Page 1 of 10 1234 ... LastLast
Results 1 to 25 of 241

Thread: Vdimm/Vcore mod for MSI K8N Neo2 PLatinum-54G Edition S939

  1. #1
    Xtreme Member
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Austria
    Posts
    201

    Vdimm/Vcore mod for MSI K8N Neo2 PLatinum-54G Edition S939

    i´m searching a vcore and a vdimm mod for the msi k8n neo2 S939?
    has anyone the board modded?

    No Overlocking Today

  2. #2
    Xtreme Mentor
    Join Date
    May 2003
    Location
    Engineering Lab - NCSU
    Posts
    2,978
    Please post pics of the board.


    I like my women the way I like my processors...naked.
    I am not the HellFire that writes bios files. I work strictly on voltage modifications.

  3. #3
    Registered User
    Join Date
    Jul 2004
    Posts
    14
    I also want to know. I'm not going to vmod it but I want to measure the vdimm from the board. I am using a ddr booster but the board does not report the vdimm voltages correctly, thus i want to measure using a multimeter. Unfortuantly I dont have a good enough photo to upload.

    Cheers

  4. #4
    Xtreme Mentor
    Join Date
    May 2003
    Location
    Engineering Lab - NCSU
    Posts
    2,978
    Check any FETs around the dimm slots....I sure there is one there reading Vdimm.


    I like my women the way I like my processors...naked.
    I am not the HellFire that writes bios files. I work strictly on voltage modifications.

  5. #5
    Registered User
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Mountain View, CA
    Posts
    51
    I have been playing with the K8N Neo2 plat I have here most of the day. I have spent most of my time working on the memory subsystem figuring out how to get the dual channel frequency to atleast DDR500.

    Right now I fail goldmem at DDR466 with 1 - 4 failures per hour. I have tried everything and the only thing that works is going from 1T to 2T. That indicates to me this board needs a Vdd mod.

    So I went exploring with my Flukes and I have figured out how to do the Vdd mod. It is pretty much exactly the same as the K8N Neo Plat mod. I will try it tomorrow in the morning as I don't like doing Vmods when I am tired. Vdd is measuring 1.66V currently on my board.

    I have confirmed 3.3V rail to Vdimm mod works well on this board. Vtt tracks nicely after the mod. This hasn't net'd me any additonal gains with my 3700EB thou because of Vdd problem.

    Good test points for Vdd and Vtt are next to DIMM slot 4. Use EC1 for Vdimm and CB30 for Vtt.

  6. #6
    Xtreme Member
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    S W E D E N
    Posts
    123
    I’m going to receive this board tomorrow, and have any of ya figured out how to make a Vcore mod?

    LaserEdge-> did you have any luck with the mods?

    Eager to know =)
    2003 :: 3dmark 01 03 |Case
    2004 :: SuperPI 29s
    2005 :: Budget | 146 | 2GB | GTO²

  7. #7
    Team Japan
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Tokyo, Japan
    Posts
    345

    Vddr mesuaring point

    Check this pic, please.
    Left-side FET generates Vddr, and right-side FET regulates/supplies
    drain-voltage from Vio.

    This Vddr circuit is similar to K8T Neo2's one, but not same, I think.
    I've already found feedback line of Vddr and drain-voltage to CoreCell,
    and probably 2 pattern-cuts are required for obtaining over 3V Vddr.
    If upto 3V is enough, 1 pattern-cut is enough...

    I also use DDR-BOOSTER with K8N Neo2.
    It's enough for me, but I intend to modify this Vddr circuit just for fun
    Attached Images Attached Images

  8. #8
    Team Japan
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Tokyo, Japan
    Posts
    345

    Vddr mod(step1)

    Check the attached image

    > This Vddr circuit is similar to K8T Neo2's one, but not same, I think.
    > I've already found feedback line of Vddr and drain-voltage to CoreCell,
    > and probably 2 pattern-cuts are required for obtaining over 3V Vddr.
    > If upto 3V is enough, 1 pattern-cut is enough...
    --
    The prediction above was partially correct and partially not correct
    K8N Neo2's Vddr circuit is almost same as K8T Neo2's one.
    This mod(step1) gives upto 3.2V in case of Vddr=2.85V setting@BIOS.
    In my experience, Trcd=2 setting@BIOS gives lower Vddr(2.7V, without mod),
    so set Trcd=3 or Auto and use A64Tweaker, or use CoreCenter please.
    Many thanks to CodeRed!!!

    I'll try Vddr mod(step2) later. It wil gives Vddr over 3.2V ...upto near Vio.
    Attached Images Attached Images

  9. #9
    Xtreme Member
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    S W E D E N
    Posts
    123
    Quote Originally Posted by kyosen
    Check the attached image

    > This Vddr circuit is similar to K8T Neo2's one, but not same, I think.
    > I've already found feedback line of Vddr and drain-voltage to CoreCell,
    > and probably 2 pattern-cuts are required for obtaining over 3V Vddr.
    > If upto 3V is enough, 1 pattern-cut is enough...
    --
    The prediction above was partially correct and partially not correct
    K8N Neo2's Vddr circuit is almost same as K8T Neo2's one.
    This mod(step1) gives upto 3.2V in case of Vddr=2.85V setting@BIOS.
    In my experience, Trcd=2 setting@BIOS gives lower Vddr(2.7V, without mod),
    so set Trcd=3 or Auto and use A64Tweaker, or use CoreCenter please.
    Many thanks to CodeRed!!!

    I'll try Vddr mod(step2) later. It wil gives Vddr over 3.2V ...upto near Vio.
    Excellent!
    I’m currently like you using a Booster so a memory voltage mod isn’t quite necessary. But Vddr it increases the V to the NB? or am I mistaken?

    Do you maybe have an idea of Vcore mod?

    Cherio
    2003 :: 3dmark 01 03 |Case
    2004 :: SuperPI 29s
    2005 :: Budget | 146 | 2GB | GTO²

  10. #10
    Team Japan
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Tokyo, Japan
    Posts
    345
    Hi,

    > But Vddr it increases the V to the NB? or am I mistaken?
    >
    > Do you maybe have an idea of Vcore mod?
    --
    OK, I've done several mods.
    I expect that FET(Q20) generates Vdd(chipset voltage) and
    FET(Q17) generates Vht(HyperTransport voltage), and now
    both voltage are controllable

    Vddr-mod(step2) also works fine. I've confirmed that Vddr
    can be set upto 3.65V, though it depends on Vio.
    In case of Vddr=3.65V, Vio is over 3.8V

    Vcore is controlled by ISL6559, so mod is easy, as usual.
    Connect Pin#10 and Pin#15 by 50k~25kOhm VR.

    I'll disclose details near future, so stay tune!
    ---------
    Kyosen

  11. #11
    Xtreme Member
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    S W E D E N
    Posts
    123
    Great!
    Thanks, I will make the mod myself in the near future.

    Thanks again!
    Last edited by Razor_cut; 09-23-2004 at 02:09 PM.
    2003 :: 3dmark 01 03 |Case
    2004 :: SuperPI 29s
    2005 :: Budget | 146 | 2GB | GTO²

  12. #12
    Team Japan
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Tokyo, Japan
    Posts
    345
    Here several pics.
    If you can understand japanese, quick explanation here:
    http://219.113.251.125/c-board/c-boa...ne;no=2990;id=
    Enjoy at your own risk
    Attached Images Attached Images

  13. #13
    Xtreme Enthusiast
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Sydney, Oz.
    Posts
    850
    looked at those pics. but which mod is just for VDDR?
    or do you have to do VDD too?
    excuse the n00bishness.
    did the VDDR on Neo1 was easy.is this similar?
    you got any links in english???

  14. #14
    Team Japan
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Tokyo, Japan
    Posts
    345
    Hi,

    > which mod is just for VDDR?
    --
    Mod by 2k-Ohm POT and orange-yellow-green wires is for Vddr.
    Mod by 1k-Ohm POT and purple-blue wires is also for Vddr but optional.

    > or do you have to do VDD too?
    --
    No, Vddr-mod and Vdd-mod are independent.

    Thanks

  15. #15
    Xtreme Enthusiast
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Sydney, Oz.
    Posts
    850
    Quote Originally Posted by kyosen
    Hi,

    > which mod is just for VDDR?
    --
    Mod by 2k-Ohm POT and orange-yellow-green wires is for Vddr.
    Mod by 1k-Ohm POT and purple-blue wires is also for Vddr but optional.

    > or do you have to do VDD too?
    --
    No, Vddr-mod and Vdd-mod are independent.

    Thanks

    thanks.what connection is the green wire making?not 100% sure as its behind the other 2 in that pic.

  16. #16
    Team Japan
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Tokyo, Japan
    Posts
    345
    > what connection is the green wire making?
    --
    Green wire is connected to GND...in my case, right side of R232.
    I want to supply lower voltage to FB pin than actual Vddr,
    and green wire connection makes it firmely, even if the internal
    resistor/impedance of FB pin is very high, I think...
    ...I'm not a professional of electric circuit, but this mod still works
    fine in my case at least

  17. #17
    Xtreme X.I.P.
    Join Date
    Nov 2002
    Location
    Shipai
    Posts
    31,147
    is it hard to cut the trace and solder to it?

  18. #18
    Xtreme Enthusiast
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Sydney, Oz.
    Posts
    850
    Quote Originally Posted by kyosen
    > what connection is the green wire making?
    --
    Green wire is connected to GND...in my case, right side of R232.
    I want to supply lower voltage to FB pin than actual Vddr,
    and green wire connection makes it firmely, even if the internal
    resistor/impedance of FB pin is very high, I think...
    ...I'm not a professional of electric circuit, but this mod still works
    fine in my case at least

    thanks mate.im gonna do this at weekend when i pick up the 2k Vr(just the first mod not 2).

  19. #19
    Xtreme Enthusiast
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Sydney, Oz.
    Posts
    850
    Kyosen im about to attempt the Vddr (step1)
    Im not sure which trace the yellow and orange wires are soldered on to?????

  20. #20
    Team Japan
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Tokyo, Japan
    Posts
    345
    I hope this pic may help you
    Be careful not to damage other traces. Good luck!
    Attached Images Attached Images

  21. #21
    Xtreme Enthusiast
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Sydney, Oz.
    Posts
    850
    Quote Originally Posted by kyosen
    I hope this pic may help you
    Be careful not to damage other traces. Good luck!
    cheers.i dont have the greatest of tools available but would i be correct in thinking if I just scrape away at the trace with a sharp knife until i reveal some copper, then the solder should take to it?

  22. #22
    Team Japan
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Tokyo, Japan
    Posts
    345
    > just scrape away at the trace with a sharp knife until i reveal some copper, > then the solder should take to it?
    --
    Yes, that's right!
    See the attached picture, please.
    Attached Images Attached Images

  23. #23
    Xtreme Enthusiast
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Sydney, Oz.
    Posts
    850
    Quote Originally Posted by kyosen
    > just scrape away at the trace with a sharp knife until i reveal some copper, > then the solder should take to it?
    --
    Yes, that's right!
    See the attached picture, please.

    ahh right i see scrape solder then cut a gap.cool.gonna continue tomorrow with it, buying a better soldering iron as this one is terrible especially at soldering a wire to a resistor.

  24. #24
    Xtreme Enthusiast
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Brasil, S.P.
    Posts
    999
    I just don't get something, I must do step 1 (cut trace) DDR mod or I can do just the Step 2 by replacing the R402? It will work as a vdimm mod?
    990FXA-UD3 | FX8350@4.7Ghz | Asus HD7870 | 2x 4GB Crucial Ballistix Tracer 2050Mhz 8-8-8-22 | AX850W |SSD Vertex3 Max IOPS 120GB | Auzentech Forte + TAPCO-S5

    EK Supreme Full-Gold | XSPC RX240 + EX120 | MCP35x | 3x Koolance Blue Led @PWM | Tygon Black 1/2 | Bitspower Compression | @ FM CM690 I

  25. #25
    Registered User
    Join Date
    Oct 2003
    Posts
    90
    Quote Originally Posted by Barr3l Rid3r
    I just don't get something, I must do step 1 (cut trace) DDR mod or I can do just the Step 2 by replacing the R402? It will work as a vdimm mod?
    Anyone? Cause I wish to know too.

Page 1 of 10 1234 ... LastLast

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •