MMM
    X

    Subscribe to New Ads!

    Receive weekly ads in your inbox!



Results 1 to 9 of 9

Thread: ABIT AN8 32X mobo compatible Bios Setting!

  1. #1

    ABIT AN8 32X mobo compatible Bios Setting!

    the ABIT AN8 32SLI is using 11/29/05 bios

    i tested at purple slot which works great!!


    the bios ram timing is in here


    the cpu / fsb setting is in here





    F1-4000BIU2-2GBHV 1T APPROVED!!!
    WINDOW 32M PASSED


    WINDOWS 3DMARK05 PASSED



    bios setting
















    F1-4000USU2-2GBHZ 2T APPROVED!!!
    WINDOW 32M PASSED


    WINDOWS 3DMARK05 PASSED


    bios setting



















    F1-3200BIU2-2GBHX 1T APPROVED!!!
    WINDOW 32M PASSED


    WINDOWS 3DMARK05 PASSED


    bios setting













    F1-3200PHU2-2GBZX 2T APPROVED!!!
    WINDOW 32M PASSED


    WINDOWS 3DMARK05 PASSED



    bios setting















    F1-3200USU2-2GBHS 1T APPROVED!!!
    WINDOW 32M PASSED


    WINDOWS 3DMARK05 PASSED




    bios setting







    I hope those will hopes G.SKILL users with ABIT AN8 32X SLI

    ALL TEST MODULE IS RANDOM PICK FROM STOCK! NO HANDPICK IN HERE!
    Last edited by GSKILL TECH; 03-09-2006 at 11:00 AM.
    Feel free to contact ustech@gskillusa.com or use our G.Skill Q&A Sub-Forum, if having any questions about G.Skill products

    Check out our items on NewEgg

  2. #2
    Update 3/9/06
    Feel free to contact ustech@gskillusa.com or use our G.Skill Q&A Sub-Forum, if having any questions about G.Skill products

    Check out our items on NewEgg

  3. #3
    Xtreme Member
    Join Date
    Feb 2005
    Posts
    478
    Just put this board in last week. I'm currently using a pait of the 1 gig ZX chips in this board. I just saw you post here today. Battlefield 2 has randomly crashed back to the desktop, no error or warning. EA games said it was a ram problem. Well, I was running it at 1T, could that have been it? I know this stuff is rated to run 1T, were you not able to get it to run stable at 1T?
    I ordered a pair of the 2x1gig HX chips today, to arrive Monday. I scanned your post, but am hoping to get a little more insight as to why the timing differences between the two sets on thid particular board. Will the HX's work out better for me on this board? Did I waste my money?
    Anything you can tell me will really help! Thanks.

    Shawn
    Asus P6T6 Revolution/Core i7 965EE
    Vista Ultimate 64bit
    BFG GTX295
    6x2gig OCZ Platinum DDR3-1600
    Samsung SH-S223Q
    2 640gig WD's in raid 0
    Areca ARC-1210
    Auzentech X-FI Forte/Z-5500's
    Corsair 1000w psu

  4. #4
    Quote Originally Posted by shawn1998
    Just put this board in last week. I'm currently using a pait of the 1 gig ZX chips in this board. I just saw you post here today. Battlefield 2 has randomly crashed back to the desktop, no error or warning. EA games said it was a ram problem. Well, I was running it at 1T, could that have been it? I know this stuff is rated to run 1T, were you not able to get it to run stable at 1T?
    I ordered a pair of the 2x1gig HX chips today, to arrive Monday. I scanned your post, but am hoping to get a little more insight as to why the timing differences between the two sets on thid particular board. Will the HX's work out better for me on this board? Did I waste my money?
    Anything you can tell me will really help! Thanks.

    Shawn
    that is why i stated 2T
    Feel free to contact ustech@gskillusa.com or use our G.Skill Q&A Sub-Forum, if having any questions about G.Skill products

    Check out our items on NewEgg

  5. #5
    Xtreme Member
    Join Date
    Feb 2005
    Posts
    478
    Thanks. I got the HX's in and they are awesome. I can run the settings from your post here 100% stable. With support like this, I doubt I'll ever be getting a different brand of memory.
    Outstanding support, thanks!

    Shawn
    Asus P6T6 Revolution/Core i7 965EE
    Vista Ultimate 64bit
    BFG GTX295
    6x2gig OCZ Platinum DDR3-1600
    Samsung SH-S223Q
    2 640gig WD's in raid 0
    Areca ARC-1210
    Auzentech X-FI Forte/Z-5500's
    Corsair 1000w psu

  6. #6
    Xtreme Enthusiast
    Join Date
    Nov 2002
    Posts
    738
    are these setting still needed on the new bios?
    xp2100+@2550mhz 2.03v 210fsb
    Abit nf7-s v1.2
    ATI R9700
    2x512mb Cprsair pc3500 c2
    Dual Channel!!!!!WOOT
    SATA raid on 80gig maxtors
    highest 3dmark 19300
    3dmark2k1

  7. #7
    Quote Originally Posted by PimpJack
    are these setting still needed on the new bios?
    should be good for new bios
    Feel free to contact ustech@gskillusa.com or use our G.Skill Q&A Sub-Forum, if having any questions about G.Skill products

    Check out our items on NewEgg

  8. #8
    Registered User
    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    18
    what should i use for:

    F1-3200phu2-2gbns?

  9. #9
    Xtreme Enthusiast
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Peoples Republic of Berkeley (PRB), USA
    Posts
    928

    HZ @ 265/1T 3-4-3-8 with 2.4v

    I'm able to run my F1-4000USU2-2GBHZ kit at 265/1T 3-4-3-8 with 2.4V (2.5v-100mV) on my AN8 Ultra. That's the lowest I could set the ram voltage There's probably 20-30 more mhz left for FSB increase, this is 2.4v 24/7 stable



    This stuff is awesome, I'm a very happy customer.

    for all the AN8 ultra people, I noticed a couple of buggy bios settings.

    Idle cycles is always 16 no matter what you set it to, best to leave it alone.

    Setting MAL on my board to anything but Auto or 10ns causes the machine to not boot at all. If I leave MAL on auto I get the default 7.0ns - if I set MAL to 10ns I get 8.0ns, it's weird. 8.0ns is the sweet spot for my UCCC so I feel lucky here

    Setting Trtw to 3t in the bios gives 4t in windows, I didn't test lower settings.

    pps: I highly recommend tictac's modded R20 bios for the AN8 ultra, setting Tref to 15.6us and R/W Queue bypass at 16x allowed me to run my ram stable at 265 1T with 2.4v - with the stock bios I could barely do 265 1T at 2.8v. Plus all of the DDR memory dividers are unlocked, yay.

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •