Results 1 to 2 of 2

Thread: ML370 g5 fan issue on boot up

  1. #1
    Xtreme Member
    Join Date
    Oct 2012
    Posts
    448

    ML370 g5 fan issue on boot up

    I recently had to replace a motherboard on my ML370 g5. When I reassembled everything and tried to boot it up, I got a 1611 error with Fan 2 and Fan 3 missing(They are there and seated) and the server shuts down due to insufficient cooling being available. When I remove the case while the server is booting up, only Fans 4 and 6 are spinning. If I turn off the server and boot up with the server top off, Fans 4-6 spin up but Fans 1-3 do nothing and the server turns off. I've tried removing and remounting the fan case assembly and that hasn't worked either. So my question is whether the fan cage assembly itself is screwed up, Fans 1-3 are damaged/not working, fan cage assembly and the fans are screwed up, or is it something else?
    Desktop rigs:
    Oysterhead- Intel i5-2320 CPU@3.0Ghz, Zalman 9500AT2, 8Gb Patriot 1333Mhz DDR3 RAM, 120Gb Kingston V200+ SSD, 1Tb Seagate HD, Linux Mint 17 Cinnamon 64 bit, LG 330W PSU

    Flying Frog Brigade-Intel Xeon W3520@2.66Ghz, 6Gb Hynix 1066Mhz DDR3 RAM, 640Gb Hitachi HD, 512Mb GDDR5 AMD HD4870, Mac OSX 10.6.8/Linux Mint 14 Cinnamon dual boot

    Laptop:
    Colonel Claypool-Intel T6600 Core 2 Duo, 4Gb 1066Mhz DDR3 RAM, 1Gb GDDR3 Nvidia 230M,240Gb Edge SATA6 SSD, Windows 7 Home 64 bit




  2. #2
    Xtreme Addict
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    NYC
    Posts
    1,650
    not necc. your case but sometimes the fans plug in their quick release enclosure gets loose and don't mate up properly with the plugs on the board that they're supposed to connect with.

    remove the fans that don't work and one that does and compare how the fan connect sits in that mounting bracket.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •