MMM
    X

    Subscribe to New Ads!

    Receive weekly ads in your inbox!



Results 1 to 9 of 9

Thread: What do you recommend for extending your wi fi signal.

  1. #1
    Xtreme Member
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    482

    What do you recommend for extending your wi fi signal.

    I need to extend my signal on my router. It is not going as far as I need. The place where I need it has an Ethernet port in the room but I would need to be able to wire from the piece of equipment that I decide to use there. It would probably best be a router unless an access point can have ports to hook up to additional equipment in the room that I already use. I know it is best to stay with the same brand and my router is NETGEAR DGN3500. Can anyone tell me what they would use? Thanks.
    2-ASUS VS248H-P Black 24" Monitor, ASRock Z77 Extreme4 LGA 1155 Intel Z77, Kingston Hyper X Blu 16GB, EVGA GeForce GTX 570 HD
    Intel Core Xeon E3-1245 V2, NZXT Sentry Mesh Fan Controller, Koutech IO-RCM621 Front Panel Multi-format Card Reader, Asus BW-12B1ST Internal Blu-ray Writer
    SAMSUNG 830 Series 2.5" 256GB SATA III , HITACHI Deskstar 7K3000 HDS723020BLA642 2TB, HITACHI Deskstar 7K3000 HDS723020BLA642, Western Digital 2 TB HDD
    Antec High Current Pro HCP-750 750W TX, CORSAIR Hydro Series H60 High Performance Liquid CPU Cooler, Windows 10 Professional Retail, Antec P183 V3

  2. #2
    I am Xtreme zanzabar's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    SF bay area, CA
    Posts
    15,773
    the best option would be to get a good new router with proper range most of the time. the next best option is to get a router and put it on an ethernet port and then disable DHCP on it when you get it set up so you can get them on the same network.
    5930k, R5E, samsung 8GBx4 d-die, vega 56, wd gold 8TB, wd 4TB red, 2TB raid1 wd blue 5400
    samsung 840 evo 500GB, HP EX 1TB NVME , CM690II, swiftech h220, corsair 750hxi

  3. #3
    Xtreme Member
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    482
    This is a new router. It cost $170. I really don't think that getting a new router would solve the problem because the location where I need the router is not necessarily a good one but a must. There are certain rooms that have different things in them that kill the signal too. I have so many wires running through my house and home automation etc. that it really messes things up. I have actually been thinking about a switch in the room and then an access point. A little more expensive setup, but a much easier configuration unless you know of a router that has a push of the button and it becomes an extender. I have heard they are out there but just have not had the time to look.
    2-ASUS VS248H-P Black 24" Monitor, ASRock Z77 Extreme4 LGA 1155 Intel Z77, Kingston Hyper X Blu 16GB, EVGA GeForce GTX 570 HD
    Intel Core Xeon E3-1245 V2, NZXT Sentry Mesh Fan Controller, Koutech IO-RCM621 Front Panel Multi-format Card Reader, Asus BW-12B1ST Internal Blu-ray Writer
    SAMSUNG 830 Series 2.5" 256GB SATA III , HITACHI Deskstar 7K3000 HDS723020BLA642 2TB, HITACHI Deskstar 7K3000 HDS723020BLA642, Western Digital 2 TB HDD
    Antec High Current Pro HCP-750 750W TX, CORSAIR Hydro Series H60 High Performance Liquid CPU Cooler, Windows 10 Professional Retail, Antec P183 V3

  4. #4
    Xtreme Enthusiast
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Santa Barbara, CA
    Posts
    794
    Just a simple range-expander like an Airport Express should do the trick. Stupid simple to setup too.
    Computer: Intel i7-4770k | Asus Z87 Maximus VI Impact | 240GB Corsair Force GT | 240GB OCZ Vertex 3 | 16GB G.Skill Trident X 2400MHz | EVGA GTX690 Hydro Copper 4GB | Corsair AX850 | Steelseries 7G | Logitech G500 | 27" 2560x1440 Overlord Tempest X270OC 120Hz S-IPS
    Cooling: Koolance 380i CPU block | Swiftech Hydro Copper GPU block | EK X3 150 Reservoir | EK X-TOP D5 PWM drive | PrimoChill PrimoFlex PRO LRT Bloodshed red | Alphacool NexXxos 240mm XT45 | Alphacool NexXxos 280mm UT60 | Bitspower Fittings | 4x Bitfenix Spectre Pro 120mm | 2x Bitfenix Spectre Pro 140mm | Lamptron FC-5V2
    Case: Custom modded matte black Caselabs Mercury S3

  5. #5
    Xtreme Member
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    482
    Will that work with a PC?
    2-ASUS VS248H-P Black 24" Monitor, ASRock Z77 Extreme4 LGA 1155 Intel Z77, Kingston Hyper X Blu 16GB, EVGA GeForce GTX 570 HD
    Intel Core Xeon E3-1245 V2, NZXT Sentry Mesh Fan Controller, Koutech IO-RCM621 Front Panel Multi-format Card Reader, Asus BW-12B1ST Internal Blu-ray Writer
    SAMSUNG 830 Series 2.5" 256GB SATA III , HITACHI Deskstar 7K3000 HDS723020BLA642 2TB, HITACHI Deskstar 7K3000 HDS723020BLA642, Western Digital 2 TB HDD
    Antec High Current Pro HCP-750 750W TX, CORSAIR Hydro Series H60 High Performance Liquid CPU Cooler, Windows 10 Professional Retail, Antec P183 V3

  6. #6
    Xtreme Member
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    482
    Would something like this work? I would not even need a switch.

    http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16833127256
    2-ASUS VS248H-P Black 24" Monitor, ASRock Z77 Extreme4 LGA 1155 Intel Z77, Kingston Hyper X Blu 16GB, EVGA GeForce GTX 570 HD
    Intel Core Xeon E3-1245 V2, NZXT Sentry Mesh Fan Controller, Koutech IO-RCM621 Front Panel Multi-format Card Reader, Asus BW-12B1ST Internal Blu-ray Writer
    SAMSUNG 830 Series 2.5" 256GB SATA III , HITACHI Deskstar 7K3000 HDS723020BLA642 2TB, HITACHI Deskstar 7K3000 HDS723020BLA642, Western Digital 2 TB HDD
    Antec High Current Pro HCP-750 750W TX, CORSAIR Hydro Series H60 High Performance Liquid CPU Cooler, Windows 10 Professional Retail, Antec P183 V3

  7. #7
    Xtreme Enthusiast
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Santa Barbara, CA
    Posts
    794
    Quote Originally Posted by ingeborgdot View Post
    Will that work with a PC?
    Yes, I have two of them. One has speakers plugged into it so I can stream music wirelessly using Airfoil.
    Computer: Intel i7-4770k | Asus Z87 Maximus VI Impact | 240GB Corsair Force GT | 240GB OCZ Vertex 3 | 16GB G.Skill Trident X 2400MHz | EVGA GTX690 Hydro Copper 4GB | Corsair AX850 | Steelseries 7G | Logitech G500 | 27" 2560x1440 Overlord Tempest X270OC 120Hz S-IPS
    Cooling: Koolance 380i CPU block | Swiftech Hydro Copper GPU block | EK X3 150 Reservoir | EK X-TOP D5 PWM drive | PrimoChill PrimoFlex PRO LRT Bloodshed red | Alphacool NexXxos 240mm XT45 | Alphacool NexXxos 280mm UT60 | Bitspower Fittings | 4x Bitfenix Spectre Pro 120mm | 2x Bitfenix Spectre Pro 140mm | Lamptron FC-5V2
    Case: Custom modded matte black Caselabs Mercury S3

  8. #8
    Xtreme Cruncher
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Kansas City, Missouri
    Posts
    2,121
    Quote Originally Posted by ingeborgdot View Post
    Will that work with a PC?
    If it is extending 802.11 it will work with any modern PC.
    ~ Little Slice of Heaven ~
    Lian Li PC-A05NB w/ Gentle Typhoons
    Core i7 860 @ 3gHz w/ Thor's Hammer
    eVGA P55 SLI
    8GB RAM
    Gigabyte 7970
    Corsair HX850
    OZC Vertex3 SSD 240GB

    ~~~~~~~~~~~~

  9. #9
    Xtreme Cruncher
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    1000 Elysian Park Ave
    Posts
    2,669
    Everything worked great in this house, until they decided to have an Ipad fixed by a non-apple authorized repair place, now it doesn't work downstairs and we might need to buy an extender. Like you it's a $100 N class router so i blame Apple You could try a different antenna, not sure if it makes any difference, but Newegg gave me one a while back when i bought something
    i3-8100 | GTX 970
    Ryzen 5 1600 | RX 580
    Assume nothing; Question everything

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •