Page 28 of 30 FirstFirst ... 18252627282930 LastLast
Results 676 to 700 of 740

Thread: ASUS Z77 Motherboards - Official Support Thread

  1. #676
    Xtreme X.I.P.
    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    2,745
    Depends where the issue lies and IF HQ still have such old GPUs. Can't promise anything on this one.

    PS. might be worth listing GPU make and model together with VBIOS version.
    Last edited by Raja@ASUS; 02-28-2013 at 06:11 AM.
    ASUS North America Technical Marketing - If you are based outside North America and require technical assistance or have a query please contact ASUS Support for your region.


    Rampage IV Extreme tweaking guide

    ASUS Z77 UEFI Tuning Guide for overclocking

    Maximus 5 Gene OC Guide

    Maximus VI Series UEFI OC Guide

  2. #677
    Xtreme Member
    Join Date
    May 2009
    Posts
    101
    but on maximus v formula card works why?

  3. #678
    Xtreme X.I.P.
    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    2,745
    Can't answer that sorry - I don't know.


    All i can do is forward your card model and VBIOS version, rest is up to HQ.

    You can contact your local ASUS Support also if you wish.
    Last edited by Raja@ASUS; 02-28-2013 at 08:26 AM.
    ASUS North America Technical Marketing - If you are based outside North America and require technical assistance or have a query please contact ASUS Support for your region.


    Rampage IV Extreme tweaking guide

    ASUS Z77 UEFI Tuning Guide for overclocking

    Maximus 5 Gene OC Guide

    Maximus VI Series UEFI OC Guide

  4. #679
    Xtreme Member
    Join Date
    May 2009
    Posts
    101
    thanks for the support raja

  5. #680
    Xtreme X.I.P.
    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    2,745
    So do you have the VBIOS version and full make and model of the GPU? Can't do much for you without those.
    ASUS North America Technical Marketing - If you are based outside North America and require technical assistance or have a query please contact ASUS Support for your region.


    Rampage IV Extreme tweaking guide

    ASUS Z77 UEFI Tuning Guide for overclocking

    Maximus 5 Gene OC Guide

    Maximus VI Series UEFI OC Guide

  6. #681
    Xtreme Member
    Join Date
    May 2009
    Posts
    101
    i have 16 3870x2(binning for hw boints)
    3 powercolor
    4asus
    2 powercolor gddr4
    6 sapphire
    1 diamond
    what exactly you need a gpu z from my previous score on bot is ok?
    ps i have try to flash different vbios on cards but same issue

    (score made with my ex dead formula )
    Last edited by subzero 1979; 02-28-2013 at 09:51 AM.

  7. #682
    Xtreme X.I.P.
    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    2,745
    Reported to HQ. No promises. Like I said, HQ need to have a card available AND be able to replicate the problem. If it gets patched it gets patched, if not, nothing more I can do.

    -Raja
    Last edited by Raja@ASUS; 03-01-2013 at 01:44 AM.
    ASUS North America Technical Marketing - If you are based outside North America and require technical assistance or have a query please contact ASUS Support for your region.


    Rampage IV Extreme tweaking guide

    ASUS Z77 UEFI Tuning Guide for overclocking

    Maximus 5 Gene OC Guide

    Maximus VI Series UEFI OC Guide

  8. #683
    Xtreme Member
    Join Date
    May 2009
    Posts
    101
    thanks raja
    ps (just ordered a new maximus formula)

  9. #684
    Xtreme Member
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Traveling through time
    Posts
    480
    Quote Originally Posted by usoldier View Post
    New bios for MVG and MVE coming soon, fixes issues with lastest 1604

    Quote from Asus Rog forums.

    Shamino - problem has been fixed
    please wait a short while for the bioses to go thru the 'AHQL' process
    So has the 'stuck overclocking' problem been fixed yet?
    CPU: i5 3570k @ 4.2 Ghz
    Memory: 2x4gb Kingston HyperX @ 1600Mhz
    Graphics: Sapphire 6950 Toxic on BenQ XL2420TE
    Board: ASUS Sabertooth Z77
    Power: Corsair AX850W (70A)


    HEATware
    Currently playing: Planetside 2, Dead Space 3, Call of Juarez: Gunslinger

  10. #685
    Registered User
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    34
    Quote Originally Posted by Craftyman. View Post
    So has the 'stuck overclocking' problem been fixed yet?

    Nop still waiting on this too, been almost a month and no bios yet. Big failiure by Asus. Iam currently writing a good representative email about this to all the reviewers out there so maybe it gets some media attencion that Asus Premium MB?s do not get any support from them.
    Maximus V Gene
    I7 3770k
    Samsung 8 GB MV-3V4G3D/US
    XFX 850W BlackEdition
    Intel X25-m 80GB
    Asus 7970Ghz Edition

  11. #686
    Xtreme X.I.P.
    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    2,745
    It has been patched internally. Qual process can take time if they had other things to add in as well. Nothing I can do about that. I just know it's patched internally and will be released when the full builds are ready.
    ASUS North America Technical Marketing - If you are based outside North America and require technical assistance or have a query please contact ASUS Support for your region.


    Rampage IV Extreme tweaking guide

    ASUS Z77 UEFI Tuning Guide for overclocking

    Maximus 5 Gene OC Guide

    Maximus VI Series UEFI OC Guide

  12. #687
    Xtreme Member
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    252
    Let's just hope it will be done this year.

  13. #688
    Xtreme X.I.P.
    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    2,745
    Of course it will :-)
    ASUS North America Technical Marketing - If you are based outside North America and require technical assistance or have a query please contact ASUS Support for your region.


    Rampage IV Extreme tweaking guide

    ASUS Z77 UEFI Tuning Guide for overclocking

    Maximus 5 Gene OC Guide

    Maximus VI Series UEFI OC Guide

  14. #689
    Registered User
    Join Date
    Mar 2006
    Posts
    51

    Memory problem

    P8z77-v pro/thunderbolt....

    I have 16gb Samsung memory installed. Everything ran as expected for several months. Recently, only 8mb was detected. Switching the modules to different slots made no difference. Either pair worked, but when all are populated, only half is found. Ran memory test, etc. nothing turned up. (also removed oc).
    Fatal mistake! Decided to check the cpu socket for bent pins. Was too lazy to take out the Mobo and when
    the cpu lever was opened, the cpu slid across the contacts and bent many pins. Dumb ass!

    Got new mobo (same). The new board only detects 8gb! It also has a timing problem. The timing is set
    to spd numbers and remains there no matter what is changed. Vdimm also is fixed at 1.337v and does not
    change. Dumping cmos fixed the settings for one boot and then it reverts to spd.

    Moving the memory modules as before is the same either pair works in black or blue slots as before.

    Bios 1805 is now installed and the prior version was also tried. CPU is i7-3770k, windows 8 pro.

    Any hope?
    Last edited by oldsarge; 03-19-2013 at 05:19 AM.

  15. #690
    Xtreme Addict
    Join Date
    May 2004
    Posts
    1,046
    Quote Originally Posted by oldsarge View Post
    P8z77-v pro/thunderbolt....

    I have 16mb Samsung memory installed. Everything ran as expected for several months. Recently, only 8mb was detected. Switching the modules to different slots made no difference. Either pair worked, but when all are populated, only half is found. Ran memory test, etc. nothing turned up. (also removed oc).
    Fatal mistake! Decided to check the cpu socket for bent pins. Was too lazy to take out the Mobo and when
    the cpu lever was opened, the cpu slid across the contacts and bent many pins. Dumb ass!

    Got new mobo (same). The new board only detects 8mb! It also has a timing problem. The timing is set
    to spd numbers and remains there no matter what is changed. Vdimm also is fixed at 1.337v and does not
    change. Dumping cmos fixed the settings for one boot and then it reverts to spd.

    Moving the memory modules as before is the same either pair works in black or blue slots as before.

    Bios 1805 is now installed and the prior version was also tried. CPU is i7-3770k, windows 8 pro.

    Any hope?
    It may be a bad memory controller on your CPU. It went bad. I'd bet if you try a different CPU, your full 16GB will be detected. Buy a cheapy Celeron G530 just for this purpose.
    Asus Rampage II Gene, Xeon W3550 D0 Mushkin PC3-2000 6GB, BFG 9600GT OC 512MB DDR3
    Asus A8N32-SLI Deluxe 1.01G, AMD A64 4000+, 2x1GB Ultra PC-3200, EVGA 7600GT 256MB DDR3
    Asus MA378-T with AMD Athlon 64 X2 7850
    ECS 945GCT-M/1333 v3.0, Intel Celeron E1400, MSI 8500GT 256MB DDR3
    BIOStar P4M900-M7 Rev. 7.0, Intel Celeron 440, 1GB Kingston, 6600LE
    Gigabyte M61PME-S2P with AMD Athlon 64 LE-1660, EVGA 8500GT 1GB DDR2

  16. #691
    Registered User
    Join Date
    Mar 2006
    Posts
    51
    I don't want to think about a bad cpu! However, I ran the Intel processor diagnostic and the memory controller
    passed. It detected 8gb memory. I guess that means something is wrong between the cpu and the memory.
    The motherboard memory tool detects the full 16gb as does the CPUZ utility.
    My research shows that the usual defect is the cpu socket pins. This time I was real careful with the install and
    dropped the cpu straight down, etc.
    73/oldsarge


    PC1
    i7-3770K
    Asus P8Z77-v pro/thunderbolt
    Samsung PC3-12800 4ea x 4mb
    Sapphire HD6850
    Intel SSDSA2MH080G2C1 x2 raid0
    Noctua NH-D14
    Lian Li PC-A70B
    Windows 8 pro x64

    PC #2
    Asus Sabertooth X58 i7-950
    HIS HD4870
    Thermalright Ultra 120 EX w/Panaflo
    6GB OCZ Gold DDR3-1600
    Lian Li PC-X1000
    Intel SSD 120GB
    Windows 7 x64
    [/SIZE]

  17. #692
    Registered User
    Join Date
    Mar 2006
    Posts
    51
    Success! Everything running properly. All memory detected and timing is adjustable.

    Created the problem myself. When I installed the new board, I switched bios chips to
    be sure my raid setup stayed put. However, it appears that the original failure was the
    bios chip in the first motherboard, and I just transferred it to the new one.

    Live and learn!
    73/oldsarge


    PC1
    i7-3770K
    Asus P8Z77-v pro/thunderbolt
    Samsung PC3-12800 4ea x 4mb
    Sapphire HD6850
    Intel SSDSA2MH080G2C1 x2 raid0
    Noctua NH-D14
    Lian Li PC-A70B
    Windows 8 pro x64

    PC #2
    Asus Sabertooth X58 i7-950
    HIS HD4870
    Thermalright Ultra 120 EX w/Panaflo
    6GB OCZ Gold DDR3-1600
    Lian Li PC-X1000
    Intel SSD 120GB
    Windows 7 x64
    [/SIZE]

  18. #693
    Xtreme Addict
    Join Date
    May 2004
    Posts
    1,046
    Quote Originally Posted by oldsarge View Post
    I don't want to think about a bad cpu! However, I ran the Intel processor diagnostic and the memory controller
    passed. It detected 8gb memory. I guess that means something is wrong between the cpu and the memory.
    The motherboard memory tool detects the full 16gb as does the CPUZ utility.
    My research shows that the usual defect is the cpu socket pins. This time I was real careful with the install and
    dropped the cpu straight down, etc.
    It has to be the CPU. Sorry for the bad news...two different boards and same result it's an indication of a bad memory controller. Just get a G530 to test it out.
    Asus Rampage II Gene, Xeon W3550 D0 Mushkin PC3-2000 6GB, BFG 9600GT OC 512MB DDR3
    Asus A8N32-SLI Deluxe 1.01G, AMD A64 4000+, 2x1GB Ultra PC-3200, EVGA 7600GT 256MB DDR3
    Asus MA378-T with AMD Athlon 64 X2 7850
    ECS 945GCT-M/1333 v3.0, Intel Celeron E1400, MSI 8500GT 256MB DDR3
    BIOStar P4M900-M7 Rev. 7.0, Intel Celeron 440, 1GB Kingston, 6600LE
    Gigabyte M61PME-S2P with AMD Athlon 64 LE-1660, EVGA 8500GT 1GB DDR2

  19. #694
    Xtreme Member
    Join Date
    May 2009
    Posts
    101
    rma your processor mate

  20. #695
    Xtreme Addict
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Minnesota
    Posts
    1,619
    Quote Originally Posted by oldsarge View Post
    Success! Everything running properly. All memory detected and timing is adjustable.

    Created the problem myself. When I installed the new board, I switched bios chips to
    be sure my raid setup stayed put. However, it appears that the original failure was the
    bios chip in the first motherboard, and I just transferred it to the new one.

    Live and learn!
    Quote Originally Posted by jcniest5 View Post
    It has to be the CPU. Sorry for the bad news...two different boards and same result it's an indication of a bad memory controller. Just get a G530 to test it out.
    See above

    Quote Originally Posted by subzero 1979 View Post
    rma your processor mate
    Also above
    i5 2500K @ 4.9GHz+ 8GB G-Skill RipJaws DDR3-2000 @1600Mhz CAS 6 Asus P8P67 Pro CrossFire 6970's @ 950/1450
    Xeon X5677 @ 4.5Ghz 6GB G-Skill RipJaws DDR3-2000 @1600Mhz CAS 7 Gigabyte EX58-UD5 4870x2
    i7-880 @ 4.2Ghz+ (still playing) 4GB G-Skill RipJaws DDR3-2000 @2300Mhz CAS 9 Asus Maximus III Formula MSI Hawk 5770

  21. #696
    Xtreme Member
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Traveling through time
    Posts
    480
    Quote Originally Posted by Raja@ASUS View Post
    It has been patched internally. Qual process can take time if they had other things to add in as well. Nothing I can do about that. I just know it's patched internally and will be released when the full builds are ready.
    well that's good at least. Looking forward to finally pushing my newest CPU
    CPU: i5 3570k @ 4.2 Ghz
    Memory: 2x4gb Kingston HyperX @ 1600Mhz
    Graphics: Sapphire 6950 Toxic on BenQ XL2420TE
    Board: ASUS Sabertooth Z77
    Power: Corsair AX850W (70A)


    HEATware
    Currently playing: Planetside 2, Dead Space 3, Call of Juarez: Gunslinger

  22. #697
    Nerdy Powerlifter
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Down in the Bayou
    Posts
    4,550
    Hey guys. I have an issue I can't seem to fix.

    I have a p8z77-v Pro. I'm running Bios 1805. I have a GTX 570 SLI set up, but I can't get SLI to work. Windows 7 won't see the 2nd card.

    In the bios under advanced \ system agent configuration \ NB PCIe Configuration I have the following options:

    PCIEX16_1 (set to Gen 2, shows 8x due to 2 cards being installed)

    PCIEX16_2 (set to Gen 2, this is the problem slot)

    Slot 2 (white) will either say "not present,"or it will x0. Windows doesn't see the card.

    I have tested both cards in slot 1 & they both work. They worked correctly in SLI on a Maximus IV Extreme (p67). I've cleared the CMOS, re-flashed 1805. I haven't tried flashing bios 1908 yet.

    I didn't see any bent pins in the CPU socket.

    Could it just be the bios or could it be the board? Any ideas? I'm stumped.
    You must [not] advance.


    Current Rig: i7 4790k @ stock (**** TIM!) , Zotac GTX 1080 WC'd 2214mhz core / 5528mhz Mem, Asus z-97 Deluxe

    Heatware

  23. #698
    Xtreme X.I.P.
    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    2,745
    Try 1908. If it's not that it might be some weird ME fw corruption.
    ASUS North America Technical Marketing - If you are based outside North America and require technical assistance or have a query please contact ASUS Support for your region.


    Rampage IV Extreme tweaking guide

    ASUS Z77 UEFI Tuning Guide for overclocking

    Maximus 5 Gene OC Guide

    Maximus VI Series UEFI OC Guide

  24. #699
    Nerdy Powerlifter
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Down in the Bayou
    Posts
    4,550
    Quote Originally Posted by Raja@ASUS View Post
    Try 1908. If it's not that it might be some weird ME fw corruption.
    I'll try it.

    If the ME firmware is corrupted, is that fixable? I've never heard of that issue.
    You must [not] advance.


    Current Rig: i7 4790k @ stock (**** TIM!) , Zotac GTX 1080 WC'd 2214mhz core / 5528mhz Mem, Asus z-97 Deluxe

    Heatware

  25. #700
    Xtreme Addict
    Join Date
    May 2008
    Location
    Decatur, GA
    Posts
    1,528
    Any chance on a BIOS for Maximus V series that will allow booting double-sided Hynix MFR-based sticks at Cas 12?
    i7 4930K
    32GB Corsair Vengeance Pro DDR3-2400C10
    Asus Rampage IV Black Edition
    2x GeForce GTX 780
    Corsair AX1200
    Cooler Master HAF-X
    Dell U3011

Page 28 of 30 FirstFirst ... 18252627282930 LastLast

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •