Page 4 of 10 FirstFirst 1234567 ... LastLast
Results 76 to 100 of 235

Thread: Project : L3p D3sk

  1. #76
    Xtreme Member
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Holland
    Posts
    265
    Still figuring out how to solve this little problem.
    When i started building the desk i made small holes in the backplate, thought it would be enough.



    Never thought about the 4x sata + 2x molex per hole at the right side of the desk.



    Thinking of making one big hole between the 2 sets of hdd's in the backplate and turn around one set.
    So all cables go through one big hole.



    Also tested again with some mirrorfoil.



    But im quiting with this idea ..
    It's either mirroring too much, or darkening too much, can't find a way between them without losing the nice sight at the hardware.



    And some random pics, love to play with it







    Should turn it around a bit so i see 3 rings.





    http://www.imdb.com/title/tt0298130/





    And thanks to Vin-Tech i can start sleeving the ugly red sata cables .
























  2. #77
    Registered User
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    holland
    Posts
    60
    Nice sleeving l3p, have fun with it.

  3. #78
    Registered User
    Join Date
    May 2009
    Location
    France
    Posts
    92
    Nice work
    I7 2600k @4.5ghz, Maximus IV Extreme, 4gb Gskills Ripjaws X pc 17000, Velociraptor 300go, Asus 660 GTX , HAF 932, Coolermaster M1000, Watercooling

    3930k, Asus R4E, Gskills Ripjaws X , SSD Samsung 840 pro, SLI 780TI Inno3d Ichill, Corsair 900D, Lepa G1600W, Watercooling

    Asus R3E Black Edition (RIP)

  4. #79
    Xtreme Member
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Holland
    Posts
    265
    Small update


    My Corsair HX1000 probably died



    Glad that some1 could help me out with his spare PSU so i could find the problem.

    And yes .. Other psu, and voltages were normal again.







    Found something i maybe want to use to lift the glass.

    Bitspower Shiny Silver Hinge.





    And got the ordered relay to switch all my leds and lighting with one Bulgin momentary switch





    And some tests offcourse.
    Found a weird problem with the tempsensors.
    When i switch them in hand mode, they work fine, but when i use the momentary switch the sensors become blue but don't show the temperature.
    Hmm ...



    http://www.youtube.com/watch?v=hEjUQ--RclA


    And tomorrow ...

    A very very nice present from the best European hardware and cooling shop ! Couldn't be timed better


  5. #80
    Registered User
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    holland
    Posts
    60
    i am nieuwschierig what you krijgt,

  6. #81
    Xtreme Addict
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    NYC
    Posts
    1,349
    crazy psu voltages, interesting that it still booted while that far out of spec
    "Monolith" - [ Xeon W3540 (4.22) - Rampage 2 Extreme - 12 GB Ripjaws 1600 - GTX 570 - 120 GB OCZ Vertex - Antec TruePower 750W - Corsair 700D - Apogee XT CPU Block - XSPC 360 Rad ]
    Old Box - [ E4600 2.4 @ 3.7ghz (11x335) - P5W-DH - 4gb Gskill @ 893mhz - Radeon 3850 ]

  7. #82
    Xtreme Member
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Holland
    Posts
    265
    Well i noticed it cause 2 out of 5 times the raidcard wouldn't initialise.

  8. #83
    Xtreme Guru
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Latvia, Riga
    Posts
    3,959
    How do boot logs look? Switch on more verbose boot tests (by disabling quick boot/manufacturer logo), and see what/how happens during times when it fails to initialise. I wonder if it's not because of some IRQ conflict ..
    Upgrade also to latest firmware for raid card (and also maybe for motherboard bios)..

  9. #84
    Xtreme Member
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Holland
    Posts
    265
    No boot logs needed for this problem.

    Ill try to explain in short.

    The corsair hx1000, highpoint 3560 and asus p6t6 already work perfectly together for 1.5 years now.
    All of a sudden last week i got an ati driver bsod.
    After that 5 boots went well.
    Then again an ati bsod.
    After that all of a sudden my raid card doesn't initialise anymore for 10 boots, it couldn't find either the card itself, of it did found the card but hung then at finding the hdd's.
    Then i saw the voltages in the bios.
    12V+ was 14V
    5V+ was 6V
    3.3V+ was 2.9V

    Then i measured the voltage at a molex connector on 12V1 and 12V2, and it was both 12.04V so that was good.

    So to find the problem i connected an other psu, and the problem was gone

    Already got a very nice box here to be unpacked, pics will be up tonight !

  10. #85
    Xtreme Member
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Holland
    Posts
    265
    Lighting will have to wait a few days

    For 10 years i always used the "better" soundcards.
    But the last year i used onboard, somehow i didn't like it.

    And last week my eye fell on the Asus Xense.
    I fell in love instantly !
    Specially cause it would fit perfectly in the desk with the chrome look.
    So i was already saving some money for it.

    But then ....

    My PSU died ... And we can't run without it
    Xense dream gone

    Then i got a wonderful mail from Freddy from Highflow

    Going to try to build it in this weekend.
    Here some unpacking pictures.































































    Freddy ... You're the best !


    Cool down your PC and Get Low Temps with HighFlow!

  11. #86
    Xtreme Addict
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    UW - Madison
    Posts
    1,632
    I xense that this will be a beautiful build...

    wow, terrible use of Xense... great job Scott.
    Signatures make my posts look huge... but I'm not humble enough to completely remove my signature, so I kept this note explaining it.

  12. #87
    Xtreme Member
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Holland
    Posts
    265
    Could get it done in one day, after modding from 09:00 till 23:00
    So all i can do is a movie of the mess here at the moment


    L3p D3sk - Update 11-12-10 - Silverstone ST1500 + Asus Xense + Hdd watercooling + Sleeving
    Last edited by l3p; 12-11-2010 at 02:46 PM.

  13. #88
    Xtreme Member
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Holland
    Posts
    265
    And here the promised update

    2 days from 09:00 till 23:00 and 10:00 till 17:00

    Still seems like nothing has changed ^^



    Breaking down already took a few hours




    Too small holes for those cables.




    couldn't find those cables in another color




    Removed the hdd stickers.




    Ready to take off.




    Like a bomb exploded.




    measuring and drilling.




    Changing the tempsensors.
    This is so i can put them at the in and outlet in the desk.
    I can measure the in and outgoing temperatures more accurate then.




    Pff it still works




    Aluminium rain.




    Sleeved the ugly red sata cables. Thanks Vin-Tech !



    Cutouts for the dvd-r drives.




    BP bucket.




    Done.




    Further on with the loop.




    Tempsensors mounted, just a tiny piece of barb.




    Sleeved cables sleeved again






    Now the worst part, connecting the cables again and placing the new PSU.




    Also done.




    Custom made molex of 1.30m for the Asus Xense.




    piece by piece ....




    New molex for the "underground fans cable".




    lol




    Ready to fill it up.




    Almost done filling the new loop.




    wtf, ghosts in my res ...




    Loop running, all thats left getting the pc running.




    Wow, it booted, luckily i got normal voltages now.




    Almost forgot the extra hole for the bulgin switch for the lighting




    First temporary, later with sleeve.




    They work !
    Power switch/power led -- Reset switch/hddled -- Lighting switch/lichting led




    Screens off




    Works like a charm.




    Hdd temps lowered 17-20 degrees.




    Still in love




    It fits
    You can also see the Xense molex




    Pc heats up the water with 1.7 degrees.




    Hmm needs some polishing.




    Perfect spot for the Sennheiser Xense




    Ready to type this update !









    All made possible by my wife, me and Freddy


  14. #89
    I am Xtreme
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    France
    Posts
    8,829
    Outstanding project! I really like how it's turning out! Keep it up!
    Quote Originally Posted by l3p View Post
    wtf, ghosts in my res ...

    Donate to XS forums
    Quote Originally Posted by jayhall0315 View Post
    If you are really extreme, you never let informed facts or the scientific method hold you back from your journey to the wrong answer.

  15. #90
    Xtreme Member
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Holland
    Posts
    265
    As promised, the fill-up movie

    http://www.youtube.com/watch?v=SdGaPg4VJpY

  16. #91
    Xtreme Member
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    187
    Awesome work man .. I absolutely Love it.. Very Very Impressive man..
    Aw i was thinking if that same sound card & headphone set. LOL..
    What does it sound like ? Worth the $300 something bucks ?..

  17. #92
    Xtreme Member
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Holland
    Posts
    265
    Thanks man

    Well .. compared to onboard it sounds SO much better
    If you also need a new headset its worth it..

  18. #93
    Xtreme Member
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    187
    Quote Originally Posted by l3p View Post
    Thanks man

    Well .. compared to onboard it sounds SO much better
    If you also need a new headset its worth it..
    Thanks man.. i got a sound card already but was thinking of upgrading to this one coz its got a built in amp. apparently it makes a huge difference compared to snd card without a built in amp..
    Anyways thanks heaps man...

  19. #94
    Xtreme Member
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Holland
    Posts
    265
    Had some problems switching all the leds in my desk by one Bulgin momentary led switch.
    All the leds are connected to a bitspower X-station.

    The user "Calimero" @ the highflow forum fixed it for me ^^
    I'm to impatient for this work.
    He's been busy with it for quite some hours.

    With this print i can switch this :

    one 5V line
    one 12V line
    the led in the bulgin switch

    This bulgin led is on a current feed now, so switching from blue (3.5V) to, for example, Red (1.8V) is no problem at all, the current will remain the same


    So thanks to Calimero !











    Adjustable for the bulgin switch












  20. #95
    Xtreme Enthusiast
    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    799
    I'm sure you already thought of this (hopefully) but... how long are those SATA cables? If they're longer or at 1m you might start getting some signaling issues, especially with an extension like that. If you notice your RAID starts having issues, that's the first place I'd look. Not trying to jinx you!

  21. #96
    Xtreme Member
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Holland
    Posts
    265
    2 weeks after i started with this mod i noticed that i needed 2 meters from raidcard to hdd.
    So i found out the standard max is 1m.
    I just had to try the 1 meter extension cables.
    For 5 months now i didnt have any problem at all with in total 24 meters of sata cable

  22. #97
    Xtreme Member
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Holland
    Posts
    265
    Again, thanks Calimero


    Such a mess for a tiny plate



    1 relay free for future components







    Done










    Testsetup




    And a little Youtube movie to show how it works.






    Happy New Year ALL !!!

  23. #98
    Xtreme Member
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Holland
    Posts
    265
    Finally a little dream comes true

    After 5 years joyfully using the Samsung 245B it's time for a change.

    Thought about 3 screens for over a year cause of Eyefinity and Nvidia Surround.

    I could choose from:

    3 x 23" Samsung 1920x1080 (3 x 24" doesn't fit)

    Or

    1 x 27" Dell 2560x1440 + 1 x 17" Dell 1280x1024 (portrait)

    Came to the conclusion 1 big screen with a higher pixel density works better for me.
    Also cause of the viewing distance.
    What i do most is surfing the internet and gaming.
    So i think a 2560x1440 resolution would be great!

    Really can't wait


    (Dell U2711)

  24. #99
    Xtreme Member
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Holland
    Posts
    265
    Up and running !! :P


    BIG




    Removing films, i love it !




    Eeny, meeny, miny, moe ... :P




    Took me only 10 minutes to switch the old one with the new one.
    Changing the old DVI cable to a new Dual link DVI cable took me more time.
    Need this cable cause of the higher resolution.




    Very useful, i could start using it right away for the pics of this update.




    Bling




    The menu






    And time for a little test ..
    It really looks fabulous !






    Maybe i won't be the last now anymore






    Still a lot to configure, but already looks awesome.




    And ready to go on again






    All i want now is another Dell 17" or 19" in portrait mode (1440px) instead of the current Dell 17" (1280px)
    This cause of the resolution and pixeldensity, i want it a close as possible to the U2711.


    Conclusion :
    I think i'll add this to my list of special hardware of the last 15 years.
    Next to the Diamond Monster 3D 3DFX 4MB and the Intel x25m ^^



    Till next week
    (a nice EK surprise !)

  25. #100
    Xtreme Member
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Holland
    Posts
    265
    Guys i could really use some help here !

    http://event.asus.com/mb/2010/pride/...ore.aspx?Id=36

    Just vote and reg ^^
    You'll be able to win a prize too, every day !

Page 4 of 10 FirstFirst 1234567 ... LastLast

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •