Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 26 to 38 of 38

Thread: [Various] AMD Ryzen 2 Reviews

  1. #26
    I am Xtreme FlanK3r's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Czech republic
    Posts
    6,774
    depens on...if you have all memory settings manuly. At auto can be different between X370 and x470 (BIOS)
    ROG Power PCs - Intel and AMD
    CPUs:i9-7900X, i9-9900K, i7-6950X, i7-5960X, i7-8086K, i7-8700K, 4x i7-7700K, i3-7350K, 2x i7-6700K, i5-6600K, R7-2700X, 4x R5 2600X, R5 2400G, R3 1200, R7-1800X, R7-1700X, 3x AMD FX-9590, 1x AMD FX-9370, 4x AMD FX-8350,1x AMD FX-8320,1x AMD FX-8300, 2x AMD FX-6300,2x AMD FX-4300, 3x AMD FX-8150, 2x AMD FX-8120 125 and 95W, AMD X2 555 BE, AMD x4 965 BE C2 and C3, AMD X4 970 BE, AMD x4 975 BE, AMD x4 980 BE, AMD X6 1090T BE, AMD X6 1100T BE, A10-7870K, Athlon 845, Athlon 860K,AMD A10-7850K, AMD A10-6800K, A8-6600K, 2x AMD A10-5800K, AMD A10-5600K, AMD A8-3850, AMD A8-3870K, 2x AMD A64 3000+, AMD 64+ X2 4600+ EE, Intel i7-980X, Intel i7-2600K, Intel i7-3770K,2x i7-4770K, Intel i7-3930KAMD Cinebench R10 challenge AMD Cinebench R15 thread Intel Cinebench R15 thread

  2. #27
    Pie assassin
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Where lights collide
    Posts
    2,270
    Quote Originally Posted by FlanK3r View Post
    depens on...if you have all memory settings manuly. At auto can be different between X370 and x470 (BIOS)
    depends on... the board. auto is not something I'm using to test this.
    Current Status - Testing & Research

  3. #28
    Xtreme Monster
    Join Date
    May 2006
    Location
    United Kingdom
    Posts
    2,182
    Quote Originally Posted by dasa View Post
    that comment makes no sense
    if your gpu bottlnecked badly enough it doesn't matter if your running a 7 year old cpu or the latest and greatest
    Intel cpus are only good for single thread or games lower than 1440p, anything other than those then makes no sense having intel cpus anymore like used to. The difference before ryzen was astronomically, now is so close that only makes sense to invest on ryzen and doing that will make intel to work harder and deliver cause i see only amd delivering right now.

    Props to amd that launched a new processor that is 60% faster than its predecessor, i congratulate amd for that and i did the same for intel when they launched the e6600 back in 2006. I hate this 7% increase per 2 years and that made intel lazy, new chipset every year is bs, am4 has been for a long time.

    I forgot to mention the endless quadcore bs since 2006 intel has been pulling, intel could have launched an octacore cpu since 2012 and decided not to for desktop users. If it was not for amd then we would have an endless quadcores for life, plus, intel is not charging a leg and an arm for its 6 core cpu cause of amd.

    Both learnt the hard way, amd on 2006 and intel 2001 and now 2018. If you are not competitive then it has no market for your product, amd tried to cheat for a long time and intel grew lazy.
    Last edited by Metroid; 04-23-2018 at 09:01 PM.

  4. #29
    Xtreme Cruncher
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    NE Ohio, USA
    Posts
    1,545
    Can anyone recommend a 2x8Gb kit to run at 3600 16-16-16 for a 2700X build. I'll assume GSKILL or Team and B-die?
    Last edited by bluestang; 04-30-2018 at 06:32 PM.
    Home PC -- 24/7 Cruncher #1
    GA-P67A-UD4-B3 BIOS F8 mod, 2600k (L051B138) @ 4.5 GHz, 1.260v full load, Corsair H70 (Boots into Windows @ 5.6 GHz per Massman binning)
    Samsung Green 2x4GB @2133 C10, Gigabyte 7950 @1200/1250, Vertex 4 128GB, 4x3TB WD Red RAID10, BR Burner, Win7 Ult x64, CM690, HX750

    Work PC -- 24/7 Cruncher #2 ... Crucial M225 64GB SSD Donated to Endurance Testing (Died at 968 TB of writes...no that is not a typo!)
    GA-EP45T-UD3LR BIOS F10 modded, Q6600 G0 VID 1.212 (L731B536), 3.6 GHz 9x400 @ 1.312v full load, Zerotherm Zen FZ120
    OCZ 2x2GB DDR3-1600MHz C7, Sapphire 7870 @1100/1275, Crucial MX100 128GB, 2x500GB Hitachi RAID1, Win7 Ent x64, Centurion 590, XFX PRO650W

    Music System
    SB Server->SB Touch w/Android Tablet as a remote->S/PDIF->Denon AVR-X3300W->JBL Studio Series Floorstanding Speakers


  5. #30
    Xtreme Cruncher
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    NE Ohio, USA
    Posts
    1,545
    Nevermind, got the G.Skill 3600 C15 kit.
    Home PC -- 24/7 Cruncher #1
    GA-P67A-UD4-B3 BIOS F8 mod, 2600k (L051B138) @ 4.5 GHz, 1.260v full load, Corsair H70 (Boots into Windows @ 5.6 GHz per Massman binning)
    Samsung Green 2x4GB @2133 C10, Gigabyte 7950 @1200/1250, Vertex 4 128GB, 4x3TB WD Red RAID10, BR Burner, Win7 Ult x64, CM690, HX750

    Work PC -- 24/7 Cruncher #2 ... Crucial M225 64GB SSD Donated to Endurance Testing (Died at 968 TB of writes...no that is not a typo!)
    GA-EP45T-UD3LR BIOS F10 modded, Q6600 G0 VID 1.212 (L731B536), 3.6 GHz 9x400 @ 1.312v full load, Zerotherm Zen FZ120
    OCZ 2x2GB DDR3-1600MHz C7, Sapphire 7870 @1100/1275, Crucial MX100 128GB, 2x500GB Hitachi RAID1, Win7 Ent x64, Centurion 590, XFX PRO650W

    Music System
    SB Server->SB Touch w/Android Tablet as a remote->S/PDIF->Denon AVR-X3300W->JBL Studio Series Floorstanding Speakers


  6. #31
    Xtreme Owner Charles Wirth's Avatar
    Join Date
    Jun 2002
    Location
    Las Vegas
    Posts
    12,297
    Good choice on the ram, flare x?
    Intel 9990XE @ 5.1Ghz
    ASUS Rampage VI Extreme Omega
    GTX 2080 ti Galax Hall of Fame
    32GB Galax Hall of Fame
    Intel Optane
    Platimax 1245W

    Intel 7960X @ 4.7Ghz
    Asus Rampage XI Apex
    GRX 1080ti Galax Hall of Fame
    32GB Galax Hall of Fame
    Intel Optane 900P RAID

  7. #32
    Xtreme Cruncher
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    NE Ohio, USA
    Posts
    1,545
    Nope, the TridentZ F4-3600C15D-16GTZ.
    Home PC -- 24/7 Cruncher #1
    GA-P67A-UD4-B3 BIOS F8 mod, 2600k (L051B138) @ 4.5 GHz, 1.260v full load, Corsair H70 (Boots into Windows @ 5.6 GHz per Massman binning)
    Samsung Green 2x4GB @2133 C10, Gigabyte 7950 @1200/1250, Vertex 4 128GB, 4x3TB WD Red RAID10, BR Burner, Win7 Ult x64, CM690, HX750

    Work PC -- 24/7 Cruncher #2 ... Crucial M225 64GB SSD Donated to Endurance Testing (Died at 968 TB of writes...no that is not a typo!)
    GA-EP45T-UD3LR BIOS F10 modded, Q6600 G0 VID 1.212 (L731B536), 3.6 GHz 9x400 @ 1.312v full load, Zerotherm Zen FZ120
    OCZ 2x2GB DDR3-1600MHz C7, Sapphire 7870 @1100/1275, Crucial MX100 128GB, 2x500GB Hitachi RAID1, Win7 Ent x64, Centurion 590, XFX PRO650W

    Music System
    SB Server->SB Touch w/Android Tablet as a remote->S/PDIF->Denon AVR-X3300W->JBL Studio Series Floorstanding Speakers


  8. #33
    Pie assassin
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Where lights collide
    Posts
    2,270
    I have that kit, and on the msi and giga 7, the xmp profile is borked. c15 does not run @ 3600 strap. You will get 16-15-15-xx and have to mess with subtimings to dial in stability.

    both are x470 boards btw, but the same is seen on the giga 7 x370 as well.
    Last edited by ZenEffect; 05-04-2018 at 09:51 AM.
    Current Status - Testing & Research

  9. #34
    Xtreme Owner Charles Wirth's Avatar
    Join Date
    Jun 2002
    Location
    Las Vegas
    Posts
    12,297
    Another thing that I saw and the GBT board when pushing was the SMT and downcore reset after the system chooses to slack the timing. The options were set in BIOS yet the system ignored until I came off the 3733 strap.
    Intel 9990XE @ 5.1Ghz
    ASUS Rampage VI Extreme Omega
    GTX 2080 ti Galax Hall of Fame
    32GB Galax Hall of Fame
    Intel Optane
    Platimax 1245W

    Intel 7960X @ 4.7Ghz
    Asus Rampage XI Apex
    GRX 1080ti Galax Hall of Fame
    32GB Galax Hall of Fame
    Intel Optane 900P RAID

  10. #35
    Pie assassin
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Where lights collide
    Posts
    2,270
    Quote Originally Posted by Charles Wirth View Post
    Another thing that I saw and the GBT board when pushing was the SMT and downcore reset after the system chooses to slack the timing. The options were set in BIOS yet the system ignored until I came off the 3733 strap.
    Sounds about right. I had to fight the board for 4 hours to get WiFi working properly. Ended up pulling the battery after I realized clear cmos was not functioning. After that smooth sailing. Seems finnicky to get rolling but once it does it's great.
    Current Status - Testing & Research

  11. #36
    Xtreme Owner Charles Wirth's Avatar
    Join Date
    Jun 2002
    Location
    Las Vegas
    Posts
    12,297
    Particle, I do both and with 32M timing adjust gave more than Mhz but with X265 Mhz gives me more FPS encoding, locking down timing also seems best.

    With some tinkering I was able to get 3000Mhz posted, so AGESA 1002c is an improvement.
    Last edited by Charles Wirth; 05-15-2018 at 11:15 AM.
    Intel 9990XE @ 5.1Ghz
    ASUS Rampage VI Extreme Omega
    GTX 2080 ti Galax Hall of Fame
    32GB Galax Hall of Fame
    Intel Optane
    Platimax 1245W

    Intel 7960X @ 4.7Ghz
    Asus Rampage XI Apex
    GRX 1080ti Galax Hall of Fame
    32GB Galax Hall of Fame
    Intel Optane 900P RAID

  12. #37
    Xtreme Cruncher
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    NE Ohio, USA
    Posts
    1,545
    Got a ROG Crosshair VII X470 coming tomorrow. Already have the 2700X.

    Any tips for getting these TridentZ F4-3600C15D-16GTZ stable at C15 3600 MHz?
    Last edited by bluestang; 07-06-2018 at 12:23 PM.
    Home PC -- 24/7 Cruncher #1
    GA-P67A-UD4-B3 BIOS F8 mod, 2600k (L051B138) @ 4.5 GHz, 1.260v full load, Corsair H70 (Boots into Windows @ 5.6 GHz per Massman binning)
    Samsung Green 2x4GB @2133 C10, Gigabyte 7950 @1200/1250, Vertex 4 128GB, 4x3TB WD Red RAID10, BR Burner, Win7 Ult x64, CM690, HX750

    Work PC -- 24/7 Cruncher #2 ... Crucial M225 64GB SSD Donated to Endurance Testing (Died at 968 TB of writes...no that is not a typo!)
    GA-EP45T-UD3LR BIOS F10 modded, Q6600 G0 VID 1.212 (L731B536), 3.6 GHz 9x400 @ 1.312v full load, Zerotherm Zen FZ120
    OCZ 2x2GB DDR3-1600MHz C7, Sapphire 7870 @1100/1275, Crucial MX100 128GB, 2x500GB Hitachi RAID1, Win7 Ent x64, Centurion 590, XFX PRO650W

    Music System
    SB Server->SB Touch w/Android Tablet as a remote->S/PDIF->Denon AVR-X3300W->JBL Studio Series Floorstanding Speakers


  13. #38
    Xtreme Cruncher
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    NE Ohio, USA
    Posts
    1,545
    Quote Originally Posted by ZenEffect View Post
    I have that kit, and on the msi and giga 7, the xmp profile is borked. c15 does not run @ 3600 strap. You will get 16-15-15-xx and have to mess with subtimings to dial in stability.

    both are x470 boards btw, but the same is seen on the giga 7 x370 as well.
    I'm finding that as well. Although I'm running 3200 right now and still won't do C15. Is there any trick or strap that will run C15 with this kit? I'm on X470 ASRock Taichi, but have a CH7 X470 sitting here as well to use.

    Any tips at all with this RAM would be great.
    Home PC -- 24/7 Cruncher #1
    GA-P67A-UD4-B3 BIOS F8 mod, 2600k (L051B138) @ 4.5 GHz, 1.260v full load, Corsair H70 (Boots into Windows @ 5.6 GHz per Massman binning)
    Samsung Green 2x4GB @2133 C10, Gigabyte 7950 @1200/1250, Vertex 4 128GB, 4x3TB WD Red RAID10, BR Burner, Win7 Ult x64, CM690, HX750

    Work PC -- 24/7 Cruncher #2 ... Crucial M225 64GB SSD Donated to Endurance Testing (Died at 968 TB of writes...no that is not a typo!)
    GA-EP45T-UD3LR BIOS F10 modded, Q6600 G0 VID 1.212 (L731B536), 3.6 GHz 9x400 @ 1.312v full load, Zerotherm Zen FZ120
    OCZ 2x2GB DDR3-1600MHz C7, Sapphire 7870 @1100/1275, Crucial MX100 128GB, 2x500GB Hitachi RAID1, Win7 Ent x64, Centurion 590, XFX PRO650W

    Music System
    SB Server->SB Touch w/Android Tablet as a remote->S/PDIF->Denon AVR-X3300W->JBL Studio Series Floorstanding Speakers


Page 2 of 2 FirstFirst 12

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •