MMM
    X

    Subscribe to New Ads!

    Receive weekly ads in your inbox!



Results 1 to 10 of 10

Thread: 8700K with Optane on cascade

  1. #1
    Xtreme Owner Charles Wirth's Avatar
    Join Date
    Jun 2002
    Location
    Las Vegas
    Posts
    12,336

    8700K with Optane on cascade

    http://z370.weebly.com/

    I cover per core overclocking, real time memory latency, and Optane installation.
    Intel 9990XE @ 5.1Ghz
    ASUS Rampage VI Extreme Omega
    GTX 2080 ti Galax Hall of Fame
    64GB Galax Hall of Fame
    Intel Optane
    Platimax 1245W

    Intel 3175X
    Asus Dominus Extreme
    GRX 1080ti Galax Hall of Fame
    96GB Patriot Steel
    Intel Optane 900P RAID

  2. #2
    I am Xtreme
    Join Date
    Dec 2002
    Posts
    5,946
    Pumped for this - going to read right now. I am still on the fence about 8700k vs 7820x...

  3. #3
    I am Xtreme
    Join Date
    Dec 2002
    Posts
    5,946
    Hey Fugg - noticed 32m was ran 100mhz higher than 1m?

  4. #4
    Xtreme X.I.P. JPQY's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Belgium
    Posts
    295
    I see you have your own 8700K ..possible to get a Chess-bench also!

    Thanks,
    JP.
    -Core i9 7980XE @4,20Ghz Vcore:1,10V
    -Asrock X299 Taichi XE
    -Custom water-cooling loop
    -16Gb Corsair DDR4 3200Mhz
    -Samsung 970 evo Plus 500Gb
    -Samsung 960 evo 250Gb
    -Samsung 850 evo 500Gb
    -Samsung SH-S223Q
    -Asus RTX 2080 Dual OC
    -Cooler Master HAF 932
    -Seasonic Prime 1300W Gold

    Test results are always welcome with this Chess Test where all your cores/threads will run @100% ,Thanks
    http://www.xtremesystems.org/forums/...=1#post5259523

  5. #5
    I am Xtreme
    Join Date
    Dec 2002
    Posts
    5,946
    Chess crashed at 5ghz

  6. #6
    Xtreme X.I.P. JPQY's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Belgium
    Posts
    295
    It never crash..then your overclock is not done well..when you check my list you will see that Fugger has done a chess bench with a i9 7960X @5.2Ghz !!

    JP.
    -Core i9 7980XE @4,20Ghz Vcore:1,10V
    -Asrock X299 Taichi XE
    -Custom water-cooling loop
    -16Gb Corsair DDR4 3200Mhz
    -Samsung 970 evo Plus 500Gb
    -Samsung 960 evo 250Gb
    -Samsung 850 evo 500Gb
    -Samsung SH-S223Q
    -Asus RTX 2080 Dual OC
    -Cooler Master HAF 932
    -Seasonic Prime 1300W Gold

    Test results are always welcome with this Chess Test where all your cores/threads will run @100% ,Thanks
    http://www.xtremesystems.org/forums/...=1#post5259523

  7. #7
    I am Xtreme
    Join Date
    Dec 2002
    Posts
    5,946
    Sorry was just making a joke about chess bench. :Cheers:

    Fugger, hadn't really considered optane as I was planning on on doing a 960pro with my next build, seems to me the way to go now is optane plus a 850pro for max performance; unless I'm missing something?

    Shame you can't do optane with an .m2 drive.

  8. #8
    Xtreme Owner Charles Wirth's Avatar
    Join Date
    Jun 2002
    Location
    Las Vegas
    Posts
    12,336
    Correct, you cannot use an M.2 with Optane as cache but it does help the Optane if you use a few fast SSD over an HDD.

    You can also improve this by mem caching the Optane.

    Once you feel the difference daily, you will not go back to SSD again. Kinda like the way you felt moving from HDD to SSD,

    From the leaks it looks like high capacity Optane drives will be here Oct 27th.
    Last edited by Charles Wirth; 10-09-2017 at 08:56 AM.
    Intel 9990XE @ 5.1Ghz
    ASUS Rampage VI Extreme Omega
    GTX 2080 ti Galax Hall of Fame
    64GB Galax Hall of Fame
    Intel Optane
    Platimax 1245W

    Intel 3175X
    Asus Dominus Extreme
    GRX 1080ti Galax Hall of Fame
    96GB Patriot Steel
    Intel Optane 900P RAID

  9. #9
    I am Xtreme
    Join Date
    Dec 2002
    Posts
    5,946
    Maybe by then I'll be able to source 8700k...

    Sorry for my n00bness, I want to make sure I understand optane correctly, it's strictly cache right? I.E. if the optane chip goes down I should be able to boot off the drive still without optane? Or is it full reformat and start over? Or something in-between like windows won't boot but files on drive won't be corrupted? Trying to figure out if this will be a good setup for my new office PC but I can't really afford a lot of downtime @ work.

  10. #10
    Xtreme Owner Charles Wirth's Avatar
    Join Date
    Jun 2002
    Location
    Las Vegas
    Posts
    12,336
    I will test it to see what happens. I am thinking the drive will not boot as they might be dependent on each other after the setup.

    From the tests it shows both drives as one name. Check the screen for Sysmark.

    http://z370.weebly.com/optane-setup.html
    Intel 9990XE @ 5.1Ghz
    ASUS Rampage VI Extreme Omega
    GTX 2080 ti Galax Hall of Fame
    64GB Galax Hall of Fame
    Intel Optane
    Platimax 1245W

    Intel 3175X
    Asus Dominus Extreme
    GRX 1080ti Galax Hall of Fame
    96GB Patriot Steel
    Intel Optane 900P RAID

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •