MMM
Page 53 of 54 FirstFirst ... 3435051525354 LastLast
Results 1,301 to 1,325 of 1343

Thread: ASUS AMD Beta BIOS Releases

  1. #1301
    Registered User
    Join Date
    Aug 2010
    Posts
    51
    The latest BIOS's for the 890 chipsets are Bulldozer BIOS's I doubt if there will be any others before Bulldozer is released.
    Last edited by Tonyb; 09-04-2011 at 08:22 AM.
    ASUS BULLDOZER 990FX BIOS 0813
    BULLDOZER FX8150 @ 4.7ghz water cooled
    2 x G.Skill RipjawsX F3-17000CL9D-8GBXLD(16gig) @ 2133mhz 9-11-9-28-40-CR1 @1.65v
    PSU Coolermaster Silent Pro Gold 1200watt
    2xATI 5870 Crossfired
    Corsair Force Series 3 120gb SSD 3x1 terabyte Seagate Barracuda HD's

  2. #1302
    Registered User
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Poland
    Posts
    54
    Any chance for BIOS update for M5A97 PRO? I'm yearning for core unlock stability....
    ======================
    all those lies suit you, they are custom made to drive you out of reality...
    ======================
    signature fail

  3. #1303
    Xtreme Member
    Join Date
    Jul 2005
    Posts
    251
    Quote Originally Posted by Tonyb View Post
    The latest BIOS's for the 790 chipsets are Bulldozer BIOS's I doubt if there will be any others before Bulldozer is released.
    errr - guess you mean latest BIOS's for the 890 chipset are bulldozer BIOS's?
    4960X@4.7 | Asus RIVF | 16Gb@2400 | 256Gb 840 Pro | R9 290 | AX-860W | 540Air | Custom W/C

  4. #1304
    Registered User
    Join Date
    Aug 2010
    Posts
    51
    Yes sorry typo or brain out of gear.
    ASUS BULLDOZER 990FX BIOS 0813
    BULLDOZER FX8150 @ 4.7ghz water cooled
    2 x G.Skill RipjawsX F3-17000CL9D-8GBXLD(16gig) @ 2133mhz 9-11-9-28-40-CR1 @1.65v
    PSU Coolermaster Silent Pro Gold 1200watt
    2xATI 5870 Crossfired
    Corsair Force Series 3 120gb SSD 3x1 terabyte Seagate Barracuda HD's

  5. #1305
    Xtreme Addict
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    US, MI
    Posts
    1,680
    Hey tonyb, I just sent an email to ya about the 2002 bios.
    I was hoping to get a copy of it.


    I recently filed down my chipset heatsink standoffs, helped temp's wise but it still didn't get rid of my stability prob.
    I'm all for trying another bios.

    The only probs I have now stability wise are the crashing explorer after saving a large file(with opera), pic viewer sometimes has corrupt controls(graphic wise), rotating images using transparent selection in mspaint-win7 ver corrupts a 1/3 of the image.
    Games and testing programs are stable.
    And the prob I have with burning on any type of dvd (tried 4 diff brands of disks), but I think it's the cable, hoping so, the burner is only a month or 2 older then the board :\ (gotta spare burner so I can figuer it out even if I need to replace it).

    I'm using the 1902 bios, like to upgrade to something better.

    Edit:
    Err couldn't edit my post with the latest opera ver lol
    Last edited by NEOAethyr; 09-06-2011 at 10:21 AM.

  6. #1306
    Xtreme Addict
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    US, MI
    Posts
    1,680
    Anyone else got the ch4f 2002 bios that can share?
    I'm a bit impatient right now, I'de like to get a new bios flashed and a new copy of windows installed tonight.

  7. #1307
    Registered User
    Join Date
    Aug 2010
    Posts
    51
    Hi m8 BIOS sent, sorry I wasn't on yesterday. I see you have 2133mhz ram are you running it at 2133Mhz? I had a few stability problems at 2133mhz took a bit of fiddling to get it stable at that speed I had to increase the actual NB voltage slightly to stabilize the FSB at 267mhz and you will need to increase the CPU/NB voltage as well. Have you tried lowering the memory speed to see if it makes a difference to your problems? they could possibly be down to memory corruption.
    ASUS BULLDOZER 990FX BIOS 0813
    BULLDOZER FX8150 @ 4.7ghz water cooled
    2 x G.Skill RipjawsX F3-17000CL9D-8GBXLD(16gig) @ 2133mhz 9-11-9-28-40-CR1 @1.65v
    PSU Coolermaster Silent Pro Gold 1200watt
    2xATI 5870 Crossfired
    Corsair Force Series 3 120gb SSD 3x1 terabyte Seagate Barracuda HD's

  8. #1308
    Xtreme Addict
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    US, MI
    Posts
    1,680
    Hey dude thanks for up'ing .
    And no I don't run my ram at that speed, I couldn't figure it out so I run it at 2000mhz (8-9-7 cmd1).

    I've tried tons of things, even rma'ed my ram.
    It's gotta be either my ram or my vga card.
    I'll try a diff vga card tonight and see if that fixes anything.
    I gotta try a diff sata cable for my dvd burner anyways.

    Anyways I just flashed the 2002 bios, took me a bit to get back online with it, resources changed with this bios (lan resources changed for sure).
    Seems quicker though for some odd reason, shutdown times and the internet seems faster, it could be nothing lol .

  9. #1309
    Xtreme Member
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    404
    Is this topics still active. Would like to know what the progress on the Sabertooth 990FX is?
    INTEL 2600K @ 4.5ghz 24/7 Corsair H100
    ASUS P8Z68-V PRO
    2 x CORSAIR 4GB DDR3 1600 (CL8)
    4TB Seagate SATA2
    SAPPHIRE 7950 (GPU 1100 | MEM 1500)
    Cosmos S
    Asus XONAR DX
    Corsair 850W PSU

  10. #1310
    Registered User
    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    1

    Help

    Quote Originally Posted by Daveburt714 View Post
    Ummm.... What happened to ya Bingo13?

    I'm sure you folks have a good bios crew, and I trust the fact that you've been working on LLC & Voltages (which seems to be the biggest problem from my end )...

    I'll be your guinea pig bro even if I can't flash back...
    I trust you guys!

    Waiting somewhat patiently,
    Dave
    Hey Dave i have the same motherboard and cpu could u send me your settings so i can achieve that 5 GHZ lhouston65@hotmail.com

  11. #1311
    Xtreme Member
    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    109
    Quote Originally Posted by NEOAethyr View Post
    Hey dude thanks for up'ing .
    And no I don't run my ram at that speed, I couldn't figure it out so I run it at 2000mhz (8-9-7 cmd1).

    I've tried tons of things, even rma'ed my ram.
    It's gotta be either my ram or my vga card.
    I'll try a diff vga card tonight and see if that fixes anything.
    I gotta try a diff sata cable for my dvd burner anyways.

    Anyways I just flashed the 2002 bios, took me a bit to get back online with it, resources changed with this bios (lan resources changed for sure).
    Seems quicker though for some odd reason, shutdown times and the internet seems faster, it could be nothing lol .
    Would you recommend BIOS 2002 over 1902 for CHIV? Or should I just stay with 1902?
    ________________
    Main:
    Phenom II x6 1090T BE|Crosshair IV Formula|Corsair 4x2GB DDR3|Sapphire HD5870|Adaptec 2405 + Hitachi Ultrastar 15k 450GB SAS, Toshiba MBD2147RC 146GB 10k SAS, Samsung F3 1TB, Seagate Barracuda Green 2TB 5900RPM, WD Black 2TB, Seagate Barracuda ST2000M001 2TB|Asus Xonar Essence ST + HD600|Corsair HX850|HPZR24w|Fractal Define XL Black|Windows 7 X64 Pro
    Backup/Storage server:
    HP Proliant ML350 G4|2 x Xeon "Nocona" 3GHz|4GB DDR1 ECC|Storage (SCSI): 3x10k 72GB + 10k 300GB + 15k 300GB + Ultrium460 tape drive|Storage (SATA): Adaptec 2810SA + 2 x WD Caviar 250GB RAID0 + Seagate 250GB|Windows Server 2008r2 Datacenter
    Other:
    HP Proliant DL380 G5|Xeon 5150|4GB FB DDR2 ECC|HP Smart Array P400-256MB cache|3x10k 146GB SAS in RAID 0 + 10k 146GB SAS|2x800W|ATi FireGL V7700|Samsung 226BW|Windows Server 2008r2 Enterprise
    HP DL320 G5|Xeon 3150 2.13GHz|1GB DDR2 ECC|2x80GB RAID 0|Windows Server 2008r2 Standard
    Laptop:
    HP 8560w|i5-2540M|2x4GB DDR3|AMD FirePro M5950|Samsung 840 Pro 256GB|Windows 7 X64 Pro

  12. #1312
    Registered User
    Join Date
    May 2010
    Location
    Bangkok, Thailand
    Posts
    53
    ASUS M5A87 Bios 0701

    CPU FX 8120 overclock 4.0 GHz +

    CPU throttle when full load. (multiplier drop)

    disable C1E , CnQ , APM but it's not work.

    need new bios to fix this problem.

    thanks.

  13. #1313
    I am Xtreme FlanK3r's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Czech republic
    Posts
    6,804
    whats your temps in Coretemp? I found as problem temps in Coretemp everything more than 70C (real it could be about 80-85 C!).
    ROG Power PCs - Intel and AMD
    CPUs:i9-7900X, i9-9900K, i7-6950X, i7-5960X, i7-8086K, i7-8700K, 4x i7-7700K, i3-7350K, 2x i7-6700K, i5-6600K, R7-2700X, 4x R5 2600X, R5 2400G, R3 1200, R7-1800X, R7-1700X, 3x AMD FX-9590, 1x AMD FX-9370, 4x AMD FX-8350,1x AMD FX-8320,1x AMD FX-8300, 2x AMD FX-6300,2x AMD FX-4300, 3x AMD FX-8150, 2x AMD FX-8120 125 and 95W, AMD X2 555 BE, AMD x4 965 BE C2 and C3, AMD X4 970 BE, AMD x4 975 BE, AMD x4 980 BE, AMD X6 1090T BE, AMD X6 1100T BE, A10-7870K, Athlon 845, Athlon 860K,AMD A10-7850K, AMD A10-6800K, A8-6600K, 2x AMD A10-5800K, AMD A10-5600K, AMD A8-3850, AMD A8-3870K, 2x AMD A64 3000+, AMD 64+ X2 4600+ EE, Intel i7-980X, Intel i7-2600K, Intel i7-3770K,2x i7-4770K, Intel i7-3930KAMD Cinebench R10 challenge AMD Cinebench R15 thread Intel Cinebench R15 thread

  14. #1314
    Registered User
    Join Date
    May 2010
    Location
    Bangkok, Thailand
    Posts
    53
    yep. more than 70 C.

    but my gigabyte 990fxa-d3 bios f5c (new beta bios) have APM options in bios and I disable it.
    multiplier not drop (temp > 80 C)

    old bios (f4) multiplier drop same when temp more than 70 C.

  15. #1315
    Xtreme Addict
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    US, MI
    Posts
    1,680
    Quote Originally Posted by repman View Post
    Would you recommend BIOS 2002 over 1902 for CHIV? Or should I just stay with 1902?
    I can't say either way but I've been sticking with the 2002 bios, seemed more stable but I really don't know :\.

  16. #1316
    Xtreme Addict
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Brisbane, Australia
    Posts
    1,264
    Can we pretty pleeease have induvidual core unlockign for Bulldozer chips on other AM3+ boards? (I know it exists for Crosshair)

    im using the M5A97 Evo

  17. #1317
    I am Xtreme FlanK3r's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Czech republic
    Posts
    6,804
    V-friend: its too much for FX, u need colder temps for not throtling or good stability...Max about 65-66C in Coretemp.
    ROG Power PCs - Intel and AMD
    CPUs:i9-7900X, i9-9900K, i7-6950X, i7-5960X, i7-8086K, i7-8700K, 4x i7-7700K, i3-7350K, 2x i7-6700K, i5-6600K, R7-2700X, 4x R5 2600X, R5 2400G, R3 1200, R7-1800X, R7-1700X, 3x AMD FX-9590, 1x AMD FX-9370, 4x AMD FX-8350,1x AMD FX-8320,1x AMD FX-8300, 2x AMD FX-6300,2x AMD FX-4300, 3x AMD FX-8150, 2x AMD FX-8120 125 and 95W, AMD X2 555 BE, AMD x4 965 BE C2 and C3, AMD X4 970 BE, AMD x4 975 BE, AMD x4 980 BE, AMD X6 1090T BE, AMD X6 1100T BE, A10-7870K, Athlon 845, Athlon 860K,AMD A10-7850K, AMD A10-6800K, A8-6600K, 2x AMD A10-5800K, AMD A10-5600K, AMD A8-3850, AMD A8-3870K, 2x AMD A64 3000+, AMD 64+ X2 4600+ EE, Intel i7-980X, Intel i7-2600K, Intel i7-3770K,2x i7-4770K, Intel i7-3930KAMD Cinebench R10 challenge AMD Cinebench R15 thread Intel Cinebench R15 thread

  18. #1318
    Registered User
    Join Date
    May 2010
    Location
    Bangkok, Thailand
    Posts
    53
    Quote Originally Posted by FlanK3r View Post
    V-friend: its too much for FX, u need colder temps for not throtling or good stability...Max about 65-66C in Coretemp.
    Thanks FlanK3r, now I use coretemp it about 65-68 c.
    Previously I use hwmonitor temp hit 80 c. hwmonitor show false temp?

  19. #1319
    Xtreme 3D Team
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Ohio
    Posts
    8,491
    Quote Originally Posted by V-FrIeNd View Post
    Thanks FlanK3r, now I use coretemp it about 65-68 c.
    Previously I use hwmonitor temp hit 80 c. hwmonitor show false temp?
    CPU sensor reads between 10-20c low, average is probably ~15c. It has been this way on AMD CPU's since X6.

    In one review the ambient temperature was 23c, while the CPU was idle at 6c. I'd have to guess that his CPU was >20c off of correct values.
    Smile

  20. #1320
    I am Xtreme FlanK3r's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Czech republic
    Posts
    6,804
    correct as Beep said.
    ROG Power PCs - Intel and AMD
    CPUs:i9-7900X, i9-9900K, i7-6950X, i7-5960X, i7-8086K, i7-8700K, 4x i7-7700K, i3-7350K, 2x i7-6700K, i5-6600K, R7-2700X, 4x R5 2600X, R5 2400G, R3 1200, R7-1800X, R7-1700X, 3x AMD FX-9590, 1x AMD FX-9370, 4x AMD FX-8350,1x AMD FX-8320,1x AMD FX-8300, 2x AMD FX-6300,2x AMD FX-4300, 3x AMD FX-8150, 2x AMD FX-8120 125 and 95W, AMD X2 555 BE, AMD x4 965 BE C2 and C3, AMD X4 970 BE, AMD x4 975 BE, AMD x4 980 BE, AMD X6 1090T BE, AMD X6 1100T BE, A10-7870K, Athlon 845, Athlon 860K,AMD A10-7850K, AMD A10-6800K, A8-6600K, 2x AMD A10-5800K, AMD A10-5600K, AMD A8-3850, AMD A8-3870K, 2x AMD A64 3000+, AMD 64+ X2 4600+ EE, Intel i7-980X, Intel i7-2600K, Intel i7-3770K,2x i7-4770K, Intel i7-3930KAMD Cinebench R10 challenge AMD Cinebench R15 thread Intel Cinebench R15 thread

  21. #1321
    Registered User
    Join Date
    May 2010
    Location
    Bangkok, Thailand
    Posts
    53
    Thanks Beep & FlanK.

  22. #1322
    Xtreme Member
    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    171
    There is a new BIOS 3030 available for M4A89GTD PRO/USB3.
    I'm surprised :-)
    and now wondering if this board will be able to run the next BD generation this autumn.

    changelog:
    M4A89GTD PRO BIOS 3030
    Improve system compatibility.
    ftp://ftp.asus.com.tw/pub/ASUS/mb/so.../M4A89GTD_PRO/
    Last edited by mibo; 07-25-2012 at 11:54 PM.

  23. #1323
    Registered User
    Join Date
    Aug 2010
    Posts
    20
    Quote Originally Posted by mibo View Post
    There is a new BIOS 3030 available for M4A89GTD PRO/USB3.
    I'm surprised :-)
    and now wondering if this board will be able to run the next BD generation this autumn.
    If it would, this could turn current completely negative impression from this board to more positive one...
    Nya-nya-nya...
    ------------------------------------
    CPU: AMD Phenom II X6 1055T @ 3.9 Ghz
    MB: ASUS M4A89GTD PRO/USB3
    COOLER: Scythe Infinity, 2xKama Flow 2 Fans
    RAM: 2x2 GB Transcend DDR3-1333
    VIDEO: MSI R6950 TwinFrozr II 2 GB+ASUS GeForce 8600GT 256 MB
    HDD: WD 1 TB EALS
    PSU: SeaSonic X-650
    ODD: Asus DRW-1608P2S+Teac DW-548D

  24. #1324
    Xtreme Enthusiast
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Bulgaria
    Posts
    544
    I can confirm that FX-8350 works on Crosshair IV Formula with latest 3029 bios.
    Well, the problems from Bulldozer bios are still there, but otherwise it's fully functional.

    I'm still missing mem dividers higher than 1866 and control of active cores/modules in bios.
    There's voltage offset mode only and I can't lower volts more than -0.06V, which for my CPU means ~1.33V (1.3875V vid) but on the plus side it's 0.7V, which is enough for LN2, I think.

    Proof:

    X6 1090T (1010MPMW) @ 4267MHz 1.44V NB@3229MHz 1.33V | Asus Crosshair IV Formula | 2x2GB Corsair Dominator GTX2 @ 1845MHz 6-6-5-17-22 1T | Asus HD4890 @ 1050/4800 | Corsair HX850W | HAF 932
    EK Supreme HF | EK-FC4890LT | MCP655 + Koolance D5 Top | ThermoChill PA120.3 + 3x Enermax Magma | XSPC Bay res | Masterkleer 1/2" UV Red

  25. #1325
    Xtreme Enthusiast
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Italy
    Posts
    960
    Quote Originally Posted by I.nfraR.ed View Post
    I can confirm that FX-8350 works on Crosshair IV Formula with latest 3029 bios.
    Well, the problems from Bulldozer bios are still there, but otherwise it's fully functional.

    I'm still missing mem dividers higher than 1866 and control of active cores/modules in bios.
    There's voltage offset mode only and I can't lower volts more than -0.06V, which for my CPU means ~1.33V (1.3875V vid) but on the plus side it's 0.7V, which is enough for LN2, I think.

    Proof:

    Thanks a lot for your post.

    Which problems are you talking about? Just those you have just described?

    And what about frequency stability\throttling issue while idle and\or during Prime95? (monitoring over time)

    Thanks a lot.

    Goodbye.
    Last edited by Punisher!; 11-15-2012 at 03:58 AM.
    Puni's rig _.->*new?D*<-._ PRIME STABLE OC - CLICK HERE: Cooler Master HAF X NVIDIA EDITION Asus M4A89TD PRO/USB3 + AMD FX-8350 @210x21=4,42Ghz blue voltages (NB/HT @2320Mhz/2730Mhz) + Asus/Zotac GTX580 SLI @851-1702/4204Mhz 1,063V + 8GB of Samsung 30nm DDR3 @1966Mhz 9-9-9-27 1,5V | Caviar Black 3TB SATA III RAID0 | BenQ XL2420TX NVIDIA 3D Vision 2 Lightboost ready | Win7x64 | 3DMark11 - CLICK HERE | 3DMark Vantage - CLICK HERE

Page 53 of 54 FirstFirst ... 3435051525354 LastLast

Tags for this Thread

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •