OCN2
Results 1 to 7 of 7

Thread: MSI P55-GD65 Won't Boot

  1. #1
    Registered User
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    SE Michigan
    Posts
    15

    Unhappy MSI P55-GD65 Won't Boot

    I setup my new i5 750, MSI P55-GD65, OCZ Gold 1600, and 4890 today. Went to power it up and smelled plastic. Shutdown immediately, removed all components except cpu and 1 stick of ram. Started back up and all I got was the phase lights blinked on, cpu fan started, then all shut off again. This kept looping until I killed power again. I tried the ram stick in all four slots, same thing.

    RMA time?

  2. #2
    I am Xtreme
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    10,379
    Tried reseating the CPU ? Where does it smell burned ? CPU fan properly connected ?

  3. #3
    Registered User
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    SE Michigan
    Posts
    15
    Quote Originally Posted by Leeghoofd View Post
    Tried reseating the CPU ? Where does it smell burned ? CPU fan properly connected ?
    Yup, tried reseating cpu, memory, and graphics card. No luck.

    The smell seemed to be coming from the memory slots. Also, when I took out the dimms, I could smell the same scent off the memory.

    Yes, the cpu fan was plugged in and spinning for the half second it was on.

  4. #4
    Xtreme Addict
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Germany
    Posts
    1,146
    memory in the right (black) slots?

  5. #5
    Registered User
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    SE Michigan
    Posts
    15
    Quote Originally Posted by Chri$ch View Post
    memory in the right (black) slots?
    Yup, also tried blue slots, just in case
    Current Rig
    Athlon 64 x2 3800+ | eVga 7900gt | 2GB DDR-400 | Biostar nf4-sli | 310GB Total HD | Housed in Antec LanBoy

    New Build (Pending Outcome of Motherboard)
    Intel i5 750 | HD4890 | 4GB DDR3-1600 | MSI P55-GD65

  6. #6
    Xtreme Enthusiast
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    640
    Maybe this article at AT will help.....

    http://www.anandtech.com/mb/showdoc.aspx?i=3661

  7. #7
    Registered User
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    SE Michigan
    Posts
    15
    Quote Originally Posted by Humminn55 View Post
    Maybe this article at AT will help.....

    http://www.anandtech.com/mb/showdoc.aspx?i=3661
    Interesting article; however, I don't think it applies because my system wasn't even capable of booting to overclock. Also, I checked the 750 for contact marks and the pins on the motherboard for bent ones and both seemed fine. Either way, I decided to RMA and try again with new components.

    Thanks for all your help XS.
    Current Rig
    Athlon 64 x2 3800+ | eVga 7900gt | 2GB DDR-400 | Biostar nf4-sli | 310GB Total HD | Housed in Antec LanBoy

    New Build (Pending Outcome of Motherboard)
    Intel i5 750 | HD4890 | 4GB DDR3-1600 | MSI P55-GD65

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •