Page 3 of 45 FirstFirst 12345613 ... LastLast
Results 51 to 75 of 1113

Thread: How to: Arima AMD Opteron Quad Core Socket F 3000 series

  1. #51
    Xtreme Enthusiast
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Bournemouth (UK)
    Posts
    786
    If a hd 4650 doesn't work I doubt a dx11 card will. Heres hoping
    Nymph - Xeon 5675 @ 4.1 w/ x2 680
    Ikaros - i7 920 w/ 275 - Build In Progress

    Long live LGA1366

  2. #52
    Xtreme Enthusiast
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Bournemouth (UK)
    Posts
    786
    Oh Anarki - what are the led lights at the back of your board doing? And what gpu are you using?
    Nymph - Xeon 5675 @ 4.1 w/ x2 680
    Ikaros - i7 920 w/ 275 - Build In Progress

    Long live LGA1366

  3. #53
    Xtreme Enthusiast
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Finland
    Posts
    831
    Well, tested with Ares and it indeed sucks as how gaming goes at least in most of games since they dont take advantage of 16 cores, my thuban indeed does destroy these opterons when it comes to gaming think thats due higer clocks, so ill just first focus doing my server and gaming pc winter cooling project to end and then setup this arima proper way to wcg crunching, not shure tough should i put gtx480 there if i want do GPUGrid with it same time, i got 4 of those cards and 3 goes for my main gaming and work pc.

    Edit : btw i used Corsair AX1200 psu's for this
    Last edited by rintamarotta; 10-01-2010 at 01:34 PM.

    ::: Desktop's - Intel *** Intel 2
    2 x Xeon E5-2687W *** Intel i7 3930k
    EVGA SR-X *** Asus Rampage IV Extreme
    96Gb (12x8Gb) G.Skill Trident X DDR3-2400MHz 10-12-12-2N *** 32Gb (8x4Gb) G.Skill Trident X DDR3-2666 10-12-12-2N
    3 x Zotac GTX 680 4Gb + EK-FC680 GTX Acetal *** 3 x EVGA GeForce GTX780 + EK Titan XXL Edition waterblocks.
    OCZ RevoDrive 3 x4 960Gb *** 4 x Samsung 840 Pro 512Gb
    Avermedia LiveGamer HD capture card
    Caselabs TX10-D
    14 x 4 TB WD RE4 in RAID10+2Spare
    4 x Corsair AX1200

    ::: Basement DataCenter :::
    [*] Fibreoptic connection from operators core network
    [*] Dell PowerConnect 2848 Ethernet Switch [*] Network Security Devices by Cisco
    [*] Dell EqualLogic PS6500E 96Tb iSCSI SAN (40 2Tb Drives + 8 Spare Drives, Raid10+Spare Configuration, 40Tb fail safe storage)
    [*] Additional SAN machines with FusionIO ioDrive Octal's (4 total Octals).
    [*] 10 x Dual Xeon X5680, 12Gb DDR3, 2x100Gb Vertex 2 Pro Raid1 [*] 4 x Quad Xeon E7-4870, 96Gb DDR3, 2x100Gb Vertex 2 Pro Raid1

    [*] Monster UPS unit incase power grid failure backed up by diesel powered generator.

  4. #54
    Xtreme Addict
    Join Date
    Jul 2005
    Posts
    1,646
    Quote Originally Posted by Kryja View Post
    Oh Anarki - what are the led lights at the back of your board doing? And what gpu are you using?
    I see a red flash before a successful post.

  5. #55
    Xtreme Enthusiast
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    UK
    Posts
    768
    I'm using an ATi X550.

    When I power up the motherboard the NIC lights blink for a second along with the two LED's on the board.

    I'll make a video of it in a minute.

    EDIT:Youtube vid
    Last edited by Anarki; 10-02-2010 at 09:45 AM.

  6. #56
    Xtreme Enthusiast
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Bournemouth (UK)
    Posts
    786
    Cheers for that Anarki

    Mine just sits like this with or without a gpu.



    I'll pull the cpu's out tomorrow and have another try at switching things around. Not sure what else to do
    Nymph - Xeon 5675 @ 4.1 w/ x2 680
    Ikaros - i7 920 w/ 275 - Build In Progress

    Long live LGA1366

  7. #57
    Xtreme Cruncher
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Iowa, USA
    Posts
    705
    Quote Originally Posted by Kryja View Post
    Cheers for that Anarki

    Mine just sits like this with or without a gpu.



    I'll pull the cpu's out tomorrow and have another try at switching things around. Not sure what else to do
    same thing with mine. whatever i tried, pci ati rage xl vga card, pci-e 6600gt, no gpu, just sat with those leds on and never posted. i just gave up.
    Main: i7-930 @ 2.8GHz HT on; 1x GIGABYTE GTX 660 Ti OC 100% GPUGrid
    2nd: i7-920 @ 2.66GHz HT off; 1x EVGA GTX 650 Ti SSC 100% GPUGrid
    3rd: i7-3770k @ 3.6GHz HT on, 3 threads GPUGrid CPU; 2x GIGABYTE GTX 660 Ti OC 100% GPUGrid
    Part-time: FX-4100 @ 3.6GHz, 2 threads GPUGrid CPU; 1x EVGA GTX 650 100% GPUGrid

  8. #58
    Xtreme Enthusiast
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Bournemouth (UK)
    Posts
    786
    Bummer

    Safe to say my board is dead then? I take it you sent it back and got another one?
    Nymph - Xeon 5675 @ 4.1 w/ x2 680
    Ikaros - i7 920 w/ 275 - Build In Progress

    Long live LGA1366

  9. #59
    Xtreme Enthusiast
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Bournemouth (UK)
    Posts
    786
    This board is definatly a no go. Just tried running one cpu at a time - with no gpu - and it still sits there with those two leds on
    Contacting whats-his-face through ebay is the next step me thinks
    Nymph - Xeon 5675 @ 4.1 w/ x2 680
    Ikaros - i7 920 w/ 275 - Build In Progress

    Long live LGA1366

  10. #60
    Fanboy of Good Products
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    FL
    Posts
    4,047
    those two led's are always on on mine tho

    werd did you ever contact the seller?
    Cruncher #1: EVGA Z68 FTW | i7-2600k @ 4.5 | 6GB Ram
    Cruncher #2: Supermicro Dual-Socket | 2 x 6-core Opterons | 4GB Ram
    Cruncher #3: 8-core Xserve 1,1

    T400 for non-crunching



    "But don't think you'll run me over - It's, ah, planting season here in Texas... and the farm is growing..." -Otis11 on crunching WCG

  11. #61
    Xtreme Enthusiast
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    UK
    Posts
    768
    Well my board doesn't even have those LED's marked LED3 and LED4. They aren't soldered onto the motherboard!



    Plus the BIOS battery holder is extremely loose.

    I may also send mine back for a relacement as no matter what I try it will not go into the BIOS

    EDIT: pic added
    Last edited by Anarki; 10-03-2010 at 07:24 AM. Reason: added pic

  12. #62
    Xtreme Addict
    Join Date
    Jul 2005
    Posts
    1,646
    My board did the same thing as yours until I put in a good video card, not sure you can call it bad till you boot it with a 100% for sure supported video card.

  13. #63
    Xtreme Enthusiast
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Bournemouth (UK)
    Posts
    786
    I'll try the vid card route then. Be alot cheaper than sending it back. A tenner for a x550 - good deal?
    Nymph - Xeon 5675 @ 4.1 w/ x2 680
    Ikaros - i7 920 w/ 275 - Build In Progress

    Long live LGA1366

  14. #64
    Xtreme Enthusiast
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Bournemouth (UK)
    Posts
    786
    Just found this;

    Quote Originally Posted by AmiJIm View Post
    Hi there,
    this board is extreamly picky on devices.Please post monitor images with vga signal and tell us what vgas have you used successfully.
    I have unsuccessfully used
    ati 7500 pci
    permedia 2 pci
    riva128 pci
    riva tnt pci
    matrox g450 pci
    matrox parhelia pci
    ati x300 pci-e
    nvidia 7600gt pci-e

    I have seen successfull post with
    ati x700 pci-e
    nvidia 8800
    nvidia 9800
    Nymph - Xeon 5675 @ 4.1 w/ x2 680
    Ikaros - i7 920 w/ 275 - Build In Progress

    Long live LGA1366

  15. #65
    Xtreme Enthusiast
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Finland
    Posts
    831
    Well i used Ares HD5870x2 so it should be working on this board, but doubt many people have ares card's.

    I dont have those 2 led's eather, its just like anarki's board but without that OBEY bios screen and it does boot to windows.

    ::: Desktop's - Intel *** Intel 2
    2 x Xeon E5-2687W *** Intel i7 3930k
    EVGA SR-X *** Asus Rampage IV Extreme
    96Gb (12x8Gb) G.Skill Trident X DDR3-2400MHz 10-12-12-2N *** 32Gb (8x4Gb) G.Skill Trident X DDR3-2666 10-12-12-2N
    3 x Zotac GTX 680 4Gb + EK-FC680 GTX Acetal *** 3 x EVGA GeForce GTX780 + EK Titan XXL Edition waterblocks.
    OCZ RevoDrive 3 x4 960Gb *** 4 x Samsung 840 Pro 512Gb
    Avermedia LiveGamer HD capture card
    Caselabs TX10-D
    14 x 4 TB WD RE4 in RAID10+2Spare
    4 x Corsair AX1200

    ::: Basement DataCenter :::
    [*] Fibreoptic connection from operators core network
    [*] Dell PowerConnect 2848 Ethernet Switch [*] Network Security Devices by Cisco
    [*] Dell EqualLogic PS6500E 96Tb iSCSI SAN (40 2Tb Drives + 8 Spare Drives, Raid10+Spare Configuration, 40Tb fail safe storage)
    [*] Additional SAN machines with FusionIO ioDrive Octal's (4 total Octals).
    [*] 10 x Dual Xeon X5680, 12Gb DDR3, 2x100Gb Vertex 2 Pro Raid1 [*] 4 x Quad Xeon E7-4870, 96Gb DDR3, 2x100Gb Vertex 2 Pro Raid1

    [*] Monster UPS unit incase power grid failure backed up by diesel powered generator.

  16. #66
    Xtreme Enthusiast
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    UK
    Posts
    768
    Quote Originally Posted by Kryja View Post
    I'll try the vid card route then. Be alot cheaper than sending it back. A tenner for a x550 - good deal?
    Thats the exact one I brought from the exact same seller. He ships them out instantly

  17. #67
    Nanoseconds from Permaban
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Southern California
    Posts
    2,856
    Quote Originally Posted by Anarki View Post
    Thats the exact one I brought from the exact same seller. He ships them out instantly
    Is that card working for you?

  18. #68
    Xtreme Enthusiast
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    UK
    Posts
    768
    Quote Originally Posted by retro77 View Post
    Is that card working for you?
    Yes it works perfectly

    Just got to figure out whats going on with my BIOS...

  19. #69
    Xtremely High Voltage Sparky's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Ohio, USA
    Posts
    16,048
    Another for the X550 working in this board. That's what is in mine.
    The Cardboard Master
    Crunch with us, the XS WCG team
    Intel Core i7 2600k @ 4.5GHz, 16GB DDR3-1600, Radeon 7950 @ 1000/1250, Win 10 Pro x64

  20. #70
    Xtremely High Voltage Sparky's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Ohio, USA
    Posts
    16,048
    Dude a BIOS with ACPI support to be able to run windows? That would be awesome.

    Um, don't know how I'd flash this thing though...
    The Cardboard Master
    Crunch with us, the XS WCG team
    Intel Core i7 2600k @ 4.5GHz, 16GB DDR3-1600, Radeon 7950 @ 1000/1250, Win 10 Pro x64

  21. #71
    Fanboy of Good Products
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    FL
    Posts
    4,047
    Quote Originally Posted by rintamarotta View Post
    Well i used Ares HD5870x2 so it should be working on this board, but doubt many people have ares card's.

    I dont have those 2 led's eather, its just like anarki's board but without that OBEY bios screen and it does boot to windows.
    wanna trade?

    Quote Originally Posted by Sparky View Post
    Dude a BIOS with ACPI support to be able to run windows? That would be awesome.

    Um, don't know how I'd flash this thing though...
    i'd be scared anyway, these boards seem very tempermental.
    Cruncher #1: EVGA Z68 FTW | i7-2600k @ 4.5 | 6GB Ram
    Cruncher #2: Supermicro Dual-Socket | 2 x 6-core Opterons | 4GB Ram
    Cruncher #3: 8-core Xserve 1,1

    T400 for non-crunching



    "But don't think you'll run me over - It's, ah, planting season here in Texas... and the farm is growing..." -Otis11 on crunching WCG

  22. #72
    Xtreme Enthusiast
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Finland
    Posts
    831
    Well i need wait few days before i can run that board again, cpu's are crunching on 2 dual-socket machines at the moment.

    Ill try later to dump the bios to usb stick, if this thing is able to even boot from usb sticks.

    And yeah, windows is able to run in this board you need just drivers, i also had minor problem what i got trought doring windows installation, it said "not enought diskspace" but i had more than 140gb of free space

    Quote Originally Posted by shoota View Post
    wanna trade?
    Think thats, negative.

    Edit : Hmm.. what does HP do with arima boards??? Because i found out that this one is branded or customised, what ever you call it for HP.
    Last edited by rintamarotta; 10-03-2010 at 02:23 PM.

    ::: Desktop's - Intel *** Intel 2
    2 x Xeon E5-2687W *** Intel i7 3930k
    EVGA SR-X *** Asus Rampage IV Extreme
    96Gb (12x8Gb) G.Skill Trident X DDR3-2400MHz 10-12-12-2N *** 32Gb (8x4Gb) G.Skill Trident X DDR3-2666 10-12-12-2N
    3 x Zotac GTX 680 4Gb + EK-FC680 GTX Acetal *** 3 x EVGA GeForce GTX780 + EK Titan XXL Edition waterblocks.
    OCZ RevoDrive 3 x4 960Gb *** 4 x Samsung 840 Pro 512Gb
    Avermedia LiveGamer HD capture card
    Caselabs TX10-D
    14 x 4 TB WD RE4 in RAID10+2Spare
    4 x Corsair AX1200

    ::: Basement DataCenter :::
    [*] Fibreoptic connection from operators core network
    [*] Dell PowerConnect 2848 Ethernet Switch [*] Network Security Devices by Cisco
    [*] Dell EqualLogic PS6500E 96Tb iSCSI SAN (40 2Tb Drives + 8 Spare Drives, Raid10+Spare Configuration, 40Tb fail safe storage)
    [*] Additional SAN machines with FusionIO ioDrive Octal's (4 total Octals).
    [*] 10 x Dual Xeon X5680, 12Gb DDR3, 2x100Gb Vertex 2 Pro Raid1 [*] 4 x Quad Xeon E7-4870, 96Gb DDR3, 2x100Gb Vertex 2 Pro Raid1

    [*] Monster UPS unit incase power grid failure backed up by diesel powered generator.

  23. #73
    Nanoseconds from Permaban
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Southern California
    Posts
    2,856
    Mind sharing the locations of the Windows drivers you found?

  24. #74
    Xtreme Enthusiast
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Bournemouth (UK)
    Posts
    786
    Certainly sounds like you've got a special board there rintamarotta.

    I bought that card - hopefully that'll solve it.
    Nymph - Xeon 5675 @ 4.1 w/ x2 680
    Ikaros - i7 920 w/ 275 - Build In Progress

    Long live LGA1366

  25. #75
    Xtreme Enthusiast
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Finland
    Posts
    831
    Quote Originally Posted by retro77 View Post
    Mind sharing the locations of the Windows drivers you found?
    I didnt find the drivers yet, i just installed with different harddrive (no idea what was the cause of first one failing there), still i need few more drivers for this board to be able to take full advantage of arima in windows.

    Quote Originally Posted by Kryja View Post
    Certainly sounds like you've got a special board there rintamarotta.

    I bought that card - hopefully that'll solve it.
    Think so, most other peoples seem to have OBEY customized boards.
    Im going to also test Radeon X500 later on when i take WCG opterons down from server room to test more this board and hopefully im able to dumb the bios for you people to test but are you willing to take the risk of using my boards bios on your's since its customized differently.

    ::: Desktop's - Intel *** Intel 2
    2 x Xeon E5-2687W *** Intel i7 3930k
    EVGA SR-X *** Asus Rampage IV Extreme
    96Gb (12x8Gb) G.Skill Trident X DDR3-2400MHz 10-12-12-2N *** 32Gb (8x4Gb) G.Skill Trident X DDR3-2666 10-12-12-2N
    3 x Zotac GTX 680 4Gb + EK-FC680 GTX Acetal *** 3 x EVGA GeForce GTX780 + EK Titan XXL Edition waterblocks.
    OCZ RevoDrive 3 x4 960Gb *** 4 x Samsung 840 Pro 512Gb
    Avermedia LiveGamer HD capture card
    Caselabs TX10-D
    14 x 4 TB WD RE4 in RAID10+2Spare
    4 x Corsair AX1200

    ::: Basement DataCenter :::
    [*] Fibreoptic connection from operators core network
    [*] Dell PowerConnect 2848 Ethernet Switch [*] Network Security Devices by Cisco
    [*] Dell EqualLogic PS6500E 96Tb iSCSI SAN (40 2Tb Drives + 8 Spare Drives, Raid10+Spare Configuration, 40Tb fail safe storage)
    [*] Additional SAN machines with FusionIO ioDrive Octal's (4 total Octals).
    [*] 10 x Dual Xeon X5680, 12Gb DDR3, 2x100Gb Vertex 2 Pro Raid1 [*] 4 x Quad Xeon E7-4870, 96Gb DDR3, 2x100Gb Vertex 2 Pro Raid1

    [*] Monster UPS unit incase power grid failure backed up by diesel powered generator.

Page 3 of 45 FirstFirst 12345613 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •