Results 1 to 19 of 19

Thread: Hello World! I'm back!

  1. #1
    Where's me Beer?
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Hong Kong
    Posts
    1,093

    Hello World! I'm back!

    Well i never really left, just never have time to post.

    Long story short, both HDDs in my MJ-12 server died. What would be a good PCI-X RAID card to get? and are they all bootable?

  2. #2
    Xtreme Legend
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Plymouth (UK)
    Posts
    5,285
    Hey..... It has been a while.

    I think areca have a good reputation but to be honest I have no experience of their gear.

    http://www.areca.com.tw/products/pcix.htm

    http://compare.ebay.co.uk/like/29089..._lwgsi=y&cbt=y


    My Biggest Fear Is When I die, My Wife Sells All My Stuff For What I Told Her I Paid For It.
    79 SB threads and 32 IB Threads across 4 rigs 111 threads Crunching!!

  3. #3
    Where's me Beer?
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Hong Kong
    Posts
    1,093
    Yes, it has been a while. Haven't stopped crawling tho, too addictive!

    I'll see if i can find one of those locally.
    If not, are they all bootable? Cause i've had one before that wasn't bootable, or maybe it was just that one?

  4. #4
    Xtreme Legend
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Plymouth (UK)
    Posts
    5,285
    It seems so. I found a reference that is quite old:

    http://www.tomshardware.co.uk/forum/...rrect-settings


    My Biggest Fear Is When I die, My Wife Sells All My Stuff For What I Told Her I Paid For It.
    79 SB threads and 32 IB Threads across 4 rigs 111 threads Crunching!!

  5. #5
    Xtreme Enthusiast
    Join Date
    May 2007
    Posts
    648
    Welcome back Hixie!

  6. #6
    XS_THE_MACHINE
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Long Island
    Posts
    4,871
    Welcome back!
    "Victory is always possible for the person who refuses to stop fighting"

    clicks to save kids

  7. #7
    Where's me Beer?
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Hong Kong
    Posts
    1,093
    I hope i can get MJ-12 running tmr... fingers crossed!

  8. #8
    Xtreme Cruncher
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    L.A. ( Latin America)/ 4socket wannabe
    Posts
    2,767
    welcome back man!
    "Study hard my young friend"[/B].
    ---------------------------------------
    Woody: It's not a laser! It's a... [sighs in frustration]

  9. #9
    V3 Xeons coming soon!
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    New Hampshire
    Posts
    33,457
    Crunch with us, the XS WCG team
    The XS WCG team needs your support.
    A good project with good goals.
    Come join us,get that warm fuzzy feeling that you've done something good for mankind.

    Quote Originally Posted by Frisch View Post
    If you have lost faith in humanity, then hold a newborn in your hands.

  10. #10
    Where's me Beer?
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Hong Kong
    Posts
    1,093
    did a whole load of backend stuff, gonna start cranking MJ-12 up again. Doing it nice and slow so Alex doesn't freak out.

  11. #11
    Xtreme Cruncher
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    L.A. ( Latin America)/ 4socket wannabe
    Posts
    2,767
    Hi buddy. Which type of backend ( is that programming)?
    "Study hard my young friend"[/B].
    ---------------------------------------
    Woody: It's not a laser! It's a... [sighs in frustration]

  12. #12
    Where's me Beer?
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Hong Kong
    Posts
    1,093
    I originally was going to get a 1000M up/down fibre line, but it meant taking down half the house to pull the cable through, so that ended up being a no (for now).

    Then i got a 100M up/down line and started crawling on that, but stupid f*cking apple airport extreme router could barely handle even 1 client (and not having some very basic features). So i got an old PC and tried pfsense, that worked but i get the feeling that each part was made by a different person, so some parts didn't quite make sense. So i installed untangled onto the old PC. I used a very old 4GB ATA laptop HDD, and with 2 crawlers running, HDD load was to high and causing all requests to be timed out, so i was getting success rate of about 10%. Pulled the old HDD out and put in a "newer" 80GB SATA drive, that solved the HDD problem, but now with 3 crawlers the CPU was the limiting factor and i was getting about 20+% success.

    So out goes all that, and decided to install ESXi server on my Dell C1100 (which has 72GB RAM on it), i have the spiders, my router and my FreeNas all running off that 1 machine. Had to setup the virtual network properly and get the untangled instance to boot automatically so ESXi server could get an IP from it. Did a lot of ping tests inside and out the virtual network and noticed i would get random ping spikes and packet drops, so i changed all the cat5e cables to cat 6 shielded. Now everything seems to be running pretty well.

    Just need to get a couple of Intel dual port PCI-E lan cards (9402?) and i'll have a DMZ up, and maybe setup my own DNS.

    P.S. .. and i forgot to mention i setup openDNS somewhere along the way, i think after i got rid of pfsense.
    Last edited by hixie; 01-02-2014 at 09:33 PM.

  13. #13
    Xtreme Cruncher
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    L.A. ( Latin America)/ 4socket wannabe
    Posts
    2,767
    long way hixie. I?d go with 1gbit if I could even if that meant cutting my house in 2. max we have here is 30 mbit ( capped)
    "Study hard my young friend"[/B].
    ---------------------------------------
    Woody: It's not a laser! It's a... [sighs in frustration]

  14. #14
    Where's me Beer?
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Hong Kong
    Posts
    1,093
    Quote Originally Posted by Duh View Post
    long way hixie. I?d go with 1gbit if I could even if that meant cutting my house in 2. max we have here is 30 mbit ( capped)
    The exact same words from Dave
    I live in an apartment, a channel has to be dug into the concrete, PVC tubing has to be lay from the main door to my computer room. Scaffolding would have to be put up inside the house to hold the concrete in place for a couple days. Then painted over to cover the mess, before the fibre is pulled. Too much for now, but i'll do it when i renovate.

    Signed up for another 100M up/down line, gotta find some way to load balance the 2 lines. Suggestions?

  15. #15
    Xtreme Cruncher
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    L.A. ( Latin America)/ 4socket wannabe
    Posts
    2,767
    LOL
    Gotcha my friend.
    How about HAProxy to do the load balancing?

    https://www.digitalocean.com/communi...-an-ubuntu-vps
    "Study hard my young friend"[/B].
    ---------------------------------------
    Woody: It's not a laser! It's a... [sighs in frustration]

  16. #16
    Where's me Beer?
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Hong Kong
    Posts
    1,093
    Seems interesting, i'll give it a try when i get my other line installed.

  17. #17
    Xtreme Cruncher
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    L.A. ( Latin America)/ 4socket wannabe
    Posts
    2,767
    I do not know if If there would be a reason to load balance 2 connections if all they ll be doing is crawling.
    "Study hard my young friend"[/B].
    ---------------------------------------
    Woody: It's not a laser! It's a... [sighs in frustration]

  18. #18
    Where's me Beer?
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Hong Kong
    Posts
    1,093
    What i want is one to be maxed out, and the other line have priority given to all the other "normal" machines. Then when everyone is out or asleep, MJ-12 can use up all of that line as well.
    Haven't given HAproxy a try yet, still trying to max out 1 line (not going well). Just got a DNS server setup this morning, really hope we could get a heads up as to when buckets are running out so i can plan maintenance.

  19. #19
    Majestically XS
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Livingston, Scotland
    Posts
    637
    Thought I would pop in and say Hi also Been down with garbage internet for so long but finally on fibre optic now.

    VM's installing as I type...
    < MB / CPU > Asus X99 Pro / Intel Core i7 5820K
    < MEM / GFX >Corsair Vengeance 16GB DDR4 / EVGA GeForce GTX 780 Ti SC ACX
    < PSU / HSF > OCZ Z-Series 1000W / Phanteks 140PE
    < CASE / OS > Phanteks Enthoo Primo / Windows 7 Home Premium x64
    < STORAGE > Samsung 840 EVO 120GB - Samsung 840 250GB - 2 x Seagate Barracuda 3TB - Intel Intel X25-M 80GB

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •