Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 51 to 75 of 91

Thread: The OverClockers BSOD code list

  1. #51
    Xtreme Member
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    100
    I have to disagree.
    0x124 can be vcore but also vtt. Adjusting vtt can account for one or two notches lower vcore.
    I do agree however that this depends hardly on the chip, some of my 2500/2600k's didn't care what vtt was set to.
    Intel Core i5 2500K (L041A789) 5 Ghz@1.36V - 8GB Teamgroup Elite DDR3-1333@DDR3-1866-9-10-9-25 - Radeon HD6970@900-1400 - Asrock P67 Extreme4 (1.50) - Scythe Stronger Plugin 500W
    Intel Xeon E3110, 4.2Ghz@1.264V/4Ghz@1.168V - 4GB OCZ Platinum PC2-8500 CL5-5-5-15 - Radeon HD4870 - Gigabyte P35-DS3 (F14) - Seasonic SII 430W

  2. #52
    Registered User
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Spain
    Posts
    30
    usefull thread, goes straigth to favourites.

  3. #53
    Xtreme Member Fritz_the_germ's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Germany
    Posts
    345
    Yo guys,
    today I ve got a pretty uncommon BSOD probably caused by ntkrnlmp.exe.
    What is ntkrnlmp.exe and how can I prevent those BSOD?
    Attached Images Attached Images
    Last edited by Fritz_the_germ; 06-24-2011 at 09:13 AM.
    Intel 5930K@4.500 MHz@H20_cuplex cyros HF |ASUSX99 Deluxe|NVidia Titan-X Pascal@H2O_kryographics|SOUND Nubert_NuBoxes@ AVR Pioneer VSX-527-K@ SVS PB-1000, 300 W Sub|Corsair AX 860 W|4*4 GB G.Skill@3200 MHz CL15| LG BH10LS38 Black|LG GH20NS10|Samsung 850 Pro 1 TB@Seagate Barracuda 7200 1 TB|Corsair Obsidoan 800D|ASUS Swift PG279Q |Windows 10 64 bit |H2O@MoRa-3@4*180 mm Silverstone AIR Penetrator@neighbour room

  4. #54
    Registered User
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    South Africa
    Posts
    2
    Quote Originally Posted by HaMMeR=GoM= View Post
    BSOD codes for overclocking
    0x7E = Corrupted OS file, possibly from overclocking. Run sfc /scannow and chkdsk /r
    /eVo/HaMMeR=GoM=
    my contribution

    0x7E = incorrect mode set on the SATA controller in the bios
    EG: installed OS with SATA controller set to IDE mode. Change it to AHCI and you will get the 0x7E BOSD

  5. #55
    Xtreme Addict
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Sillicon Valley, California
    Posts
    1,262
    Quote Originally Posted by Cy4n1d3 View Post
    I have to disagree.
    0x124 can be vcore but also vtt. Adjusting vtt can account for one or two notches lower vcore.
    I do agree however that this depends hardly on the chip, some of my 2500/2600k's didn't care what vtt was set to.
    Interesting, i will tweak my vccio... Usually its just too aggressively low vcore for me and stability comes after bumping vcore a notch.

    Nope. Bumped my VCCIO to 1.125 and still getting x124.
    Last edited by vitaminc; 07-02-2011 at 12:20 PM.
    Athlon 64 3200+ | ASUS M2A-VM 0202 | Corsair XMS2 TWIN2X2048-6400 | 3ware 9650SE 4LPML | Seasonic SS-380HB | Antec Solo
    Core 2 Quad Q6600 @ 3.0GHz | ASUS P5WDG2-WS Pro 1001 | Gigabyte 4850HD Silent | G.Skill F2-6400PHU2-2GBHZ | Samsung MCCOE64G5MPP-0VA SLC SSD | Seasonic M12 650 | Antec P180
    Core i7-2600K @ 4.3 GHz @ 1.30V | ASUS P8P67 Pro | Sparkle GTX 560 Ti | G.Skill Ripjaw X F3-12800CL8 4x4GB @ 933MHz 9-10-9-24 2T | Crucial C300 128GB | Seasonic X750 Gold | Antec P183


    Quote Originally Posted by Shintai View Post
    DRAM production lines are simple and extremely cheap in a ultra low profit market.

  6. #56
    Xtreme Addict
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Sillicon Valley, California
    Posts
    1,262
    Quote Originally Posted by silis View Post
    I was getting idle bsods, surfing in youtube etc..watching movies, gave a sudden x124 and x101, usually x124, disabled c3 and c6 never had problem since.

    @i5 2500k / 4,5ghz,Vcore 1.32 - Sabertooth P67 B3(1606 BIOS), 8GB Ripjaws X 1600mhz CL9, HD 6950 2GB(unlocked shaders)
    What does c3 and c6 do?
    Athlon 64 3200+ | ASUS M2A-VM 0202 | Corsair XMS2 TWIN2X2048-6400 | 3ware 9650SE 4LPML | Seasonic SS-380HB | Antec Solo
    Core 2 Quad Q6600 @ 3.0GHz | ASUS P5WDG2-WS Pro 1001 | Gigabyte 4850HD Silent | G.Skill F2-6400PHU2-2GBHZ | Samsung MCCOE64G5MPP-0VA SLC SSD | Seasonic M12 650 | Antec P180
    Core i7-2600K @ 4.3 GHz @ 1.30V | ASUS P8P67 Pro | Sparkle GTX 560 Ti | G.Skill Ripjaw X F3-12800CL8 4x4GB @ 933MHz 9-10-9-24 2T | Crucial C300 128GB | Seasonic X750 Gold | Antec P183


    Quote Originally Posted by Shintai View Post
    DRAM production lines are simple and extremely cheap in a ultra low profit market.

  7. #57
    Xtreme Enthusiast
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    plan3t 3@rth
    Posts
    997
    Quote Originally Posted by marcolecorse View Post
    Good tread
    agree,i printed it out and tacked it on my wall,lol...never wonder again
    Stacker830 Watercooled
    windows7 ultimate 64 bit!!!
    heatkiller(rev3) on 2500k@ 4.5ghz 1.35v,8 gigs 2133 ripjaws 1.5v
    Swiftech Mcp-655,1/2in tygon,13x120 sunnons on junk ps,
    (2)triple 120mm rads,Biostar TP67XE(rev 5.2)
    150 gig velicraptor (stable drive) ssds r still buggy!!
    xfi-xtrememusic,klipsch ultras, sen hd-595s
    Evga Hydro gtX 590,co0lermaster-1250 watt,
    24" Sony fw-900 black ops at @ 2304x1440 85hz/85fps SOLID
    G@m3r 4 L1Fe!!

    http://s76.photobucket.com/albums/j1...0VIEW%20ALL--/
    3dmark 11 http://3dmark.com/3dm11/1102387

  8. #58
    Registered User
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    belgium
    Posts
    37
    i just had the 1E bsod on my pc so according to this list i should increase my Vcore
    my Vcore is set at 1.2v in the bios with high vdrop.aint that alot of V for just 4.1ghz?
    I7 3770K
    Asus Z77 Sabertooth
    G.Skill ripjaws X 1600Mhz 8Gb
    Asus GTX670 DC2
    Noctua NH-D14
    Crucial M4 128Gb
    500Gb caviar black
    HAF922|HX850

  9. #59
    Registered User
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    1
    I'm in the process of RMA'ing my cpu right now. If it's like mine, you might have a bad core... try enabling only 1 or 2 cores and see if it BSOD.

  10. #60
    Xtreme Enthusiast
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Sydney
    Posts
    658
    my experience with 0x9C is Vdimm (bloomfield/X58).
    i5 3570k | Asrock Z77 e4 | F3-2666CL11D-8GTXD | GTX660Ti | HX650 | 2xU2312HM

  11. #61
    Senac
    Guest
    Greetings!

    First at all, excellent thread, a must have when talking about OCing.

    Quote Originally Posted by vitaminc View Post
    What does c3 and c6 do?
    C3 and C6 info


    Regards,

  12. #62
    Registered User
    Join Date
    Mar 2011
    Posts
    1
    Great thread, a lot of help, i was getting BSOD while idling in windows (124) on a 2500k @ 4,8 with 1.35v. seems like what i need to do is up vcore a bit to 1.365. i was also recommended to up the vrm frequency from 300 to 350 and change the llc to 75% and disable c3.c6 and epu

  13. #63
    Xtreme Addict
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    264
    what is code 7f for.....................
    [FSB<>BCLK]
    3930k@4.3Ghz 1.3v/4.5Ghz 1.35v full load 24/7 Lapped~RIVG~Corsair AIO GT~Corsair Ven-Pro 2x8Gb@2.4Ghz 1.65v CL11~850Evo~GTX 1060 strix~Win8 X64~AX1200i

    SORRY FOR MY BAD ENGLISH

  14. #64
    Xtreme Member
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    345
    Few post back OldChap said it's for memory issues.

  15. #65
    Registered User
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    norway
    Posts
    39
    I would like to thank the threadstarter for this excellent initiative, this is one of the best tools for overclocking you can get. can shave hours and days of headache away.
    Asus Rampage II Extreme
    intel i7 930 @4.3 ghz
    12 GB patrot pdp 2000 EL 3x4 bg @ 821mhz, 8-9-8-24 1T
    XFX 5970 black edition @ 950 | 1200 (shappire bios)
    240 GB Vertex 3 MAX iops OS disk | 2x ocz agility 60gb in raid0 128k stripe size | 2x wd black 1 TB in raid 0
    win 7 Home Premium 64 bit
    coolermaster haf 932
    Corsair HX 1000 psu
    ASUS VG236H 23-inch 3D Display 120 hz

    cooling:
    ek full cover WB for 5970 with nickel backpate
    -ek mosfet WB
    -ek full cover x58 motherboard WB
    (all above in copper acryl)
    -swiftect micro res
    -swiftech xt cu block
    -mist 120.2 radiator
    -mist 120.3 radiator
    -swiftech mcp 655 pump

  16. #66
    Xtreme Member
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Italy
    Posts
    402
    i'm having 00000x8E ? on 1366 what does this mean?

  17. #67
    Xtreme Addict
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    264
    Quote Originally Posted by fr0wn3r View Post
    Few post back OldChap said it's for memory issues.
    thanks,,,, yep its related to memory timings.
    [FSB<>BCLK]
    3930k@4.3Ghz 1.3v/4.5Ghz 1.35v full load 24/7 Lapped~RIVG~Corsair AIO GT~Corsair Ven-Pro 2x8Gb@2.4Ghz 1.65v CL11~850Evo~GTX 1060 strix~Win8 X64~AX1200i

    SORRY FOR MY BAD ENGLISH

  18. #68
    Registered User
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    65
    usefull thread
    thanks a lot
    on air





    on H2O

  19. #69
    Xtreme Member
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Italy
    Posts
    402
    Quote Originally Posted by p3gaz_001 View Post
    i'm having 00000x8e ? On 1366 what does this mean?
    bump!

  20. #70
    Xtreme Addict
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    264
    Quote Originally Posted by p3gaz_001 View Post
    bump!
    its looks memory problem to me but not sure .....





    some time i getting f4 code when i interrupt bios loading.
    Last edited by xpower; 11-05-2011 at 10:33 PM.
    [FSB<>BCLK]
    3930k@4.3Ghz 1.3v/4.5Ghz 1.35v full load 24/7 Lapped~RIVG~Corsair AIO GT~Corsair Ven-Pro 2x8Gb@2.4Ghz 1.65v CL11~850Evo~GTX 1060 strix~Win8 X64~AX1200i

    SORRY FOR MY BAD ENGLISH

  21. #71
    Registered User
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    41
    any idea on 0x19h? (x58/gulftown)
    could be vcore i guess, but i'm not sure?!

    great thread btw...

    cheers.
    Mainboard: ASUS Rampage IV Extreme
    CPU: Intel Core-i7 3930K@4.8GHz
    Mem: 4x 4GB Corsair Dominator GT DDR3-2000@2133 9-11-10-27 1T
    Graphics: ASUS EAH6970@905MHz/1450MHz
    Storage: Adaptec 5805 + 6x Hitachi Deskstar 5K3000 3TB RAID-6
    Storage: OCZ RevoDrive3 x2 480GB
    Display: Dell U3011 + Dell 2007FPb
    Case: LianLi PC-73SL
    PSU: Seasonic SS-1000XP

  22. #72
    Xtreme Addict
    Join Date
    Jan 2003
    Location
    Knoxville, TN
    Posts
    1,679
    Making sure I am reading this correctly...

    0x124 means... 0x00000124... is this correct?

    If so then what does 0x0000007A mean in terms of errors?


    Main Rig:
    CPU Intel i5 2500K @ 4500mhz
    Mobo Gigabyte GA-Z68X-UD3H-B3
    Memory 4x4GB Corsair Vengeance DDR3 1600
    Video Cards Sapphire 5850
    PSU Silverstone ST75F Strider 750W
    Hard Drive OCZ Solid 3 60GB | OCZ Vertex 2 60GB | Samsung 103SJ's 4TB
    Cooling Thermalright Ultra 120 | 1 Yate Loon D12SM 120MM

  23. #73
    Registered User
    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    91
    Quote Originally Posted by shimmishim View Post
    Making sure I am reading this correctly...

    0x124 means... 0x00000124... is this correct?
    Correct!
    something

  24. #74
    Xtreme Enthusiast
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Huddersfield UK
    Posts
    500
    Guys on Sandy Bridge- E 101 means Vcore,VCCSA or VTT. I have observed this several times recently and tested the theory to make sure it stands true.
    ASUS M4E
    2600K @5.1 24/7, 1.45v
    8GB G.Skill RipJaw 2133mhz
    580 GTX Tri SLI @925, 2400
    Silverstone Strider 1500w
    OCZ AGility Raid 0 OS, Corsair GT's Raid 0 for data.
    Win 7 64 Bit Sp1

    ASUS R4E
    3690x 5.125 24/7 0901 or 0083b
    32GB G.Skill Ripjawz 2133mhz cas 9 or 2333mhz cas 10 or 16gb 2400mhz cas 9
    580 GTX Tri SLI @925, 2400
    Silverstone Strider 1500w
    OCZ AGility Raid 0 OS, Corsair GT's Raid 0 for data.
    Win 7 64 Bit sp1
    "Only the strong will survive!" -Pazza316 when commenting on training with him!!

  25. #75
    Xtreme Addict
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    UK
    Posts
    1,084
    Just posting info about a recent problem i had with code 116, where the problem ended up being resolved with a bump to VTT (1.43 to 1.47). Raising the NB voltage actually made the problem worse (is at 1.2v from stock 1.1v).

    This had the problem of seeming like a GPU fault since it causes the gpu driver to crash, and has GPU related errors in the bugcheck with gpu driver flags in the fault module fields etc, so it can take people some time to narrow down the real problem if they don't know where to look.

    From my experience it would appear that 116 can point to any component between the gpu and the cpu, including the cpu itself.
    Last edited by Xello; 12-31-2011 at 04:43 AM.
    TJ07 | Corsair HX1000W | Gigabyte EX58 Extreme | i7 930 @ 4ghz | Ek Supreme | Thermochill PA 120.3 | Laing DDC 12v w/ mod plexi top | 3x2gb Corsair 1600mhz | GTX 680 | Raid 0 300gb Velociraptor x 2 | Razer Lachesis & Lycosa | Win7 HP x64 | fluffy dice.

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •