MMM
    X

    Subscribe to New Ads!

    Receive weekly ads in your inbox!



Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 25 of 55

Thread: x300 vgpu mod

  1. #1
    Xtreme Member
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Estonia
    Posts
    307

    x300 vgpu mod

    i have asus x300 256mb 5ns vid, i need vgpu modds to hit orb first place(16,2k but im on 15,3k ), for now im still second

    winchester 3000+@9x290@1,55v
    adata TCCD @263 2,5-3-3-6@2,85v
    asus X300 324/200@500/280
    http://service.futuremark.com/compare?2k1=8527648
    Last edited by sponge bob; 04-13-2005 at 05:19 AM.

  2. #2
    Xtreme Vmod mod
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Cornwall/Newcastle uni, UK
    Posts
    1,256
    Can you post a picture of the back of the card please.

  3. #3
    Registered User
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Netherlands
    Posts
    61
    im looking for this a voltmod for this card as well :P
    shall i make a pic? can u help me on the mod then?
    AMD Quad HD960ZWCJ4BGD CAAWB AA 0747MPMW 1931695L70104 // DFI LP 790FX M2R // OCZ PC8000 platinum XTC // 7800GTX256 // Antec truepower 480w

  4. #4
    Xtreme Vmod mod
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Cornwall/Newcastle uni, UK
    Posts
    1,256
    Quote Originally Posted by klootzakje
    im looking for this a voltmod for this card as well :P
    shall i make a pic? can u help me on the mod then?
    If you can get a pic of the back of the card, I'll try to find some mods

  5. #5
    Registered User
    Join Date
    Apr 2005
    Posts
    4

    x300 volt mod

    hi guys
    me's new here, i've been searching for the same thing on the x300 volt mod and i was referd here by another forum i've posted two piccys (about the best i can get from my camera)




    can anybody pleaze help. the only thing holding me back now is a bit of power.

    thanks guys

  6. #6
    Xtreme Vmod mod
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Cornwall/Newcastle uni, UK
    Posts
    1,256


    Can you tell me what is written on the chips I have circled please.
    Attached Images Attached Images

  7. #7
    Registered User
    Join Date
    Apr 2005
    Posts
    4

    x300 voltmod

    i've written the names down exactly as they stand on the chip.
    thankx

  8. #8
    Registered User
    Join Date
    Apr 2005
    Posts
    4

    x300 voltmod

    oops forgot the large one on the front of the card near the bottom is

    49DVERK
    ACT86

  9. #9
    Xtreme Vmod mod
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Cornwall/Newcastle uni, UK
    Posts
    1,256
    I think the RT9214 chip is controlling the Vgpu, so for the GPU mod, connect a variable resistor between pin 6 and ground. I think 20k should be ok for the value of the variable resistor, but if you want me to confirm the value, can you check the resistance between pin 6 and ground, and pin 8 and pin 6. If you need me to mark any of the pins on a picture for you I will.

    I think that the LM324 will be controlling the Vmem, so if you want Vmem mods as well, can you post a close-up pic of the LM324 area.

  10. #10
    Registered User
    Join Date
    Apr 2005
    Posts
    4

    x300 voltmod

    here's the memory chip

  11. #11
    Xtreme Addict
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Saskatoon, SK
    Posts
    1,163
    Would this be usable for say...a Sapphire X300 128MB 128bit card (stock core is 375Mhz, not 325) I'm just wondering because I have my DFI Ultra-D and 3000+ Venice on the way, and I wanna pickup an X300 to go for top spot on the ORB also once i get my h2O running on the Venice.

    I'm planning on coming up with some crazy-a$$ custom aircooling for the card unless i can get a waterblock to fit and crank the volts.

    I dont mean to try and hijack the thread, but any help would be much appreciated, cus I might stay away from the $700 vid cards for awhile and work on some $100 card high scores.
    • Intel Core i7 875K @ 3.86GHz 1.35v /w Intel Extreme Tower Heatsink
    • Intel Extreme DP55KG
    • 2x2GB Kingston HyperX PC3-10666
    • ATI HD5970 2GB @ 850/1,200
    • Lian-Li PC-7B
    • Corsair TX750 PSU

  12. #12
    Xtreme Member
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Germany
    Posts
    114
    Quote Originally Posted by persivore
    I think that the LM324 will be controlling the Vmem, so if you want Vmem mods as well, can you post a close-up pic of the LM324 area.
    Hi!

    Have got a X300 SE (64-bit) and want to mod the memory (vanilla DDR1, Hynix 5ns).

    GPU goes to 450 MHz (325 MHz default) with 1.25V but does not improve results very much because of massive memory-bottleneck. Therefore no GPU mod needed.

    Memory is 195 MHz (390 MHz) default and works stable up to 229 MHz (458 MHz). 235 MHz (470 MHz) and above results in corrupted textures.


    I have located LM324-D and its pins. Already measured every pin against ground.

    Here is close-up of front and back

    http://mitglied.lycos.de/xxmartin99/x300se/front2.jpg

    http://mitglied.lycos.de/xxmartin99/x300se/back2.jpg


    The measured voltages are here:




    Bios health-monitoring reads 12V to 12.22V - exactly the voltage on the Vcc. 1.25V may be default-Vgpu, 2.49V default-Vmem for DDR1. However, I have no idea about those 2.26V and 4.62V. I am wondering why 1.25V und 2.49V are connected to input pins and not to outputs?

    Don't think that 2.26V is Vgpu und 4.62V is Vmem?

    Anyway - can someone please tell me how to increase vmem to 2.8-3.2V?
    (what type of variable resistor)


    The datasheet is here
    http://www.onsemi.com/pub/Collateral/LM324-D.PDF


    Thank you very much for any help!


    Martin




    // edit

    I have measured input resistors and voltages around pin 9 and 10. The 2.60V are looking nice.



    I guess, I have to connect Pin 9 to Pin 11 (ground) with variable resistor between?
    Last edited by xxmartin; 07-16-2005 at 07:19 AM.

  13. #13
    Xtreme Member
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Germany
    Posts
    114
    Alright. Problem is solved.

    Connected a 10K variable resistor between Pin 9 and Pin 11 (or any ground).

    Vmem increased from 2.60V to 2.71V (measured on 423 Ohm resistor). Lowering the 10K resistor increases Vmem up to 3V+. Since I only wanted around 3.0-3.1V, I am happy now.

  14. #14
    Xtreme Enthusiast
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    bakersfield ca
    Posts
    898
    anybody know the vcore mod for saphier x300 128bit card?? i could post pics if needed
    ________
    Suzuki b-king
    Last edited by brandinb; 05-03-2011 at 08:07 PM.

  15. #15
    Xtreme Member
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Indonesia
    Posts
    425
    hi there...
    we need ur help to vmod Abit X300se VGuru
    it's a x300se w/ 128 bit mem interface
    so far it can run 550/360
    wonder if it's vmodded
    pic will be available soon

  16. #16
    Xtreme Member
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Indonesia
    Posts
    425
    here the pics...
    the back of the card


    and the IC are..


    please anyone....
    how to vmod this card?
    i'm using the VGuru software to monitor the temp and voltage
    the default vgpu is around 1,2v and it changed to 1,30 and max @ 1,35v when we switched the Turbo mode (via Jumper)
    vmem stock is 2,37v and changed to around 2,5v and max @ 2,67v

    ADDED:
    the memory chip is TSOP Samsung 3.6ns
    i've ever done vmem mod on TSOP Hynix 3,6ns on my Leadtek GF6600 card, with 2,85v it can run @ 800MHz w/ changed timing

    thx b4
    for the respons....
    Attached Images Attached Images
    Last edited by wedfighter; 09-12-2005 at 10:06 PM.

  17. #17
    Xtreme Member
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Indonesia
    Posts
    425
    anyone can help us??

  18. #18
    Registered User
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    15
    Dr Bandung ya, bro ??? Salam kenal... Koq V mem nya doank?? Nggak sekalian tanya V core nya juga ???

  19. #19
    Registered User
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    15
    Guys.... wedfighter need help for V mem mod and i need help for V core mod.. Same VGA Card. Anyone can help ??

    Persivore ???

  20. #20
    Xtreme Member
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Indonesia
    Posts
    425
    Quote Originally Posted by Newbie
    Guys.... wedfighter need help for V mem mod and i need help for V core mod.. Same VGA Card. Anyone can help ??

    Persivore ???
    maybe we have to speak english here, coz this forum is for everyone
    i'm javanese, not sundanese
    n yes...i'm badly needed some vcore mod for sure...
    hopefully someone will help us
    regards

    wedfighter

  21. #21
    Xtreme Enthusiast
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Finland
    Posts
    601
    Quote Originally Posted by wedfighter
    maybe we have to speak english here, coz this forum is for everyone
    i'm javanese, not sundanese
    n yes...i'm badly needed some vcore mod for sure...
    hopefully someone will help us
    regards

    wedfighter
    Hi,

    I can help you or at least try...

    --

    APW7037A-chip is a voltage regulator, and generating either Vmem or Vcore. Datasheet can be found here:

    http://www.anpec.com.tw/products/dow.../APW7037a6.pdf

    Could you identify which mosfets/inductors/capacitors this regulator drives (pins 3,5) and after that measure voltage of over these output capacitors (to find out Vmem/Vcore ?). The output voltage of the regulator can be altered (raised) by connecting a (variable) resistor LARGE enough (say >10 kohm) between pin 1 and GND. When doing that: BE SURE TO HAVE MAXIMUM VALUE AT FIRST

  22. #22
    Xtreme 3DTeam Member
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Cascadia
    Posts
    1,047
    Quote Originally Posted by wedfighter
    maybe we have to speak english here, coz this forum is for everyone
    i'm javanese, not sundanese
    n yes...i'm badly needed some vcore mod for sure...
    hopefully someone will help us
    regards

    wedfighter
    Badly needed? I would think 1.35V would go pretty far with that gpu.

  23. #23
    Xtreme Vmod mod
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Cornwall/Newcastle uni, UK
    Posts
    1,256
    The APW7037A will probably be being used for Vgpu. Can someone check the resistance between pin 1 and ground on that chip please.

    Can you also try to get a picture of the front of the card. I think the Vdd/Vddq regulators will probably be on the front of the card.

  24. #24
    Xtreme Member
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Indonesia
    Posts
    425
    resistance beetween pin1 and ground is 688ohm
    and here, pic of some resistors
    Last edited by wedfighter; 09-19-2005 at 06:18 AM.

  25. #25
    Xtreme 3DTeam Member
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Cascadia
    Posts
    1,047
    Quote Originally Posted by persivore
    The APW7037A will probably be being used for Vgpu. Can someone check the resistance between pin 1 and ground on that chip please.

    Can you also try to get a picture of the front of the card. I think the Vdd/Vddq regulators will probably be on the front of the card.
    I get 691 ohms.

Page 1 of 3 123 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •