Page 8 of 29 FirstFirst ... 56789101118 ... LastLast
Results 176 to 200 of 708

Thread: **[Official]]** ASRock z87 OC Formula + (M) Thread

  1. #176
    Registered User
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Portsmouth - UK
    Posts
    9
    Asrock z87m oc formula ordered. From what I see this board brings the "wow" factor from Dfi ultraD days! New 4670k incoming (my previous one is a terrible chip that needs 1.38v @ 4.5Ghz to be stable even delided). Got some Kingston HyperX 2400 mhz cl11, any info on which chips do they have or any prediction about overclockability?

    Sent from my GT-N7100 using Tapatalk 2
    i7 920 @ 4420 (21x210), asus r2e 1504 bios, g.skill trident @ 1683 7-8-7-18, 4870 @ 790/1100, samsung 128gb pb22-j

  2. #177
    Champion
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Taiwan
    Posts
    536
    Quote Originally Posted by Ejic View Post
    Asrock z87m oc formula ordered. From what I see this board brings the "wow" factor from Dfi ultraD days! New 4670k incoming (my previous one is a terrible chip that needs 1.38v @ 4.5Ghz to be stable even delided). Got some Kingston HyperX 2400 mhz cl11, any info on which chips do they have or any prediction about overclockability?

    Sent from my GT-N7100 using Tapatalk 2

    i think it depends on luck -.- but 310Bxxx seems nice batch to bin
    [SIGPIC][/SIGPIC]

  3. #178
    Brotherhood
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Land Of KADISOKA
    Posts
    1,225
    Quote Originally Posted by owikh84 View Post
    Very nice bro. What sticks are those RAMs specifically?
    GSKILL Trident X 2933 8G Kit Kevin
    Quote Originally Posted by LardArse View Post
    i think you are asking the wrong person about safety limits, but

  4. #179
    Xtreme Enthusiast
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Germany
    Posts
    568
    Quote Originally Posted by nickshih View Post
    if u load the preset , should be fine
    1. use cpu ratio x8 , cache ratio x8
    2. use internal graphic
    3. system agent 0,4 , ioa 0.25 , iod 0.3
    4. vcore 1.3 , cache 1.3
    5. pch 1.05 ==> 1.3
    6. pch 1.5 ==> 1.15
    7. internal graphic voltage 1.35
    it should be easy to do 3600 at least , unless ur cpu imc has problem.
    Thanks Nick, so I was right with my settings except the internal graphics... is that such a big difference?
    I have to look for a Hdmi monitor first :-P

  5. #180
    Champion
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Taiwan
    Posts
    536
    Quote Originally Posted by loopy83 View Post
    Thanks Nick, so I was right with my settings except the internal graphics... is that such a big difference?
    I have to look for a Hdmi monitor first :-P


    i dont think it is huge difference ..

    It is 90% IMC & Dram related as my experience
    [SIGPIC][/SIGPIC]

  6. #181
    Xtreme Enthusiast
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Germany
    Posts
    568
    Ok... when you said PCIe and IGP makes not such a huge difference...
    I can exclude the RAM because of a very small distance between 32M and Vali. So it seems I have the worst retail on IMC ever? Bad luck as always
    I will test an 4770K QDE4... even if the CPU was very buggy on IO voltage...

  7. #182
    Champion
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Taiwan
    Posts
    536
    Quote Originally Posted by loopy83 View Post
    Ok... when you said PCIe and IGP makes not such a huge difference...
    I can exclude the RAM because of a very small distance between 32M and Vali. So it seems I have the worst retail on IMC ever? Bad luck as always
    I will test an 4770K QDE4... even if the CPU was very buggy on IO voltage...


    QDE4 is B0 cpu , this cpu has lots bugs and IMC is not good as C0

    i suggest that you can still search C0 chips
    [SIGPIC][/SIGPIC]

  8. #183
    Xtreme Enthusiast
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Germany
    Posts
    568
    Ok... so would you give the retail another try with IGP with all the facts I told you?

    Thanks for your help Nick, really appreciated!

  9. #184
    Champion
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Taiwan
    Posts
    536
    Quote Originally Posted by loopy83 View Post
    Ok... so would you give the retail another try with IGP with all the facts I told you?

    Thanks for your help Nick, really appreciated!

    i have few retail chips here , 4000 no problem .

    but bad clock....
    [SIGPIC][/SIGPIC]

  10. #185
    Champion
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Taiwan
    Posts
    536
    Maybe we should start 3dmark01 competiton
    [SIGPIC][/SIGPIC]

  11. #186
    Xtreme Member
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Illinois
    Posts
    368
    At set clocks? I love 3d01, and I've got a 580 Lightning at home.

  12. #187
    Xtreme Member
    Join Date
    May 2012
    Posts
    200
    running PSC on this chip/air is a pain ,if i rise vccin above 1.95v it starts to corrupt OS
    passed 32m few times @vccin 1.85v but on the next reboot it was all gone
    Last edited by XBrytanX; 07-01-2013 at 01:31 AM.

  13. #188
    Champion
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Taiwan
    Posts
    536
    Quote Originally Posted by XBrytanX View Post
    running PSC on this chip/air is a pain ,if i rise vccio above 1.85 it starts to corrupt OS

    Vccio 1.85 volt ? Why u need so high . U add iod or ioa
    [SIGPIC][/SIGPIC]

  14. #189
    PI in the face
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    3,081
    I think he means vccin
    Quote Originally Posted by L0ud View Post
    So many opinions and so few screenshots

  15. #190
    Champion
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Taiwan
    Posts
    536
    Quote Originally Posted by Splave View Post
    I think he means vccin

    in my case , rasie up CPU input voltage always help chip to pass test ..
    [SIGPIC][/SIGPIC]

  16. #191
    Registered User
    Join Date
    May 2009
    Location
    Hamburg, Germany
    Posts
    11
    with raising input voltage from 1.74 to 1.90 i can reduce the vcore from 1.240 to 1.220 (for 4.5GHz CPU, 4.2 GHz Uncore). Testing Prime95 (26.6)
    But the sync between cache voltage and input voltage seems to be wrong, so can't get 640K test in Prime.
    An ideas hwo to stable that?
    Can anyone confirm 640K test works for cache voltage and 800K for input voltage?

  17. #192
    Champion
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Taiwan
    Posts
    536
    Quote Originally Posted by wiener007 View Post
    with raising input voltage from 1.74 to 1.90 i can reduce the vcore from 1.240 to 1.220 (for 4.5GHz CPU, 4.2 GHz Uncore). Testing Prime95 (26.6)
    But the sync between cache voltage and input voltage seems to be wrong, so can't get 640K test in Prime.
    An ideas hwo to stable that?
    Can anyone confirm 640K test works for cache voltage and 800K for input voltage?


    maybe u have to adjust IOA , IOD , system agent also ?

    Sorry i never tried such kind of full loading 24/7 here

    I only have spare time to try Hyperpi32M stable or not
    [SIGPIC][/SIGPIC]

  18. #193
    Xtreme Member
    Join Date
    May 2012
    Posts
    200
    Quote Originally Posted by nickshih View Post
    Vccio 1.85 volt ? Why u need so high . U add iod or ioa
    sorry ,yes iod and ioa @.250
    Quote Originally Posted by Splave View Post
    I think he means vccin
    ^^ this (thanks bro)
    edited my previous post
    Last edited by XBrytanX; 07-01-2013 at 01:33 AM.

  19. #194
    Champion
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Taiwan
    Posts
    536
    Benching DDR-3400Mhz tips here . I know lots people want to do high-speed memory OC


    1. Not every cpu can overclock to DDR-3400 on air cooling

    2. Hynix batch 21x ~25x like voltage , it is much easier to reach 3400 Mhz with those IC

    3. after u have good CPU and good Stick . please try ur module on each dimm slot .

    Memory module has it "own favorite slot" to do high-frequency .

    Same dimm slot is not working on every sticks . But it still have common rule . Dimm 3(yellow outer) is the avg best one and Dimm 1 (yellow inner) is second place.
    Last edited by nickshih; 07-01-2013 at 03:04 AM.
    [SIGPIC][/SIGPIC]

  20. #195
    Champion
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Taiwan
    Posts
    536
    Z87 OC formula & Z87M OC formula 0701 Bios update

    Fix minor bug and update lots bbse psc Hynix profile .



    http://picx.xfastest.com/nickshih/asrock/Z87OCF141E.rar

    http://picx.xfastest.com/nickshih/as...87MOCF132a.rar
    Last edited by nickshih; 07-01-2013 at 07:04 AM.
    [SIGPIC][/SIGPIC]

  21. #196
    Xtreme XIP
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Puerto Rico
    Posts
    1,559
    Im ready to take the Z87M OC Formula for a long ride on my good retail Haswell , going cold in about an hour , mini beast already in da house . Tx NickyBoy

  22. #197
    Registered User
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Germany
    Posts
    63
    nice board Nick work very well with samsung -1,87v, next day i will try 4x4 , some good psc and bbse for challenge


  23. #198
    Xtreme Member
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Illinois
    Posts
    368
    I'm benching at this very moment, and I'm wondering if there is anyone else who doesn't see the correct voltage within Windows? I'm at 1.8vcore, and I see 1.152v using cpu-z 1.65.0. I'm not quite sure what's up. In other news, my chip seems to be pretty bad.

  24. #199
    PI in the face
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    3,081
    If you use adaptive power or offset it will just show base vcore not what you have added.

    Or are you talking vccin?
    Quote Originally Posted by L0ud View Post
    So many opinions and so few screenshots

  25. #200
    Xtreme Member
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Illinois
    Posts
    368
    I was talking the actual vcore (core0), but I think it was a cpu-z issue. I rolled back to 1.64.2 and it shows properly now. Thanks!

Page 8 of 29 FirstFirst ... 56789101118 ... LastLast

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •