Page 4 of 54 FirstFirst 123456714 ... LastLast
Results 76 to 100 of 1343

Thread: ASUS AMD Beta BIOS Releases

  1. #76
    Registered User
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    45
    Quote Originally Posted by mR Yellow View Post
    Any eta on leaked beta build for the M4A79T-Deluxe?
    Relax man, he said they're working on it, which is good enough for me at the moment. In fact, I'd much rather they take their time and test it well, so we don't end up with another BIOS like 3107. One look at the ASUS support forums shows everyone bad mouthing that BIOS (with good reason). I wish ASUS would pull that BIOS off the FTP/HTTP sites so people stop using it.

    BIOS 3004 is stable as a rock for me, provided I run everything stock. Overclocking is out with 3004 + 1055T, but I can certainly hold on until a new BIOS is released. I mean, who really needs more than a 2.8 Ghz Hex-Core? We all only overclock high-end chips because we can, not because we actually have a need to, lol.

  2. #77
    Brilliant Idiot
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Hell on Earth
    Posts
    10,938
    Quote Originally Posted by Mad222 View Post
    I bet Chew has found something, but he won't speak out til he's 100% sure
    Yah,

    I always like to be sure, this time I can't be. Don't have more Lhe to test with but I think lhe might have been root of most of my issues. To harsh on board. IIRC Board freaked out at one point, probably something damaged then, I think the PWM was running hot as I was more concerned with a glacier effect rather than using a fan on it. 6400+ wprime is pretty harsh to with hexacore as well, IIRC I ran that and then tried high NB and thats when board got upset.

    Broke out another prepped board and I will see what happens with only ln2.
    Last edited by chew*; 06-08-2010 at 08:57 AM.
    heatware chew*
    I've got no strings to hold me down.
    To make me fret, or make me frown.
    I had strings but now I'm free.
    There are no strings on me

  3. #78
    I am Xtreme FlanK3r's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Czech republic
    Posts
    6,772
    i will waiitng at 0905...
    ROG Power PCs - Intel and AMD
    CPUs:i9-7900X, i9-9900K, i7-6950X, i7-5960X, i7-8086K, i7-8700K, 4x i7-7700K, i3-7350K, 2x i7-6700K, i5-6600K, R7-2700X, 4x R5 2600X, R5 2400G, R3 1200, R7-1800X, R7-1700X, 3x AMD FX-9590, 1x AMD FX-9370, 4x AMD FX-8350,1x AMD FX-8320,1x AMD FX-8300, 2x AMD FX-6300,2x AMD FX-4300, 3x AMD FX-8150, 2x AMD FX-8120 125 and 95W, AMD X2 555 BE, AMD x4 965 BE C2 and C3, AMD X4 970 BE, AMD x4 975 BE, AMD x4 980 BE, AMD X6 1090T BE, AMD X6 1100T BE, A10-7870K, Athlon 845, Athlon 860K,AMD A10-7850K, AMD A10-6800K, A8-6600K, 2x AMD A10-5800K, AMD A10-5600K, AMD A8-3850, AMD A8-3870K, 2x AMD A64 3000+, AMD 64+ X2 4600+ EE, Intel i7-980X, Intel i7-2600K, Intel i7-3770K,2x i7-4770K, Intel i7-3930KAMD Cinebench R10 challenge AMD Cinebench R15 thread Intel Cinebench R15 thread

  4. #79
    Registered User
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    53
    Any updated bios being released for M4A785-M?

    It has issues with the pstate and throttles the cpu clock under load.

  5. #80
    Brilliant Idiot
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Hell on Earth
    Posts
    10,938
    Just a heads up guys. 0903 does not fix NB voltage drop >>>> as i found out here under extreme testing.

    http://www.xtremesystems.org/forums/...d.php?t=253601
    heatware chew*
    I've got no strings to hold me down.
    To make me fret, or make me frown.
    I had strings but now I'm free.
    There are no strings on me

  6. #81
    Xtreme Member
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    404
    Quote Originally Posted by devguy View Post
    Relax man, he said they're working on it, which is good enough for me at the moment. In fact, I'd much rather they take their time and test it well, so we don't end up with another BIOS like 3107. One look at the ASUS support forums shows everyone bad mouthing that BIOS (with good reason). I wish ASUS would pull that BIOS off the FTP/HTTP sites so people stop using it.

    BIOS 3004 is stable as a rock for me, provided I run everything stock. Overclocking is out with 3004 + 1055T, but I can certainly hold on until a new BIOS is released. I mean, who really needs more than a 2.8 Ghz Hex-Core? We all only overclock high-end chips because we can, not because we actually have a need to, lol.
    I agree. I'm just itching to push the limits out of the chip.
    INTEL 2600K @ 4.5ghz 24/7 Corsair H100
    ASUS P8Z68-V PRO
    2 x CORSAIR 4GB DDR3 1600 (CL8)
    4TB Seagate SATA2
    SAPPHIRE 7950 (GPU 1100 | MEM 1500)
    Cosmos S
    Asus XONAR DX
    Corsair 850W PSU

  7. #82
    Registered User
    Join Date
    May 2004
    Posts
    84
    Any updates Bingo13 on M3A79-T and M3NHT Deluxe? Hope the wait is not too long.

  8. #83
    Xtreme Member
    Join Date
    May 2010
    Location
    Sweden
    Posts
    279
    Quote Originally Posted by Daveburt714 View Post
    I did some testing with the 0903 beta this weekend and I found something that seems a little odd to me....
    I was trying to see the best my rig could do with all voltages set to "Auto".
    The resulting voltages were 1.425 CPU and 1.35v on the IMC (CPU/NB), this was with LLC on for the CPU and off for the IMC..
    The CPU voltage seems a little high (I know this varies from chip to chip), but the IMC seems really high for an auto setting.
    I feel the need to answer this again. Just did the testing myself and ended up with:
    13.5*300 = 4050MHz
    9x HT L/NB F = 2700MHz
    LLC on for both
    (idle - load)
    CPU core = 1.435 - 1.485v
    CPU/NB = 1.35 - 1.45

    Anything above that gives to low CPU core voltage, but way to high CPU/NB voltage.
    Example: if you bump to 13.5*301 giving a NB F of 2709MHz, a small increase of 9MHz will increase the CPU/NB auto voltage 0.12v to 1.47 - 1.52v !
    With that kind of voltage i can do +3000MHz on my cpu.

    Probably Asus (bingo13) hasn't finished tune in the bios auto voltages above 4GHz + 2600MHz just yet?
    Last edited by nex_73; 06-10-2010 at 07:11 AM.

    My stuff
    PhII x6 1055T @ 4.2GHz | Corsair H50 + Scythe SL12SH PnP | Asus Crosshair IV F | 4GB Dominator 1600 CL8 | Corsair HX520W | CM HAF932 | Dell 2405FPW | Creative 5.1 THX |

  9. #84
    Xtreme Addict
    Join Date
    Nov 2002
    Location
    Houston
    Posts
    1,121
    Quote Originally Posted by p4spooky View Post
    Any updates Bingo13 on M3A79-T and M3NHT Deluxe? Hope the wait is not too long.
    Just about everyone is working on them now along with the M4A79 series as we just released a slew of BIOS' for the current boards (Crosshair IV, M4A89GTD/M4A89TD), which is at the start of this thread.
    Last edited by bingo13; 06-10-2010 at 07:49 AM.

  10. #85
    Xtreme Addict
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Germany
    Posts
    1,146
    i have now 0905 on my CIVF running, nb voltage drop is fixed

    and plz don´t send PMs for that, i can´t share the bios!
    Last edited by Chri$ch; 06-10-2010 at 07:47 AM.

  11. #86
    Xtreme Addict
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Potosi, Missouri
    Posts
    2,296
    Quote Originally Posted by Chri$ch View Post
    i have now 0905 on my CIVF running, nb voltage drop is fixed

    and plz don´t send PNs for that, i can´t share the bios!
    No need for any PMs. 0905 can be downloaded from the link in the first post of this thread.

  12. #87
    Xtreme Addict
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Germany
    Posts
    1,146
    oh, nice
    Last edited by Chri$ch; 06-10-2010 at 08:04 AM.

  13. #88
    Xtreme Addict
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    milwaukee
    Posts
    1,683
    thanks bingo13!
    LEO!!!!
    amd phenom II x6 1100T | gigabyte 990fxa-ud3 . .
    2x2gb g.skill 2133c8 | 128gb g.skill falcon ssd
    sapphire ati 5850 | x-fi xtrememusic. . .
    samsung f4 2tb | samsung dvdrw . .
    corsair tx850w | windows 7 64-bit.
    ddc3.25 xspc restop | ek ltx | mc-tdx | BIP . .
    lycosa-g9-z2300 | 26" 1920x1200 lcd .

  14. #89
    Xtreme Member
    Join Date
    May 2010
    Location
    Sweden
    Posts
    279
    CIVF 0905:
    Both CnQ + C1E disabled by default and greyed out - so can't change settings

    My stuff
    PhII x6 1055T @ 4.2GHz | Corsair H50 + Scythe SL12SH PnP | Asus Crosshair IV F | 4GB Dominator 1600 CL8 | Corsair HX520W | CM HAF932 | Dell 2405FPW | Creative 5.1 THX |

  15. #90
    Xtreme Addict
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Germany
    Posts
    1,146
    have you load the setup defaults?

    i have no problems with CnQ + C1E


  16. #91
    Xtreme Mentor
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    State of Confusion, USA
    Posts
    2,513
    Quote Originally Posted by nex_73 View Post
    CIVF 0905:
    Both CnQ + C1E disabled by default and greyed out - so can't change settings
    IMC voltage still set very high on auto as well.
    2.86Ghz CPU/NB sets an auto voltage of 1.51+v.
    I set it manually.....
    AMD FX-8350 (1237 PGN) | Asus Crosshair V Formula (bios 1703) | G.Skill 2133 CL9 @ 2230 9-11-10 | Sapphire HD 6870 | Samsung 830 128Gb SSD / 2 WD 1Tb Black SATA3 storage | Corsair TX750 PSU
    Watercooled ST 120.3 & TC 120.1 / MCP35X XSPC Top / Apogee HD Block | WIN7 64 Bit HP | Corsair 800D Obsidian Case








    First Computer: Commodore Vic 20 (circa 1981).

  17. #92
    Xtreme Addict
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Germany
    Posts
    1,146
    if you overclock your PC it is never a good idea to use auto settings for voltages

  18. #93
    Xtreme Member
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Porto, Portugal
    Posts
    265
    Run 905 bios here and i'm having big random CPU voltage using Everest and CPUz readings, going from 1.4v (manually set in bios), 1.48v, 1.5v, 1.57v, almost 1.6v @idle

    CPU voltage: 1.4v
    CPU/NB Voltage: 1.3v
    Others settings on Auto
    Both LLC: Enabled
    Turbo: Enable
    No OC, only NB: 2800mhz

    Seems CPU voltage are random occording to Turbo speeds behavior

    @Load, CPU voltage stays at 1.44v (LinX)
    Last edited by JohnMike; 06-10-2010 at 08:59 AM.

    Windows 7 Ultimate 64bit, SP1 Power By:
    Asus Rampage IV Formula
    Intel SBE 3930K
    Gskill RipJaws Z 14900 (1866 DDR3) 16GB 10-11-10-24
    EVGA 570 GTX SLI
    SSD Samsung P830 240GB
    Corsair AX850

  19. #94
    Xtreme Member
    Join Date
    May 2010
    Location
    Sweden
    Posts
    279
    Quote Originally Posted by Chri$ch View Post
    have you load the setup defaults?
    i have no problems with CnQ + C1E
    If you switch
    CPU & NB Voltage Mode
    from: "Manual" to: "Offset" it works.
    If set to "Manual" they (CnQ & C1E) are greyed out.
    Quote Originally Posted by Daveburt714 View Post
    IMC voltage still set very high on auto as well.
    2.86Ghz CPU/NB sets an auto voltage of 1.51+v.
    I set it manually.....
    Yes, everything over 2.7GHz is way to high (see my prev post about this)
    Last edited by nex_73; 06-10-2010 at 08:55 AM.

    My stuff
    PhII x6 1055T @ 4.2GHz | Corsair H50 + Scythe SL12SH PnP | Asus Crosshair IV F | 4GB Dominator 1600 CL8 | Corsair HX520W | CM HAF932 | Dell 2405FPW | Creative 5.1 THX |

  20. #95
    Xtreme Addict
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Germany
    Posts
    1,146
    Ok, didn´t test the manual mode. I use always the offset mode.

  21. #96
    Xtreme Addict
    Join Date
    Nov 2002
    Location
    Houston
    Posts
    1,121
    Quote Originally Posted by JohnMike View Post
    Run 905 bios here and i'm having big random CPU voltage using Everest and CPUz readings, going from 1.4v (manually set in bios), 1.48v, 1.5v, 1.57v, almost 1.6v @idle
    What does ProbeIT or ROG Connect read? We have new microcode and the third party applications are not reading VCore correctly at this point.

  22. #97
    Xtreme Mentor
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    State of Confusion, USA
    Posts
    2,513
    Quote Originally Posted by Chri$ch View Post
    if you overclock your PC it is never a good idea to use auto settings for voltages
    Yes, you and I know that.
    I'd just be worried about someone who doesn't know any better and popped thier IMC...
    Maybe it's just me , but I consider 1.5v on the IMC risky and unnnecessary.

    nex_73:, Yeah, I saw your post. Thought you were refering to 0903...
    AMD FX-8350 (1237 PGN) | Asus Crosshair V Formula (bios 1703) | G.Skill 2133 CL9 @ 2230 9-11-10 | Sapphire HD 6870 | Samsung 830 128Gb SSD / 2 WD 1Tb Black SATA3 storage | Corsair TX750 PSU
    Watercooled ST 120.3 & TC 120.1 / MCP35X XSPC Top / Apogee HD Block | WIN7 64 Bit HP | Corsair 800D Obsidian Case








    First Computer: Commodore Vic 20 (circa 1981).

  23. #98
    Xtreme Member
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    128
    Wow that was perfect timing! I just got a M4A89GTD Pro in today. New Beta bios to try out

  24. #99
    V3 Xeons coming soon!
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    New Hampshire
    Posts
    33,457
    You have a PM..
    Crunch with us, the XS WCG team
    The XS WCG team needs your support.
    A good project with good goals.
    Come join us,get that warm fuzzy feeling that you've done something good for mankind.

    Quote Originally Posted by Frisch View Post
    If you have lost faith in humanity, then hold a newborn in your hands.

  25. #100
    I am Xtreme FlanK3r's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Czech republic
    Posts
    6,772
    omg, 0905 is not good update? Dont need big vcore drops
    ROG Power PCs - Intel and AMD
    CPUs:i9-7900X, i9-9900K, i7-6950X, i7-5960X, i7-8086K, i7-8700K, 4x i7-7700K, i3-7350K, 2x i7-6700K, i5-6600K, R7-2700X, 4x R5 2600X, R5 2400G, R3 1200, R7-1800X, R7-1700X, 3x AMD FX-9590, 1x AMD FX-9370, 4x AMD FX-8350,1x AMD FX-8320,1x AMD FX-8300, 2x AMD FX-6300,2x AMD FX-4300, 3x AMD FX-8150, 2x AMD FX-8120 125 and 95W, AMD X2 555 BE, AMD x4 965 BE C2 and C3, AMD X4 970 BE, AMD x4 975 BE, AMD x4 980 BE, AMD X6 1090T BE, AMD X6 1100T BE, A10-7870K, Athlon 845, Athlon 860K,AMD A10-7850K, AMD A10-6800K, A8-6600K, 2x AMD A10-5800K, AMD A10-5600K, AMD A8-3850, AMD A8-3870K, 2x AMD A64 3000+, AMD 64+ X2 4600+ EE, Intel i7-980X, Intel i7-2600K, Intel i7-3770K,2x i7-4770K, Intel i7-3930KAMD Cinebench R10 challenge AMD Cinebench R15 thread Intel Cinebench R15 thread

Page 4 of 54 FirstFirst 123456714 ... LastLast

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •