Page 30 of 56 FirstFirst ... 202728293031323340 ... LastLast
Results 726 to 750 of 1389

Thread: ***ASUS Rampage IV Extreme Owners Thread***

  1. #726
    Xtreme Member
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Corner Brook, Newfoundland
    Posts
    145
    Quote Originally Posted by BigRigDriver View Post
    Thanks for posting but what do these do?
    The only thing changed with this bios is the new Intel Raid Rom has been inserted for the older one.

  2. #727
    Xtreme Member MisterMagoo's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    213
    I am getting lock ups while gaming with my new cards. Is there a voltage I need to bump up to run to OC'd 7970's? I just want to rule out issues here. I have tried both cards solo, diff slots etc.
    [3960X 4.8GHz 1.35v] [32GB G.Skill Ripjaws 2133] [EVGA GTX 680 SLI] [ASUS RIVE] [Samsung Spinpoint F1 1TB R0]
    [EK Supreme HF] [EK RIVE Full Board Kit] [Coolgate 120.3 + 120.1] [4 x Scythe GT D1225C12B5AP-15] [BitsPower Compression] [MCP655]
    [3 x Acer S231HL LED 5760 x 1080 2d Surround]

  3. #728
    Registered User
    Join Date
    May 2005
    Location
    Amsterdam
    Posts
    46
    Little question: when Asus AI suite tells me the voltage is set at 1.37v, but then AIDA says it's 1.42v... Which should I believe?

  4. #729
    Evil Kitty mdzcpa's Avatar
    Join Date
    Jun 2002
    Location
    Detroit, MI
    Posts
    3,573
    Quote Originally Posted by MisterMagoo View Post
    I am getting lock ups while gaming with my new cards. Is there a voltage I need to bump up to run to OC'd 7970's? I just want to rule out issues here. I have tried both cards solo, diff slots etc.
    Was the system stable previously? With what cards?
    Your tried single card, what were the results?
    You shouldn't need to with only 2 cards, but did you try connecting the EZ Plug power connector?
    Did you set your PCIE slots to GEN 2 or 3?
    3960X @ 5.1Ghz
    Asus Rampage IV Extreme 1005
    32GB (8 x 4) Gskill Ripjaw Z @2133
    Asus HD 7970 x 2 Crossfire
    OS & Apps: Crucial M4 256GB
    Games: Crucial M4 512GB
    TV & Video: 300G Raptor
    Storage: WD Black 2TB
    Corsair AX1200
    Corsair 800D
    CPU/Video/Mobo Koolance Water Cooled

  5. #730
    Evil Kitty mdzcpa's Avatar
    Join Date
    Jun 2002
    Location
    Detroit, MI
    Posts
    3,573
    Quote Originally Posted by tijgert View Post
    Little question: when Asus AI suite tells me the voltage is set at 1.37v, but then AIDA says it's 1.42v... Which should I believe?
    You should not use 2 monitoring programs at the same time. It can cause problems. Were these recorded on seperate measurement times? Under load? If under load you will get some droop. Set LLC to Medium or High. If you set to High be sure to cool your VRMs.
    3960X @ 5.1Ghz
    Asus Rampage IV Extreme 1005
    32GB (8 x 4) Gskill Ripjaw Z @2133
    Asus HD 7970 x 2 Crossfire
    OS & Apps: Crucial M4 256GB
    Games: Crucial M4 512GB
    TV & Video: 300G Raptor
    Storage: WD Black 2TB
    Corsair AX1200
    Corsair 800D
    CPU/Video/Mobo Koolance Water Cooled

  6. #731
    Xtreme Member xpower's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    214
    never mind..
    Last edited by xpower; 04-11-2014 at 04:27 AM.
    [FSB<>BCLK]
    H100i=4820k=ROG RIVG
    Corsair XMS3 2000mhz 3x4GB
    ST2000DL003 2TB 64MB Sata III=Inno3D GTX680 Nvidia GK104 (Stock)
    Corsair AX1200i=Samsung T260 HDMI=Corsair 750D=Win7U x64 SP1
    Sorry for my bad english

  7. #732
    Xtreme Member MisterMagoo's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    213
    Quote Originally Posted by mdzcpa View Post
    Was the system stable previously? With what cards?
    Your tried single card, what were the results?
    You shouldn't need to with only 2 cards, but did you try connecting the EZ Plug power connector?
    Did you set your PCIE slots to GEN 2 or 3?
    Yes it was extremely stable with a 5850. Single card same results, tried them both separately. I havent tried the EZ plug because the manual said it was for quad sli. I have not messed with any PCIe settings in the bios.
    [3960X 4.8GHz 1.35v] [32GB G.Skill Ripjaws 2133] [EVGA GTX 680 SLI] [ASUS RIVE] [Samsung Spinpoint F1 1TB R0]
    [EK Supreme HF] [EK RIVE Full Board Kit] [Coolgate 120.3 + 120.1] [4 x Scythe GT D1225C12B5AP-15] [BitsPower Compression] [MCP655]
    [3 x Acer S231HL LED 5760 x 1080 2d Surround]

  8. #733
    Xtreme Addict koc's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Kuwait
    Posts
    1,016
    Can some please post a simple 4.8~5Ghz OC guide ? i am really confused with all the motherboard settings.
    Gaming rig;
    ASUS RAMPAGE IV BLACK EDITION
    I7-4390K
    G.SKILL Trident X 16GB 2400
    Intel 530 240GB
    2x Asus GTX780
    Corsair AX1200
    HP ZR30w 30
    Win 8.1 pro
    Sound rig;
    Auzen X-Fi H.T. HD --> Yulong D100 MKII --> D-7100

  9. #734
    Xtreme Member BigRigDriver's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Posts
    183
    Oclock.png
    Quote Originally Posted by koc View Post
    Can some please post a simple 4.8~5Ghz OC guide ? i am really confused with all the motherboard settings.
    This is for my 3820: Go to CPU Performance Settings. Set CPU Ratio to 39. Disable SoeedStep. Go back to the first menu, Set Ratio again to 39. BCLK to 125 & look at the RAM Speed & choose your prefered clocks. Look down to the CPU Voltages & pick something higher than stock.

    Hope this help

  10. #735
    Moderator LardArse's Avatar
    Join Date
    Jun 2002
    Posts
    2,447
    Quote Originally Posted by koc View Post
    Can some please post a simple 4.8~5Ghz OC guide ? i am really confused with all the motherboard settings.
    press F5 load defaults
    change turbo ratio from Auto to 48x
    Save exit

  11. #736
    Xtreme Enthusiast Gunslinger's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Decatur, AL
    Posts
    938
    Quote Originally Posted by LardArse View Post
    press F5 load defaults
    change turbo ratio from Auto to 48x
    Save exit
    Doesn't get any simpler than that!
    Quote Originally Posted by chuchnit View Post
    Why do you always have to bring two sockets into everything?
    Quote Originally Posted by Movieman View Post
    Because a one socket system is only 1/2 a system..
    You got two balls don't you?
    I rest my case!


    http://www.usdebtclock.org/

  12. #737
    Evil Kitty mdzcpa's Avatar
    Join Date
    Jun 2002
    Location
    Detroit, MI
    Posts
    3,573
    Quote Originally Posted by LardArse View Post
    press F5 load defaults
    change turbo ratio from Auto to 48x
    Save exit
    This is funny because I've been telling people pretty much the same thing. The board does a great job with most UEFI settings just set to AUTO. Aside from setting XMP for memory if needed, not much else needed. Of course custom tweaking gets you further.

    Here is a good guide for further tweaking:
    http://www.xtremesystems.org/forums/...r-Overclocking
    3960X @ 5.1Ghz
    Asus Rampage IV Extreme 1005
    32GB (8 x 4) Gskill Ripjaw Z @2133
    Asus HD 7970 x 2 Crossfire
    OS & Apps: Crucial M4 256GB
    Games: Crucial M4 512GB
    TV & Video: 300G Raptor
    Storage: WD Black 2TB
    Corsair AX1200
    Corsair 800D
    CPU/Video/Mobo Koolance Water Cooled

  13. #738
    Xtreme Addict koc's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Kuwait
    Posts
    1,016
    Quote Originally Posted by BigRigDriver View Post
    Oclock.png

    This is for my 3820: Go to CPU Performance Settings. Set CPU Ratio to 39. Disable SoeedStep. Go back to the first menu, Set Ratio again to 39. BCLK to 125 & look at the RAM Speed & choose your prefered clocks. Look down to the CPU Voltages & pick something higher than stock.

    Hope this help
    Thank you BigRigDriver, i know these setting its easy, what i meant is this complicated settings,
    ================================================== =============

    >DIGI+ Power Control

    CPU VCore
    CPU Load-line Calibration
    CPU Current Capability
    CPU Voltage Frequency
    CPU Fixed Frequency
    VRM Over Temperature Protection
    CPU Power Duty Control
    Vcore MOS volt. Control
    CPU Power Phase Control
    CPU VCORE Boot Up Voltage

    CPU VSA
    VCCSA Load-line Calibration
    VCCSA Current Capability
    VCCSA Fixed Frequency
    CPU VCCSA Boot Up Voltage

    CPU VTT
    CPU VTT Switching Freq
    CPU VTT Over-Current Protection

    DRAM Voltage
    DRAM-AB Current Capability
    DRAM-AB Voltage Frequency
    DRAM-AB Fixed Frequency Mode
    DRAM-AB Power Phase Control
    DRAM-CD Current Capability
    DRAM-CD Voltage Frequency
    DRAM-CD Fixed Frequency Mode
    DRAM-CD Power Phase Control

    PCH 1.1V
    PCH 1.1V Switching Freq

    ================================================== =============

    Extreme OV
    BCLK Skew
    CPU VCORE Voltage
    CPU VCORE Manual Voltage
    VTT CPU Voltage
    2nd VTTCPU Voltage
    CPU VCCSA Voltage
    CPU VCCSA Manual Voltage
    DRAM Voltage (CHA, CHB)
    DRAM Voltage (CHC, CHD)
    CPU PLL Voltage
    PCH 1.1v Voltage
    VTTDDR Voltage (CHA, CHB)
    VTTDDR Voltage (CHC, CHD)
    CPU Spread Spectrum
    PCIE Spread Spectrum

    LardArse, man you method work like magic

    1.PNG

    Do you have another easy way to push my memory to 2400Mhz ? and what timing (original timing 9-11-10-28) ?
    Gaming rig;
    ASUS RAMPAGE IV BLACK EDITION
    I7-4390K
    G.SKILL Trident X 16GB 2400
    Intel 530 240GB
    2x Asus GTX780
    Corsair AX1200
    HP ZR30w 30
    Win 8.1 pro
    Sound rig;
    Auzen X-Fi H.T. HD --> Yulong D100 MKII --> D-7100

  14. #739
    Moderator LardArse's Avatar
    Join Date
    Jun 2002
    Posts
    2,447
    Quote Originally Posted by koc View Post
    Do you have another easy way to push my memory to 2400Mhz ? and what timing (original timing 9-11-10-28) ?
    what bios?
    F5
    set 48x
    set 2400 dram freq
    save exit

    OR
    F5
    set 48x
    set 2400 dram freq
    DRAM Timing control 'Load Hynix profile' - yes
    save exit
    Last edited by LardArse; 03-12-2012 at 10:13 AM.

  15. #740
    Xtreme Addict koc's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Kuwait
    Posts
    1,016
    Thank you very much man, i used this

    F5
    set 48x
    set 2400 dram freq
    DRAM Timing control 'Load Hynix profile' - yes
    save exit

    And its work very well
    2.PNG

    one more thing please, can i push to 5Ghz with the same easy way ?

    Also can I tighten more the memory timing ? what timing i can set ?

    I use 0013 bios .
    Gaming rig;
    ASUS RAMPAGE IV BLACK EDITION
    I7-4390K
    G.SKILL Trident X 16GB 2400
    Intel 530 240GB
    2x Asus GTX780
    Corsair AX1200
    HP ZR30w 30
    Win 8.1 pro
    Sound rig;
    Auzen X-Fi H.T. HD --> Yulong D100 MKII --> D-7100

  16. #741
    Evil Kitty mdzcpa's Avatar
    Join Date
    Jun 2002
    Location
    Detroit, MI
    Posts
    3,573
    Raja or Shamino, any idea what's up with the ROG forums?? It's been down since Friday night
    3960X @ 5.1Ghz
    Asus Rampage IV Extreme 1005
    32GB (8 x 4) Gskill Ripjaw Z @2133
    Asus HD 7970 x 2 Crossfire
    OS & Apps: Crucial M4 256GB
    Games: Crucial M4 512GB
    TV & Video: 300G Raptor
    Storage: WD Black 2TB
    Corsair AX1200
    Corsair 800D
    CPU/Video/Mobo Koolance Water Cooled

  17. #742
    Xtreme Addict koc's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Kuwait
    Posts
    1,016
    5Ghz

    3.jpg

    I have only one concern about this way to OC, it is the very high Vcore (1.56), which increase the temp.
    I can see some guys can do 5Ghz with only 1.43~1.45V.
    Gaming rig;
    ASUS RAMPAGE IV BLACK EDITION
    I7-4390K
    G.SKILL Trident X 16GB 2400
    Intel 530 240GB
    2x Asus GTX780
    Corsair AX1200
    HP ZR30w 30
    Win 8.1 pro
    Sound rig;
    Auzen X-Fi H.T. HD --> Yulong D100 MKII --> D-7100

  18. #743
    Xtreme Addict OC Nub's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    2,380
    New toy to play with for a while.



    Uploaded with ImageShack.us

  19. #744
    Xtremely Bad Overclocker SoF's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    East Blue
    Posts
    3,663
    160 bclk always looks nice but won't push 3820 to any new highscores...125er strap seem to run better...
    3820 is like 2600K on pcie-steroids...not more...
    | '12 IvyBridge - "ticks different"... | AwardFabrik IvyBridge round I by SoF | AwardFabrik IvyBridge round II by angoholic & stummerwinter
    | '11 The SandyBridge madness... | AwardFabrik / Team LDK OC-Season 2011/2012 Opening Event
    | '10 Gulftown LaunchDay OC round up @ASUS RIIE | 3DM05 2x GPU WR LIVE @Cebit 2010 @ASUS MIIIE | SandyBridge arrived @ASUS P8P67

    | '09 Foxconn Avenger | E8600 | Foxconn A79A-S | Phenom II 940 BE | LaunchDay Phenom II OC round up
    | '08 7.438s 1m LN2 | AMD 1m WR LN2 | 2nd AOCM | Phenom II teasing
    | '07 100% E2140 | 106.5% E2160 | 100% E4500 | 103% E4400 | 5508 MHZ E6850 | 7250 MHZ P4 641 126.5% by SoF and AwardFabrik Crew all on Gigabyte DS3P c? and LN2...
    | '06 3800+ X2 Manchester 0531TPEW noHS 3201MHZ c? | 3200+ Venice noHS 3279MHZ c? | Opteron 148 0536CABYE 3405MHZ c? all on Gigabyte K8NXP-SLI compressorcooled

    | '05 3500+[NC], 3000+[W], 2x 3200+[W], 3500+[NC], 3200+[V] 0516GPDW

    Quote Originally Posted by saaya
    sof pulled a fermi on all of us !!!

  20. #745
    Xtreme Addict OC Nub's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    2,380
    Something to play with until IB comes out though. Im actually testing memory kits, I knew the chip was good for 160+.



    Uploaded with ImageShack.us
    Last edited by OC Nub; 03-12-2012 at 08:02 PM.

  21. #746
    Moderator LardArse's Avatar
    Join Date
    Jun 2002
    Posts
    2,447
    Quote Originally Posted by mdzcpa View Post
    Raja or Shamino, any idea what's up with the ROG forums?? It's been down since Friday night
    hosting sucks, i heard they are planning to move it somewhere else. been asking them to get it up asap

  22. #747
    Moderator LardArse's Avatar
    Join Date
    Jun 2002
    Posts
    2,447
    Quote Originally Posted by koc View Post
    5Ghz
    just manually key in 1.50v in vcore and start checking from there

  23. #748
    Moderator LardArse's Avatar
    Join Date
    Jun 2002
    Posts
    2,447
    Another New BIOS 0015
    http://www.datafilehost.com/download-3f35ecb6.html

    Improved DRAM OC (specially 2Dimm /channel) at least for me

  24. #749
    Xtreme Member ugotd8's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    164
    First OC on new 3930K C2 and RIVE (0013) & custom WC loop. Good ? Bad ? Average ? I just keep chanting in my head "don't run prime, don't run prime"... ;-) Aida stability test at 45 mins at this point, gonna call an hour good since this thing does SP32M, CineBench, and SpecAPC for Lightwave without a hitch (and fast as hell).

    4.75aidaloaded.jpg
    I7-3930K @ 4.8Ghz (1.35) / R4E / 16GB Samsung LV @ 2133 (1.38V) / Crucial M4 128GB / Caviar Black 1TB / HD6850 / Corsair AX850 / MCP355->RX360->SR1-360->XSPC Raystorm->EK-R4E-LE / DD Double-Wide Horizontal

  25. #750
    Xtreme Enthusiast
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Irvine, CA
    Posts
    515
    Quote Originally Posted by ugotd8 View Post
    First OC on new 3930K C2 and RIVE (0013) & custom WC loop. Good ? Bad ? Average ? I just keep chanting in my head "don't run prime, don't run prime"... ;-) Aida stability test at 45 mins at this point, gonna call an hour good since this thing does SP32M, CineBench, and SpecAPC for Lightwave without a hitch (and fast as hell).

    4.75aidaloaded.jpg
    Looks good to me. And WOW! What are your ambient temps? the 3930K seems to run cool. and 4.8 at only 1.336V? WOW! I can only do 4.0ghz MAX with those volts on my 980X..

    Trying to resist the urge to upgrade till ivybridge-e
    Project Elegant Dreams
    CPU: Intel 980x (3005F803T) @ Stock , Mobo: Rampage III Extreme, Ram: 24GB Corsair Vengeance 1600 C9 1T 1.51v GPU: SLI EK'd Vanilla GTX580, 0.875v @ idle.
    Sound:Asus Xonar Xense w/Sennheiser PC350
    SSD: 2x OCZ Agility 3 120GB RAID-0 on ICH10 Storage: 2x1.5TB Hitachi 5K3000, 1.5TB WD Black, 1TB F3, various other HDD's Case: Obsidian 800D, PSU: Corsair AX1200,


    Water Cooling
    Main Loop
    EK Supreme HF
    EK GTX480 blocks on EVGA 580s
    MCP355 and MCP35X in serial
    Dual BlackIce GTX480 Rads

Page 30 of 56 FirstFirst ... 202728293031323340 ... LastLast

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •