MMM
    X

    Subscribe to New Ads!

    Receive weekly ads in your inbox!



Results 1 to 10 of 10

Thread: i7 950 problem

  1. #1
    Registered User
    Join Date
    May 2009
    Location
    Netherlands
    Posts
    33

    i7 950 problem

    Hey all,

    I still need to try a few things, such as a new bios, but there is some problem I have with this cpu.

    When I boot my cpu at 4.6GHz HT on/off, there's no problem. It can run this with air cooling(mugen 2+ultra kaze 3000).

    However; when I try to boot on lets say 4.7GHz, it just won't boot, doesn't on air and today I went on ln2 and it still doesn't
    Also when its in windows and try to raise it through software(e-leet) to 4.7GHz its an instant freeze Voltage is about 1.55v which should be enough.

    I think it could be a bad bios or just a crappy cpu. Hope someone can help me here?

    I'm pretty familiar with my motherboard, managed to reach 249blck with i7 920, so I guess its not a problem of that kind of settings. Maybe something I overlooked?
    More people here recognise this problem? Its just that it runs great on 4.6GHz, can do any benchmark but 4.7GHz suddenly is over the top

    Setup:
    Evga X58 Classified E760
    i7 950
    Corsair Dominator GT 1866 C7 6GB
    Coolermaster Silent Pro Gold 800W
    Any gpu

  2. #2
    Xtreme Guru
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    In the Land down -under-
    Posts
    4,439
    Mind posting your template up so we can see mem timings/ voltages

    Another thing I find funny is AMD/Intel would snipe any of our Moms on a grocery run if it meant good quarterly results, and you are forever whining about what feser did?

  3. #3
    Registered User
    Join Date
    May 2009
    Location
    Netherlands
    Posts
    33
    Voltage Control
    EVGA VDroop Control ( Without VDroop )
    CPU Vcore (1.56)
    CPU VTT Voltage ( +250)
    CPU PLL VCore ( 1.8 )
    **IOH PLL VCore ( 1.8 )
    DIMM Voltage ( 1.65 )
    DIMM DQ Vref ( +0mV )
    QPI PLL VCore ( 1.3)
    IOH VCore ( 1.2 )
    IOH/ICH I/O Voltage ( 1.55 )
    **VTT PWM Frequency ( 610 KHZ )
    **CPU PWM Frequency ( 1333 KHZ )
    **CPU Impedance ( Less )
    **QPI Signal Compensation ( Less )
    ICH VCore ( 1.1 )

    it was like this, but tried different voltages also.

    Memory has run on stock settings but also at 1700 c7 and 2000 c7 which should run fine actualy

  4. #4
    Xtreme Guru
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    In the Land down -under-
    Posts
    4,439
    Never was good at reading EVGA boards, Whats your VTT voltage in full digits? I dont really get the +250 , " was never really good on my biostar coz of it " , Try loosening timings for now try cas8 @ 1700 .. QPI PLL 1.38 if you can, Ioh vcore 1.3, VTT max i'd go is 1.45, If you still cant get a stable clock at the what I recommended seems like you could have hit your limit..
    "

    Another thing I find funny is AMD/Intel would snipe any of our Moms on a grocery run if it meant good quarterly results, and you are forever whining about what feser did?

  5. #5
    Registered User
    Join Date
    May 2009
    Location
    Netherlands
    Posts
    33
    +250 VTT means 1.45v already im going to try a different bios and some of your suggestions

  6. #6
    Xtreme Guru
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    In the Land down -under-
    Posts
    4,439
    Quote Originally Posted by rsnubje View Post
    +250 VTT means 1.45v already im going to try a different bios and some of your suggestions
    No dramas post back when your ready, im subb'd so i can help out

    Another thing I find funny is AMD/Intel would snipe any of our Moms on a grocery run if it meant good quarterly results, and you are forever whining about what feser did?

  7. #7
    Registered User
    Join Date
    May 2009
    Location
    Netherlands
    Posts
    33
    thx limit is not exactly 4.6 but close. saw a screen of one of my scores which was 4.634 on air but that was with 4 core/thread. With cooling like ln2 i expect a little more than that.

  8. #8
    Registered User
    Join Date
    May 2009
    Location
    Netherlands
    Posts
    33
    well, didnt test anymore but i sold the dang thing :P gonna buy some sandybridge setup.

  9. #9
    Xtreme Guru
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    In the Land down -under-
    Posts
    4,439
    , Which cpu/mobo combo you going with ?

    Another thing I find funny is AMD/Intel would snipe any of our Moms on a grocery run if it meant good quarterly results, and you are forever whining about what feser did?

  10. #10
    Registered User
    Join Date
    May 2009
    Location
    Netherlands
    Posts
    33
    dont know for mobo, waiting for the good ones. going to be 2600k for sure

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •