Results 1 to 10 of 10

Thread: GPU temps: ATiTool vs. Me and my Polarflo TT

  1. #1
    Xtreme Addict
    Join Date
    May 2004
    Location
    대한민국 강원도 원주시 Wonju, South Korea
    Posts
    1,315

    GPU temps: ATiTool vs. Me and my Polarflo TT

    Last night I was doing some testing with my X800GTO @ 540/540 (stock volts) with my Polarflo TT GPU block.

    According to ATiTool my GPU core temp was 90 C running their little 3D test prog. GPU Environment temp at that time was reading 50-52 C. Idle for both temps is 40 C.

    During the 3D test I felt the water block with my finger and it wasn't even warm. I felt the back of the GPU above the core and there was definitely some heat, but I didn't even come close to burning myself and I could hold my finger there all day. Observation: it couldn't have been running 90 C, even with this wimpy little GPU block. (Yeah, yeah, should have waited another 2 months to get a Maze4.)

    My question is, am I insane? Is my assumption that the 90 C reading was BS correct/plausible? Is there anyone else out there getting crazy ATiTool readings with X800GTOs?

    Thank you for any help!
    7700k @ 5.0GHz
    ASUS Z170-Deluxe
    2x8GB Avexir Raiden DDR4-3000 15-15-15-35
    Gigabyte Aorus 1080 Ti @ 2076/1500(6000)
    512GB Samsung PM961 + 840 Pro 256GB + some TBs
    Corsair AX1200i
    X-Star DP2710LED @ 110Hz + 40" Samsung TV

    CPU and GPU under water: 9x120 rad + 3x120 + 3x120

    ...and an HTC Vive!

  2. #2
    Xtreme Addict
    Join Date
    May 2004
    Location
    대한민국 강원도 원주시 Wonju, South Korea
    Posts
    1,315
    It's really bugging me that it's reading 90 C... I just want to be reassured that I'm not the only person out there that's running into this problem...

    Anyone? Please?
    7700k @ 5.0GHz
    ASUS Z170-Deluxe
    2x8GB Avexir Raiden DDR4-3000 15-15-15-35
    Gigabyte Aorus 1080 Ti @ 2076/1500(6000)
    512GB Samsung PM961 + 840 Pro 256GB + some TBs
    Corsair AX1200i
    X-Star DP2710LED @ 110Hz + 40" Samsung TV

    CPU and GPU under water: 9x120 rad + 3x120 + 3x120

    ...and an HTC Vive!

  3. #3
    Xtreme Addict
    Join Date
    May 2004
    Location
    대한민국 강원도 원주시 Wonju, South Korea
    Posts
    1,315
    Oh, yeah. I forgot to say that I've already had the block off twice and mounted it tighter with the exact same temperatures.

    I think I don't trust those readings, because it doesn't artifact and it's always super-stable. 5 hours of CSS, anyone?
    7700k @ 5.0GHz
    ASUS Z170-Deluxe
    2x8GB Avexir Raiden DDR4-3000 15-15-15-35
    Gigabyte Aorus 1080 Ti @ 2076/1500(6000)
    512GB Samsung PM961 + 840 Pro 256GB + some TBs
    Corsair AX1200i
    X-Star DP2710LED @ 110Hz + 40" Samsung TV

    CPU and GPU under water: 9x120 rad + 3x120 + 3x120

    ...and an HTC Vive!

  4. #4
    Xtreme Addict
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    NYC
    Posts
    1,349
    other people seem to be reporting strangely high temps (90+c) on x800 cards in ATiTool...i think it's a bug or something.
    "Monolith" - [ Xeon W3540 (4.22) - Rampage 2 Extreme - 12 GB Ripjaws 1600 - GTX 570 - 120 GB OCZ Vertex - Antec TruePower 750W - Corsair 700D - Apogee XT CPU Block - XSPC 360 Rad ]
    Old Box - [ E4600 2.4 @ 3.7ghz (11x335) - P5W-DH - 4gb Gskill @ 893mhz - Radeon 3850 ]

  5. #5
    Xtreme Addict
    Join Date
    May 2004
    Location
    대한민국 강원도 원주시 Wonju, South Korea
    Posts
    1,315
    Thanks for the reply, Aphex_Tom. That puts my mind at ease a little bit.
    7700k @ 5.0GHz
    ASUS Z170-Deluxe
    2x8GB Avexir Raiden DDR4-3000 15-15-15-35
    Gigabyte Aorus 1080 Ti @ 2076/1500(6000)
    512GB Samsung PM961 + 840 Pro 256GB + some TBs
    Corsair AX1200i
    X-Star DP2710LED @ 110Hz + 40" Samsung TV

    CPU and GPU under water: 9x120 rad + 3x120 + 3x120

    ...and an HTC Vive!

  6. #6
    Xtreme Member
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    NJ
    Posts
    2,423
    def. not a bug for me. X800XL reading about 85C anf the heatsink is fealing the same way. Probably a mounting issue

    CPU Z:2700 2k1:27952 2k3:12282 2k5:5763 PCM05 AQ3
    Opteron 165 s939_____OCZ RAM/PSU_____BBATI X800xl

  7. #7
    Xtreme Addict
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    NYC
    Posts
    1,349
    ah, if the heatsink itself is really hot, then the core probably is too...weird
    "Monolith" - [ Xeon W3540 (4.22) - Rampage 2 Extreme - 12 GB Ripjaws 1600 - GTX 570 - 120 GB OCZ Vertex - Antec TruePower 750W - Corsair 700D - Apogee XT CPU Block - XSPC 360 Rad ]
    Old Box - [ E4600 2.4 @ 3.7ghz (11x335) - P5W-DH - 4gb Gskill @ 893mhz - Radeon 3850 ]

  8. #8
    beefin' it up!
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    WPI
    Posts
    2,774
    keep in mind that 85C is probably hot enough to burn you quickly... it could still be very warm (ie 50 or 60C) and feel really hot, but what do i know

  9. #9
    Xtreme Member
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    NJ
    Posts
    2,423
    true, if I had some money I'd get a probe and check it out but i dont so i wont so I'll just be modding my AMD Heatsink onto it :-p

    CPU Z:2700 2k1:27952 2k3:12282 2k5:5763 PCM05 AQ3
    Opteron 165 s939_____OCZ RAM/PSU_____BBATI X800xl

  10. #10
    Xtreme Member
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    457
    weird, my x800xt AIW with maze4gpu on bigass quad fan heatercore I do GPU Core 30C idle / 38C Load at 600/600 stock volts. GPU env goes 40idle to 42Load.

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •