View Poll Results: What do you think of ROG Motherboards

Voters
439. You may not vote on this poll
  • Innovative

    117 26.65%
  • Have a great bios design and great long term bios support

    117 26.65%
  • The best of the best

    111 25.28%
  • Similar to other boards

    34 7.74%
  • Overpriced

    184 41.91%
  • I just read the reviews and then decide

    48 10.93%
  • I think of them as gaming boards

    28 6.38%
  • I think of them as overclocking boards

    73 16.63%
  • I think of them as gaming and overclocking boards

    161 36.67%
  • Interested in a ROG competiton board for OC ( no audio, no network etc )

    55 12.53%
Multiple Choice Poll.
Page 8 of 8 FirstFirst ... 5678
Results 176 to 197 of 197

Thread: ASUS ROG Owners/Users Feedback and Insights and Ideas. Your Opinion Counts!

  1. #176
    Xtreme Member
    Join Date
    May 2009
    Posts
    100
    a friend of mine have maximus iv gene/zen3 but the problem is flashing the latest new bios and the mobo didnt post never...
    very big mistake in irog mobo...

  2. #177
    Xtreme Cruncher
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Bombay , India
    Posts
    452
    Why is it that all the top end ROG boards have lost Firewire ? If you do decide to put them in .. please and please for heavens sake use a TI ( Texas Instruments ) chip and not those Via chips . A lot of people also use these ROG boards for their workstations too and would love to see the return of firewire.
    Also i have noticed that the Z77 boards also have not got Thunderbolt. This is not very smarty guys.. top end boards should have every connector option under the sun and the ROG boards used to be like that .. why is this changing ?
    If its not possible to put in a port on the back panel because of lack of space its cool but atleast give us a a header !
    cheers and kind regards




    Intel Core i7 3960x | 3x Intel Core i7 980x | 3x Intel Core i7 920 | 2x Intel Core i7 2600k | 2x AMD opteron 6282 SE | 3x Asus Rampage II Extreme | 2x Asus Rampage III Extreme | Asus Rampage IV Extreme | 1x Gigabyte X58A-UD7 | 2x Asus Maximus IV Extreme-Z | Asus KGPE-D16 | 3x 6GB DDR3 Corsair Dominator 1600 Cl7 | 1x Patriot Viper II 6GB 2000 Cl8 | 3x Corsair Hx1000 | 4x Corsair Ax 1200 | 3x Antec 1200 | 4x Corsair Obsidian 800D | 2x Intel 80Gb G2 SSD | 4x Kingston HyperX 120GB | 2x Vertex 2 120GB | 2xWD 150GB Velociraptor + 1x WD 300GB Velociraptor +5TB | Msi Nvidia Gtx 295 | Msi Ati 4870x2 OC Edition | 2x Msi Ati 4890 OC Editions| 2x Sapphire Ati 5870's| Sapphire 5970 OC Edition | 2x Msi Gtx 460 | 3x Sapphire 6970 | 3x Asus Gtx 580 | 3x Asus 7970

  3. #178
    Xtreme Member
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    102
    Get us the amazing feature to use bootup cpu voltage on all recent ROG mobos, same like Rampage IV Extreme has.
    CPU:: i7 2600K@5.0Ghz|MB:: Asus Maximus Extreme IV|VGA:: Asus 6970 |Case:: CM Haf 932|Ram:: 8GB G.SKill Ripjaws X@2133 |HDD::WD 1TB, Samsung F3 Spinpoint Raid0 & C300 128GB OS |CPU Fan Noctua NH D14|Audio::-AdamA3x - Sennheiser HD595 & Asus Xonar D1|Mouse: Logitech G5 & Logitech Wave Keyboard|Display::NEC2490-BK-SV|PSU::Cooler Master RP 1000W modular

  4. #179
    Registered User
    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    76
    I have used ROG boards for a long long time and I (for most) love them. There's many things to love them for really. Hat down for them. Probably the only thing that "surprised" me on the last three (Maximus V GENE, IV Extreme and extreme Z) was that if you leave the Vcore at default and raise the multiplier, they pushed 1.5V in the CPU which is crazy. set the offset to +/-0.005 and the voltage is OK. - could this be fixed in next BIOS revisions? If someone does not keep track of the voltage, you can easily fry an Ivy Bridge on air with that voltage!

    If I had the option to tell what I want from a board, then I want a strong VRM, Good and usable BIOS (Just like the ROG boards usually do), NOTHING extra, I mean NOTHING extra - no additional SATA controllers, no additional USB, Firewire, Audio controllers, Nothing except the standard features of the given chipset.
    A very nice touch would be BIOS configurable PCIe Lanes - for instance If I want the third slot to be x16, the first to be x1, the fourth x4 and all the rest be powered down if I do not use them.
    Also, a nice touch would be dual Intel Ethernet controllers (maybe ones that are supported in windows server?), and by the way, who on earth uses PS/2 ports anymore?
    Further, if the board has video out, I'd prefer a single mini or full size DP from the board and adapters to say, DVI and HDMi. If one needs more, will probably have a discrete GPU anyway.

    It would be interesting to have more influence on the different voltage levels of the CPU - like IDLE voltage, various voltage offsets for varoius multipliers when speedstep is active of course.

    Simply said, a rigid, stable, highly configurable board with nothing extra (but the two Intel NICs) and as many USBs on the IO, and the least other connections (like video) as there can be. I wan to chose my audio, my additional SATA ports (IF I need them at all).

    This would yield a very clean board with a lot less traces and possibly the lowest (unwanted) power consumption amongst all motherboards. Oh, and I think you can save the EPU stuff too, It either does nothing, or saves a few watts and freezes the machine at the same time. I can switch off anything I do not use myself.

  5. #180
    Xtreme Member
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    102
    Asus, please get us ROG boards with black PCB in future, not dark brown! Gigabyte has this long time ago.
    CPU:: i7 2600K@5.0Ghz|MB:: Asus Maximus Extreme IV|VGA:: Asus 6970 |Case:: CM Haf 932|Ram:: 8GB G.SKill Ripjaws X@2133 |HDD::WD 1TB, Samsung F3 Spinpoint Raid0 & C300 128GB OS |CPU Fan Noctua NH D14|Audio::-AdamA3x - Sennheiser HD595 & Asus Xonar D1|Mouse: Logitech G5 & Logitech Wave Keyboard|Display::NEC2490-BK-SV|PSU::Cooler Master RP 1000W modular

  6. #181
    Registered User
    Join Date
    Nov 2002
    Location
    Austria
    Posts
    66
    I have a Maximus V Gene...

    - Bios Layout is crap. Otherwise seems good (maybe to many options imo)
    - Asus AI suite is Crap imo. AI Charger causes some warnings in systemlog ...
    - Fan management supports only pwm -> would like voltage too

    Otherwise I like it. Nice features... but i think abit boards µguru features were more useful in my opinion.
    Abit IP35 pro
    C2D @ 4ghz
    OCZ 8GB
    Msi Gtx 560 Ti

  7. #182
    Registered User
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    surabaya, east java indonesia
    Posts
    25
    well... mostly i like my M5G... but i belive it have annoying bug... -> the usb port will always supply power (vsb?) although the system has been shut down, even when i set "ErP ready" to "ENABLED" ... i know some ppl might want this feature (allways on usb) to charge their ipod,tab ect2.

    ....BUT please cut down all the power to usb when we choose "ErP ready" to "ENABLED" otherwise we can simply choose "disabled" (to have all the power back on)

    maybe you guys (asus rep) can fix this on next bios update ...
    oh btw i currently using bios 0881.

    note : all the usb port, even the usb 3.0 all have the same this particular behaviour



    regards
    Last edited by E-CRUSH; 05-13-2012 at 05:20 AM.
    HTPC :
    i7 920 SLBEJ (#3909A179) "thats my past"

    this is my present & future rig :
    CPU : i5 3570K
    Mobo :Asus M5G,
    Vga : intel HD4000
    Mem : 2x CMZ8GX3M2A1600C8R (4x4gb stick)
    HSF : Noctua NH-D14
    ODD : DVD-RW Pio DVR 216L,
    Storage : WDC 500AALS x2 RAID 0+1,
    Case & PSU : Obsidian 650D + HX850w.
    Misc : Onkyo 605, Epos 12i, Epos M5, Epos M SUB, PSB B25.
    Panasonic 42G10S

  8. #183
    Xtreme Member
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    131
    I just received a Maximus V Extreme and i7-3770k today to discover that the board wont post with my ARC1882ix-24 unless it is plugged in the black pci-e slot. When I put it in any other slot, the led stops at 95. The strangest thing is that my 1880ix-12 will allow the board to post regardless of which pci-e slot I use. I flashed it to the latest bios but the problem stays the same.

  9. #184
    Moderator
    Join Date
    Jun 2002
    Posts
    2,447
    Quote Originally Posted by Tutto View Post
    I just received a Maximus V Extreme and i7-3770k today to discover that the board wont post with my ARC1882ix-24 unless it is plugged in the black pci-e slot. When I put it in any other slot, the led stops at 95. The strangest thing is that my 1880ix-12 will allow the board to post regardless of which pci-e slot I use. I flashed it to the latest bios but the problem stays the same.
    Areca has released a firmware to fix this issue:
    http://www.mediafire.com/?r6npdn57qhuv6bb

    Follow this link to learn how to update Areca Firmware
    http://www.areca.com.tw/support/main.htm

  10. #185
    Registered User
    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    18
    Would be wonderful to have a oc key that would do 2560x1600 instead of being limited to 1920x1200... and eventually allow the built-in leds on the board start and reset buttons to be switched off...

  11. #186
    I am Xtreme zanzabar's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    SF bay area, CA
    Posts
    15,757
    can we get AC3 support on all motherboards that have digital in (toslink/coax ports,) i also thought it was dirty to not have the good sound hardware on the m5e, i dont see how $100 makes it worth it for basically all the same but with no audio amp, no creative drivers, and a thunderbolt port. if it had the creative drivers it should support AC3, it would be nice to see that authorized in a bios update, i know it would cost some money to license but i dont think they sold that many that it would be a huge loss, i would even pay for the creative drivers.
    Last edited by zanzabar; 02-07-2013 at 06:09 PM.
    5930k, R5E, samsung 8GBx4 d-die, vega 56, wd gold 8TB, wd 4TB red, 2TB raid1 wd blue 5400
    samsung 840 evo 500GB, HP EX 1TB NVME , CM690II, swiftech h220, corsair 750hxi

  12. #187
    Xtreme Member
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    394
    Not sure if this is mentioned yet, but there should be at least 2 USB3 20-pin ports on the front of the board...so that we can have 4 USB3 ports up-front.

    And, Give Us Full Control of the CPU OPT fan both in the bios and Fan Expert. I have my water pump on the CPU PWM header and my radiator fans on CPU OPT header, but I can only control the pwm pump. Give me the code and I will work on it myself, i'm a software engineer.
    Last edited by DefStar; 09-22-2013 at 12:59 PM.
    Custom case laser cut from a 3/16" thick sheet of brushed Aluminum 8"x80" & cold formed into a box then anodized black with 1/2" Poly-carbonate side panels..[.fully modular, all aluminum mounting brackets, HD bays, and mobo tray are removable...down to the bare box
    --Asus Maximus V Gene--
    --Intel 3770k @4.2 GHz De-lided and I soldered an Arctic Twin Turbo to the Intel.
    --MSI R7970 3GB @1150, 1500 cooled with an Arctic Accelero Xtreme--
    --G.SKILL Ripjaws @2400 MHz --
    --SeaSonic X-1050 Gold--
    --128 GB Sandisk UltraPlus is was only $59 new! Seagate 1TB HD--
    --Samsung S23A750D 120Hz monitor--
    --Razer Tarantula-- keyboard, yes it is like 8 years old!
    --Corsair M60 mouse--
    --Klipsh Promedia 2.1-- I rock stereo speakers the way they were meant to be rocked
    -- 100% Fun ...

    Does it ever shock anyone else when your hear someone use Darwin's "survival of the fittest" to justify genocide?

  13. #188
    Registered User
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    8
    All I want in my Rampage IV Gene is a proper Fan Xpert like on my old MVG not just control for two fans (CPU and Chassis/front/rear). Otherwise I love my ROG boards

  14. #189
    Xtreme Addict
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    US, MI
    Posts
    1,673
    Hmm what do I think...

    I dislike the power and reset buttons, I don't like the looks of them.
    They look goofy to me, I'de rather it be in the style of some of the other brands or like the style of the cmos reset button on the i/o plate area.

    Dual lan, I had use for this..

    How long has it been now since pci-e has been out?
    Isnt it about time that boards had a full set of of pcie slots?
    What I mean is 6-7 16x slots per board.
    No more 1x or whatever slots, especially since those type of cards fit and work just fine in a full sized slot.
    Doesn't matter to me if they are a full 16x speed or not, just make them all full sized...

    I also miss coax digital audio ins and outs.
    I don't use fiber, its to expensive.
    Coax is cheap as heck, very handy stuff, it bugs the heck out of me to see fiber hookups but no coax.
    I'de rather have the coax.

    Speaking of audio...
    Do we actually need the full set there on the i/o plate on the back of the board?
    Line in and out is enough for me.
    The rest wastes space, they could be done with a io bracket and and plug in thingy to the board.

    Audio drivers...
    Take the ch4 formula board for example, theres 1 driver and it's never been updated.
    I'm still using that driver , if I want the creative sound stuff I have to use it.
    I cant use an updated via base driver for it because then the creative features don't work.

    Thats all I can think of off hand.


    CPU: Intel Core i7-4930k [3332B054]
    CPU Heatsink: NZXT Kraken X60
    Mobo: ASUS Rampage IV Black Edition (0507 BIOS)
    MEM: 4x 4gig G.Skill [F3-2400C9Q-16GTXD] (Dual Sidded Samsung of Some Sorts)
    PSU: Antec HCP-850 Platinum
    VGA: nVidia Grid VGX K2 (WIP with 2x 680 lightnings)
    Monitor: ASUS VG278HE & 3DVision2 Kit
    Drives: 2x WD Red 2TB Drives [WDBMMA0020HNC-NRSN] (RAID 0), Corsair Force Series 3 CSSD-F60GB3A-BK 60GB SATA3 SSD, Pioneer BDR-2208 Blue Ray Burner
    Case: Rosewill Blackhawk Ultra
    OS's: Windows 2003 Enterprise x86 SP2-R2 VLM, Windows 7 Standard Embedded x86 SP1 EVL (128GB Patched), Windows 7 Standard Embedded x64 SP1 EVL
    Mouse: Using generic mouse for now...
    Arm:Samsung Galaxy S IV i9500 Octo-Core Quad Band 16gb Unlocked and 2x 64gig sd cards
    777

    Sig is slightly out of date, I'll update it later ^^


  15. #190
    I am Xtreme FlanK3r's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Czech republic
    Posts
    6,772
    AM3+ seems dead, hard to say what about future and AM4...
    But...what about Crosshair VI Gene FM2+ board? Some cute mATX for Kaveri/Excavator enthusiast. MSI has here Gaming series for FM2+, ASRock Extreme 6+, Gigabyte has G1 Sniper
    ROG Power PCs - Intel and AMD
    CPUs:i9-7900X, i9-9900K, i7-6950X, i7-5960X, i7-8086K, i7-8700K, 4x i7-7700K, i3-7350K, 2x i7-6700K, i5-6600K, R7-2700X, 4x R5 2600X, R5 2400G, R3 1200, R7-1800X, R7-1700X, 3x AMD FX-9590, 1x AMD FX-9370, 4x AMD FX-8350,1x AMD FX-8320,1x AMD FX-8300, 2x AMD FX-6300,2x AMD FX-4300, 3x AMD FX-8150, 2x AMD FX-8120 125 and 95W, AMD X2 555 BE, AMD x4 965 BE C2 and C3, AMD X4 970 BE, AMD x4 975 BE, AMD x4 980 BE, AMD X6 1090T BE, AMD X6 1100T BE, A10-7870K, Athlon 845, Athlon 860K,AMD A10-7850K, AMD A10-6800K, A8-6600K, 2x AMD A10-5800K, AMD A10-5600K, AMD A8-3850, AMD A8-3870K, 2x AMD A64 3000+, AMD 64+ X2 4600+ EE, Intel i7-980X, Intel i7-2600K, Intel i7-3770K,2x i7-4770K, Intel i7-3930KAMD Cinebench R10 challenge AMD Cinebench R15 thread Intel Cinebench R15 thread

  16. #191
    I am Xtreme
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    10,379
    Quote Originally Posted by FlanK3r View Post
    AM3+ seems dead, hard to say what about future and AM4...
    But...what about Crosshair VI Gene FM2+ board? Some cute mATX for Kaveri/Excavator enthusiast. MSI has here Gaming series for FM2+, ASRock Extreme 6+, Gigabyte has G1 Sniper
    +1, however AMD needs to get Kaveri into the retail market asap, seems more like a paper launch sadly
    Question : Why do some overclockers switch into d*ckmode when money is involved

    Remark : They call me Pro Asus Saaya yupp, I agree

  17. #192
    I am Xtreme FlanK3r's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Czech republic
    Posts
    6,772
    Need some LN2 with Kaveri, but A88X Pro can "only" around 1.9V as maximum. And Im not good for some voltmod
    ROG Power PCs - Intel and AMD
    CPUs:i9-7900X, i9-9900K, i7-6950X, i7-5960X, i7-8086K, i7-8700K, 4x i7-7700K, i3-7350K, 2x i7-6700K, i5-6600K, R7-2700X, 4x R5 2600X, R5 2400G, R3 1200, R7-1800X, R7-1700X, 3x AMD FX-9590, 1x AMD FX-9370, 4x AMD FX-8350,1x AMD FX-8320,1x AMD FX-8300, 2x AMD FX-6300,2x AMD FX-4300, 3x AMD FX-8150, 2x AMD FX-8120 125 and 95W, AMD X2 555 BE, AMD x4 965 BE C2 and C3, AMD X4 970 BE, AMD x4 975 BE, AMD x4 980 BE, AMD X6 1090T BE, AMD X6 1100T BE, A10-7870K, Athlon 845, Athlon 860K,AMD A10-7850K, AMD A10-6800K, A8-6600K, 2x AMD A10-5800K, AMD A10-5600K, AMD A8-3850, AMD A8-3870K, 2x AMD A64 3000+, AMD 64+ X2 4600+ EE, Intel i7-980X, Intel i7-2600K, Intel i7-3770K,2x i7-4770K, Intel i7-3930KAMD Cinebench R10 challenge AMD Cinebench R15 thread Intel Cinebench R15 thread

  18. #193
    I am Xtreme FlanK3r's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Czech republic
    Posts
    6,772
    Crosshair VI Gene or Impact is my wish for AM4
    ROG Power PCs - Intel and AMD
    CPUs:i9-7900X, i9-9900K, i7-6950X, i7-5960X, i7-8086K, i7-8700K, 4x i7-7700K, i3-7350K, 2x i7-6700K, i5-6600K, R7-2700X, 4x R5 2600X, R5 2400G, R3 1200, R7-1800X, R7-1700X, 3x AMD FX-9590, 1x AMD FX-9370, 4x AMD FX-8350,1x AMD FX-8320,1x AMD FX-8300, 2x AMD FX-6300,2x AMD FX-4300, 3x AMD FX-8150, 2x AMD FX-8120 125 and 95W, AMD X2 555 BE, AMD x4 965 BE C2 and C3, AMD X4 970 BE, AMD x4 975 BE, AMD x4 980 BE, AMD X6 1090T BE, AMD X6 1100T BE, A10-7870K, Athlon 845, Athlon 860K,AMD A10-7850K, AMD A10-6800K, A8-6600K, 2x AMD A10-5800K, AMD A10-5600K, AMD A8-3850, AMD A8-3870K, 2x AMD A64 3000+, AMD 64+ X2 4600+ EE, Intel i7-980X, Intel i7-2600K, Intel i7-3770K,2x i7-4770K, Intel i7-3930KAMD Cinebench R10 challenge AMD Cinebench R15 thread Intel Cinebench R15 thread

  19. #194
    I am Xtreme zanzabar's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    SF bay area, CA
    Posts
    15,757
    i would really love digital audio input, my rampage v extreme just feels missing when the m5e had it. it should also come with temp probes in the box.
    5930k, R5E, samsung 8GBx4 d-die, vega 56, wd gold 8TB, wd 4TB red, 2TB raid1 wd blue 5400
    samsung 840 evo 500GB, HP EX 1TB NVME , CM690II, swiftech h220, corsair 750hxi

  20. #195
    I am Xtreme FlanK3r's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Czech republic
    Posts
    6,772
    temp probes I have also in Maximus VIII Extreme I think. But its good bonus as flashdisk install USB (no more DVD :-) )
    ROG Power PCs - Intel and AMD
    CPUs:i9-7900X, i9-9900K, i7-6950X, i7-5960X, i7-8086K, i7-8700K, 4x i7-7700K, i3-7350K, 2x i7-6700K, i5-6600K, R7-2700X, 4x R5 2600X, R5 2400G, R3 1200, R7-1800X, R7-1700X, 3x AMD FX-9590, 1x AMD FX-9370, 4x AMD FX-8350,1x AMD FX-8320,1x AMD FX-8300, 2x AMD FX-6300,2x AMD FX-4300, 3x AMD FX-8150, 2x AMD FX-8120 125 and 95W, AMD X2 555 BE, AMD x4 965 BE C2 and C3, AMD X4 970 BE, AMD x4 975 BE, AMD x4 980 BE, AMD X6 1090T BE, AMD X6 1100T BE, A10-7870K, Athlon 845, Athlon 860K,AMD A10-7850K, AMD A10-6800K, A8-6600K, 2x AMD A10-5800K, AMD A10-5600K, AMD A8-3850, AMD A8-3870K, 2x AMD A64 3000+, AMD 64+ X2 4600+ EE, Intel i7-980X, Intel i7-2600K, Intel i7-3770K,2x i7-4770K, Intel i7-3930KAMD Cinebench R10 challenge AMD Cinebench R15 thread Intel Cinebench R15 thread

  21. #196
    Xtreme Addict
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    264
    I think this has been discussed in ROG forum. why don't asus add a option in bios for users that has problem booting at certain multi when system overclocked to avoid That cold double boot at startup. I just hate that. will switch to msi as my next upgrade then seems they has sorted it.....
    [FSB<>BCLK]
    3930k@4.3Ghz 1.3v/4.5Ghz 1.35v full load 24/7 Lapped~RIVG~Corsair AIO GT~Corsair Ven-Pro 2x8Gb@2.4Ghz 1.65v CL11~850Evo~GTX 1060 strix~Win8 X64~AX1200i

    SORRY FOR MY BAD ENGLISH

  22. #197
    Brilliant Idiot
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Hell on Earth
    Posts
    10,938
    The poll says this.......Have a great bios design and great long term bios support

    In reality it needs an option for this ........Have a great bios design and NO long term bios support

    How about just fixing simple problems in older but otherwise great motherboards/products instead of just preety much dropping support because its not longer the latest and greatest.

    The m4e p67 board drops all USB devices at random on cold boots still to this day. This is not a random single case issue. It was widespread for everyone who used this board.

    It's rather annoying to power it down flip PSU off let it sit for a few seconds then power it back on just because I have no USB devices and can not even type in my password to login to windows.

    A rather annoying problem for a top tier product.
    Last edited by chew*; 03-07-2017 at 04:53 AM.
    heatware chew*
    I've got no strings to hold me down.
    To make me fret, or make me frown.
    I had strings but now I'm free.
    There are no strings on me

Page 8 of 8 FirstFirst ... 5678

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •