Page 167 of 217 FirstFirst ... 67117157164165166167168169170177 ... LastLast
Results 4,151 to 4,175 of 5409

Thread: XS HWBot Team

  1. #4151
    Wpprriimmee crrraaazzzyyy
    Join Date
    May 2009
    Location
    Alabama
    Posts
    1,801
    Hey team,
    Anyone interested in my SS unit, Cascade unit, CPU Gemni pot, TEK9 6.66 Slim, or Fatboy pot?
    Looking to clean out my collection since I'm not OCing.
    Heatware



    Custom SS unit by Gray Mole, Sdumper Cascade, K|ngp|n F1 Gemnni, TEK9 Fatboy, TEK9 Slim, NB-1, H2O stuff...
    Celeron 347, Celeron 356, Celeron 420, 2x P4 631, P4 670, P4 640, P4 651, P4 524, PD 915, P4 540J, 2x P4 530J, P4 520J Crucial Ballistix 2x1GB DDR2-8500 2x Asus REX X48, Gigabyte EP45-UD3P rev 1.0, Asus Commando P965,
    Stuff I used to have:
    Asus RIIIE X58, Evga Classified P55, Gigabyte EP45T-UD3LR, i5 670, E8600, Q9650, Q9550, , 3x2GB Mushkin Redline 2000C8,, G.Skill 2x2GB PC9600(Silver), Evga Evbot
    XFX 4770 modded, XFX 7950GT, XFX 6600GT, Evga 8600GTS 512MB, 3850 OC, 4x 3870s, and X600

    "In this world, Elwood, you must be oh so smart or oh so pleasant. Well, for years I was smart. I recommend pleasant." - James Stewart

  2. #4152
    Xtreme 3D Team
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Ohio
    Posts
    8,491
    AMD Athlon 64 X2 5600+ up on the test bench, took 4 hours to get it working, I had forgotten that my nforce 5 board has 2 bad memory slots, and that I had flashed a bios that only works with Phenom II CPUs. Installing my nLited XP right now

    Quote Originally Posted by Linuxfan View Post
    Hey team,
    Anyone interested in my SS unit, Cascade unit, CPU Gemni pot, TEK9 6.66 Slim, or Fatboy pot?
    Looking to clean out my collection since I'm not OCing.
    I always wanted a SS...don't have the money for one though.
    How much for the TEK9 slim? O_o
    Smile

  3. #4153
    Wpprriimmee crrraaazzzyyy
    Join Date
    May 2009
    Location
    Alabama
    Posts
    1,801
    Quote Originally Posted by BeepBeep2 View Post
    AMD Athlon 64 X2 5600+ up on the test bench, took 4 hours to get it working, I had forgotten that my nforce 5 board has 2 bad memory slots, and that I had flashed a bios that only works with Phenom II CPUs. Installing my nLited XP right now


    I always wanted a SS...don't have the money for one though.
    How much for the TEK9 slim? O_o
    PMed.
    Heatware



    Custom SS unit by Gray Mole, Sdumper Cascade, K|ngp|n F1 Gemnni, TEK9 Fatboy, TEK9 Slim, NB-1, H2O stuff...
    Celeron 347, Celeron 356, Celeron 420, 2x P4 631, P4 670, P4 640, P4 651, P4 524, PD 915, P4 540J, 2x P4 530J, P4 520J Crucial Ballistix 2x1GB DDR2-8500 2x Asus REX X48, Gigabyte EP45-UD3P rev 1.0, Asus Commando P965,
    Stuff I used to have:
    Asus RIIIE X58, Evga Classified P55, Gigabyte EP45T-UD3LR, i5 670, E8600, Q9650, Q9550, , 3x2GB Mushkin Redline 2000C8,, G.Skill 2x2GB PC9600(Silver), Evga Evbot
    XFX 4770 modded, XFX 7950GT, XFX 6600GT, Evga 8600GTS 512MB, 3850 OC, 4x 3870s, and X600

    "In this world, Elwood, you must be oh so smart or oh so pleasant. Well, for years I was smart. I recommend pleasant." - James Stewart

  4. #4154
    Xtreme 3D Team
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Ohio
    Posts
    8,491
    Well, 5600+ hit 3.76 GHz on first attempt, with H70 rad in a soup bowl and about 8 ice cubes melting on the top of it. (Brought temps to 28c from 38-40c)
    I'd imagine that my CPU is capable of 4 GHz+ assuming I don't have a super high coldbug.

    To my understanding, not many K8 do 4 GHz+ unless your name is knopflerbruce so we will see how far I get with this.

    I had major issues with Pi efficiency too, OS is fine (personal cut OS based off of TinyXP), ran same OS with 955 BE in 32M with good efficiency. My hard drives are just fubar, one being a Seagate 7200.10 250 that is full all but 30GB (has personal data/backups on it), the other being an Intel X25-V that barely outdoes my USB3 flash drives. I don't have the money for a spare disk.
    Last edited by BeepBeep2; 05-24-2012 at 01:11 PM.
    Smile

  5. #4155
    Xtreme Member
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Head Quarter
    Posts
    313

    Unhappy

    Hi ALL

    Now I have a new rig =)

    Maximus Gene V
    Core i7 3770K
    ADATA XPG Gaming V2 2400 Mhz 4x4GB
    ADATA SSD XPG SX900 128GB on RAID, using 8 SSD (128GB 9260CV-8i each SSD).
    RAID Card LSI 9260CV-8i = http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16816118168

    I have some troubles and I need your help (specially Steve xD)

    1.- The RAID Card doesn´t work in the PCI-E 16X only in the PCI-E 4x but half of the card is out, check the picture, Do you think this affects the performance of the 8 SSD?

    =O.JPG

    raid.JPG

    ssds.JPG

    2.- I think the performance of the 8 SSD on RAID is very poor, check the test image, What do you think?

    1.jpg

    Sin t?tulo.jpg


    thanks guys
    "We Overclock and Crunch you to the Ground" - DDTUNG


    ASUS Rampage IV Extreme
    Intel Core i7 3960X @ 4.0GHz HT 1.2V - On Water
    4x8GB ADATA XPG V2@ 2800 12-14-14-35 1T
    2x ADATA SSD XPG SX900 256GB RAID0
    2x Seagate 2TB
    SLI GTX 680 by ASUS
    Seasonic Extreme 1250 Watts
    Solid Tech-Station - Cosmos II
    Z5500 Sound Speakers



  6. #4156
    I am Xtreme
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Warrenton, VA
    Posts
    2,933
    ^^ i would think that might be a bit low yes.
    I haven't played with LSI cards in years - your best answers will come if you post a new thread (include your happy snaps) - here -

    http://www.xtremesystems.org/forums/...php?62-Storage

    Best of luck to you!!

  7. #4157
    Xtreme Member
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Head Quarter
    Posts
    313
    thanks steve =D
    "We Overclock and Crunch you to the Ground" - DDTUNG


    ASUS Rampage IV Extreme
    Intel Core i7 3960X @ 4.0GHz HT 1.2V - On Water
    4x8GB ADATA XPG V2@ 2800 12-14-14-35 1T
    2x ADATA SSD XPG SX900 256GB RAID0
    2x Seagate 2TB
    SLI GTX 680 by ASUS
    Seasonic Extreme 1250 Watts
    Solid Tech-Station - Cosmos II
    Z5500 Sound Speakers



  8. #4158
    Xtreme 3D Team
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Ohio
    Posts
    8,491
    Gah, I can't get ram to do 32M at 2133...tried vccsa up to 1.15v, tried vccio up to 1.175v.
    After loop 1, I get NOT EXACT IN ROUND...CPU at 4.6 on stock cooler (1.3v), max temps mid 60c with 2 cores enabled HT off.
    I couldn't find the top mounting bracket for my H70 so I'm stuck with this for now.

    Hypers booted up past 2200 8-8-7 no problem too, but 2M up was instant freeze, 1M no problem.

    You guys have any tips? I can barely POST at 1.65v 7-10-7 too...currently using 1.7v to be on the safe side.
    Smile

  9. #4159
    Xtreme 3D Team
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Ohio
    Posts
    8,491
    Gah, I can't get ram to do 32M at 2133...tried vccsa up to 1.15v, tried vccio up to 1.175v.
    After loop 1, I get NOT EXACT IN ROUND...CPU at 4.6 on stock cooler (1.3v), max temps mid 60c with 2 cores enabled HT off.
    I couldn't find the top mounting bracket for my H70 so I'm stuck with this for now.

    Hypers booted up past 2200 8-8-7 no problem too, but 2M up was instant freeze, 1M no problem.

    You guys have any tips? I can barely POST at 1.65v 7-10-7 too...currently using 1.7v to be on the safe side.
    Smile

  10. #4160
    I am Xtreme
    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    5,579
    vdimm for hypers(class b) must be over 1.8v but its not guaranteed to work with sp32m. better hypers can handle the throughput


  11. #4161
    Xtreme Member
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Head Quarter
    Posts
    313
    Quote Originally Posted by BeepBeep2 View Post
    Gah, I can't get ram to do 32M at 2133...tried vccsa up to 1.15v, tried vccio up to 1.175v.
    After loop 1, I get NOT EXACT IN ROUND...CPU at 4.6 on stock cooler (1.3v), max temps mid 60c with 2 cores enabled HT off.
    I couldn't find the top mounting bracket for my H70 so I'm stuck with this for now.

    Hypers booted up past 2200 8-8-7 no problem too, but 2M up was instant freeze, 1M no problem.

    You guys have any tips? I can barely POST at 1.65v 7-10-7 too...currently using 1.7v to be on the safe side.
    increase the Voltage, if your memory have hypers chips you will need 1.8V =)
    "We Overclock and Crunch you to the Ground" - DDTUNG


    ASUS Rampage IV Extreme
    Intel Core i7 3960X @ 4.0GHz HT 1.2V - On Water
    4x8GB ADATA XPG V2@ 2800 12-14-14-35 1T
    2x ADATA SSD XPG SX900 256GB RAID0
    2x Seagate 2TB
    SLI GTX 680 by ASUS
    Seasonic Extreme 1250 Watts
    Solid Tech-Station - Cosmos II
    Z5500 Sound Speakers



  12. #4162
    Xtreme 3D Team
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Ohio
    Posts
    8,491
    Tried up to 1.8v, best I got was init value...CL8/CL7 makes no difference, I guess.
    Why my PSC can't do 2133 either, I am puzzled...I haven't finished a run of 32M yet. I have trouble getting the board to post even with PSC at 2133. and vccio at 1.2v.
    asdfsadfioutbh5.

    Sorted out PSC. 6-10-6 works at 2133, albeit with 1.8v
    Last edited by BeepBeep2; 05-25-2012 at 08:41 PM.
    Smile

  13. #4163
    all outta gum
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Poland
    Posts
    3,389
    Quote Originally Posted by BeepBeep2 View Post
    asdfsadfioutbh5.
    Nah, I'm quite sure BH5 are not good for Sandy Bridge :P
    www.teampclab.pl
    MOA 2009 Poland #2, AMD Black Ops 2010, MOA 2011 Poland #1, MOA 2011 EMEA #12

    Test bench: empty

  14. #4164
    Xtreme 3D Team
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Ohio
    Posts
    8,491
    What do you guys think?
    http://hwbot.org/submission/2286792_...in_43sec_968ms

    EDIT:
    Alright, so my Hypers work at 1866+ 6-6-6-18, but that is a little slow My Hypers do not scale with tRCD = CAS +1 either so 6-7-6 is a no go near 2000 with more bclk.
    My run was 6:46.625 with Hypers at 1866 with CPU @ 5 GHz but cas write latency was at 8.

    EDIT 2:
    Next run with hypers 1866 6-6-5-17 cas write latency 7 was 6:44.375 with maxmem + 512MB pagefile + waza, but still slower than 6:43:968 on PSC, which was done without waza

    EDIT 3:
    Either my OS is FUBAR/trash, or my tweaking skills are weaker than tinfoil...
    2133 6-10-6-24 cas write latency = 7, came up with 6:45:187.

    This is a far cry from the low-mid 6:30's I've seen at 5 GHz. I feel like trans am does in the Ivy 5G thread...

    Also, Hypers are a no-go. My best two sticks that do 1866+ 6-6-5 won't budge even to the initial value in 32M, tried 7-7-6, 7-7-7, 8-8-7, 8-8-8 up to 1.86v.
    Last edited by BeepBeep2; 05-26-2012 at 06:48 PM.
    Smile

  15. #4165
    I am Xtreme
    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    5,579
    which bios are you using? I think hyper degradation indication is sp32m becomes non-doable.

    vccio?

    newer bios for m4e has microcode for ivy bridge which some say introduced some latency.

    I'm also doing m4e with some sandy.


  16. #4166
    Xtreme 3D Team
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Ohio
    Posts
    8,491
    BIOS 2050, I bought this board from Gunslinger and thats what was on it.
    1866 6-6-5-17 is fine at 1.84v, but 2133 8-8-8 doesn't work, tried up to 1.86v. These are my best two sticks (out of my three), too. I don't have them labeled like I should have, but because of that, two of the sticks have significantly less use than the other...I've tried a combo of all three though.

    At 7-7-6/7-7-7 the best I could do was 3 loops of 2M. I can finish 2M with 8-8-8 and 1.85v...but 32M is still instant freeze. I can do 7-7-6-19 in 32M on Bulldozer with 1.79v.

    I've tried vccio up to 1.2v so far. I've also tried raising vccsa up to 1.175v with it to no avail.

    I need way more vdimm with PSC than I thought I would too. On Bulldozer, my PSC run what they are specced to do, on Sandy, 2133 7-10-7 won't even post at 1.65v.

    EDIT:
    On ASUS's website, I see that on bios 2001, it is listed as "support next gen 22nm processor" so maybe this bios contains early Ivy microcode...I suppose I can flash to something else.
    Last edited by BeepBeep2; 05-27-2012 at 09:03 AM.
    Smile

  17. #4167
    I am Xtreme
    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    5,579
    psc xmp works here. maybe that is bbse. bbse needs more vdim that psc


  18. #4168
    Xtreme 3D Team
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Ohio
    Posts
    8,491
    Quote Originally Posted by Hondacity View Post
    psc xmp works here. maybe that is bbse. bbse needs more vdim that psc
    I know it's not BBSE because I can't run 6-9-6 for sh*t. 1.85v, 2133 6-9-6 doesn't post. These do 2060 6-9-6, 2500 7-11-7 on Bulldozer though...
    My Hyper runs 1900+ 6-6-6-18 in 32M at 1.85v, just tested.

    Efficiency is still in the toilet, I've tried 3 different bios now.

    2133 8-8-8 boots at 1.61v...but SuperPi 2M won't pass over 2 loops , at 1.85v it passes 6-7 loops.

    EDIT:
    Black slots are the same. I did something magic in the bios I guess once because on the black slots I was able to complete 2M once. Can't remember exact settings but it failed 32M as soon as I clicked. I tried 99 bclk at DDR3-2111 too, 9-9-9-27, but it doesn't work either.
    Last edited by BeepBeep2; 05-27-2012 at 05:16 PM.
    Smile

  19. #4169
    I am Xtreme
    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    5,579
    3203 so far is very bad. but better than msi z77 lol. switching cpu now....




  20. #4170
    Xtreme Memory Hoarder
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    2,601
    @ Beep try lowering vccio to 1.08-1.1

    you should be able to complete 32M easily with PSC at 2133 7-10-7-27 with less than 1.7v, something is not right unless your chip has a really poor IMC.
    Quote Originally Posted by Hondacity View Post
    gskillllin it!

  21. #4171
    Xtreme 3D Team
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Ohio
    Posts
    8,491
    I did, recently. I was just pushing vccio because I was having such issue with Hypers...I think it's the IMC thats the problem with the Hypers, not the ram. I know it's a combination of both, but...this ram isn't bad at all. Been tweaking 01 a little, reinstalling stock large option TinyXP now to see if my OS was the issue with 32M efficiency.

    Do you guys think 1900 CL6 has anything on 2133 7-10-7? I can run 2133 6-10-6 / 2220 7-10-7 with PSC though.

    Quote Originally Posted by l0ud_sil3nc3 View Post
    @ Beep try lowering vccio to 1.08-1.1

    you should be able to complete 32M easily with PSC at 2133 7-10-7-27 with less than 1.7v, something is not right unless your chip has a really poor IMC.
    Update:
    Nope. I can't even post at 1.7v 7-10-7. 1.75v won't run 32M either. I have the Pi 2133 7-10-7 1.65v...

    EDIT:
    Works at 1.775v. VCCIO @ 1.1v...
    Efficiency is still sh*t, 6:43.500. Stock TinyXP with maxmem, olive theme, 512 pagefile and waza. Maybe it is my SSD but I don't have a hard drive to test with.
    Last edited by BeepBeep2; 05-27-2012 at 07:53 PM.
    Smile

  22. #4172
    Xtreme 3D Team
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Ohio
    Posts
    8,491
    Okay, I can not muster any more than this...no idea what is wrong.

    Stock full TinyXP, 512 pagefile, olive theme, 600 MB maxmem, 2GB CDT-IV waza, realtime priority/2nd core affinity.

    6_42_172_5G.jpg
    Smile

  23. #4173
    I am Xtreme
    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    5,579
    exec bit disable?

    I had the same results 6'42'ish, tweaking rams got 6 seconds off...

    The Ivy "ME" code introduces 2-8seconds lag on Sandy 5Ghz Sp32m. If you get the older board with the older "ME" and the older bios, using the older bios with tweaked memory. You could do sub 6'36 with those settigns.


  24. #4174
    Xtreme 3D Team
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Ohio
    Posts
    8,491
    The second bios on this board is 1404 and it was the same efficiency...
    Exec bit thing is enabled, just turned it off, will try again.

    EDIT:
    O_o okay, problem solved...6:35:750 with 2222 7-10-7-24 CWL = 7

    Also ran 01 tonight, didn't do much tweaking, LOD = 3.1 all, run order change and 5150 MHz CPU / 2200 CL7 ram, HD 4850 @ 800 / 1110. Came up with 99145.
    Last edited by BeepBeep2; 05-27-2012 at 11:57 PM.
    Smile

  25. #4175
    3D Team Captain Don_Dan's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Munich, Germany
    Posts
    4,172
    Nice to see you working hard on your new setup Beep, don't waste too much time with the Hypers, if they don't work in 32M @ 2133 no tweaking will help. I'm really wondering why your PSC need that much voltage though... Weird.

    Do you have some BBSE you could try?

    Quote Originally Posted by chew* View Post
    You can never have enough D9's.

Page 167 of 217 FirstFirst ... 67117157164165166167168169170177 ... LastLast

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •