Page 1 of 21 123411 ... LastLast
Results 1 to 25 of 502

Thread: venice on ice 2850mhz 1.38v -40°C

  1. #1
    Xtreme X.I.P.
    Join Date
    Nov 2002
    Location
    Shipai
    Posts
    34,647

    venice on ice 2850mhz 1.38v -40°C

    first of all BIG thanks to s7e9h3n for making this preview possible!
    thanks a lot for bringing those chips to XS and letting us freeze and torture them
    and of course big thanks to our trusty member chunkylover77 for letting us play with his 3500+!
    thx a lot guys!





    after last weeks results of a 3800+ venice from s7e9h3n here
    pc ice now received the 3500+ venice from to s7e9h3n to play with it using his phase change skills
    and it looks like the low temp bug is gone!!!
    i will keep adding more results here step by step




    EDIT: bad news! opp cant get it to work under his cascade, seems there is still a low temp bug :S

    now lets hope E4 changes that, so far i only heard that E4 had changes made in the temp probe , thats why it needs a bios update to work on almost all boards.
    i really hope the low temp problems dont have to do with the manufacturing process!





    phase change cooled system specs:

    AMD 3500+ 2.2ghz dafault vcore 1.4v 90nm Rev E3 Venice core @-40°C
    pc ice single stage phase change cooling
    DFI NF4 ultra D bios 3/14
    2x512mb G-SKILL PC4800FF @ddr660 2.5-3-3-6 1T
    SAPPHIRE X850XTPE 688 / 644
    OCZ POWERSTREAM 420w







    here are the first results at stock speed (11x200):

    ................cpu-z............... ......sandra arythmetic....... ........sandra memory........ ...........3dmark 2001......... .........3dmark 2003.......... ..........3dmark 2005.........

    click on the thumbs for a larger image





    the bios undervolts, bump to 1.4v real gives 2850mhz:

    .........sandra memory........ ........sandra memory........ ......sandra arythmetic....... ...........3dmark 2001......... ...........3dmark 2001.........

    click on the thumbs for a larger image






    2950mhz with still the same vcore (1.4v):

    .........sandra memory........ ......sandra arythmetic....... ............superPI 1M.......... .............the cooling..........

    click on the thumbs for a larger image






    3ghz and still default vcore (1.4v) :

    ........sandra memory........ ........sandra memory........ ...........3dmark 2001......... ............aquamark3.......... ............aquamark3..........

    click on the thumbs for a larger image






    3100mhz and still default vcore!!! (1.4v) :

    ..............cpu-z.............. ..............cpu-z..............


    click on the thumbs for a larger image






    320fsb seems to be no problem for this memory controller :

    ................cpu-z............... ........sandra memory........ ........sandra memory........

    click on the thumbs for a larger image

















    watercooled system specs:

    AMD 3500+ 2.2ghz dafault vcore 1.4v 90nm Rev E3 Venice core
    asetek waterchill
    DFI NF4 ultra D bios 3/14
    2x512mb G-SKILL PC4800FF @ddr660 2.5-3-3-6 1T
    SAPPHIRE X850XTPE
    OCZ POWERSTREAM 420w






    stock 11x200 and 11x220 2420mhz :

    ...............cpu-z................ ...............cpu-z................ ........sandra memory........ ......sandra arythmetic....... .............waterblock........... ...........idle temps............

    click on the thumbs for a larger image






    11x240 2640mhz :

    ...............cpu-z................ .......sandra arythmetic...... ........sandra memory........

    click on the thumbs for a larger image






    11x260 2860mhz and 11x258 2838mhz :

    ...............cpu-z................ .......sandra arythmetic...... ........sandra memory........ .......sandra memory......... ...........3dmark 2001......... ...........3dmark 2001........

    click on the thumbs for a larger image






    memory controller oddities :

    ..............sandra............... .............sandra...............

    click on the thumbs for a larger image









    update:
    cpu-z 1.27.2 or the latest CBID couldnt recognize the cpu either, dave will try to use cpu-z 1.27.2 to verify a shot though

    update:
    the superpi version he used was not sse3 patched, but he will test superpi with and without the sse3 patch to see what the difference is and how much sse3 helps those chips to perform

    update:
    the bios incompability issues you have all heard about are about the E4 stepping (san diego 1024kb L2 cache 90nm) not the E3 (venice 512kb L2 cache 90nm) so you dont need a bios update for the venice chips that will be released on april 4th

    update:
    we will add watercooled and aircooled results later

    update:
    please stop pming pc ice! hes very busy atm pushing this baby even further

    update:
    the screenshot indicates he is running 2GB of memory, this is a bug!
    however, he will test with 4 DS 512mb sticks and post results

    update:
    bad news, pc ice hurt his back has the water and air results on a raid array he has problems accessing now. he will post the results asap though.
    lets all wish dave to get well again soon

    update:
    more than stock vcore barely seems to do anything to this chip
    lets hope that its just because this is an early chip and that future chips will scale better with more vcore. and 2.8ghz with stock vcore on water is not a bad result by any means

    update:
    pc ice tried it again under his cascade and the chip didnt boot at -90°C either, so theres def a low temp bug. :/



    _
    Last edited by saaya; 03-30-2005 at 09:37 AM.

  2. #2
    Xtreme 3D Team Member
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Wiltshire, UK
    Posts
    585
    woah! Thats a sweet overclock man!
    crank those volts up a bit and lets see 3GHz!

    Awsome 3dmark 2k1 scores too.

  3. #3
    Xtreme Member
    Join Date
    Feb 2005
    Posts
    112
    Woah! .6ghz improvement with stock volts! nice work man, thats a sexy chip,

    really goes to show that 3d mark 2001 is based alot on CPU, as i use to think that 3dmarks were mostly video card related. thats a great improvement,

    thanks for pics Good work
    [ AMD Athlon XP Barton 3000+ @ 2.41ghz - 13 x 185 @ 1.75v - On Air ]

  4. #4
    Xtreme Mentor
    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    2,885
    Take note of the 2GB of RAM at 285MHz 2.5-3-3-7.

  5. #5
    Xtreme X.I.P.
    Join Date
    Nov 2002
    Location
    Shipai
    Posts
    34,647
    Quote Originally Posted by conrad.maranan
    Take note of the 2GB of RAM at 285MHz 2.5-3-3-7.
    yeah and dave said it could do 330mhz :o
    dont know if thats with 2gb though

    great work dave! keep pushing that baby

  6. #6
    Xtreme Mentor
    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    2,885
    Quote Originally Posted by saaya
    yeah and dave said it could do 330mhz :o
    dont know if thats with 2gb though
    I'm pretty sure it is. Those new memory controllers rock!

  7. #7
    Xtreme X.I.P.
    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    5,066
    Nice! I believe CPU-Z showing 2048MB is a bug, right?

    also...

    G-SKILL XXXXXXXX @ddr660 2.5-3-3-6 1T
    ???
    I work for Corsair Components, Inc.

  8. #8
    Xtreme Mentor
    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    2,885
    bachus_anonym - It's not a bug. And about the G.Skill, I'll keep my mouth shut and let pc ice do the talking.

  9. #9
    Xtreme X.I.P.
    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    5,066
    Quote Originally Posted by conrad.maranan
    bachus_anonym - It's not a bug. And about the G.Skill, I'll keep my mouth shut and let pc ice do the talking.
    are you sure, Conrad ? - http://www.xtremesystems.org/forums/...&postcount=430

    otherwise, it would be awesome

    maybe that gskill is FF... let's wait for pc ice...

    EDIT: Just looked at Sandra... "Memory used by test - 512MB"

    So it's 1GB
    Last edited by bachus_anonym; 03-25-2005 at 01:44 AM.
    I work for Corsair Components, Inc.

  10. #10
    Xtreme Mentor
    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    2,885
    You're right. I was just looking at that as well.

  11. #11
    Xtreme Member
    Join Date
    Nov 2004
    Posts
    123
    at last a 3500+ venice being tested
    looking forward to more results...

  12. #12
    Xtreme X.I.P.
    Join Date
    Nov 2002
    Location
    Shipai
    Posts
    34,647
    Quote Originally Posted by bachus_anonym
    EDIT: Just looked at Sandra... "Memory used by test - 512MB"

    So it's 1GB


    should have seen this as well
    Last edited by saaya; 03-25-2005 at 01:59 AM.

  13. #13
    Xtreme Addict
    Join Date
    Sep 2004
    Posts
    1,575
    Quote Originally Posted by bachus_anonym
    EDIT: Just looked at Sandra... "Memory used by test - 512MB"
    So it's 1GB
    Dang! Too late! I saw the same thing well after I had already crapped my pants! Would still like to know if 4x512 will run 1T. Wouldn't mind if it results in slighty lower OC, but don't want the double whammy of lower HTT and 2T timing.
    Sourcing parts for a mildly over clocked abacus.

  14. #14
    AMD Fanboy
    Join Date
    Jan 2003
    Location
    San Luis Obispo, California
    Posts
    2,408
    woot!

    *buys a 3200+*
    Dell Studio XPS16... no desktop
    yes i have AIM, yes you can send me a message. EvilSpork3 i dare you.

  15. #15
    Xtreme X.I.P. MaxxxRacer's Avatar
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Los Angeles, Ca USA
    Posts
    13,738
    I just fell out of my chair... stock volts and 2.8ghz.... i think i smell 4ghz on venice!! Dont call me ti4200 but I think we got something here.

    Cant wait to get my winnie out of here and grab a venice.

  16. #16
    Xtreme Guru
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    New-Brunswick, Canada
    Posts
    3,710
    probably he has 4x512Mb and we dont see lower? Because that would be the first time I see CPUZ showing bad memory size.... If it is a bug, it is probably because of the new Memory Controller?

  17. #17
    Xtreme Addict
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    On a crazy college campus! (Nash, TN)
    Posts
    1,489
    Just FYI:

    http://www.xtremesystems.org/modules...rder=0&thold=0

    It's up on the front page!
    Want your news on the front page? Click here!




  18. #18
    Xtreme Guru
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    New-Brunswick, Canada
    Posts
    3,710
    Quote Originally Posted by MaxxxRacer
    I just fell out of my chair... stock volts and 2.8ghz.... i think i smell 4ghz on venice!! Dont call me ti4200 but I think we got something here.

    Cant wait to get my winnie out of here and grab a venice.
    Its doing a while GeForce ain`t connected.... you are replacing him? lol

  19. #19
    Xtreme Member
    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    446
    in the 3th screenshot (sisoft sandra mem bench) u can clearly see its 2x 512MB

    u can also see some of the timings..

    does that "2CMD" mean its only running at 2T?

    also im wondering why its only using 2 way mem interleaving?
    isnt that normally 4 way?

    intresting results btw, would love to know how it does at normal temps too though
    Build in progress:
    PSU: Seasonic M12D-850
    MOBO: Gigabyte GA-X58A-UD7 | RAM: 6GB OCZ Reaper OCZ3RPR1600LV6GK | CPU: Intel Core i7 920
    SSD: Intel Postville X25-M G2 160GB @ ICH10 | HDs: RAID5 of 6x Seagate Barracuda LP 2TB @ LSI MegaRAID SAS 9260-8i KIT
    GPU: Gigabyte GV-R587UD-1GD

    To order:
    Watercooling!

  20. #20
    Xtreme Recruit
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Austria
    Posts
    98
    omg rocks!!!
    Venice 3000+
    MSI K8N Neo2 Platinum
    2x512 OCZ EL Platinum Rev.2
    Powercolor x800 pro ViVo @ XT PE 16 Pipes
    OCZ 520W PSU

    high-end watercooling

  21. #21
    Xtreme X.I.P.
    Join Date
    Nov 2002
    Location
    Shipai
    Posts
    34,647
    Quote Originally Posted by Mastakilla
    in the 3th screenshot (sisoft sandra mem bench) u can clearly see its 2x 512MB

    u can also see some of the timings..

    does that "2CMD" mean its only running at 2T?

    also im wondering why its only using 2 way mem interleaving?
    isnt that normally 4 way?

    intresting results btw, would love to know how it does at normal temps too though
    if we have enough time dave will also post watercooling and air cooling results

  22. #22
    Xtreme Enthusiast
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    London, UK
    Posts
    875
    What's that you say? Cold bug gone?
    Hot diggity damn
    I'm going to see what my LS can do with one of these babys ASAP. Might have to change my motherboard though.

    G

  23. #23
    Xtreme Member
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    canada eh
    Posts
    391
    thats pretty damn good results so far, any preorders online anywhere yet? heh

  24. #24
    Registered User
    Join Date
    Jul 2004
    Posts
    3
    and which is the stepping ?

  25. #25
    Xtreme X.I.P.
    Join Date
    Nov 2002
    Location
    Shipai
    Posts
    34,647
    ADA3500DAA4BP
    CBBLE 0504EPAW

    same as the 3500+ from steven i think

Page 1 of 21 123411 ... LastLast

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •