Swiftech
Results 1 to 3 of 3

Thread: WHEA-Logger errors in event viewer

  1. #1
    Xtreme Enthusiast crazyea's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Surrey, BC, Canada
    Posts
    563

    WHEA-Logger errors in event viewer

    I am experiencing some errors on the ASUS M4A785TD-V Evo I have matched with the Phenom II X4 965 and G.SKILL F3-12800CL9D-4GBRL Ripjaws (2x2gb kit). Has anyone else experienced this? I just put this setup together yesterday and am worried of possible hardware problems. Everything is stock. The memory is running at 1333.

    Thanks!

    A corrected hardware error has occurred.

    Component: AMD Northbridge
    Error Source: Machine Check Exception
    Error Type: 14
    Processor ID: 0

    The details view of this entry contains further information.
    | Asus Maximus IV Extreme | i7 2600K w/ Noctua NH-D14 | ASUS ENGTX580 DirectCU II |
    | 2x4GB G.Skill DDR3-1600 | Corsair F60 60GB - Raid 0 | WD2001FASS | Silverstone FT-02 w/ Corsair 1200w PSU|

  2. #2
    Xtreme Addict wez's Avatar
    Join Date
    May 2004
    Location
    Aland Islands, Finland
    Posts
    1,138
    System is stable under load? (prime, occt etc)

    Edit: I'd put my focus on the RAM to start with, there are a lot of people having issues with those on AMD rigs
    Last edited by wez; 12-18-2009 at 03:05 AM.
    Asus Crosshair IV Extreme
    AMD FX-8350
    AMD ref. HD 6950 2Gb x 2
    4x4Gb HyperX T1
    Corsair AX1200
    3 x Alphacool triple, 2 x Alphacool ATXP 6970/50, EK D5 dual top, EK Supreme HF

  3. #3
    Xtreme Enthusiast crazyea's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Surrey, BC, Canada
    Posts
    563
    The memory ran fine through several passes of memtest. Now that is done in dos I guess. These errors are happening predominanty on startup. It lags when loading to the desktop, etc.

    You have the same chip as me, what memory (see ocz in your specs, what model) are you running and how snappy is your desktop. Do you have any of these similiar entries in your event viewer?

    I am dissapointed as it seems quite laggy overall when opening new windows etc. The old 5200+ I am replacing that was on an old nforce chipset with ddr2 seemed snappier overall. I am sure there is something up as all the reviews state the 785g and the PH II X4 965 to be good product............
    Last edited by crazyea; 12-18-2009 at 06:57 AM.
    | Asus Maximus IV Extreme | i7 2600K w/ Noctua NH-D14 | ASUS ENGTX580 DirectCU II |
    | 2x4GB G.Skill DDR3-1600 | Corsair F60 60GB - Raid 0 | WD2001FASS | Silverstone FT-02 w/ Corsair 1200w PSU|

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •