Results 1 to 4 of 4

Thread: Overheating with low temperatures?!?

  1. #1
    Xtreme Enthusiast
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    528

    Overheating with low temperatures?!?

    I have a strange situation with my build.

    Worklog is here:

    http://www.xtremesystems.org/forums/...agon-SFF-build

    My computer runs fine for about 10 minutes and shows low temperatures. Like 120 degrees F for the CPU.

    Then, without warning, the entire system powers down. Suddenly and unexpectedly.

    When I press the power button after this shutdown, it powers up briefly -- lights, fans -- then immediately powers down again.

    If I wait a few hours for the system to completely cool down, I can power it up again and it works fine for about a dozen minutes before completely shutting down without warning and refusing to power on again.

    I installed a blue screen viewer and found no blue screens at all.

    Any idea what could be causing this behavior?

  2. #2
    Xtreme Owner Charles Wirth's Avatar
    Join Date
    Jun 2002
    Location
    Las Vegas
    Posts
    12,324
    I would suspect the power supply but you can try updating the bios.
    Intel 9990XE @ 5.1Ghz
    ASUS Rampage VI Extreme Omega
    GTX 2080 ti Galax Hall of Fame
    64GB Galax Hall of Fame
    Intel Optane
    Platimax 1245W

    Intel 3175X
    Asus Dominus Extreme
    GRX 1080ti Galax Hall of Fame
    96GB Patriot Steel
    Intel Optane 900P RAID

  3. #3
    Xtreme Enthusiast
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    528
    I ran the self-test on the power supply and got a green light on it.

    I think clogged micro-channels on the CPU water block from the previous red-dye coolant degrading. I'm going to take apart the cpu block a second time and see what it looks like and either clean or replace it.

  4. #4
    Xtreme Enthusiast
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    528
    I think I may have figured it out. I reassembled the CPU block incorrectly. I had the flow across the micro channels instead of through them. And they're a bit clogged. Maybe time for a new cpu block.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •