Page 9 of 11 FirstFirst ... 67891011 LastLast
Results 201 to 225 of 262

Thread: The Official OCZ VX Thread - Strictly Test Data Only!!!

  1. #201
    Xtreme Mentor
    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    2,885
    Alright, gentlemen. I've got some very interesting test data here that might be of some use to those running 939 NF3 boards, especially the MSI K8N Neo2 Platinum.

    Three nights ago, I decided to start doing some single channel tests. Yes - just one 512MB VX module. Just prior to going to bed each night, I'd set BIOS to 10x263MHz 1:1 2-2-2-10 1T, run Memtest Test #5 and note the results when I wake up. Go back a few pages and you'll notice that this is my 100% maximum error-free, stable setting in dual channel.

    Night #1, Module #1 - Hundreds of thousands of errors in Memtest Test #5
    Night #2, Module #2 - Hundreds of thousands of errors in Memtest Test #5
    Night #3, 2-Channel - One error in Memtest Test #5 at Loop 2

    I find it strange that I can run dual channel and go through countless loops of Memtest error-free. Okay. One error on Loop 2, but that could've been the result of some voltage fluctuation or some insect getting zapped inside one of my PSU's rails. Shouldn't I be guaranteed somewhat higher frequencies with just one module? Or at least, zero errors while looping Memtest?

    It would be foolish to conclude that this is a memory controller issue because the load imposed upon the controller is, in theory, half. Right? Wrapping things up, I'd like to use my board as the scapegoat, but what I would really like to know is if other 939NF3ers have experienced similar results.

  2. #202
    Xtreme Addict
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Auckland, New Zealand
    Posts
    1,022
    Good information bro.

    I dont have a 939 rig but something I have seen with mine is that going to one stick gets me no-where higher in MemTest... BUT different Drive Strength values work better depending on how many sticks I am running.

    See if setting your Drive Strength from Weak to Normal makes a difference with 1 module Conrad... I have more choices here cos I am with a DFI but I found a weaker value for 1 stick sometimes helps, whereas for two modules Drive Strength 4 is the best for me.
    VX/UTT Voltage Scaling, please contribute...

    10x260 _ 1T-2-2-2-8-7-15 _ 3.3vDIMM _ 1.75vCORE

    Mobile 3400+ CG 0437XDPW
    DFI LanParty UT
    XP120 w/ 120mm Thermaltake Thunderblade
    2x512MB OCZ VX
    BBATI 9800np w/Infineon
    PC Power & Cooling 510w Deluxe

  3. #203
    Xtreme Mentor
    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    2,885
    Drive Strength = Weak

    That's what I had set in BIOS for both single and dual channel. I conducted some tests when I first received the VX and Drive Strength=Normal was a no go for anything over 240MHz.

    I can try again tonight, but I'm fairly confident the results will be the same.

  4. #204
    Registered User
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    5
    Hi there i´m new around these parts.I´ve been reading this thread and it really got me druling over these sticks of RAM. I´m strongly considering buying 1G and a DDR booster! I only getting second thoughts because the MOBO I wanna purchase is the ASUS A8N-SLI DELUXE SOCKET 939, cuz I´m also considering 2 6800 SLI, and I think the DDR booster is no compatible with this MOBO, or at least OCZ hasn´t tested it yet. Does anyone have any idea if it is compatible?

    Thank you for your time

    You´ll excuse if there are grammer errors, I´m not used to writing in english.

  5. #205
    Registered User
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Ames Ia
    Posts
    2
    Hello Conrad and all others, new here at the forums and have been following your progress with the vx. Here is a screen shot of what I have settled on. Have not run prime but superpi 32m stable and memtest stable at 3.4v on the booster, My max cpu temp so far is 59C. Screenshot is blurry from having to shrink it down in paint to upload but hopefully you can make it out.
    Attached Images Attached Images
    My System:
    MSI K8n neo2 Plat
    AMD 3500 winchester/zalman cnps7000bcu
    ocz pc3200gold-vx/ocz ddr booster
    gainward 6800gt (golden sample) 400/1100
    audigy 2zs
    2-35gig raptors raid0
    1-wd80jb
    ocz 520W powerstream
    TT tsunami case

  6. #206
    Xtreme Addict
    Join Date
    May 2004
    Posts
    1,824
    I am getting these for an RMA of my EB Plat sticks. Here is my question. I am looking to grab either a 939 plus winchester or a 754 plus a 3200 Claw. If I go the 939 route, do you guys recomend the MSI Neo 2 Plat board or which board. It needs to be able to use the booster

  7. #207
    Xtreme Member
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    uNd3rgr0uNd
    Posts
    390
    the neo is the one everyone is useing now. but it will soon be overshadowed by nForce4! might as well wait i am



    <<out of context but i just love this

  8. #208
    Xtreme Mentor
    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    2,885
    Welcome to XS, Yanus! Unfortunately, I do not know if the DDR Booster is compatible with that board. If you do not want to take the chance of being one of the first to find out, you can either mod your 3.3V rail or wait for hipro5's DDR Maximizer.

    Congrats on 260MHz, Amiga500! It's a good feeling to hit 260MHz in dual channel with 2-2-2 timings. Best of luck on the road to 265MHz.

    vengance_01 - If you look back to when I first started playing with this RAM, I was having very bad luck with two different Winchester 3000 CPUs. I had to drop my CPU multiplier all the way down to 5 in order to push 265MHz. I then switched over to the Newcastle 3500+ that I'm using now and I'm a happy camper. Rabbi_NZ has had tremendous luck and success with his DFI 754 system. My relationship with the MSI K8N Neo2 Platinum is love and hate. If I were you, I'd wait another month to see if DFI will release their 939 board. Hopefully, the next revision of Winchesters will be out as well.

  9. #209
    Registered User
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    5
    Quote Originally Posted by conrad.maranan
    Welcome to XS, Yanus! Unfortunately, I do not know if the DDR Booster is compatible with that board. If you do not want to take the chance of being one of the first to find out, you can either mod your 3.3V rail or wait for hipro5's DDR Maximizer.
    thanks for the quick reply, just another question, what´s the hipro5´s DDR maximizer? is it something like DDR booster? noob here...

  10. #210
    XS - Extra Strong
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    Toronto, Canada
    Posts
    2,658
    Check the xtreme mods section of the forum, there are 2 threads on it there.
    -Phenom2 x6 1055 @stock
    -8gb ddr3
    -Gigabyte UD3
    -Geforce 7900Gt 755/1863 1.562v vgpu
    -OCZ Powersupply 600w

  11. #211
    Registered User
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    7
    Got my VX today.
    Im testing at 2.2.2.5. 3.4v at 240 * 10 * 4 ht. Its on a 3200 winchester, Msi k8n neo2 platinum, with max core on a 15b1 bios. It seems reasonably stable however i have not been succesfull at posting into win2000 at 250 x4 ht. Ive enabled "secret" features in bios and tried to disable all known features that prevent OC, like agp 67 mhz, SATA1/2, fast writes etc. Ive let it burn in for some hours using Hot CPU Tester Pro's RAM burn in program

    Any suggestions as to improving this? I would like to end up at 250 * 10 24/7.

    Since im a noob at knowing where to host screenshots, Im writing what seem to be the most relevant details. Anyone who can host or know where to host 4free?

  12. #212
    Xtreme Member
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Ontario, Canada
    Posts
    135
    My VX couldn't even run at 200MHz 2-2-2-10 3.2v WTF???? neither single stick!!!!!
    Winchester 3500+ 0437
    Thermalright XP90+TT Silentcat 90mm
    2x 512M OCZ 3200 Gold VX 266 2-2-2-5 1T 3.9V
    Neo2 Plat ~1.3b6
    eVGA 6800U ~445/1150
    OCZ PowerStream 600W
    Lian-Li V2000b slightly modded

  13. #213
    Xtreme Enthusiast
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    London, Ontario, Canada
    Posts
    576
    Quote Originally Posted by Duka
    Anyone who can host or know where to host 4free?
    imageshack.us
    .:: S939 FX-53 (240x11 1:1) | 2x512 Ballistix DDR400 (2.5-3-2-10) | MSI K8N Neo2 Platinum (1.36b) | x800 Pro VIVO -> XT (575/590) | 21" Viewsonic G220fb | Lian Li PC75b ::.

    Aquamark 3 : 84367
    3DMark 2001 : 31717
    3DMark 2003 : 14313
    3DMark 2005 : 6580

    Coming Soon : Silverprop HL Fusion (GPU), S-TDX (CPU), Weapon 2-302 Heatercore / Shroud, 50Z, Aquatube (special thanks to MaxxxRacer & Ancient_1) | UV / Case organization
    Coming when I can afford it : Vapochill LS or Mach 2 GT for CPU | FX-55

  14. #214
    Xtreme Addict
    Join Date
    May 2004
    Posts
    1,824
    Quote Originally Posted by conrad.maranan
    Welcome to XS, Yanus! Unfortunately, I do not know if the DDR Booster is compatible with that board. If you do not want to take the chance of being one of the first to find out, you can either mod your 3.3V rail or wait for hipro5's DDR Maximizer.

    Congrats on 260MHz, Amiga500! It's a good feeling to hit 260MHz in dual channel with 2-2-2 timings. Best of luck on the road to 265MHz.

    vengance_01 - If you look back to when I first started playing with this RAM, I was having very bad luck with two different Winchester 3000 CPUs. I had to drop my CPU multiplier all the way down to 5 in order to push 265MHz. I then switched over to the Newcastle 3500+ that I'm using now and I'm a happy camper. Rabbi_NZ has had tremendous luck and success with his DFI 754 system. My relationship with the MSI K8N Neo2 Platinum is love and hate. If I were you, I'd wait another month to see if DFI will release their 939 board. Hopefully, the next revision of Winchesters will be out as well.
    Mabey I just get a 3000 NC and hope for a weak 41+ and hope my VX can do around 260 for a nice 1:1 with 2.6GHZ. My 2800 O/Ces well up to 2500MHZ, But b/c of the 9 multi it would not go good with these sticks. I like my MSI 754 Neo it really has not giving me any problems.

  15. #215
    Registered User
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    7


    http://img157.exs.cx/img157/8973/vx2407bi.jpg

    Hopefully that should work... supposing I did it right. Thanks for the link!
    EDIT: I tried adding it... but it wouldnt display

    As I wrote before I Got my VX today.
    Im testing at 2.2.2.5. 3.4v at 240 * 10 * 4 ht. Its on a 3200 winchester, Msi k8n neo2 platinum, with max core on a 15b1 bios. It seems reasonably stable however i have not been succesfull at posting into win2000 at 250 x4 ht. Ive enabled "secret" features in bios and tried to disable all known features that prevent OC, like agp 67 mhz, SATA1/2, fast writes etc. Ive let it burn in for some hours using Hot CPU Tester Pro's RAM burn in program

    Any suggestions as to improving this? I would like to end up at 250 * 10 24/7.

    I plan on using memtest86 all night any suggestions on where I should begin? I plan on trying on the above settings to either be sure its stable or slowly trying to minimize errors.
    Last edited by Duka; 12-17-2004 at 10:19 AM.

  16. #216
    -100c Club Member
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Riverside, California
    Posts
    4,795
    Quote Originally Posted by andyOCZ
    Hey buddy, you live up the road a spell from me I live in Vista, near Oceanside.

    So, I tested the dividers for you at 2-2-2-10 1t, 2.85v with the 166 memory buss selection running an actual 187mhz on the K8n neo2 running the 4000+ and it works fine. No memory errors in memtest. I had removed the booster and out the memory in slots 1 and 2 to be sure.

    I then tested at 275 HTT and 166 memory buss selection for 225mhz on VX. 2-2-2-10 1t, 3.3v and it errored in memetest.

    Next I set 2.5-3-3-10 1t with the same settings as above and there were errors.

    So, I grabbed the only thing I have that will take the voltage, good old OCZ BH5 2 x 256 and it worked fine at those last settings.

    Now I'm wondering if the errors are due to running 2 x 512mb. So......I load up OCZ TCCD 2 x 512mb at the same settings, but lower voltage of course......and TCCD works fine with the dividers.

    Now, truthfully I can't see any benefit running A64 with a divider. The CPU is not FSB limited like an Intel. There are aslo some unusual timing issues that come up when using dividers on the on die memory controller. I believe this is what the issue is here. It may possibly be a BIOS or chipset related issue that shows up when pushing the VX. Any theories? Anyone have other memory that dosen't like dividers?
    Something I suspected for last few days. I will tell you what the usefullness of divider is on my case. My goal overclock is around 3.2ghz+ benchable using 3500+. Now with multi of 11x, that still is hefty 290FSB+. Don't think VX will scale that high, thus, the divider becomes a necessity. Not everyone is overclocking with Fx-55 here unfortunately, or FX-53. Using 166mhz, the 290+ becomes nice 240+ which most VX seems to be settling at which would be perfect for my need. However, I've had so much trouble wit divider atm that I am getting frustrated a little here.
    Any suggestions?
    [SIGPIC]http://www.vapoli.com/Images/Forum/vapoli.jpg[/SIGPIC]

    Single Stage Work Logs

    Quote Originally Posted by killermiller View Post
    Those ccb's will die if you look at them wrong.

    heatware: jinu117

  17. #217
    Xtreme Mentor
    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    2,885
    I think we're at a dead end with this one. My other memory has no issues as far as dividers are concerned. With the VX, I can only use 1:1 (200MHz) and 1:2 (100MHz). This blows for me because I'd like to try 10x300MHz using the 5:6 (166MHz) option for around 250MHz on the RAM side when my phase change is in place.

    Oh well.

  18. #218
    Xtreme X.I.P.
    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    5,065
    damn.... are you guys serious ??? i just got my set 2 hrs ago.... so far i'm testing superPi 32M @ 257x10 DDR514 6-2-2-2.0 1T 2x512MB 3.50v LOAD ....

    let me see if i get same probs with divider.....
    I work for Corsair Components, Inc.

  19. #219
    Xtreme Mentor
    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    2,885
    So far it's me, jinu117, trans am, and andyOCZ experiencing the divider problem. I'm pretty sure there are a few others.

  20. #220
    Xtreme Addict
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Auckland, New Zealand
    Posts
    1,022
    Can someone explain what exactly the divider problem is please?
    I will test it this weekend myself.
    VX/UTT Voltage Scaling, please contribute...

    10x260 _ 1T-2-2-2-8-7-15 _ 3.3vDIMM _ 1.75vCORE

    Mobile 3400+ CG 0437XDPW
    DFI LanParty UT
    XP120 w/ 120mm Thermaltake Thunderblade
    2x512MB OCZ VX
    BBATI 9800np w/Infineon
    PC Power & Cooling 510w Deluxe

  21. #221
    Xtreme Mentor
    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    2,885
    All or most of the dividers just don't seem to work for us. We're all on 939 NF3 boards, so I'm not sure if it's just a chipset-related issue.

  22. #222
    -100c Club Member
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Riverside, California
    Posts
    4,795
    We shall see how this unfolds in next week as I can get my friend to test it on A8N Sli.... AndyOCZ, have you tested this divider issue with A8N Sli or Gigabyte 939 or socket 754? I believe OCZ do have A8N Sli handy,... well probably in Cali office at least... and would like to know if this is the similar issues with 875p while back with various memory or is it more of chipset's limitation itself.
    [SIGPIC]http://www.vapoli.com/Images/Forum/vapoli.jpg[/SIGPIC]

    Single Stage Work Logs

    Quote Originally Posted by killermiller View Post
    Those ccb's will die if you look at them wrong.

    heatware: jinu117

  23. #223
    Xtreme X.I.P.
    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    5,065
    so, just came back from work and this is what i got so far - not much but this is just first result i got:

    256x10, DDR512 6-2-2-2.0 @ 3.50v REAL LOAD;OCZ DDR Booster

    MSI K8N Neo2 Platinum - Q47353.1 0440A2 S Taiwan
    A64 3200+ 90nm "Winchester" - CBBFD 0441UPCW
    Thermalright XP-90 w/ YTech 120mm



    CLICK for Full Size Screenshot - 2048x1536 281KB



    CLICK for Full Size Screenshot - 2048x1536 343KB



    CLICK for Full Size Screenshot - 2048x1536 326KB



    after raising vcore just a bit i'm @ 260x10 and "priming" - 1hr so far

    as far as "DIVIDER problem" then you can add another one to the list i cannot POST at above 279HTT, for sure not w multis x8, x8.5, x9, x9.5 and x10... and that's with memory divider 166 or even with 200 relaxing timmings, 1T or 2T - no help

    i think there's something wrong with BIOS/VX config.... maybe some sort of incompatibility ??? just a thought.... with 2x256 BH-5 i can easly prime @ 325x8 with divider 166. although, i could not post above 313HTT with 2x256MB BH-5.... i had to POST with 313HTTx8 and then in jack up HTT in clocgen to 325HTT.... wired stuff... unfortunately this trick didn't work with VX i booted with 270x9 divider 166, then raised to 280HTT (can't normally post with that) and after that only CLEAR CMOS and Power OFF brought Neo2 to life....

    i'll be working on it and let you know if i get something... if this won't get fixed then it BLOWS big time as i'm also preparing for some phase change action on that board
    Attached Images Attached Images
    Last edited by bachus_anonym; 12-18-2004 at 01:14 PM.
    I work for Corsair Components, Inc.

  24. #224
    Banned
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    396
    Im using memtest 1.27 i think that comes with the DFI beta BIOS, it this ok?

  25. #225
    The only ORB-Owning Camel On XS
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Ohio
    Posts
    408
    :long-time-no-post:

    im BAack...

    new mobo...MSI Neo2 with Trat's 1.37 BIOS
    booster @ 3.4 (+.08?...high 3.4s)

    260 (x10) with a copper TT HSF...

    this mobo likes the VX A LOT better than the AV8 did...
    (or is it P95 likes this mobo better?! )

    255 (x10) P95ed for 5.25Hours (NO errors yet..)...NO WAY the AV8 (with all the same "stuff") could have done that

    PS my BH-5 topped out <250 with same timings in this mobo/BIOS
    and the AV8 couldnt take them past 220's...
    Attached Images Attached Images
    Last edited by Joe Camel; 12-18-2004 at 02:53 PM.
    JoeCamel is FOLDing for... A CURE!!! 70+Ghz (please fold so i dont have to quit smoking. j/k)

    6800 EX Conroe @ 4740 MHz (395 x 12) - - Dry-Ice in The Camel Pipe -
    - X1900 CrossFire - - @ 846/945 -- MachII cooled Slave XTX - mOUSE-pOT cooled Master -
    - ASUS P5W-DH -- V-Mods: MCH, V-Core, V-Dimm - - 700w "Mr Zippy" PSU
    - Corsair XMS 6400 CAS3 - 2x gig @ 494 MHz 4-4-3-1


Page 9 of 11 FirstFirst ... 67891011 LastLast

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •