OCN2
Page 23 of 23 FirstFirst ... 1320212223
Results 551 to 567 of 567

Thread: ASUS Z87 Motherboards - Overview, Guides and Official Support

  1. #551
    Xtreme Member
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Belgrade, Serbia
    Posts
    187
    With the latest BIOS for Z87PRO the board still does not boot if a smart card is inserted in a USB smart card reader.

    I reported it here for version 1007 when the board came out in June 2013, I reported to tech support as well, but they closed the case without explanation. ASUS tech support sucks, and this is the last mainboard I have bought from them and I will never recommend any other ASUS product to anyone I know because of this.

    Thank you and have a nice day.

  2. #552
    Xtreme Addict
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Potosi, Missouri
    Posts
    2,296
    Quote Originally Posted by audiofreak View Post
    With the latest BIOS for Z87PRO the board still does not boot if a smart card is inserted in a USB smart card reader.

    I reported it here for version 1007 when the board came out in June 2013, I reported to tech support as well, but they closed the case without explanation. ASUS tech support sucks, and this is the last mainboard I have bought from them and I will never recommend any other ASUS product to anyone I know because of this.

    Thank you and have a nice day.
    Hello

    This type of issue requires one on one support between you and an ASUS tech acting as a go between to the engineers. Raja is the only ASUS employee offering tech support in this thread and his responsibility is for North America only. You need to contact ASUS support for your location.

  3. #553
    Xtreme Member
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Montreal, Canada
    Posts
    263
    Does anyone know why my voltage is sticky? Here's what's happening:

    Latest Bios for my Maximus Impact.

    Started from default settings then did the following:

    CSM support off, Fast boot enabled, Rapid Start enabled, CPU Fan set to Ignore.

    Multi Core enhancement Off, Sync All Cores at 45x, turn off EIST and disable C States, set vcore to 1.258XX or sometthing, Ring min and max set to 36x, ring voltage is on Auto.

    Here's the problem, my vcore does not get set to whatever I set it to in the Bios, depending on how low or high I go, it jumps from 1.248 to 1.264, to 1.280, to 1.296. So if I set it somewhere in between, it will simply go to one of these Vcores depending on what my chosen number is closest to. This is reflected in the BIOS and within Windows.

    Is this normal operation for Z87 or Haswell?
    4770K Batch 3312B707 Costa Rica l Asus Maximus VI Impact 1404 l Corsair Vengeance 16GB 1866 l EVGA GTX 680 4GB

  4. #554
    Xtreme Member
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Belgrade, Serbia
    Posts
    187
    Quote Originally Posted by Praz View Post
    Hello

    This type of issue requires one on one support between you and an ASUS tech acting as a go between to the engineers. Raja is the only ASUS employee offering tech support in this thread and his responsibility is for North America only. You need to contact ASUS support for your location.
    I have been told that already and I understand the logic behind it.

    However, as I said before, I have already created a support ticket on the website once and it has been closed without explanation. Just because I have nothing better to do than to beta-test ASUS products for free instead of using them as intended, I have submitted an issue again, this time using "Contact Us" form for my location (which is the same as the one I used before, except it shows in different language).

    Here is the full issue report:

    Name: <censored>
    Email: <censored>
    Country: Serbia

    Product
    S/N: 130410774303626
    Type: Motherboard
    Model: Z87-PRO
    Purchase date: 2013/06/04
    HW Version: 1.0
    BIOS Version: 1707

    GPU
    ASUS
    Asus GTX680-2GD5
    NVIDIA GTX 680 (GK104)
    335.23 WHQL

    CPU
    Intel Corporation
    Core-i7 4770K
    3500 MHz

    RAM
    Kingston
    Kingston HyperX KHX1600C9D3/8GX
    16GB

    OS
    Windows 7/64-bit

    Problem description
    When Gemalto IDBridge CT30 (formerly known as PC USB TR) USB smart card reader (https://www.gemalto.com/products/pc_...rs/#PC_USB-TR0) is plugged into any USB port, and Gemalto IDPrime .NET 510 smart card (http://www.simagine.axalto.com/products/dotnet_card/) is inserted into the reader, the PC hangs at boot displaying blank screen and it does not proceed with boot until the smart card is removed from the reader. This is a BIOS bug present since the first version of the BIOS with which the motherboard was shipped. Please fix.
    And here is the request ID I received when submitting:

    Thank you for supporting and using ASUS products.
    Your mail request ID is WTM20140512211819488
    EDIT:

    Here is the message (translated from Serbian) which I received via email:

    Dear Sir,

    mail is forwarded to the development department.

    I hope that the correction will be implemented in one of the upcoming BIOS versions.

    Sincerely

    ASUS West Balkans - Service Department
    And here is an ASUS case ID which was assigned:

    ASUS CASEID=RWTM20140512211819488-934
    Let's see how far I get this time.
    Last edited by audiofreak; 05-12-2014 at 08:54 AM. Reason: Added Case ID

  5. #555
    Xtreme XIP
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Puerto Rico
    Posts
    1,538
    Awsome news for the guys with Asus Z87 motherboards , Devil's canyon and the new Pentium anniversary edition unlocked edition CPUs are already supported by Asus motherboards. Thank you so much Asus

    Asus MVIE Bios 1504 download link - http://www.asus.com/Motherboards/MAX...Desk_Download/

  6. #556
    I am Xtreme FlanK3r's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Czech republic
    Posts
    6,796
    nice
    ROG Power PCs - Intel and AMD
    CPUs:i9-7900X, i9-9900K, i7-6950X, i7-5960X, i7-8086K, i7-8700K, 4x i7-7700K, i3-7350K, 2x i7-6700K, i5-6600K, R7-2700X, 4x R5 2600X, R5 2400G, R3 1200, R7-1800X, R7-1700X, 3x AMD FX-9590, 1x AMD FX-9370, 4x AMD FX-8350,1x AMD FX-8320,1x AMD FX-8300, 2x AMD FX-6300,2x AMD FX-4300, 3x AMD FX-8150, 2x AMD FX-8120 125 and 95W, AMD X2 555 BE, AMD x4 965 BE C2 and C3, AMD X4 970 BE, AMD x4 975 BE, AMD x4 980 BE, AMD X6 1090T BE, AMD X6 1100T BE, A10-7870K, Athlon 845, Athlon 860K,AMD A10-7850K, AMD A10-6800K, A8-6600K, 2x AMD A10-5800K, AMD A10-5600K, AMD A8-3850, AMD A8-3870K, 2x AMD A64 3000+, AMD 64+ X2 4600+ EE, Intel i7-980X, Intel i7-2600K, Intel i7-3770K,2x i7-4770K, Intel i7-3930KAMD Cinebench R10 challenge AMD Cinebench R15 thread Intel Cinebench R15 thread

  7. #557
    Xtreme XIP
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Puerto Rico
    Posts
    1,538
    MAXIMUS VI GENE Bios 1504 download link - http://www.asus.com/Motherboards/MAX...Desk_Download/

  8. #558
    Xtreme Member
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Australia
    Posts
    249
    Hi, having a problem with my Asus Z87 deluxe/4770K system, graphics is Asus 290X. After watching a few short youtube videos, I open a new video and the screen is black, but the sounds still works and I can use the rest of the system. Only the player screen is black not the whole screen. The only way to fix is to reboot the system, then it works for a while then same thing happens.

    There is also another symptom of same issue if the system is put to sleep sometimes I get a blackscreen on wake but I still have audio.

    I have tried reinstalling windows from scratch, I have also tried different graphics cards but same problem.
    Asus Z87 DeluxeDual/ i7 4770K @4.4Ghz /4x4 Gb Corsair Dominator 1866Mhz 9-9-9-24 1T/Intel 520 240Gb SSD /Samsung F3 1TB HD/MSI 680 Lightning / Corsair AX850 watt PSU/Thermalright Ultra Extreme 120/Samsung S23A950D 120Hz monitor/ Aurora 570 Case//Windows 7 64bit/AudioEngineA2 Speakers/Gigabyte Osmium Aivia Mechanical KB/ Gigabyte Krypton Mouse

  9. #559
    Xtreme X.I.P.
    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    2,745
    SOmething like that is down to:

    1) Instability - memory or CPU.

    2) Driver issue.

    -Raja
    ASUS North America Technical Marketing - If you are based outside North America and require technical assistance or have a query please contact ASUS Support for your region.


    Rampage IV Extreme tweaking guide

    ASUS Z77 UEFI Tuning Guide for overclocking

    Maximus 5 Gene OC Guide

    Maximus VI Series UEFI OC Guide

  10. #560
    Xtreme Member
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Australia
    Posts
    249
    Hi Raja,

    It seems you are fairly accurate. I did some further testing and it looks like a memory problem, It works OK at stock settings but This Z87 platform is very flaky with any kind of overclocking. Oh well I might have to try devils canyon.
    Asus Z87 DeluxeDual/ i7 4770K @4.4Ghz /4x4 Gb Corsair Dominator 1866Mhz 9-9-9-24 1T/Intel 520 240Gb SSD /Samsung F3 1TB HD/MSI 680 Lightning / Corsair AX850 watt PSU/Thermalright Ultra Extreme 120/Samsung S23A950D 120Hz monitor/ Aurora 570 Case//Windows 7 64bit/AudioEngineA2 Speakers/Gigabyte Osmium Aivia Mechanical KB/ Gigabyte Krypton Mouse

  11. #561
    Xtreme Addict
    Join Date
    May 2008
    Location
    Decatur, GA
    Posts
    1,528
    Just playing with my L331C501 chip on Asus M6F and Team 2666C11 double-sided MFR.

    i7 4930K
    32GB Corsair Vengeance Pro DDR3-2400C10
    Asus Rampage IV Black Edition
    2x GeForce GTX 780
    Corsair AX1200
    Cooler Master HAF-X
    Dell U3011

  12. #562
    Registered User
    Join Date
    Jul 2014
    Posts
    2
    @ Raja ...

    After searching this thread, the last instance found for 'ASUS Mini Bar', regarding permanent startup loading disabling, was that it was perhaps going to be patched

    Is there any patch yet, or, any other workaround ... I only want to prevent the ASUS Mini Bar from re-loading on startup as an enabled feature / widget ... not the entire ASUS AI Suite III / 3 ...

    FYI - I am using the Z87-A and have not installed any ASUS updates of any kind ... the PC builder did not load the ASUS s/w prior to delivery last June and I have only done that myself recently ... from the original, supplied DVD-ROM.

    My 30JUN14 inquiry with ASUS T.S. on what updates I should be pursuing (in addition to what EZ Update now offers, attached as a JPG) has gone unanswered ... so far.

    Thanks
    Attached Images Attached Images
    Last edited by Frankenstien; 07-16-2014 at 04:30 PM. Reason: whoopsie

  13. #563
    Registered User
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    49
    Raja,

    Do you know why the read and copy scores on the M6E are much faster with the same ram sticks at the same clock and ram timings than on the STZ87? Even though on the M6E the ram was running at 9-11-11-31-2T and on the Sabertooth it was running at 9-11-11-31-1T. Both were running at a clock of 39/39.

    Any ideas in getting the read and copy scores up to what they were on the M6E would be appreciated. I have seen people with the Sabertooth Z87 with the same ram post scores that are the same that I got on the M6E. I never could get a stable overclock on the M6E so I returned it and got the STZ87. Also I have had two STZ87 motherboards and both had the same read and copy scores.

    M6E


    STZ87


    Running the same ram on the STZ87 at a clock of 47/44 did not even change the read and copy scores, but the latency did improve.
    Last edited by idahosurge; 08-02-2014 at 05:06 PM.
    MB-Asus ST Z87 - CPU-4770K @ 4.7GHz / 4400MHz - CPU Cooler-TR SB-E x2 - PS-Corsair AX860i - Case-CM HAF-X - GPU-Gigabyte GTX 780 @ 954MHz
    Memory-G.Skill Trident X 8GB 2400MHz @ 9/11/11/31/1T - Monitor-VS VP2655wb 26" - OS-Win 7 64b - OS SSD-840 Pro 256GB - FSX SSD-840 Pro 256GB

  14. #564
    Xtreme Addict
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    The Netherlands
    Posts
    2,029
    As far as I can't see, Maximus VI Impact doesn't have the BIOS Flashback option.
    Is there any other way to force the board to flash the BIOS without it actually booting?

  15. #565
    Registered User
    Join Date
    Jul 2014
    Posts
    2
    @ Raja ... bump of this post

    Thanks, FFF

  16. #566
    Xtreme Addict
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Potosi, Missouri
    Posts
    2,296
    Quote Originally Posted by TaPaKaH View Post
    As far as I can't see, Maximus VI Impact doesn't have the BIOS Flashback option.
    Is there any other way to force the board to flash the BIOS without it actually booting?
    Hello

    Sure it does (ROG Connect port). The needed info can be found in the motherboard manual.

  17. #567
    I am Xtreme FlanK3r's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Czech republic
    Posts
    6,796
    older R11.5 benching at M6E:



    ready to start






    This is it!
    ROG Power PCs - Intel and AMD
    CPUs:i9-7900X, i9-9900K, i7-6950X, i7-5960X, i7-8086K, i7-8700K, 4x i7-7700K, i3-7350K, 2x i7-6700K, i5-6600K, R7-2700X, 4x R5 2600X, R5 2400G, R3 1200, R7-1800X, R7-1700X, 3x AMD FX-9590, 1x AMD FX-9370, 4x AMD FX-8350,1x AMD FX-8320,1x AMD FX-8300, 2x AMD FX-6300,2x AMD FX-4300, 3x AMD FX-8150, 2x AMD FX-8120 125 and 95W, AMD X2 555 BE, AMD x4 965 BE C2 and C3, AMD X4 970 BE, AMD x4 975 BE, AMD x4 980 BE, AMD X6 1090T BE, AMD X6 1100T BE, A10-7870K, Athlon 845, Athlon 860K,AMD A10-7850K, AMD A10-6800K, A8-6600K, 2x AMD A10-5800K, AMD A10-5600K, AMD A8-3850, AMD A8-3870K, 2x AMD A64 3000+, AMD 64+ X2 4600+ EE, Intel i7-980X, Intel i7-2600K, Intel i7-3770K,2x i7-4770K, Intel i7-3930KAMD Cinebench R10 challenge AMD Cinebench R15 thread Intel Cinebench R15 thread

Page 23 of 23 FirstFirst ... 1320212223

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •