MMM
    X

    Subscribe to New Ads!

    Receive weekly ads in your inbox!



Page 23 of 26 FirstFirst ... 1320212223242526 LastLast
Results 551 to 575 of 637

Thread: 6950 to 6970 flash thread

  1. #551
    Xtreme Enthusiast
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Coimbra - Portugal
    Posts
    683
    Here I've found that's the best option . Because with 6970 bios it's a bit harsh to up the voltage

  2. #552
    Xtreme Mentor
    Join Date
    May 2008
    Posts
    2,550
    No, this is the best option imo. You can't go wrong with a modified version of the bios that shipped on your card. Out of the three cards that I have used this on not one couldn't hit at least 6970 speeds on stock voltage.

  3. #553
    Xtreme Enthusiast
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Coimbra - Portugal
    Posts
    683
    That wont solve the problem of higher clocks... And you will have to disable UPLS...

  4. #554
    Xtreme Mentor
    Join Date
    May 2008
    Posts
    2,550
    Both of which are handled by Sapphire Trixx.
    Last edited by BababooeyHTJ; 04-11-2011 at 04:00 PM.

  5. #555
    Registered User
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    21
    my xfx hits 940 on stock volts and blacks out at 950, i'm lazy to see if I can go higher with 6970 volts on the core. my mem goes up to 1400 but I didnt check If I can go higher as Im not sure whether it really gives me an fps advantage at this point and I know how memory instability can be the cause of problems in games.

    -----------
    edit

    my xfx goes up to 990 with 1.175vcore, I got to 990 and it froze with 1k on core, so I backed down to 990, however I didnt really see much of an improvement with 990 over 940 with 1400 mem so I started upping my mem and right now i'm at 1470 without messing with mem voltage, I noticed a very large improvement in fps (bfbc2 oasis went from 44 to like 75) im puzzled if I should go any higher with my mem. I think im gonna stay at where im at right now as the performance is very pleasing. I feel that my cpu might be holding me back a little bit but I cant really oc that much further, 3.4ghz seems to be the only stable max oc but bulldozer is coming so I will switch.
    Last edited by soyea; 04-13-2011 at 05:24 PM.
    PII 940@965
    Xigmatek Balder Push Pull
    Asus M4A78-E
    G.Skill 4gb 1066 5-5-5-15
    OCZ Vertex 2 60GB Boot
    WD BLACK 1TB
    WD GREEN 1.5 TB
    OCZ VERTEX 2 60 Boot
    OCZ VERTEX 2 50 Database
    XFX 6950 2GB@6970 1536 960/1470
    Creative Audigy
    Razer DeathAdder
    Razer Carcharias
    OCZ Fatality 550W
    Antec 1200
    Win7
    Dell U211H

  6. #556
    Registered User
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    78
    Flashed my XDX HD6950 2GB to unlock the additional shaders only. I didn't fancy pumping in extra voltage, the extra shaders will do me fine.
    [CPU: Q9450 @ 3.6Ghz|RAM: Corsair PC2-8500 (2x2GB)]
    [MOBO: Asus P5Q Deluxe (1406)|HDD: Samsung F1 750GB]
    [GFX: XFX HD6950 2GB (flashed to HD6970)|PSU: Corsair HX 620W]

  7. #557
    Registered User
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    21
    Quote Originally Posted by Singh400 View Post
    Flashed my XDX HD6950 2GB to unlock the additional shaders only. I didn't fancy pumping in extra voltage, the extra shaders will do me fine.
    you can bring it to 6970 without messing with any voltage, atleast mine did, actually went higher than 6970.
    PII 940@965
    Xigmatek Balder Push Pull
    Asus M4A78-E
    G.Skill 4gb 1066 5-5-5-15
    OCZ Vertex 2 60GB Boot
    WD BLACK 1TB
    WD GREEN 1.5 TB
    OCZ VERTEX 2 60 Boot
    OCZ VERTEX 2 50 Database
    XFX 6950 2GB@6970 1536 960/1470
    Creative Audigy
    Razer DeathAdder
    Razer Carcharias
    OCZ Fatality 550W
    Antec 1200
    Win7
    Dell U211H

  8. #558
    Xtreme Mentor
    Join Date
    May 2008
    Posts
    2,550
    Quote Originally Posted by Singh400 View Post
    Flashed my XDX HD6950 2GB to unlock the additional shaders only. I didn't fancy pumping in extra voltage, the extra shaders will do me fine.
    I agree with you. My cards still hit 900/1350 (I haven't tried for more) on a shader unlocked bios at stock voltage. They run much cooler than with a 6970 bios.

  9. #559
    Xtreme Member
    Join Date
    May 2005
    Posts
    283
    For my 6950 unlocked shaders only to 6970, I realized that for Crysis 2 I see some flickering and flashing if I set my clock speeds to 880/1300 on 1.1-1.17mV. However, if I set the voltage to 1.185-1.19mV, its more stable and the flickering is gone.

    Now when I was playing DiRT 2, I can set 880/1300 at 1.1mV, and it is completely stable, with no flickering of artifacts!

    So my question is, how come Crysis 2 requires more Vcore than other games? Is it that graphically intense, or need more juice in order for the game to be stable?
    Core i7 920 D0 Stepping (Coolermaster Hyper 212)
    EVGA X58 3-SLI (132-BL-E758-A1)
    Corsair XMS3 Dominator 6GB (8-8-8-24)
    Corsair 850HX
    Diamond HD 6970 2GB
    Windows 7 64-bit Ultimate

  10. #560
    Registered User
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    21
    I think its your individual config or drivers. I dont have to bump anything for crysis
    PII 940@965
    Xigmatek Balder Push Pull
    Asus M4A78-E
    G.Skill 4gb 1066 5-5-5-15
    OCZ Vertex 2 60GB Boot
    WD BLACK 1TB
    WD GREEN 1.5 TB
    OCZ VERTEX 2 60 Boot
    OCZ VERTEX 2 50 Database
    XFX 6950 2GB@6970 1536 960/1470
    Creative Audigy
    Razer DeathAdder
    Razer Carcharias
    OCZ Fatality 550W
    Antec 1200
    Win7
    Dell U211H

  11. #561
    Xtreme Member
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Weesp, Netherlands
    Posts
    151
    Quote Originally Posted by BababooeyHTJ View Post
    I agree with you. My cards still hit 900/1350 (I haven't tried for more) on a shader unlocked bios at stock voltage. They run much cooler than with a 6970 bios.
    I got my 2 MSI 6950's yesterday and benching with 1 card first... then I want to test with 2 in crossfire and finally flash both and see the difference.
    Tried a single card with some gaming as well but the temps were quite shocking. When I exited the game and checked Ati CCC it showed 100c temp..... that's totally stock but way too high imho. Think it's better to wait with flashing until I get a decent cooler for them. Still in doubt between the zalman VF3000 and the Accelero Xtreme plus. Since I want to have them in CF for gaming space may become a bit of an issue. Anyone tried 2 cards with the accellero coolers in cf?

    edit:
    Well the high temp seems to have been caused by my doing. I switched on manual control of the fanspeed and must have set it too low. On auto the card hits about 70c while gaming.

    I just unlocked the shaders of the first card by using RBE + winflash and it works fine. Now to test how far I can go with core and mem speeds. How did you guys work around the CCC overdrive limits? I read in RBE that it's quite tricky to change the max values. Perhaps I can use other software (MSI Afterburner perhaps? haven't even installed that yet ) to test stable values and flash that in later?
    Last edited by JohnnyV; 04-16-2011 at 12:53 PM.
    - Asus P8P67 PRO
    - i5 2500K - L103A965
    - Intel Postville X25-M 80Gb SSD
    - MSI HD6950@6970
    - Thermaltake Toughpower 750W.
    - EK Supreme HF Full Copper
    - Laing DDC3.2 /w Petrastech top
    - Feser Xchanger 360mm

  12. #562
    Xtreme Member
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Weesp, Netherlands
    Posts
    151
    I'm having a bit of a weird problem after flashing a 6970 bios into my 6950. After flashing the pc reboots and everything is fine. When back on desktop I can run benchmarks etc. and no problem at all. Then, when shutting down the pc completely and turning it back on I get a BSOD when my desktop loads. I have to flip the switch and flash in a normal bios or one with only the shaders unlocked after which everything works fine. Does it mean the card is not stable with the 70 bios or could there be something else wrong? I find it strange that it works without issues after rebooting with the 70 bios?!?

    edit: Apparently it is the memory that doesnt like 70 speeds
    Got bsod when starting a game and now at 880 core and 1300 mem it works. Any tips to get the mem to 70 values and be stable or shall i just try to increase the core speed a bit to balance out the difference?
    Last edited by JohnnyV; 04-18-2011 at 11:06 AM.
    - Asus P8P67 PRO
    - i5 2500K - L103A965
    - Intel Postville X25-M 80Gb SSD
    - MSI HD6950@6970
    - Thermaltake Toughpower 750W.
    - EK Supreme HF Full Copper
    - Laing DDC3.2 /w Petrastech top
    - Feser Xchanger 360mm

  13. #563
    Xtreme Mentor
    Join Date
    May 2008
    Posts
    2,550
    Even at 1300 you'll start to see diminishing returns with clock speeds on the memory anyways. My cards are stable at 1350mhz and I'm content with that. I haven't even tried for more.

  14. #564
    Xtreme Enthusiast
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Burbank, CA
    Posts
    563
    My cards can do 1375 on the memory, stock volts. Anything higher is a no go.

  15. #565
    Xtreme Member
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    124
    Here is another furmark bench with 920/1375 on both cards with a power control of 13% to stop the cards throttling when overclocked with vsync disabled

    as you can see cards are completely stable and the highest temps that my system would ever get i get no where near these fan speeds or temps with normal games



    and yes i also wedged my cards apart now and the temps are much improved. lol
    Intel I7 3.5ghz 4770k @4.5Ghz 1.285v HT-Enabled | Gigabyte OC z87 DDR3 | 2x8 Avx 2133 C9 @2400 C10 1.64v | PC-Power & Cooling 950w MKII Single Rail Monster | Creative ZXR Sound Card | 24" NeC MultiSync 24WMGX3 1920x1200 60hz | Sennhizer HD650 Headset | Various HDDs 5+ Terabyte | Noctua D14 Heatsink Push/Pull Config | 2x His 7950`s X-Fire @1120/1450 *Stock Cooling* | LG Bluray Drive/Writer |

  16. #566
    Xtreme Enthusiast
    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    799
    Looks like there's another customer in the mix!

    I am using the ASUS HD6970 Overclock Edition BIOS from here (http://www.techpowerup.com/vgabios/8...48.101203.html). I also tried the more popular one (here, http://www.techpowerup.com/vgabios/9...48.101124.html) and it appears both are working fine for me. I'm going to stick with the Overclock Edition version for now, I haven't found any objections online to do otherwise.

    Stock card is a Asus HD6950 Voltage Tweak Edition (http://www.amazon.com/DisplayPort-PC...3443040&sr=8-1). I'll post some pics later!

    *EDIT* - should I unlock the cards, the ATI Overdrive, before I put the Crossfire bridge on?

    *EDIT 2* - results!

    Before:


    After:
    Last edited by WangChung; 04-21-2011 at 10:02 PM.

  17. #567
    Xtreme Member
    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    120
    anyone know if there are 1GB cards that also unlock? or only reference?

  18. #568
    Xtreme Enthusiast
    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    799
    Quote Originally Posted by WangChung
    *EDIT* - should I unlock the cards, the ATI Overdrive, before I put the Crossfire bridge on or enable Crossfire?
    Anyone?

  19. #569
    I am Xtreme
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    France
    Posts
    8,832
    I would unlock them one by one if I were you.
    Quote Originally Posted by Wumpus View Post
    anyone know if there are 1GB cards that also unlock? or only reference?
    Some do, use W1zzard's tutorial on TPU. Way more risky and depends on the model, though.
    Donate to XS forums
    Quote Originally Posted by jayhall0315 View Post
    If you are really extreme, you never let informed facts or the scientific method hold you back from your journey to the wrong answer.

  20. #570
    Registered User
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Dearborn
    Posts
    55
    also you may want to use sapphire trix, it disables the low power mode that causes some of these unlocked cards not to work properly in crossfire.

  21. #571
    Xtreme Enthusiast
    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    799
    For some reason Auto Tuner in my CCC is missing... is this a known issue or something? I was looking forward to just starting out using that then going from there, but I've checked and it's nowhere to be seen. Any ideas?

  22. #572
    I am Xtreme
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    France
    Posts
    8,832
    I think it's long gone, just use manual settings.
    Donate to XS forums
    Quote Originally Posted by jayhall0315 View Post
    If you are really extreme, you never let informed facts or the scientific method hold you back from your journey to the wrong answer.

  23. #573
    Xtreme Member
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    381

    Can this card be converted to a 6970?

    http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16814121431
    ASUS EAH6950 DCII/2DI4S/2GD5 I am wondering
    Processor: Intel 2500K 4.4ghz
    Motherboard:Asus Sabertooth P67
    Cooling: Prolimatech Megahalem 3x120mm fans 2x Icages, 2x92 mm fans, 140mm PSU fan
    Memory: Mushkin Redline (4 x 2GB) 240-Pin DDR3 SDRAM DDR3 1666 6 8 6 24 t1
    Video Card:Asus Matrix GTX 580 1.5GB
    Harddisk: Wester Digital Black Edition 32MB 7200 RPM 1TB SATA 3.0 ,CAVALIER SE 16MB 640GB SATA 3.0 DRIVE
    CD/DVD Drive: 1 BLACK LG LIGHT-SCRIBE DVD BURNERS
    CRT/LCD Model: BLACK ASUS 25 INCH MONITOR 50000 TO 1 RATIO 1920x 1080P
    Case: Thermaltake Armor Series VA8003BWS Black Full Tower Case solid side panel.
    Sound Card: Sound Blaster Live 24 Bit 7.1
    PSU: Thermaltake Xt 850 watt SLI 140mm silent fan
    Software Windows Vista Ultimate 64

  24. #574
    I am Xtreme
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    France
    Posts
    8,832
    It's non-reference. Could try extracting BIOS and using the unlock script...
    I Googled some, and it seems to work for people. YMMV, of course.
    Donate to XS forums
    Quote Originally Posted by jayhall0315 View Post
    If you are really extreme, you never let informed facts or the scientific method hold you back from your journey to the wrong answer.

  25. #575
    Xtreme Member
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    381
    Quote Originally Posted by zalbard View Post
    It's non-reference. Could try extracting BIOS and using the unlock script...
    I Googled some, and it seems to work for people. YMMV, of course.
    So you me just try to unlock only the shaders?
    Processor: Intel 2500K 4.4ghz
    Motherboard:Asus Sabertooth P67
    Cooling: Prolimatech Megahalem 3x120mm fans 2x Icages, 2x92 mm fans, 140mm PSU fan
    Memory: Mushkin Redline (4 x 2GB) 240-Pin DDR3 SDRAM DDR3 1666 6 8 6 24 t1
    Video Card:Asus Matrix GTX 580 1.5GB
    Harddisk: Wester Digital Black Edition 32MB 7200 RPM 1TB SATA 3.0 ,CAVALIER SE 16MB 640GB SATA 3.0 DRIVE
    CD/DVD Drive: 1 BLACK LG LIGHT-SCRIBE DVD BURNERS
    CRT/LCD Model: BLACK ASUS 25 INCH MONITOR 50000 TO 1 RATIO 1920x 1080P
    Case: Thermaltake Armor Series VA8003BWS Black Full Tower Case solid side panel.
    Sound Card: Sound Blaster Live 24 Bit 7.1
    PSU: Thermaltake Xt 850 watt SLI 140mm silent fan
    Software Windows Vista Ultimate 64

Page 23 of 26 FirstFirst ... 1320212223242526 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •