Page 22 of 54 FirstFirst ... 121920212223242532 ... LastLast
Results 526 to 550 of 1343

Thread: ASUS AMD Beta BIOS Releases

  1. #526
    Banned Movieman...
    Join Date
    May 2009
    Location
    illinois
    Posts
    1,811
    Quote Originally Posted by CrimInalA View Post
    Bingo13, maybe you can tell us what we are waiting for and what bug is being crushed at the moment ?
    i would just like to know if i need to buy a new motherboard, because currently this thing is pissing me off

  2. #527
    Registered User
    Join Date
    Aug 2010
    Posts
    8

    2 graphics cards not working in 1606

    Quote Originally Posted by Kueller View Post
    Tried out the 1605 M4A89GTD Pro/USB3 BIOS, hoping it might solve my 2 nvidia card problem (1gfx/1phx in theory), but the second card still goes unrecognized.

    Was this supposed to be addressed in 1605, or just the mixed amd/nvidia setup?
    I think it was supposed to be addressed in this BIOS. I upgraded my M4A89GTD Pro/USB3 to the latest release BIOS 1606, and it does NOT recognize my second graphics card. I have an HD5850 in the primary and 9600 GT in the second slot. Overall I'm pleased with the BIOS and have had no issues, it just doesn't fix the problem I (and others) are having.

    I did NOT clear CMOS after loading, will try that when I get some time. Any other suggestions are welcome!

    Taz
    | Case: Cooler Master | PSU: Corsair TX650W | MoBo: ASUS M4A89GTD Pro/USB3 | CPU: AMD Phenom 1055T @3.9 | CPU Cooler: Corsair H50 | RAM: GSkill DDR3 2x2GB @ 1867 | GFX01: HD5850 | GFX02: 9600GT | HDD: Kingston SSD 128GB | DVD1: LG BD-ROM | DVD2: ASUS DVD-RW |Monitor: Asus 1080p |

  3. #528
    Brilliant Idiot
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Hell on Earth
    Posts
    11,085
    Quote Originally Posted by taz2 View Post
    I think it was supposed to be addressed in this BIOS. I upgraded my M4A89GTD Pro/USB3 to the latest release BIOS 1606, and it does NOT recognize my second graphics card. I have an HD5850 in the primary and 9600 GT in the second slot. Overall I'm pleased with the BIOS and have had no issues, it just doesn't fix the problem I (and others) are having.

    I did NOT clear CMOS after loading, will try that when I get some time. Any other suggestions are welcome!

    Taz
    You guys do know that the lower slot is primary on ASUS M4A890 series boards right?
    heatware chew*
    I've got no strings to hold me down.
    To make me fret, or make me frown.
    I had strings but now I'm free.
    There are no strings on me

  4. #529
    Registered User
    Join Date
    Aug 2010
    Posts
    8
    Quote Originally Posted by chew* View Post
    You guys do know that the lower slot is primary on ASUS M4A890 series boards right?

    Yes, I know the slot difference. In my case, I have an HD5850 and 9600GT. Here are the various scenarios & how they play out:
    • Just the HD5850: Recognizes it without an issue in primary slot
    • Just the 9600GT: Recognizes it without an issue in the primary slot
    • 9600GT in primary, HD5850 in secondary: Recognizes both cards
    • 9600GT in secondary,HD5850 in primary: Recognizes only the HD5850


    Again, I have not tried swapping cards or slots, etc., since upgrading to 1606 but I don't think it will matter since it can't see the 9600GT in the configuration I need.

    Taz
    | Case: Cooler Master | PSU: Corsair TX650W | MoBo: ASUS M4A89GTD Pro/USB3 | CPU: AMD Phenom 1055T @3.9 | CPU Cooler: Corsair H50 | RAM: GSkill DDR3 2x2GB @ 1867 | GFX01: HD5850 | GFX02: 9600GT | HDD: Kingston SSD 128GB | DVD1: LG BD-ROM | DVD2: ASUS DVD-RW |Monitor: Asus 1080p |

  5. #530
    Xtreme Member
    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    171
    Quote Originally Posted by taz2 View Post
    Yes, I know the slot difference. In my case, I have an HD5850 and 9600GT. Here are the various scenarios & how they play out:
    • Just the HD5850: Recognizes it without an issue in primary slot
    • Just the 9600GT: Recognizes it without an issue in the primary slot
    • 9600GT in primary, HD5850 in secondary: Recognizes both cards
    • 9600GT in secondary,HD5850 in primary: Recognizes only the HD5850


    Again, I have not tried swapping cards or slots, etc., since upgrading to 1606 but I don't think it will matter since it can't see the 9600GT in the configuration I need.

    Taz
    So, still no fix for this.
    I really would like to put a second nVidia card in my M4A89GTD PRO for folding@home.

  6. #531
    Registered User
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    11
    The 1606 BIOS release notes specifically mention fixing support for two NVIDIA cards. Yet, my Geforce 460 and Geforce 240 fail to be detected simultaneously in the M4A89GTD Pro.

  7. #532
    Registered User
    Join Date
    Aug 2010
    Posts
    20
    Quote Originally Posted by taz2 View Post
    I did NOT clear CMOS after loading
    That doesn't help, I've tried this with no luck...

  8. #533
    Xtreme Member
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Boston Ma.
    Posts
    251
    Quote Originally Posted by oxydius View Post
    The 1606 BIOS release notes specifically mention fixing support for two NVIDIA cards. Yet, my Geforce 460 and Geforce 240 fail to be detected simultaneously in the M4A89GTD Pro.
    Try uninstalling your gpu drivers & boot and install them again , for the hell of it give that a try .
    Room Temp H20 | sdumper 2 Stage Cascade ( 4-Sale Mint ! ) | i7 975 ES / R2E rev12 v1504 | PH II X6 1090T BE / CH4 v905 | Dominator 2000GT CL8 6gb | Asus GTX 580 X2 SLI | Corsair HX1000 1210w | WD VR Raid 3+0 ( 450gb )

  9. #534
    Registered User
    Join Date
    Aug 2010
    Posts
    8
    Quote Originally Posted by pcnazz View Post
    Try uninstalling your gpu drivers & boot and install them again , for the hell of it give that a try .
    Device manager, AMD Overdrive, GPU-z, do not recognize a second GPU installed in the computer. The GPU does work and is recognized if installed as the sole GPU, just not as a secondary one...even if it is only for physics.

    Uninstalling and reinstalling GPU drivers would very likely not work, but I can give it a try when I get time.
    | Case: Cooler Master | PSU: Corsair TX650W | MoBo: ASUS M4A89GTD Pro/USB3 | CPU: AMD Phenom 1055T @3.9 | CPU Cooler: Corsair H50 | RAM: GSkill DDR3 2x2GB @ 1867 | GFX01: HD5850 | GFX02: 9600GT | HDD: Kingston SSD 128GB | DVD1: LG BD-ROM | DVD2: ASUS DVD-RW |Monitor: Asus 1080p |

  10. #535
    Xtreme Mentor
    Join Date
    May 2008
    Location
    cleveland ohio
    Posts
    2,871
    Quote Originally Posted by chew* View Post
    You guys do know that the lower slot is primary on ASUS M4A890 series boards right?
    -_- I'm not setup in BTX >_<

    lol seems kjinda odd when most use the highest slot.

    but now I know why my bottom card shows up first in gpu-z.
    HAVE NO FEAR!
    "AMD fallen angel"
    Quote Originally Posted by Gamekiller View Post
    You didn't get the memo? 1 hour 'Fugger time' is equal to 12 hours of regular time.

  11. #536
    Xtreme Addict
    Join Date
    Nov 2002
    Location
    Houston
    Posts
    1,121
    09/08/2010 Update

    I will warn everyone now that updating to the following BIOS code means you cannot flash back to a previous BIOS and we will not have a tool to do it. Unless you are willing to use a BETA BIOS, wait for the official release please.

    Crosshair IV Formula - BIOS 055
    1. Improved Memory Performance and Clocking
    2. C1E/CnQ operation update
    3. Voltage enhancements

    http://www.mediafire.com/file/hb5uxm...-ASUS-0055.rar

    Crosshair III Formula - BIOS 1805
    1. Improved Memory Performance and Clocking
    2. C1E/CnQ operation update
    3. Voltage enhancements

    http://www.mediafire.com/file/kdvvx3...-ASUS-1805.rar

    Based on the CIIIF results, should be rolling out M3/M4 updates in the near future.

  12. #537
    Registered User
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    11
    Quote Originally Posted by pcnazz View Post
    Try uninstalling your gpu drivers & boot and install them again , for the hell of it give that a try .
    This is not very relevant when running Linux. The second Nvidia GPU doesn't even show up in the device list (lspci).

  13. #538
    Registered User
    Join Date
    Aug 2010
    Posts
    20
    bingo13
    I understand, that most attention pointed on high level products, but want to ask about one old integrated motherboard - Asus M2NPV-MX. Near two month ago I found that there is new beta BIOS for it, 5005, which added support for all AM2/AM2+/AM3 CPUs, except six core models. Later, some of them disappeared from CPU Support List, for example Phenom II X4 955/965, and there is also post on forum, where user says about incompatibility of this mobo with Phenom II X4 945. I planned to upgrade CPU in this mobo to one of Phenom II X4 CPUs, but now I'm in embarrassment - is Phenom II X4 working on this motherboard, and why some of the CPUs disappeared form CPU Support List?

  14. #539
    Xtreme Cruncher
    Join Date
    Nov 2002
    Location
    Belgium
    Posts
    605
    flashed CHIV 055 bios , previous oc settings are not stable at all . not even when upping voltages and lowering speeds .
    (yes i did clear cmos , reset to defaults and did settings again)

    So now running linx at F5 default bios settings to see if that's stable . (seen fsb fluctuate between 189 and 217 , wow)
    Last edited by CrimInalA; 09-08-2010 at 11:12 AM.


    Main rig 1: Corsair Carbide 400R 4x120mm Papst 4412GL - 1x120mm Noctua NF-12P -!- PC Power&Cooling Silencer MK III 750W Semi-Passive PSU -!- Gigabyte Z97X-UD5H -!- Intel i7 4790K -!- Swiftech H220 pull 2x Papst 4412 F/2GP -!- 4x4gb Crucial Ballistix Tactical 1866Mhz CAS9 1.5V (D9PFJ) -!- 1Tb Samsung 840 EVO SSD -!- AMD RX 480 to come -!- Windows 10 pro x64 -!- Samsung S27A850D 27" + Samsung 2443BW 24" -!- Sennheiser HD590 -!- Logitech G19 -!- Microsoft Sidewinder Mouse -!- Fragpedal -!- Eaton Ellipse MAX 1500 UPS .





  15. #540
    Registered User
    Join Date
    Aug 2010
    Posts
    51

    Bios 0055

    Why is this Bios dated the day before the 1005 if it is newer?

  16. #541
    Registered User
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Prince George BC. Canada
    Posts
    12
    Thnaks Bingo for the updated news. Can't wait to get an update for my M3 motherboard hopefully it's not another month before it comes out haha.

  17. #542
    Registered User
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    62
    that's quite a large fsb droop Crim can anyone else confirm that?

  18. #543
    Xtreme Member
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Birmingham, United Kingdom
    Posts
    442
    Be nice to see more m3a79 love

  19. #544
    Xtreme Addict
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Potosi, Missouri
    Posts
    2,296
    Quote Originally Posted by Shadowized View Post
    that's quite a large fsb droop Crim can anyone else confirm that?
    Haven't seen anything like that here with 955/1090. Monitoring with CPU-Z, AI Suite and THG Clock. Both idle and loaded using Prime (small FFTs/blend) and LinX. Voltage spreads are tighter with this BIOS, particularly VCORE and CPU/NB. Also at least on my board most measured voltages are lower then software reports.

  20. #545
    Registered User
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Italy
    Posts
    22
    I'm still waiting for a Turbo CORE compliant BIOS for my M3A78-T...
    I'm wondering why it seems so difficult to implement it, because there are several M3N series boards, even the oldest and cheapest M2N with that feature enabled...
    Why nVIDIA chipsets are "easier" in BIOS developement?
    I bought a full AMD board (SB750, price around 130 EUR), thinking that my choice will assure stability, and frequent updates, including full Thuban support...
    Last edited by fastleo63; 09-08-2010 at 01:38 PM.
    MB: ASUSTeK Sabertooth 990FX BIOS 0705 | CPU: AMD Phenom II X6 1090T | RAM: G.Skill Ripjaws 2 x 4GB DDR3-1600MHz CL7-8-7-21-1T | Blu-Ray writer: ASUSTeK BW-12B1LT | HDD: SSD OCZ Vertex Turbo 60GB + HW RAID-5 3TB (HighPoint RocketRAID 4310 PCIe x8 SAS adapter - Intel IOP348 based) | VGA: NVIDIA GeForce GTS 450 1GB GDDR5 | O.S.: MS-Windows 7 Ultimate x64 SP1

  21. #546
    Xtreme Member
    Join Date
    May 2010
    Location
    Sweden
    Posts
    279
    Quote Originally Posted by Tonyb View Post
    Why is this Bios dated the day before the 1005 if it is newer?
    Build date:
    1005: 6/8-10
    0055: 26/8-10
    --------------
    Many thanks for the new bios bingo13!
    But what happened with the LLC % settings and new AGESA (cpu patch)?
    I only see updated P6 micro code rom?
    Haven't had time fiddle with it that much yet...

    My stuff
    PhII x6 1055T @ 4.2GHz | Corsair H50 + Scythe SL12SH PnP | Asus Crosshair IV F | 4GB Dominator 1600 CL8 | Corsair HX520W | CM HAF932 | Dell 2405FPW | Creative 5.1 THX |

  22. #547
    Xtreme Member
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    178
    @bingo

    Just found out the major problem of Thuban with the crosshair II. Seems like Asus implemented the 4 P-States of the Phenom II X4 for the X6 (which has 5 P-States).

    To make it visual what they did wrong:



    but it should be this way:



    So P4 doesnt not work because the X4 doesnt have it, -> no C&Q. Multiplier Changes in Bios just affects the Turbo state (P0), not the normal Load State (P1). Would be pleased if u can adress this to your technicians in charge.

    regards
    Last edited by Boschwanza; 09-08-2010 at 02:47 PM.

  23. #548
    Xtreme Mentor
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    State of Confusion, USA
    Posts
    2,513
    Quote Originally Posted by Praz View Post
    Haven't seen anything like that here with 955/1090. Monitoring with CPU-Z, AI Suite and THG Clock. Both idle and loaded using Prime (small FFTs/blend) and LinX. Voltage spreads are tighter with this BIOS, particularly VCORE and CPU/NB. Also at least on my board most measured voltages are lower then software reports.
    I haven't seen any crazy float on the HTref either (although it still no better than 1005)...

    Did you check voltages off the board with a DMM Praz?
    And if so, did you happen to note how much lower it was compared to CPU-z?

    Thanks..... Dave
    AMD FX-8350 (1237 PGN) | Asus Crosshair V Formula (bios 1703) | G.Skill 2133 CL9 @ 2230 9-11-10 | Sapphire HD 6870 | Samsung 830 128Gb SSD / 2 WD 1Tb Black SATA3 storage | Corsair TX750 PSU
    Watercooled ST 120.3 & TC 120.1 / MCP35X XSPC Top / Apogee HD Block | WIN7 64 Bit HP | Corsair 800D Obsidian Case








    First Computer: Commodore Vic 20 (circa 1981).

  24. #549
    Xtreme Cruncher
    Join Date
    Nov 2002
    Location
    Belgium
    Posts
    605
    seems like the cpu-nb needs a lot more vcore in my case . whereas 3085mhz was stable at 1.3V before i now need 1.4V to get 3000NB stable .
    still testing with linx now , this time upping HTlink speed and see .


    Main rig 1: Corsair Carbide 400R 4x120mm Papst 4412GL - 1x120mm Noctua NF-12P -!- PC Power&Cooling Silencer MK III 750W Semi-Passive PSU -!- Gigabyte Z97X-UD5H -!- Intel i7 4790K -!- Swiftech H220 pull 2x Papst 4412 F/2GP -!- 4x4gb Crucial Ballistix Tactical 1866Mhz CAS9 1.5V (D9PFJ) -!- 1Tb Samsung 840 EVO SSD -!- AMD RX 480 to come -!- Windows 10 pro x64 -!- Samsung S27A850D 27" + Samsung 2443BW 24" -!- Sennheiser HD590 -!- Logitech G19 -!- Microsoft Sidewinder Mouse -!- Fragpedal -!- Eaton Ellipse MAX 1500 UPS .





  25. #550
    Registered User
    Join Date
    May 2010
    Posts
    23
    there is the same problem on M3N-HT board.
    i have already written asus support a long time ago ...

    Quote Originally Posted by Boschwanza View Post
    @bingo

    Just found out the major problem of Thuban with the crosshair II. Seems like Asus implemented the 4 P-States of the Phenom II X4 for the X6 (which has 5 P-States).

    To make it visual what they did wrong:



    but it should be this way:



    So P4 doesnt not work because the X4 doesnt have it, -> no C&Q. Multiplier Changes in Bios just affects the Turbo state (P0), not the normal Load State (P1). Would be pleased if u can adress this to your technicians in charge.

    regards

Page 22 of 54 FirstFirst ... 121920212223242532 ... LastLast

Tags for this Thread

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •