Page 3 of 54 FirstFirst 1234561353 ... LastLast
Results 51 to 75 of 1343

Thread: ASUS AMD Beta BIOS Releases

  1. #51
    Xtreme Member
    Join Date
    May 2010
    Location
    Sweden
    Posts
    279
    Quote Originally Posted by DR G frag View Post
    Can we have multiplier 16,5 with the bios 903 for crosshair IV on a X6 1055T?
    +1 for this on all cores in next bios when turbo is disabled

    @bingo13: Can we have some more information about the bus speed fluctuation?
    You hinted something about a windows problem?
    See it when around 14*300 but not at 13.5*311
    Last edited by nex_73; 06-05-2010 at 06:28 AM.

    My stuff
    PhII x6 1055T @ 4.2GHz | Corsair H50 + Scythe SL12SH PnP | Asus Crosshair IV F | 4GB Dominator 1600 CL8 | Corsair HX520W | CM HAF932 | Dell 2405FPW | Creative 5.1 THX |

  2. #52
    The bus speed problem is not an Asus issue, but more like a CPU-Z application in combination with specific OS.
    Where courage, motivation and ignorance meet, a persistent idiot awakens.

  3. #53
    I am Xtreme
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    10,379
    Try this clocktool to see if it still jumps :

    thg_clock.zip
    Question : Why do some overclockers switch into d*ckmode when money is involved

    Remark : They call me Pro Asus Saaya yupp, I agree

  4. #54
    Brilliant Idiot
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Hell on Earth
    Posts
    10,938
    you mad shrimps guys get a chance to try that bios out on ln2?

    If so like to compare notes.
    heatware chew*
    I've got no strings to hold me down.
    To make me fret, or make me frown.
    I had strings but now I'm free.
    There are no strings on me

  5. #55
    Champion
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Hong Kong
    Posts
    550
    What did you find out , Chew ?
    I did some 3D benching on LN2 today & found the 0903 bios with no bouncing freq. problem
    But the vdroop situation has become unexpectedly serious
    1.875v in bios, shown in 1.824v & jumping from 1.824v >> 1.836v >> 1.848v >> 1.86v. And eventually stable @ 1.848v
    Dunno if that's a CPUZ problem, which I dun think that is
    Hmm......
    Quote Originally Posted by chew* View Post
    you mad shrimps guys get a chance to try that bios out on ln2?
    If so like to compare notes.
    A qualified amateur has been poisoned by LN2 & soon be killed

  6. #56
    Xtreme Enthusiast
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    893
    Well, that's why there are read points on the board, so you can find out of it is or not.

    I'm just happy I can adjust CPU-NB voltage now!
    [XC] gomeler - Public note: If you PM me to tell me that I am disrespectful at least have space in your PM box so I can tell you I don't care.

    [XC] gomeler - I come to the news section to ban people, not read complaints.

    I heart gomeler!

  7. #57
    I am Xtreme
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    10,379
    Will give the board a spin tonite then with the new bios...
    Question : Why do some overclockers switch into d*ckmode when money is involved

    Remark : They call me Pro Asus Saaya yupp, I agree

  8. #58
    I am Xtreme
    Join Date
    Feb 2003
    Location
    Netherlands
    Posts
    6,465
    Ht ref clock was still all over the place for me in Win XP 32 bit. Like mad says, Vcore isn't stable either. I hope later releases will be better.
    Asus Crosshair V Formula-Z | FX 8350 | 2x4GB Trident-X 2600 C10 | 2x ATI HD5870 Crossfire | Enermax Revo 1050watt | OCZ Vertex 3 60GB | Samsung F1 1TB

    Watercooling: XSPC Raystorm | EK 5870 Delrin fullcover | TFC X-changer 480 w/ 4x Gentle Typhoon | DDC2+ Delrin top | EK 200mm res | Primochill LRT 3/8 tubing

    Case: Murdermodded TJ-07

    sub 9 sec. SPi1M 940BE 955BE 965BE 1090T

  9. #59
    Brilliant Idiot
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Hell on Earth
    Posts
    10,938
    Quote Originally Posted by Mad222 View Post
    What did you find out , Chew ?
    I did some 3D benching on LN2 today & found the 0903 bios with no bouncing freq. problem
    But the vdroop situation has become unexpectedly serious
    1.875v in bios, shown in 1.824v & jumping from 1.824v >> 1.836v >> 1.848v >> 1.86v. And eventually stable @ 1.848v
    Dunno if that's a CPUZ problem, which I dun think that is
    Hmm......
    hmm, not sure, I experienced diff issues. Can't confirm them so won't comment at this time.

    My wprime run on ln2 was on the beta release of this bios.
    heatware chew*
    I've got no strings to hold me down.
    To make me fret, or make me frown.
    I had strings but now I'm free.
    There are no strings on me

  10. #60
    Xtreme Mentor
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    State of Confusion, USA
    Posts
    2,513
    Quote Originally Posted by bingo13 View Post
    We actually have a later release in qualification testing at this point but this one is based on the code we sent to the test group that reported the floating CPU/NB voltage bug, based on initial feedback, it should be fine to use until the qualified release.

    If anyone has problems, let me know please.
    Hi bingo,

    I did some testing with the 0903 beta this weekend and I found something that seems a little odd to me....

    I was trying to see the best my rig could do with all voltages set to "Auto".
    The resulting voltages were 1.425 CPU and 1.35v on the IMC (CPU/NB), this was with LLC on for the CPU and off for the IMC..
    The CPU voltage seems a little high (I know this varies from chip to chip), but the IMC seems really high for an auto setting.
    I'm not too conserned about it since I'm on water and temps remain good, but I thought I would mention it to you.
    AMD FX-8350 (1237 PGN) | Asus Crosshair V Formula (bios 1703) | G.Skill 2133 CL9 @ 2230 9-11-10 | Sapphire HD 6870 | Samsung 830 128Gb SSD / 2 WD 1Tb Black SATA3 storage | Corsair TX750 PSU
    Watercooled ST 120.3 & TC 120.1 / MCP35X XSPC Top / Apogee HD Block | WIN7 64 Bit HP | Corsair 800D Obsidian Case








    First Computer: Commodore Vic 20 (circa 1981).

  11. #61
    Registered User
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    16
    sorry for the noob question, but what is average value of IMC voltages at auto? if you say that 1.35v is a little high, my Crosshair III is have 1.4v at auto )
    Mobo:Asus Crosshair III Formula (Bios 1904)
    CPU:Phenom II X6 1100T (3,8Ghz/1,280v)
    RAM:GSkill Ripjaw-X 12800CL6 (1600 7-8-7-24/1,60v)
    GPU:MSI HD 6950 HAWK (default)
    PSU:Corsair HX620

  12. #62
    Xtreme Addict
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    milwaukee
    Posts
    1,683
    i think for stock 2000mhz cpu-nb 1.15v is default.. usually can get around 2600-2800mhz cpu-nb w/ 1.3v... 1.4 is def high unless your pushing 3000mhz nb 24/7
    LEO!!!!
    amd phenom II x6 1100T | gigabyte 990fxa-ud3 . .
    2x2gb g.skill 2133c8 | 128gb g.skill falcon ssd
    sapphire ati 5850 | x-fi xtrememusic. . .
    samsung f4 2tb | samsung dvdrw . .
    corsair tx850w | windows 7 64-bit.
    ddc3.25 xspc restop | ek ltx | mc-tdx | BIP . .
    lycosa-g9-z2300 | 26" 1920x1200 lcd .

  13. #63
    Xtreme Member
    Join Date
    May 2010
    Location
    Sweden
    Posts
    279
    Quote Originally Posted by Daveburt714 View Post
    I was trying to see the best my rig could do with all voltages set to "Auto".
    The resulting voltages were 1.425 CPU and 1.35v on the IMC (CPU/NB), this was with LLC on for the CPU and off for the IMC..
    The CPU voltage seems a little high (I know this varies from chip to chip), but the IMC seems really high for an auto setting.
    It all depends on what frequencies you ended up at?
    1.425v would be around 3.9GHz ? (14x278)
    And 10x multiplier would give a nb around 2780MHz ?
    If so, the voltages is not that high.
    But seems like they are already aware:
    Quote Originally Posted by bingo13 View Post
    The BIOS spin after this one will feature improved auto overclocking, turbo enhancements, and finer voltage ranges with LLC enabled.
    Last edited by nex_73; 06-06-2010 at 03:59 PM.

    My stuff
    PhII x6 1055T @ 4.2GHz | Corsair H50 + Scythe SL12SH PnP | Asus Crosshair IV F | 4GB Dominator 1600 CL8 | Corsair HX520W | CM HAF932 | Dell 2405FPW | Creative 5.1 THX |

  14. #64
    Xtreme Mentor
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    State of Confusion, USA
    Posts
    2,513
    Quote Originally Posted by nex_73 View Post
    It all depends on what frequencies you ended up at?
    1.425v would be around 3.9GHz ? (14x278)
    And 10x multiplier would give a nb around 2780MHz ?
    If so, the voltages is not that high.
    But seems like they are already aware:
    Thanks for the heads up nex...

    I guess I'm used to the "Old Timey Boards", where when you set things to auto it just sets them to mfg specs, or reads the voltages from the chip...

    I've had this board for over a month and this is the first time I've tried the auto settings. I didn't even realize it did that...

    I'm still not sure I like it, but at least it gives you a ballpark idea of where to set things, I still think 1.35v is a little high for the IMC but at least I'm not too worried about taking it over 1.30v now.
    AMD FX-8350 (1237 PGN) | Asus Crosshair V Formula (bios 1703) | G.Skill 2133 CL9 @ 2230 9-11-10 | Sapphire HD 6870 | Samsung 830 128Gb SSD / 2 WD 1Tb Black SATA3 storage | Corsair TX750 PSU
    Watercooled ST 120.3 & TC 120.1 / MCP35X XSPC Top / Apogee HD Block | WIN7 64 Bit HP | Corsair 800D Obsidian Case








    First Computer: Commodore Vic 20 (circa 1981).

  15. #65
    Champion
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Hong Kong
    Posts
    550
    I bet Chew has found something, but he won't speak out til he's 100% sure
    Quote Originally Posted by Zeus View Post
    Ht ref clock was still all over the place for me in Win XP 32 bit. Like mad says, Vcore isn't stable either. I hope later releases will be better.
    A qualified amateur has been poisoned by LN2 & soon be killed

  16. #66
    Xtreme Member
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    404
    Quote Originally Posted by mR Yellow View Post
    First off, thanx for this great thread. It at least gives me hope that ASUS is working on fixing current bios issues.

    I'm running a M4A79T-Deluxe (bios 3107) + X6 1055T.
    I know the bios is messed and read on the ASUS forums not to flash if u have a C3 stepping.

    This bios locks the multi to 4 on the 955/965 c3. I noticed the bios also does the same thing with my 1055T if i disable Turbo Core.

    This bios is very buggy. Incorrect voltage reading... i can't get the 1055T past 3.6ghz. No matter what i try.

    Any idea when a beta build will be out?

    Thx
    mRY
    Nex, any news about a beta bios for the M4A79T Deluxe?
    Have these issues been forwarded to ASUS?
    INTEL 2600K @ 4.5ghz 24/7 Corsair H100
    ASUS P8Z68-V PRO
    2 x CORSAIR 4GB DDR3 1600 (CL8)
    4TB Seagate SATA2
    SAPPHIRE 7950 (GPU 1100 | MEM 1500)
    Cosmos S
    Asus XONAR DX
    Corsair 850W PSU

  17. #67
    Xtreme Addict
    Join Date
    Nov 2002
    Location
    Houston
    Posts
    1,121
    Quote Originally Posted by mR Yellow View Post
    Nex, any news about a beta bios for the M4A79T Deluxe?
    Have these issues been forwarded to ASUS?
    Yes, these issues are being worked on now.

  18. #68
    Xtreme Addict
    Join Date
    Nov 2002
    Location
    Houston
    Posts
    1,121
    For the C4F owners, the 0903 should not have been released as we are on 0905 in validation testing, which should be completed this week.
    Last edited by bingo13; 06-07-2010 at 06:19 PM.

  19. #69
    Xtreme Addict
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    milwaukee
    Posts
    1,683
    looking forward to it
    LEO!!!!
    amd phenom II x6 1100T | gigabyte 990fxa-ud3 . .
    2x2gb g.skill 2133c8 | 128gb g.skill falcon ssd
    sapphire ati 5850 | x-fi xtrememusic. . .
    samsung f4 2tb | samsung dvdrw . .
    corsair tx850w | windows 7 64-bit.
    ddc3.25 xspc restop | ek ltx | mc-tdx | BIP . .
    lycosa-g9-z2300 | 26" 1920x1200 lcd .

  20. #70
    Xtreme Member
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    South Texas
    Posts
    359
    How is the M3NHT's bios coming along. Users on Asus forum are having issues with multiplyer's not working and being locked out of higher multies. Im actually waiting for Asus or Biostar to get X6 bioses going, whoever gets it first wins
    ASRock X399 Fatal1ty
    1950x Threadripper
    32gb DDR4
    GTX 1070
    __________________________________________________ ____

  21. #71
    I am Xtreme
    Join Date
    Feb 2003
    Location
    Netherlands
    Posts
    6,465
    Quote Originally Posted by bingo13 View Post
    For the C4F owners, the 0903 should not have been released as we are on 0905 in validation testing, which should be completed this week.
    Good.

    How about the reset issue? I have to push the reset button twice after a crash/hang or anything in order to get the system to post again.

    Pressing it once simply won't recover the system.

    Will this be adressed too?
    Asus Crosshair V Formula-Z | FX 8350 | 2x4GB Trident-X 2600 C10 | 2x ATI HD5870 Crossfire | Enermax Revo 1050watt | OCZ Vertex 3 60GB | Samsung F1 1TB

    Watercooling: XSPC Raystorm | EK 5870 Delrin fullcover | TFC X-changer 480 w/ 4x Gentle Typhoon | DDC2+ Delrin top | EK 200mm res | Primochill LRT 3/8 tubing

    Case: Murdermodded TJ-07

    sub 9 sec. SPi1M 940BE 955BE 965BE 1090T

  22. #72
    Xtreme Member
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    404
    Quote Originally Posted by bingo13 View Post
    Yes, these issues are being worked on now.
    Thanx, i just don't know how something like this could pass their QC.
    INTEL 2600K @ 4.5ghz 24/7 Corsair H100
    ASUS P8Z68-V PRO
    2 x CORSAIR 4GB DDR3 1600 (CL8)
    4TB Seagate SATA2
    SAPPHIRE 7950 (GPU 1100 | MEM 1500)
    Cosmos S
    Asus XONAR DX
    Corsair 850W PSU

  23. #73
    Xtreme Member
    Join Date
    May 2010
    Location
    Sweden
    Posts
    279
    Quote Originally Posted by bingo13 View Post
    For the C4F owners, the 0903 should not have been released as we are on 0905 in validation testing, which should be completed this week.
    What's the difference between 0903 and 0905?
    changelog since 0801?

    My stuff
    PhII x6 1055T @ 4.2GHz | Corsair H50 + Scythe SL12SH PnP | Asus Crosshair IV F | 4GB Dominator 1600 CL8 | Corsair HX520W | CM HAF932 | Dell 2405FPW | Creative 5.1 THX |

  24. #74
    Xtreme Enthusiast
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    893
    We probably won't get a changelog for 0903; it was a beta leaked to the public. One will likely be posted for 0905 when it is released though.
    [XC] gomeler - Public note: If you PM me to tell me that I am disrespectful at least have space in your PM box so I can tell you I don't care.

    [XC] gomeler - I come to the news section to ban people, not read complaints.

    I heart gomeler!

  25. #75
    Xtreme Member
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    404
    Any eta on leaked beta build for the M4A79T-Deluxe?
    INTEL 2600K @ 4.5ghz 24/7 Corsair H100
    ASUS P8Z68-V PRO
    2 x CORSAIR 4GB DDR3 1600 (CL8)
    4TB Seagate SATA2
    SAPPHIRE 7950 (GPU 1100 | MEM 1500)
    Cosmos S
    Asus XONAR DX
    Corsair 850W PSU

Page 3 of 54 FirstFirst 1234561353 ... LastLast

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •