Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 25 of 60

Thread: GIGABYTE GTX580SOC test

  1. #1
    Xtreme Legend
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Australia
    Posts
    17,468

    GIGABYTE GTX580SOC test

    I got one of these GTX580SOC (Super Overclock) cards from Gigabyte VGA guys and did a quick test while i wait for software to change volts lol

    I know a few guys are interested to see what it's like with a few different non-reference cards being benched at the moment. I wasn't sure what to expect but so far it's pretty positive.

    Main Hardware setup:
    • GIGABYTE P67X-UD3R
    • GIGABYTE GTX580 SOC GPU
    • Intel Core i5 2500K
    • Corsair Dominator GT Hypers
    • Kingpin Gemini + Fatty pot
    • Antec TP1200
    • Windows Vista 32bit



    I used the (red) extreme bios, it's a switch between standard and "extreme" bios



    Good news > card likes full pot -184C benching

    Bad news > -60C CBB. I asked for the mod so hopefully can get that and share it with y'all.

    No software control at the moment other than 1.15v tab which ends up 1.1v real under load

    Overclocking

    On stock cooler > 950-1150. Pretty average, all my reference cards can do that and probably more on vmem. I was hoping memory would go higher but it was only 1.56vmem measured on DMM so maybe that's the issue.

    Memory ICs > Hynix



    LN2 with 1.1v on the core: 1200Mhz 01/03 nature and a almost GT2 vantage(crashed mid way, didnt want to waste LN2 until i can get higher volts going) > promising considering low volts though , 1250 core crashes near end of '01 nature so not too shabby

    Will post up some updates when voltage control software lands in the mailbox, in the mean time a couple of pics

    Prepped for plastic spray



    -184C during the 1200/1100 GT2 run in Vantage



    Frosty shot > that little heatsink comes standard



    Nature in '01 1200 core



    Nature in '03 1200 core





    -----------------------------------------------------------------------------
    UPDATE


    I applied more volts but it didnt seem to scale with volts as well as id hoped, anyways this was with 1.24v loaded. I dont know if constant pulled down to -60C after a crash has messed up my paste contact with core or not but to be honest i wont waste any more time and LN2 until i have a CBB mod. It's really a pain in the initial stages to work out the clocks. Once you know the clocks its not really a big deal but im not wasting any more time until i do the CBB mod

    One thing i noticed with this card is it would seriously take LH2, it loves cold and scales really well with it

    1350Mhz core



    i also tested up to 1.8vmem and got 1250Mhz on memory(so likes cold at least heh), 1300 dropped out as soon as i raised the clocks heheh. I'll try more after CBB mod, until then hopefully matose or some of the others that have a card can share their experience. 1250mhz on vmem is not too bad, i could live with that i wouldnt take too much out of nature scores as ive done lots of reruns. I always run at lower clocks on card to warm up before i take it to full pot (not because i have to but just something ive done always with reference card lol)



    ---------------------------------------

    Update - getting the hang of it finally 1600/1200Mhz in 03 nature

    Last edited by dinos22; 08-14-2011 at 11:59 PM.
    Team.AU
    Got tube?
    GIGABYTE Australia
    Need a GIGABYTE bios or support?



  2. #2
    Xtreme Member
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    Somewhere in Sth East Asia
    Posts
    200
    Nice to see the VGA team looking after you

    Interesting features - but definitely needs that CB mod

  3. #3
    XIP
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    NYC
    Posts
    5,535
    Nice

    When it will be available...for sale?

  4. #4
    Xtreme Legend
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Australia
    Posts
    17,468
    yeah without CB mod it's benchable sure but it iwll be a pain in the arse to work out the clocks as i had to warm it up after every crash

    Dumo, not sure mate, i'll ask
    Team.AU
    Got tube?
    GIGABYTE Australia
    Need a GIGABYTE bios or support?



  5. #5
    ¿
    Join Date
    Jul 2003
    Posts
    5,198
    Nice CPU cooling

  6. #6
    Xtreme Legend
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Australia
    Posts
    17,468
    all blinged up with KP merchandise lol
    Team.AU
    Got tube?
    GIGABYTE Australia
    Need a GIGABYTE bios or support?



  7. #7
    ¿
    Join Date
    Jul 2003
    Posts
    5,198
    No, I mean it's funny you are running the pot naked for the CPU, that's a good idea.

  8. #8
    Xtreme Legend
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Australia
    Posts
    17,468
    yah usually when im lazy to strap on an air cooler or SS i run this and splash it every 5 minutes, pot can hold a load well
    Team.AU
    Got tube?
    GIGABYTE Australia
    Need a GIGABYTE bios or support?



  9. #9
    Aussie God
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Copenhagen, Denmark
    Posts
    4,702
    Seems interesting, looking forward to see what happens with MOAR voltage.
    VGA guys? That being the 1 guy and the pretty ladies?

    Looking forward to trying out this product.
    Competition ranking;
    2005; Netbyte, Karise/Denmark #1 @ PiFast
    2008; AOCM II, Minfeld/Germany #2 @ 01SE/AM3/8M (w. Oliver)
    2009; AMD-OC, Viborg/Denmark #2 @ max freq Gigabyte TweaKING, Paris/France #4 @ 32M/01SE (w. Vanovich)
    2010: Gigabyte P55, Hamburg/Germany #6 @ wprime 1024/SPI 1M (w. THC) AOCM III, Minfeld/Germany #6 @ 01SE/AM3/1M/8M (w. NeoForce)

    Spectating;
    2010; GOOC 2010 Many thanks to Gigabyte!


  10. #10
    Xtreme Legend
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Australia
    Posts
    17,468
    Dumo they say USA will have them on the market end of next week
    Team.AU
    Got tube?
    GIGABYTE Australia
    Need a GIGABYTE bios or support?



  11. #11
    Xtreme Member
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Bar,Montenegro
    Posts
    164
    Great card , waiting for more info...



  12. #12
    take me to the manbar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    South Africa :)
    Posts
    1,182
    1200
    1.1v is very impressive

    i really do hope we get 1400 - 1600 on these,

    i dont want to buy a directCUII :P

  13. #13
    Wanna look under my kilt?
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Glasgow-ish U.K.
    Posts
    4,509
    Is that 3-phase for the GDDR and 2-phase for PLL?

    Alright start.... lets see crazy ASAP!
    Quote Originally Posted by T_M View Post
    Not sure i totally follow anything you said, but regardless of that you helped me come up with a very good idea....
    Quote Originally Posted by soundood View Post
    you sigged that?

    why?
    ______

    Sometimes, it's not your time. Sometimes, you have to make it your time. Sometimes, it can ONLY be your time.

  14. #14
    Champion
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    449
    No, that's 2 phase for GDDR and 1 phase (without software control) for PLL.

    Any news with the mods dino?

    P.S: That Hynix GDDR is crap, doesn't scale past 1225MHz not even with cold and 1.7v
    Born to lose, live to win!

  15. #15
    Xtreme Member
    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    120
    Quote Originally Posted by matose View Post
    No, that's 2 phase for GDDR and 1 phase (without software control) for PLL.

    Any news with the mods dino?

    P.S: That Hynix GDDR is crap, doesn't scale past 1225MHz not even with cold and 1.7v
    you would think gigabyte would use nice samsung chips on such a high-end card...

  16. #16
    take me to the manbar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    South Africa :)
    Posts
    1,182
    yea :/

    Hynix memory >_<
    MSI card does 1400 like its nothing
    Asus card almost all in 1250 - 1350 region

    come on gigabyte show us the stuff!

  17. #17
    Nice Hardware!!!
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Finland/Tampere
    Posts
    1,852
    Well, at least the card have improved from 480 SOC. I had few very nasty sessions with it..after feedback and mods it was not getting much better.
    GTX 580 was out by then, so I did not have more time with the card.

    If the GPU binning methods are real, these cards could do well. Or did GB drop the GPU gauntlet thing Dino?
    You are as good as your samples are!

  18. #18
    I am Xtreme
    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    4,812
    Yes, Gauntlet Andre is no longer active
    Where courage, motivation and ignorance meet, a persistent idiot awakens.

  19. #19
    Xtreme Legend
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Australia
    Posts
    17,468
    hey man if this Gauntlet thing was being used surely i would be able to do more than 950 core on air right lol

    i dont give a what it does on air however, got some software to give core and mem some serious volts so will report how it went and if the card lives

    i agree with you guys about vmem it needs to clock better. One thing that IS good about this vmem is ability to run crazy cold. Doing full pot iwth 1.56vmem is pretty damn good imo but yeah i havent really push vmem yet, will concentrate on core than vmem and see if 2.2v helps lol
    Team.AU
    Got tube?
    GIGABYTE Australia
    Need a GIGABYTE bios or support?



  20. #20
    Champion
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    449
    1.7v didn't help but maybe 2v will
    Born to lose, live to win!

  21. #21
    take me to the manbar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    South Africa :)
    Posts
    1,182
    im with matose on this one. push those vmem volts :P

    I would have loved it if they made the card look a little bit better. Sure it doesnt have to be pretty but that blue is ugly :<. make it black and orange!

  22. #22
    Xtreme Legend
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Australia
    Posts
    17,468
    I applied more volts but it didnt seem to scale with volts as well as id hoped, anyways this was with 1.24v loaded. I dont know if constant pulled down to -60C after a crash has messed up my paste contact with core or not but to be honest i wont waste any more time and LN2 until i have a CBB mod. It's really a pain in the initial stages to work out the clocks. Once you know the clocks its not really a big deal but im not wasting any more time until i do the CBB mod

    One thing i noticed with this card is it would seriously take LH2, it loves cold and scales really well with it

    1350Mhz core



    i also tested up to 1.8vmem and got 1250Mhz on memory(so likes cold at least heh), 1300 dropped out as soon as i raised the clocks heheh. I'll try more after CBB mod, until then hopefully matose or some of the others that have a card can share their experience. 1250mhz on vmem is not too bad, i could live with that i wouldnt take too much out of nature scores as ive done lots of reruns. I always run at lower clocks on card to warm up before i take it to full pot (not because i have to but just something ive done always with reference card lol)

    Last edited by dinos22; 04-23-2011 at 04:26 PM.
    Team.AU
    Got tube?
    GIGABYTE Australia
    Need a GIGABYTE bios or support?



  23. #23
    PIfection
    Join Date
    May 2006
    Posts
    1,002
    oh nice its arrived, looks alright too, looking forward to more

  24. #24
    World Champion - IRONMODS
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Northern Japan
    Posts
    1,998
    Looks like your pretty CPU limited, I wonder if the card could pull those clocks in the same tests with the CPU running a bit faster...:-/
    Quote Originally Posted by Massman
    My definition of 'efficient' is 'it does not suck monkeyballs'. Yes, I set bars low.
    [CENTER]The post counter is not an intelligence meter!

    MAX11L - "It's like a console...with the suck turned down and the awesome turned up" -tet5uo
    Heat Team IRONMODS

  25. #25
    Xtreme Legend
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Australia
    Posts
    17,468
    that will get tested later mate just doing initial stuff at same settings
    Team.AU
    Got tube?
    GIGABYTE Australia
    Need a GIGABYTE bios or support?



Page 1 of 3 123 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •