Page 4 of 7 FirstFirst 1234567 LastLast
Results 76 to 100 of 154

Thread: Joining GPUGrid the easy way

  1. #76
    Xtreme Cruncher
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Texas
    Posts
    5,152
    Quote Originally Posted by FaYt View Post
    Just joining ....it would be a waste to only let my CPU crunch number so i added my card to
    Thanks for joining man! Great to have you!


    24 hour prime stable? Please, I'm 24/7/365 WCG stable!

    So you can do Furmark, Can you Grid???

  2. #77
    Xtreme Addict FaYt's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Langeveen NL
    Posts
    1,039
    it does seem to work almost 25.000 points

  3. #78
    Xtreme Cruncher
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    451
    Quote Originally Posted by FaYt View Post
    it does seem to work almost 25.000 points
    Nice! Is that per day for the GTX280 in your sig? What settings ? Long WUs? Clocks on the 280? Are you in a cool clime? Moar info pls!

    OK yeah, I'm idle on this project right now...but that don't mean I'm not hungry for some info on the new guy

    IMO you've chosen the most relevant BOINC-based GPU project available today. Not dissing the chess/galaxies/primes/etc guys, but this is the project that naturally flows out of WCG (IMO)...cure diseases!

  4. #79
    Xtreme Addict FaYt's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Langeveen NL
    Posts
    1,039
    i'm running the card on stock atm
    Gpu 700 mhz
    Gpu mem 1150 mhz
    Gpu shader 1400 mhz
    1024 MB GDDR3

    and for some reason gpu-z says fan speed 40%... but its watercooled LOL so no fan at all :P
    Never OCed a GPU before... last time i tryed (4 years ago) on a AGP card...i fried the card :P

  5. #80
    Xtreme Addict FaYt's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Langeveen NL
    Posts
    1,039
    i'm fixxing a second gtx 280 so i'll put them in SLI, is it better for crunching to put it in SLI or just 2 videocards?

  6. #81
    Xtreme Cruncher
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    kingston.ma
    Posts
    2,139
    Hi ya there FaYT - leave it as a second stand alone card ... don't SLI.
    By changing your GPUGrid preferences to only get the "Long" tasks ... they get better points and also a better quick return multiplier which will up your scores quite a bit

  7. #82
    Xtreme Cruncher
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    CT, USA
    Posts
    796
    I'll be honest, I have not read this entire thread.

    Having trouble getting work (new account).

    Must I tick the tick box "allow all users on this computer to control BOINC" when installing BOINC???

    This is the only item I deviated from in the first post's instructions.

  8. #83
    Xtreme Cruncher
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    CT, USA
    Posts
    796
    *bump* Must I tick the tick box "allow all users on this computer to control BOINC" when installing BOINC in order to get GPUGRID to work correctly in boinc with WCG?

  9. #84
    Xtreme Cruncher
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Texas
    Posts
    5,152
    Quote Originally Posted by my87csx481 View Post
    *bump* Must I tick the tick box "allow all users on this computer to control BOINC" when installing BOINC in order to get GPUGRID to work correctly in boinc with WCG?
    No, I do not believe it has to be checked - the only requirement on that the "Protected application Execution" box is not checked.


    24 hour prime stable? Please, I'm 24/7/365 WCG stable!

    So you can do Furmark, Can you Grid???

  10. #85
    Xtreme Cruncher
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    CT, USA
    Posts
    796
    Ok, thanks man.

    I keep getting "Scheduler request failed: Error 403".

    Anyone know how to fix this?

  11. #86
    Xtreme Cruncher
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Texas
    Posts
    5,152
    I've never had that error before... try a manual update of the project?


    24 hour prime stable? Please, I'm 24/7/365 WCG stable!

    So you can do Furmark, Can you Grid???

  12. #87
    Xtreme Cruncher
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    CT, USA
    Posts
    796
    That's when I get the error, at manual update.

    This specific computer has yet to receive one work unit.

  13. #88
    Xtreme Cruncher
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    kingston.ma
    Posts
    2,139
    Can you post up the first 20 or so lines of your event log?

  14. #89
    Xtreme Cruncher
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    CT, USA
    Posts
    796
    sure....tomorrow morning....the pc is not currently at my house

  15. #90
    Xtreme Cruncher
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    CT, USA
    Posts
    796
    I'm an idiot....should have looked here myself in the first place. The computer has not yet had a gpugrid ID assigned yet. This is probably the problem. However, I have no clue how to fix it. See event log.
    Code:
    10/14/2011 6:50:50 AM |  | Starting BOINC client version 6.12.34 for windows_x86_64
    10/14/2011 6:50:50 AM |  | log flags: file_xfer, sched_ops, task
    10/14/2011 6:50:50 AM |  | Libraries: libcurl/7.21.6 OpenSSL/1.0.0d zlib/1.2.5
    10/14/2011 6:50:50 AM |  | Data directory: D:\Software\Another System Folder\Another Program Data\BOINC
    10/14/2011 6:50:50 AM |  | Running under account *deleted for anonymity*
    10/14/2011 6:50:50 AM |  | Processor: 8 GenuineIntel         Intel(R) Core(TM) i7-2600 CPU @ 3.40GHz [Family 6 Model 42 Stepping 7]
    10/14/2011 6:50:50 AM |  | Processor: 256.00 KB cache
    10/14/2011 6:50:50 AM |  | Processor features: fpu vme de pse tsc msr pae mce cx8 apic sep mtrr pge mca cmov pat pse36 clflush dts acpi mmx fxsr sse sse2 ss htt tm pni ssse3 cx16 sse4_1 sse4_2 syscall nx lm vmx smx tm2 popcnt aes pbe
    10/14/2011 6:50:50 AM |  | OS: Microsoft Windows 7: Professional x64 Edition, Service Pack 1, (06.01.7601.00)
    10/14/2011 6:50:50 AM |  | Memory: 15.98 GB physical, 39.98 GB virtual
    10/14/2011 6:50:50 AM |  | Disk: 465.76 GB total, 416.88 GB free
    10/14/2011 6:50:50 AM |  | Local time is UTC -4 hours
    10/14/2011 6:50:50 AM |  | NVIDIA GPU 0: Quadro 2000 D (driver version 27589, CUDA version 4000, compute capability 2.1, 962MB, 320 GFLOPS peak)
    10/14/2011 6:50:50 AM | GPUGRID | URL http://www.gpugrid.net/; Computer ID not assigned yet; resource share 100
    10/14/2011 6:50:50 AM | World Community Grid | URL http://www.worldcommunitygrid.org/; Computer ID 1720831; resource share 100
    10/14/2011 6:50:50 AM | World Community Grid | General prefs: from World Community Grid (last modified 04-Oct-2011 21:37:44)
    10/14/2011 6:50:50 AM | World Community Grid | Computer location: work
    10/14/2011 6:50:50 AM |  | General prefs: using separate prefs for work
    10/14/2011 6:50:50 AM |  | Reading preferences override file
    10/14/2011 6:50:50 AM |  | Preferences:
    10/14/2011 6:50:50 AM |  |    max memory usage when active: 8183.09MB
    10/14/2011 6:50:50 AM |  |    max memory usage when idle: 14729.57MB
    10/14/2011 6:50:50 AM |  |    max disk usage: 10.00GB
    10/14/2011 6:50:50 AM |  |    don't compute while active
    10/14/2011 6:50:50 AM |  |    (to change preferences, visit the web site of an attached project, or select Preferences in the Manager)
    10/14/2011 6:50:50 AM |  | Not using a proxy
    10/14/2011 6:50:51 AM |  | Running CPU benchmarks
    10/14/2011 6:50:51 AM |  | Suspending computation - CPU benchmarks in progress
    10/14/2011 6:50:51 AM |  | Suspending network activity - computer is in use
    10/14/2011 6:50:59 AM |  | Resuming network activity
    10/14/2011 6:50:59 AM | World Community Grid | Sending scheduler request: To report completed tasks.
    10/14/2011 6:50:59 AM | World Community Grid | Reporting 5 completed tasks, not requesting new tasks
    10/14/2011 6:51:02 AM |  | Suspending network activity - computer is in use
    10/14/2011 6:51:07 AM |  | Resuming network activity
    10/14/2011 6:51:07 AM | World Community Grid | Scheduler request completed
    10/14/2011 6:51:09 AM |  | Suspending network activity - computer is in use
    10/14/2011 6:51:14 AM |  | Resuming network activity
    10/14/2011 6:51:22 AM |  | Benchmark results:
    10/14/2011 6:51:22 AM |  |    Number of CPUs: 8
    10/14/2011 6:51:22 AM |  |    3313 floating point MIPS (Whetstone) per CPU
    10/14/2011 6:51:22 AM |  |    12546 integer MIPS (Dhrystone) per CPU

  16. #91
    Registered User
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    15
    Have you tried to detach from GPUGrid and then attach again?

    There is no need to disable networking when the computer is in use (unless you are uploading and downloading huge amounts of data).

    Make sure you have Leave Applications in Memory (LAIM) selected. - Won't influencing attaching to GPUGrid, but will help when you are attached and with WCG's CEP2 tasks.

    and yes it could be Firewall related - "it might be useful to create a firewall exception or turn off the antivirus package while trying to attach."
    Last edited by skgiven; 10-19-2011 at 04:45 AM.

  17. #92
    Xtreme Cruncher
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    CT, USA
    Posts
    796
    Please refer to the most recent log here. This is immediately after a detach/re-attach, manual project update, I unticked the box dealing with not running while in use so it will run when I'm using the computer. I have to tick this again though, at some point, this is my work computer that I use to do work. I'm unaware of seperate disable networking while in use, I thought it disabled boinc in general (calculations and networking) while the comp. is in use. I ticked the leave apps. in memory box. I have no control over the firewall....yet. That is controlled by the network administrator. I'm working on that though....sorta'.

    Code:
    10/19/2011 9:33:51 AM |  | Starting BOINC client version 6.12.34 for windows_x86_64
    10/19/2011 9:33:51 AM |  | log flags: file_xfer, sched_ops, task
    10/19/2011 9:33:51 AM |  | Libraries: libcurl/7.21.6 OpenSSL/1.0.0d zlib/1.2.5
    10/19/2011 9:33:51 AM |  | Data directory: D:\Software\Another System Folder\Another Program Data\BOINC
    10/19/2011 9:33:51 AM |  | Running under account *deleted*
    10/19/2011 9:33:51 AM |  | Processor: 8 GenuineIntel         Intel(R) Core(TM) i7-2600 CPU @ 3.40GHz [Family 6 Model 42 Stepping 7]
    10/19/2011 9:33:51 AM |  | Processor: 256.00 KB cache
    10/19/2011 9:33:51 AM |  | Processor features: fpu vme de pse tsc msr pae mce cx8 apic sep mtrr pge mca cmov pat pse36 clflush dts acpi mmx fxsr sse sse2 ss htt tm pni ssse3 cx16 sse4_1 sse4_2 syscall nx lm vmx smx tm2 popcnt aes pbe
    10/19/2011 9:33:51 AM |  | OS: Microsoft Windows 7: Professional x64 Edition, Service Pack 1, (06.01.7601.00)
    10/19/2011 9:33:51 AM |  | Memory: 15.98 GB physical, 39.98 GB virtual
    10/19/2011 9:33:51 AM |  | Disk: 465.76 GB total, 416.62 GB free
    10/19/2011 9:33:51 AM |  | Local time is UTC -4 hours
    10/19/2011 9:33:51 AM |  | NVIDIA GPU 0: Quadro 2000 D (driver version 27589, CUDA version 4000, compute capability 2.1, 962MB, 320 GFLOPS peak)
    10/19/2011 9:33:51 AM | World Community Grid | URL http://www.worldcommunitygrid.org/; Computer ID 1720831; resource share 100
    10/19/2011 9:33:51 AM | World Community Grid | General prefs: from World Community Grid (last modified 04-Oct-2011 21:37:44)
    10/19/2011 9:33:51 AM | World Community Grid | Computer location: work
    10/19/2011 9:33:51 AM |  | General prefs: using separate prefs for work
    10/19/2011 9:33:51 AM |  | Reading preferences override file
    10/19/2011 9:33:51 AM |  | Preferences:
    10/19/2011 9:33:51 AM |  |    max memory usage when active: 8183.09MB
    10/19/2011 9:33:51 AM |  |    max memory usage when idle: 14729.57MB
    10/19/2011 9:33:51 AM |  |    max disk usage: 10.00GB
    10/19/2011 9:33:51 AM |  |    (to change preferences, visit the web site of an attached project, or select Preferences in the Manager)
    10/19/2011 9:33:51 AM |  | Not using a proxy
    10/19/2011 9:33:51 AM | World Community Grid | Restarting task faah25189_ZINC04510416_x1MSN_1ASH25_00_0 using faah version 640
    10/19/2011 9:33:51 AM | World Community Grid | Restarting task c4cw_target04_154825250_1 using c4cw version 641
    10/19/2011 9:33:51 AM | World Community Grid | Restarting task c4cw_target04_144933604_2 using c4cw version 641
    10/19/2011 9:33:51 AM | World Community Grid | Restarting task c4cw_target04_155272633_0 using c4cw version 641
    10/19/2011 9:33:51 AM | World Community Grid | Restarting task c4cw_target04_155290210_0 using c4cw version 641
    10/19/2011 9:33:51 AM | World Community Grid | Restarting task faah25191_ZINC06157039_x1MSN_1ASH25_04_0 using faah version 640
    10/19/2011 9:33:51 AM | World Community Grid | Restarting task faah25191_ZINC06088927_x1MSN_1ASH25_03_0 using faah version 640
    10/19/2011 9:33:51 AM | World Community Grid | Restarting task c4cw_target04_153102809_1 using c4cw version 641
    10/19/2011 9:34:10 AM |  | Fetching configuration file from http://www.gpugrid.net/get_project_config.php
    10/19/2011 9:34:28 AM | GPUGRID | Master file download succeeded
    10/19/2011 9:34:30 AM | GPUGRID | update requested by user
    10/19/2011 9:34:34 AM | GPUGRID | Sending scheduler request: Requested by user.
    10/19/2011 9:34:34 AM | GPUGRID | Requesting new tasks for CPU and NVIDIA GPU
    10/19/2011 9:34:35 AM | GPUGRID | Scheduler request failed: Error 403
    Thanks for your help.

  18. #93
    Registered User
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    15
    Did you install Boinc as a service?
    GPUGrid cannot work if Boinc is installed as a service.
    If so (see first post in this thread), close Boinc, uninstall Boinc and reinstall making sure to not select run as a service. Don't use the screen saver either.
    Last edited by skgiven; 10-19-2011 at 09:32 AM.

  19. #94
    Xtreme Cruncher
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    CT, USA
    Posts
    796
    Originally, boinc was installed as a service.

    Before ever trying to start grid, I uninstalled boinc. Then reinstalled, not as a service. I've never used the screensaver.

    Maybe I should have boinc not get any new tasks, let it finish the current ones, and do a "clean" install? Deleting all traces of the current client? I probably shouldn't change the name of the pc though.

    Thanks.

  20. #95
    Registered User
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    15
    Might be worth a go; I know it does not say Running as a daemon, but perhaps there is some legacy setting left over from the first Boinc installation (maybe one of WCG's Boinc versions, in which running as a daemon is default). If that's the case then you would need to remove all traces of Boinc. Can you remember what version was last installed and from where you got it? This thread might help,
    http://www.worldcommunitygrid.org/fo...ffset,0#331233

    The only alternatives I can think of that might explain this are, you are using the wrong address (should be http://www.gpugrid.net), Firewall settings, Antivirus settings, Proxy server, or perhaps your IP is blocklisted or your router is restricting access to some of the Internet.

    Have you tried any cc_config settings to elucidate the problem?
    Last edited by skgiven; 10-19-2011 at 10:08 AM.

  21. #96
    Xtreme Cruncher
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    CT, USA
    Posts
    796
    The last install was boinc 6.12.34 x64. I am unsure what version I originally installed. Maybe one or two versions ago. Got if from the Berkeley site.

    When you say "using the wrong address", what do you mean? Wrong url to initiate the account? It is embedded in boinc. Should I type it in manually instead of relying on the gui?

    It is possible that the router is blocking communication. Some websites are blocked here. I can navigate to gpugrid.net though. Antivirus is set to only scan incoming files/minimal intrusion....but still a possible problem.

    I have not created a cc_config on this particular machine. Had to do it to a different box that is running an ati card. Any suggestions on what to do with cc_config on this box?

    I'll try running out current jobs and doing a clean install first.

    Thanks.

  22. #97
    Xtreme Cruncher
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    CT, USA
    Posts
    796
    Clean install = same 403 error.

  23. #98
    Registered User
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    15
    Quote Originally Posted by my87csx481 View Post
    Got if from the Berkeley site.
    Might not have been the issue then, and if you can't remember the original instal version it's a bit of a sticker anyway

    When you say "using the wrong address", what do you mean? Wrong url to initiate the account? It is embedded in boinc. Should I type it in manually instead of relying on the gui?
    Thought the opposite, you manually inputted the address. If you got it directly from Boinc Manager the address is correct.

    It is possible that the router is blocking communication. Some websites are blocked here. I can navigate to gpugrid.net though. Antivirus is set to only scan incoming files/minimal intrusion....but still a possible problem.
    Yes, either could be preventing you getting a GPUGrid ID

    I have not created a cc_config on this particular machine. Had to do it to a different box that is running an ati card. Any suggestions on what to do with cc_config on this box?
    Suggest you look here for how to create a cc_config.xml file and try adding the following,
    <cc_config>
    <options>
    <zero_debts>1</zero_debts>
    <use_all_gpus>1</use_all_gpus>
    <http_transfer_timeout>900</http_transfer_timeout>
    <http_1_0>1</http_1_0>

    </options>
    <log_flags>
    <work_fetch_debug>1</work_fetch_debug>
    <http_debug>1</http_debug>

    </log_flags>
    </cc_config>

    Do you have local administrative rights?
    You would also need to have write access to the Boinc folder on that hard drive,
    "D:\Software\Another System Folder\Another Program Data\BOINC"
    Last edited by skgiven; 10-19-2011 at 01:23 PM.

  24. #99
    Xtreme Cruncher
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    CT, USA
    Posts
    796
    Yes, local administrator (using my domain user log in, I have local administrator rights. I also have a non-domain/local user account with administrator rights.) So, I do have write access. I'm the one that created the *alternate* directories.

    I'll have to create the .xml tomorrow....too late now.

    Thanks man.

  25. #100
    Xtreme Cruncher
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Texas
    Posts
    5,152
    Wow... ya'll have been busy...

    Good luck, I'll keep checking back to see if I can help.


    24 hour prime stable? Please, I'm 24/7/365 WCG stable!

    So you can do Furmark, Can you Grid???

Page 4 of 7 FirstFirst 1234567 LastLast

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •