    If you find a bug,Reporte me please.
    Last edited by FELIX; 08-24-2012 at 12:55 PM. Reason: Update
    WebSite: www.Tweakers.fr


  2. #2
    XIP Dumo's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    NYC
    Posts
    5,447
    Wellcome to XS Felix

    Nice find

  3. #3
    Xtreme Enthusiast Moonman's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    503
    That's very nice. Will try it out on my P4GD1.

  4. #4
    Xtreme Cruncher lawrywild's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    London - UK
    Posts
    3,368
    very nice, maybe create a database of what all the options actually do and stuff as I don't understand half to the new ones on the i915...

    I set them all to lowest possible values and my pc restarted itself lol...
    Core 2 Quad Q6600 @ 3GHz . DFI DK P45-T2RS Plus . XFX 9800GT 512MB . 8GB OCZ Blade PC2-9200 . WD6400AAKS AHCI .
    Creative X-Fi XtremeMusic . Hanns.G 28" LCD . Thermalright U120-E . Seasonic S12 600w . Windows 7 Professional E Retail x64 .

  5. #5
    Xtreme Legend FELIX's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    France
    Posts
    599
    Quote Originally Posted by lawrywild
    very nice, maybe create a database of what all the options actually do and stuff as I don't understand half to the new ones on the i915...

    I set them all to lowest possible values and my pc restarted itself lol...

    Is it a particular value made that your pc restart itself?

  6. #6
    Registered User
    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    77
    i get a 404 not found when I click the link
    |Asus| P4P800-E Deluxe | vDimm mod
    |Intel| Pentium M Dothan 730 1600 MHz | 2760Mhz (230x12) | 1.55v | SWAC (Stock Wimpy Asus Cooler)
    |Kingston| HyperX BH5 | 512MBx2 | 2-2-2-5 | 1:1 | 3.25v
    |ATI| Radeon X850Pro | 585 Core | 621 Memory | Silencer 5
    |Western Digital| 1x36GB Raptor | 1x120GB | 1x250GB
    |NEC| ND3500-AG | DVD+-R: 16x | DVD+-RW: 4x

    1M SuperPI: 26Sec
    |3D '01: 33,598| |3D '03: 14,371 | |3D '05: 6,561 | |3D '06: 2,573|

  7. #7
    Xtreme Legend FELIX's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    France
    Posts
    599
    I restore the link.
    But,for example,if you get 5 at "Read Delay" on channel A and B,put 4 or 6 on channel A and B,
    not the higher or the lowest value.
    And don't change all values at same time (sorry for my english)
    Last edited by FELIX; 03-11-2006 at 12:15 PM.

  8. #8
    Xtreme Member
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Esbjerg-Denmark
    Posts
    333
    A Wierd question :
    Is this one the Intel wersion of the A64 tweaker?
    If Yes, Then Great Job felix

  9. #9
    Xtreme Cruncher lawrywild's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    London - UK
    Posts
    3,368
    it may not be a problem, maybe my ram just couldn't handle it

    I'll try them all in more detail now
    Core 2 Quad Q6600 @ 3GHz . DFI DK P45-T2RS Plus . XFX 9800GT 512MB . 8GB OCZ Blade PC2-9200 . WD6400AAKS AHCI .
    Creative X-Fi XtremeMusic . Hanns.G 28" LCD . Thermalright U120-E . Seasonic S12 600w . Windows 7 Professional E Retail x64 .

  10. #10
    Xtreme Legend FELIX's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    France
    Posts
    599
    It's the same for "refresh cycle time":if you got 12 on channel A and B,don't put 30,it's not recommendable.

    And Be careful to always put the same value on Channel A and B.

  11. #11
    Xtreme X.I.P. metro.cl's Avatar
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Chile
    Posts
    4,237
    looking good, it should help a lot with the new cpus from intel

  12. #12
    Xtreme Cruncher lawrywild's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    London - UK
    Posts
    3,368
    they all seem ok if I relax the timings so im guessing the ballistix couldnt handle all the tightest timings (even if only at 175fsb)
    Core 2 Quad Q6600 @ 3GHz . DFI DK P45-T2RS Plus . XFX 9800GT 512MB . 8GB OCZ Blade PC2-9200 . WD6400AAKS AHCI .
    Creative X-Fi XtremeMusic . Hanns.G 28" LCD . Thermalright U120-E . Seasonic S12 600w . Windows 7 Professional E Retail x64 .

  13. #13
    Registered User
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Finland
    Posts
    85
    nice work buddy, works great on P5WD2-E Premium

  14. #14
    XS_THE_MACHINE Icy's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Dorset, England
    Posts
    296
    sweet nice program dude!

  15. #15
    Registered User
    Join Date
    Feb 2003
    Location
    Finland/KSNK
    Posts
    29
    Quote Originally Posted by FELIX
    Oh,there is a probleme with 915?
    Sorry,I remove the soft and see what it is...
    Abit AG8 (915) works ok

  16. #16
    Xtreme Member skirms_fr's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    france
    Posts
    372
    coucou FELIX

    haven t received my 780 es

    so i will test when i can
    Signature removed.
    Links in signatures to unapproved and/or unaffiliated sites is not allowed.
    Re-read the Forums Policies & Guidelines.

    Signature edited by IFMU

  17. #17
    Xtreme Legend FELIX's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    France
    Posts
    599
    Quote Originally Posted by Duronbird
    Abit AG8 (915) works ok

    I edit my post,finally no problem
    Last edited by FELIX; 03-11-2006 at 12:55 PM.

  18. #18
    Xtreme Member
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    U.K.
    Posts
    139
    Any chance of a 64 bit version ?,or am i doing something wrong ?

  19. #19
    Xtreme Member skirms_fr's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    france
    Posts
    372
    which intel cpu is 64 bits ?
    Signature removed.
    Links in signatures to unapproved and/or unaffiliated sites is not allowed.
    Re-read the Forums Policies & Guidelines.

    Signature edited by IFMU

  20. #20
    Xtreme Legend FELIX's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    France
    Posts
    599
    Sorry,no possible to make a 64 bit version for the moment.

  21. #21
    Xtreme Member EZClock's Avatar
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    San Diego, CA
    Posts
    335
    Works great! Thanks much!
    Core i5 2500K - 8GB Corsair Vengeance, ASUS P8Z68-V, Sapphire 5830, Antec 550w

    [XC] gomeler
    Cars are meant to be driven and then painstakingly cleaned and maintained.

  22. #22
    Xtreme Member Razor_Sniper's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Netherlands
    Posts
    231
    I got a 865 chipset but It says I have a 965P?
    Asus P5B-deluxe | E4300@3200mhz | 2x1024MB 400Mhz 4-4-4-12| Asus X1950Pro |

  23. #23
    xtreme energy kiwi's Avatar
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Europe, Latvia
    Posts
    4,231
    Nice! I hope it does work on Aopen 975 for yonah

    Quote Originally Posted by skirms_fr
    which intel cpu is 64 bits ?
    well, they have emt64. Actually, I have seen both definitions. One states it is not true 64 bits like amd64 but they can still support 64bit os. The other says that it is basically the same with the exception of a few instructions.
    ...

  24. #24
    Xtreme Cruncher lawrywild's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    London - UK
    Posts
    3,368
    you have 875p dont you???

    have you installed chipset drivers and 875p and everything?
    Core 2 Quad Q6600 @ 3GHz . DFI DK P45-T2RS Plus . XFX 9800GT 512MB . 8GB OCZ Blade PC2-9200 . WD6400AAKS AHCI .
    Creative X-Fi XtremeMusic . Hanns.G 28" LCD . Thermalright U120-E . Seasonic S12 600w . Windows 7 Professional E Retail x64 .

  25. #25
    Xtreme Legend FELIX's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    France
    Posts
    599
    Quote Originally Posted by Razor_Sniper
    I got a 865 chipset but It says I have a 965P?
    Sorry,I correct that.Download the version on the first post now

Page 1 of 67 12341151 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •