Page 6 of 6 FirstFirst ... 3456
Results 126 to 129 of 129

Thread: DFI using 5v rail for ram not 24/7 stable?

  1. #126
    100% Load 24/7
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Seattle
    Posts
    1,500
    I have been running this board with 3.4 or 3.5 volts since I got it in feb. I do have a fan over the ram and one over the corner of the motherboard. I game for hours, record from tuner card for hours, run prime overnight, memtest overnight, ( always trying to get more out of it ) I have had no problems whatsoever. I don't see how dfi would give you this option if it were not ok to use it.
    Main Rig
    i7 2600k l Asus P8P67 l 2x2gb Gskill l GTS450 l Venomous X l XClio 680

  2. #127
    Xtreme Addict
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    USA, Vermont
    Posts
    1,065
    I was running mine at 3.4-3.6 for days at a time...no problem the mosfet was reaching upwards of 120 deg c...so it IS hot...it MUST be a 175deg c fet as at 3.6 it makes it run WAY WAY to close to the 125 deg thermal limit...I am planning on changing the HS and the chip that is up and to the left of it gets in the 100 deg c range also I plain on cutting a has so that it cover them both then putting a mini blower on the to keep them cool...as I am going to have SUB 0 ram here and 4v will pretty much be a given through my UTT...so…it is going to need some other type of cooling then stock…I plain on holding the hs on with AS epoxy…

    But in truth anything over 3.5 volts need some better passive cooling or stock with at least a fan on it.

    Dragon
    http://smbach.com/mad.gif

    Opty 175 Rig
    Lian-Li PC75B case, Thermaltake BT w/ 165 CFM delta fan, Enermax 550watt PSU (36A on 12+), x1950 Pro, DFI Lanparty NForce 4 Ultra-d (moded for SLI so that i can use the second slot at 8x), Opteron 175 CCBWE 0547 TMPW (2.80, 280x10, 1.5 volts), 2x1gb Mushkin Redline xp4000 (280 3-3-2-8, 2.65 volts), 80GB WD

    AM3 Rig
    Lian-Li PC-75b case, Asus Crosshair III Formula, 965 x4 C3 @ 4.1 1.525 volts 2.8 NB 1.25 volts, 2x2gb Dominator GT Cas 8 2000Mhz@ 1720 6-6-5-18-22 1.725 volts, Asus 5770 VT @1010/1435, Seasonic 850watt PSU 2x12v rails 40 amps each, 36GB raptor boot drive, 80GB WD storage drive, HeatKiller LT cpu block, BI GTX 360 with 6x Scythe 3000RPM fans in push/pull, MCP 655 variable pump on setting 5, EK 150ml res, all 1/2 inch

    DFI NF4 BIOS Guide

  3. #128
    Registered User
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Outside New York City
    Posts
    68
    Sorry to resurrect a dead thread, but do any of you know how to get a VDIMM=5V railmod going? My BH-5 is a hair's-breadth away from DDR600 (DDR550 @ ~3.5V, CPU limited on my soon-to-be-replaced 754) but I would need 4.2-4.3V to do it reliably.

    I'm switching to NF4/939, so I will definitely get/modify an NF4-D or Ultra-D.

  4. #129
    Xtreme Enthusiast
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    Melbourne, Oz
    Posts
    645
    Hello Guys,
    Something disturbing I have noticed concerning possible another voltage issue, based on my own, and a few local's experiences....

    See thread here: http://www.dfi-street.com/forum/showthread.php?t=18416

    Is it possible Saaya/OPP or one of the Mods create a new thread for this, as I am not allowed?

    Thanx,
    MrBean.
    Never argue with Idiots...they will drag you down to their level and beat you with experience!
    i-Prodigy (small APD2 GFX/CPU waterloop) ; HP Blackbird Project Log (dual-Xeon Watercooled) ; Macho Mini Project Log (Sandybridge watercooled mini-ITX)

Page 6 of 6 FirstFirst ... 3456

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •