Page 40 of 42 FirstFirst ... 30373839404142 LastLast
Results 976 to 1,000 of 1036

Thread: ******Gigabyte GA-P67A-UD4 Discussion Thread******

  1. #976
    Xtreme Member
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Chesterfield UK
    Posts
    116
    i see, didnt know about the touch bios, just tried it, but a lot of the settings are greyed out, like overclock,do you have to use the latest bios for it? think im on f6a

    Advanced cpu features?? blank

    222222dh.jpg

    Quote Originally Posted by Lsdmeasap View Post
    I haven't heard, but I haven't asked for a while either

    Probably not though, as they'll want to hold off for the main segment of users to jump on board with Z77 and that will be a selling point. Plus they already put all that work and effort into touch BIOS, so I kinda doubt it.
    Last edited by Balb0wa; 02-04-2012 at 01:32 AM.
    Gigabyte GA-P67A-UD4-B3 - F7a Bios
    Intel CPU Core i5 2500K Sandy Bridge @ 4.6Ghz
    Gigabyte GeForce GTX 460 OC 1024MB **SLI**
    16 GB (4X4)Corsair DDR3 Vengeance Arctic White,1600mhz,CAS 9-9-9-24, 1.35V
    Asus Xonar DG - Thermalright Silver Arrow
    Creative Fatal1ty HS-800 Gaming Headset
    LiteOn 20X SATA DVD±RW/RAM
    Dell 24 INCH U2410 IPS Panel
    Crucial RealSSD M4 128GB 500MB/S
    1 x Samsung F3 1TB -- 2 x Samsung F4 2TB
    Fractal Design R3 - Corsair 850W Modular PSU
    Windows 7 64 Bit

  2. #977
    Xtreme Member
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Chesterfield UK
    Posts
    116
    ahhh, updated to f7a, touch bios works fine im so good, going to get a job on gigabyte tech support!
    Gigabyte GA-P67A-UD4-B3 - F7a Bios
    Intel CPU Core i5 2500K Sandy Bridge @ 4.6Ghz
    Gigabyte GeForce GTX 460 OC 1024MB **SLI**
    16 GB (4X4)Corsair DDR3 Vengeance Arctic White,1600mhz,CAS 9-9-9-24, 1.35V
    Asus Xonar DG - Thermalright Silver Arrow
    Creative Fatal1ty HS-800 Gaming Headset
    LiteOn 20X SATA DVD±RW/RAM
    Dell 24 INCH U2410 IPS Panel
    Crucial RealSSD M4 128GB 500MB/S
    1 x Samsung F3 1TB -- 2 x Samsung F4 2TB
    Fractal Design R3 - Corsair 850W Modular PSU
    Windows 7 64 Bit

  3. #978
    Xtreme Enthusiast
    Join Date
    May 2008
    Posts
    917
    Nice to see you got it!

    I didn't know you could even use that on P67 yet, without special BIOS mod or flashing to a Z68 BIOS, but I've been gone for a while so they might have updated P67 compatibility while I was away.

  4. #979
    Xtreme Member
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Chesterfield UK
    Posts
    116
    Very odd, first time i flashed the bios it worked , and i could change the multiplyer etc, rebooted a few times and no option there.

    Quote Originally Posted by Lsdmeasap View Post
    Nice to see you got it!

    I didn't know you could even use that on P67 yet, without special BIOS mod or flashing to a Z68 BIOS, but I've been gone for a while so they might have updated P67 compatibility while I was away.
    Gigabyte GA-P67A-UD4-B3 - F7a Bios
    Intel CPU Core i5 2500K Sandy Bridge @ 4.6Ghz
    Gigabyte GeForce GTX 460 OC 1024MB **SLI**
    16 GB (4X4)Corsair DDR3 Vengeance Arctic White,1600mhz,CAS 9-9-9-24, 1.35V
    Asus Xonar DG - Thermalright Silver Arrow
    Creative Fatal1ty HS-800 Gaming Headset
    LiteOn 20X SATA DVD±RW/RAM
    Dell 24 INCH U2410 IPS Panel
    Crucial RealSSD M4 128GB 500MB/S
    1 x Samsung F3 1TB -- 2 x Samsung F4 2TB
    Fractal Design R3 - Corsair 850W Modular PSU
    Windows 7 64 Bit

  5. #980
    Xtreme Enthusiast
    Join Date
    May 2008
    Posts
    917
    I haven't checked, but last I looked and used the program it was for Z68 only or boards that had been crossflashed to Z68 BIOSes.

    Does it say for P67 where you downloaded it, or is it listed on the downloads for your board? If not, then it's still as it was, for Z68 only.

  6. #981
    Xtreme Member
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Chesterfield UK
    Posts
    116
    it was in the utility bit for my board, said p67

    Quote Originally Posted by Lsdmeasap View Post
    I haven't checked, but last I looked and used the program it was for Z68 only or boards that had been crossflashed to Z68 BIOSes.

    Does it say for P67 where you downloaded it, or is it listed on the downloads for your board? If not, then it's still as it was, for Z68 only.
    Gigabyte GA-P67A-UD4-B3 - F7a Bios
    Intel CPU Core i5 2500K Sandy Bridge @ 4.6Ghz
    Gigabyte GeForce GTX 460 OC 1024MB **SLI**
    16 GB (4X4)Corsair DDR3 Vengeance Arctic White,1600mhz,CAS 9-9-9-24, 1.35V
    Asus Xonar DG - Thermalright Silver Arrow
    Creative Fatal1ty HS-800 Gaming Headset
    LiteOn 20X SATA DVD±RW/RAM
    Dell 24 INCH U2410 IPS Panel
    Crucial RealSSD M4 128GB 500MB/S
    1 x Samsung F3 1TB -- 2 x Samsung F4 2TB
    Fractal Design R3 - Corsair 850W Modular PSU
    Windows 7 64 Bit

  7. #982
    Xtreme Mentor stasio's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Malaysia
    Posts
    3,032
    Be sure to install latest Intel INF and Intel Management Engine Interface from drivers page.
    Restart required.
    Need a Gigabyte latest BIOS?
    Z370 AORUS Gaming 7,
    GA-Z97X-SOC Force ,Core i7-4790K @ 4.9 GHz
    GA-Z87X-UD3H ,Core i7-4770K @ 4.65 GHz
    G.Skill F3-2933C12D-8GTXDG @ 3100 (12-15-14-35-CR1) @1.66V
    2xSSD Corsair Force GS 128 (RAID 0), WD Caviar Black SATA3 1TB HDD,
    Evga GTS 450 SC, Gigabyte Superb 720W
    XSPC RayStorm D5 EX240 (Liquid Ultra)
    NZXT Phantom 630 Ultra Tower
    Win 7 SP1 x64;Win 10 x64

  8. #983
    Xtreme Member
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Chesterfield UK
    Posts
    116
    They were upto date. installed them again and re booted, still same, is it meant to work on the ud4 p67a?

    Advanced cpu core features is blank, nothing in there


    3333du.jpg

    4444ax.jpg



    Quote Originally Posted by stasio View Post
    Be sure to install latest Intel INF and Intel Management Engine Interface from drivers page.
    Restart required.
    Gigabyte GA-P67A-UD4-B3 - F7a Bios
    Intel CPU Core i5 2500K Sandy Bridge @ 4.6Ghz
    Gigabyte GeForce GTX 460 OC 1024MB **SLI**
    16 GB (4X4)Corsair DDR3 Vengeance Arctic White,1600mhz,CAS 9-9-9-24, 1.35V
    Asus Xonar DG - Thermalright Silver Arrow
    Creative Fatal1ty HS-800 Gaming Headset
    LiteOn 20X SATA DVD±RW/RAM
    Dell 24 INCH U2410 IPS Panel
    Crucial RealSSD M4 128GB 500MB/S
    1 x Samsung F3 1TB -- 2 x Samsung F4 2TB
    Fractal Design R3 - Corsair 850W Modular PSU
    Windows 7 64 Bit

  9. #984
    Xtreme Cruncher
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    NE Ohio, USA
    Posts
    1,601
    What version of the Intel OROM is in this F7a BIOS? Thanks.

    Edit: It has Intel Raid ROM v10.6.0.1091
    Last edited by bluestang; 02-04-2012 at 04:24 PM.
    24/7 Cruncher #1
    Crosshair VII Hero, Ryzen 3900X, 4.0 GHz @ 1.225v, Fractal Design Celcius S36 AIO, 4x8GB GSKILL 3600MHz C15, 2x MSI 1660ti Armor OC
    Samsung 970 EVO 250GB NVMe, 2x10TB WD Red RAID1, BR Burner, Win 10 Pro, Enthoo Luxe TG, SeaSonic Focus+ Platinum 850W

    24/7 Cruncher #2
    GA-P67A-UD4-B3 BIOS F8 mod, 2600k (L051B138) @ 4.5 GHz, 1.260v full load, Arctic Liquid 120, (Boots Win7 @ 5.6 GHz per Massman binning)
    Samsung Green 2x4GB @2133 C10, 2x MSI 1660ti, Vertex 4 128GB, 2x3TB WD Red RAID1, BR Burner, Win7 Ult x64, Enthoo Pro, HX750

    24/7 Cruncher #3 ... Crucial M225 64GB SSD Donated to Endurance Testing (Died at 968 TB of writes...no that is not a typo!)
    GA-EP45T-UD3LR BIOS F10 modded, Q6600 G0 VID 1.212 (L731B536), 3.6 GHz 9x400 @ 1.312v full load, Zerotherm Zen FZ120
    OCZ 2x2GB DDR3-1600MHz C7, Gigabyte 7950 @1200/1250, Crucial MX100 128GB, 2x1TB WD Red RAID1, Win7 Ent x64, Centurion 590, XFX PRO650W

    Music System
    SB Server->SB Touch w/Android Tablet as a remote->S/PDIF->Denon AVR-X3300W->JBL Studio Series Floorstanding Speakers


  10. #985
    Xtreme Mentor stasio's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Malaysia
    Posts
    3,032
    Quote Originally Posted by Balb0wa View Post
    They were upto date. installed them again and re booted, still same, is it meant to work on the ud4 p67a?

    Advanced cpu core features is blank, nothing in there
    Did you clear dmi pool data when you flash BIOS?
    Need a Gigabyte latest BIOS?
    Z370 AORUS Gaming 7,
    GA-Z97X-SOC Force ,Core i7-4790K @ 4.9 GHz
    GA-Z87X-UD3H ,Core i7-4770K @ 4.65 GHz
    G.Skill F3-2933C12D-8GTXDG @ 3100 (12-15-14-35-CR1) @1.66V
    2xSSD Corsair Force GS 128 (RAID 0), WD Caviar Black SATA3 1TB HDD,
    Evga GTS 450 SC, Gigabyte Superb 720W
    XSPC RayStorm D5 EX240 (Liquid Ultra)
    NZXT Phantom 630 Ultra Tower
    Win 7 SP1 x64;Win 10 x64

  11. #986
    Xtreme Cruncher
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    NE Ohio, USA
    Posts
    1,601
    Quote Originally Posted by stasio View Post
    Did you clear dmi pool data when you flash BIOS?
    What's your recommendation .,.to clear or not with every new flash?
    24/7 Cruncher #1
    Crosshair VII Hero, Ryzen 3900X, 4.0 GHz @ 1.225v, Fractal Design Celcius S36 AIO, 4x8GB GSKILL 3600MHz C15, 2x MSI 1660ti Armor OC
    Samsung 970 EVO 250GB NVMe, 2x10TB WD Red RAID1, BR Burner, Win 10 Pro, Enthoo Luxe TG, SeaSonic Focus+ Platinum 850W

    24/7 Cruncher #2
    GA-P67A-UD4-B3 BIOS F8 mod, 2600k (L051B138) @ 4.5 GHz, 1.260v full load, Arctic Liquid 120, (Boots Win7 @ 5.6 GHz per Massman binning)
    Samsung Green 2x4GB @2133 C10, 2x MSI 1660ti, Vertex 4 128GB, 2x3TB WD Red RAID1, BR Burner, Win7 Ult x64, Enthoo Pro, HX750

    24/7 Cruncher #3 ... Crucial M225 64GB SSD Donated to Endurance Testing (Died at 968 TB of writes...no that is not a typo!)
    GA-EP45T-UD3LR BIOS F10 modded, Q6600 G0 VID 1.212 (L731B536), 3.6 GHz 9x400 @ 1.312v full load, Zerotherm Zen FZ120
    OCZ 2x2GB DDR3-1600MHz C7, Gigabyte 7950 @1200/1250, Crucial MX100 128GB, 2x1TB WD Red RAID1, Win7 Ent x64, Centurion 590, XFX PRO650W

    Music System
    SB Server->SB Touch w/Android Tablet as a remote->S/PDIF->Denon AVR-X3300W->JBL Studio Series Floorstanding Speakers


  12. #987
    Xtreme Member
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    New Jersey
    Posts
    388
    Quote Originally Posted by bluestang View Post
    What's your recommendation .,.to clear or not with every new flash?
    Should always clear DMI pool data when flashing along with load optimized defaults after flash. If not some times old settings wont get wiped and could cause problems.
    Main Rig

    Gigabyte z78x-OC Bios F5n
    i7-4770k batch L310B492 Malay @ 4.5ghz with HT 1.2v
    Samsung Green 8GB 2x4GB MV-3V4G3D/US DDR3 1.3v 30nn
    HiS ATI HD 6950
    Corsair Force GT 120 GB Sata3 SSD (boot drive) on Intel sata3 controller port0
    Samsung 320GB HD322GJ 7200 RPM 16M cache on Intel sata3 controller port1
    Sony Optiarc DVD-RW AD-7240S on Intel sata3 controller port4
    CORSAIR CMPSU-850TX PSU
    Swiftech MCP655-B Pump
    EK Suppreme HF Cpu Block
    Swiftech Mcres Micro Rev 2 Reservoir
    Black Ice GTX Xtreme 360 Radiator

    Server
    HAF 932
    Gigabyte z77x-UD3H F13
    i7-3770S batch 3212B621 supports VT-D and low power
    32GB 4x8gb Muskin Enhanced Blackline 10-10-10-27@1.65v
    Vmware vSphere ESXi 5.0u1
    4x500GB Hitachi Deskstar 7K1000.D Raid 10 on a IBM M1015 <- DataStore
    Sapphire HD 5850

  13. #988
    Xtreme Member
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Chesterfield UK
    Posts
    116
    Quote Originally Posted by stasio View Post
    Did you clear dmi pool data when you flash BIOS?
    I didnt no, but done it again clearing the dmi pool and sucess, thankyou

    tttttttttttttttttv.jpg
    Gigabyte GA-P67A-UD4-B3 - F7a Bios
    Intel CPU Core i5 2500K Sandy Bridge @ 4.6Ghz
    Gigabyte GeForce GTX 460 OC 1024MB **SLI**
    16 GB (4X4)Corsair DDR3 Vengeance Arctic White,1600mhz,CAS 9-9-9-24, 1.35V
    Asus Xonar DG - Thermalright Silver Arrow
    Creative Fatal1ty HS-800 Gaming Headset
    LiteOn 20X SATA DVD±RW/RAM
    Dell 24 INCH U2410 IPS Panel
    Crucial RealSSD M4 128GB 500MB/S
    1 x Samsung F3 1TB -- 2 x Samsung F4 2TB
    Fractal Design R3 - Corsair 850W Modular PSU
    Windows 7 64 Bit

  14. #989
    Xtreme Mentor stasio's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Malaysia
    Posts
    3,032
    Quote Originally Posted by Balb0wa View Post
    I didnt no, but done it again clearing the dmi pool and sucess, thankyou
    Nice.
    Need a Gigabyte latest BIOS?
    Z370 AORUS Gaming 7,
    GA-Z97X-SOC Force ,Core i7-4790K @ 4.9 GHz
    GA-Z87X-UD3H ,Core i7-4770K @ 4.65 GHz
    G.Skill F3-2933C12D-8GTXDG @ 3100 (12-15-14-35-CR1) @1.66V
    2xSSD Corsair Force GS 128 (RAID 0), WD Caviar Black SATA3 1TB HDD,
    Evga GTS 450 SC, Gigabyte Superb 720W
    XSPC RayStorm D5 EX240 (Liquid Ultra)
    NZXT Phantom 630 Ultra Tower
    Win 7 SP1 x64;Win 10 x64

  15. #990
    Xtreme Enthusiast
    Join Date
    May 2008
    Posts
    917
    Great to hear you got it working Balb0wa!

  16. #991
    Xtreme Member
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Chesterfield UK
    Posts
    116
    Quote Originally Posted by Lsdmeasap View Post
    Great to hear you got it working Balb0wa!
    HAHA, spoke to soon, seems to work after a bios flash, then on all the next reboots it doesnt, oh dear.
    Gigabyte GA-P67A-UD4-B3 - F7a Bios
    Intel CPU Core i5 2500K Sandy Bridge @ 4.6Ghz
    Gigabyte GeForce GTX 460 OC 1024MB **SLI**
    16 GB (4X4)Corsair DDR3 Vengeance Arctic White,1600mhz,CAS 9-9-9-24, 1.35V
    Asus Xonar DG - Thermalright Silver Arrow
    Creative Fatal1ty HS-800 Gaming Headset
    LiteOn 20X SATA DVD±RW/RAM
    Dell 24 INCH U2410 IPS Panel
    Crucial RealSSD M4 128GB 500MB/S
    1 x Samsung F3 1TB -- 2 x Samsung F4 2TB
    Fractal Design R3 - Corsair 850W Modular PSU
    Windows 7 64 Bit

  17. #992
    Xtreme Enthusiast
    Join Date
    May 2008
    Posts
    917
    Did you matchup your main and backup BIOS? I haven't played with this on P67 yet, at least not without a Z68 BIOS flashed into P67, and I just read after your posts that it was made P67 compatible.

    Not sure why it would be working for you one second and not the next? Are you using the latest Intel MEI firmware update, if not here ya go

    Intel® Management Engine Interface(MEI) Driver 8.0.0.1351
    http://www.mediafire.com/?o360d2w7ax1m1q8

  18. #993
    Xtreme Addict
    Join Date
    May 2007
    Location
    Hampshire, UK
    Posts
    1,631
    Quote Originally Posted by Balb0wa View Post
    HAHA, spoke to soon, seems to work after a bios flash, then on all the next reboots it doesnt, oh dear.
    Maybe its something to do with enabling the real time changes option in BIOS

    I haven’t used Touch BIOS but even if you had the option to change multi wouldn’t you still need to reboot for it to apply anyway.... & if so why bother.... why not just do it in BIOS.

    > Advanced CPU Core Features

    CPU Clock Ratio .......................................[ 48
    Internal CPU PLL Overvoltage...........................[ Enabled
    Real Time Ratio Changes In OS .........................[ Disabled


    Home / Play Rig Asrock Z87 OC Formula/AC, i7 4770K L310B487, 8GB Corsair Dominator Platinum 2666 CL10, BeQuiet Dark Power Pro P8 1200W PSU, 120GB Corsair Force GT SSD, 2 x 1TB WD Sata Drives Mirrored, Palit 680GTX JetStream, Antec Kuhler 920, Windows 10 Pro, Logitech LX700 Deskset, AOC 27" Monitor.

    Work 24/7 Rig Gigabyte GA-Z97X-SOC Force, i7 4790K L418C133 ,8GB Team Xtreem LV 2600, PC Power & Cooling 850WPSU, 120GB OCZ Vertex 3 SSD, 2 x 500GB Hitachi Sata Drives Mirrored, Antec Kuhler 620, Windows 10 Pro 64 Bit, Logitech LX700 Deskset, Benq 27" Monitor.

    Home NAS DFI P35 T2RL Motherboard, Intel E6850 CPU, 8GB Nanya DDR2 6400, 2X 2TB Toshiba DT01ACA200 SATA Drives, ZFS RAID Mirror On Intel ICH9 AHCI, Artic Blue 850W PSU, Marvell Yukon 88E8053 Gigabit Ethernet, FreeNAS 9.2.1.5 RC, 64-Bit On 4GB USB2 SanDisk Cruizer Blade Thumb Drive.

  19. #994
    Xtreme Member
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Croatia
    Posts
    238
    stasio didnt post F7b bios so i will, this weekend i had little air session with new bios and performace and stability is really good.

    BIOS F7b

  20. #995
    Xtreme Mentor stasio's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Malaysia
    Posts
    3,032
    Thanks,
    as XS forum has been down,btw anytime can check on TT forum.
    Need a Gigabyte latest BIOS?
    Z370 AORUS Gaming 7,
    GA-Z97X-SOC Force ,Core i7-4790K @ 4.9 GHz
    GA-Z87X-UD3H ,Core i7-4770K @ 4.65 GHz
    G.Skill F3-2933C12D-8GTXDG @ 3100 (12-15-14-35-CR1) @1.66V
    2xSSD Corsair Force GS 128 (RAID 0), WD Caviar Black SATA3 1TB HDD,
    Evga GTS 450 SC, Gigabyte Superb 720W
    XSPC RayStorm D5 EX240 (Liquid Ultra)
    NZXT Phantom 630 Ultra Tower
    Win 7 SP1 x64;Win 10 x64

  21. #996
    Xtreme Enthusiast
    Join Date
    May 2008
    Posts
    917
    For anyone with startup boot loop or other issues, here's another official update guys. I sent in a report on a few users still seeming to have these issues over the past two weeks, so here is there testing results and full reply.

    Please pass this info along to your fellow Gigabyte users, thanks!

    Test 3 models of Z68 boards with the following BIOS:

    1.) Z68X-UD7 with BIOS F10

    2.) Z68XP-UD3 with BIOS F9g

    3.) Z68AP-DS3 with BIOS FB

    Our test results:

    1.) Press CTRL + ALT + DEL keys when during boot up or in DOS mode >> Cannot see “continuous reboot loop”, nor “Waiting for ME ready”, nor “system overclocking failure” message. The system just reboot fine.


    2.) Press the Reset button

    A.) Press the button quickly and release immediately >> Cannot see any issue.

    B.) Press the reset button for one second or so (This is not normal behavior.) >> System will shut down, and then power on by itself. Then the “Waiting for ME ready” message appears and then system will shut down and power on by itself again. Sometimes, it will show “System overclock failure” message.

    Moreover…

    According our testing before,
    the issue of “continuous reboot loop” can be fixed by flashing the Backup BIOS with the same version as the main BIOS (latest one).
    We Flash the Backup BIOS with the same BIOS version for the main BIOS version before test.
    So be careful with that reset button and it should also work properly now too! But I still say avoid if/when possible

    And always keep backup BIOS up to date matching with the main BIOS.

  22. #997
    I am Xtreme
    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    5,579
    where is the reset button? :P


  23. #998
    Xtreme Enthusiast
    Join Date
    May 2008
    Posts
    917
    I'm not sure man?

    There isn't any over here, only a large pair of scissors to start the boards with or short CMOS's

  24. #999
    I am Xtreme
    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    5,579
    screwdriver also works or a fork lol. the new mobos will have a reset button which is good for us


  25. #1000
    Registered User
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    14
    Looks like the beta BIOS has been taken off of Gigabytes website. Wonder why?

    EDIT: To upload the final F7 BIOS apparently.
    Last edited by NeoandGeo; 03-04-2012 at 08:18 AM.

Page 40 of 42 FirstFirst ... 30373839404142 LastLast

Tags for this Thread

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •