Page 1 of 8 1234 ... LastLast
Results 1 to 25 of 196

Thread: MSI Special BIOS for for AMD 3 core to 4 core

  1. #1
    Xtreme Member
    Join Date
    May 2007
    Posts
    139

    Talking [7/24]MSI Special BIOS for for AMD 3 core to 4 core

    790FX-GD70

    http://www.coolaler.com.tw/toppc/BIOS/A7577154.rar


    MSI 790GX-G65

    http://www.coolaler.com.tw/toppc/BIOS/7576142M.rar


    MSI DKA790GX Platinum

    http://www.coolaler.com.tw/toppc/BIOS/7550192.rar


    770-C35 & 770-C45

    http://www.coolaler.com.tw/toppc/BIOS/A7599142.rar

    BIOS FLASH UTILITY

    http://www.coolaler.com.tw/toppc/BIOS/AFUD4281.RAR


    Notice:
    need Pull out 24 pin Power cable or Wait for
    The light extinguishes

    2 core to 4 core
    3 core to 4 core

    step 1

    EC Firmware==> Choose Special



    Advanced Clock Calibration ==> AUTO



    SAVE > REBOOT

    Soon and later MSI will release standard BIOS for 3 core to 4 core.
    release ver

    790FX-GD70 V1.4
    790GX-G65 V1.4
    790GX Platinum V1.8
    770-C35/C45 V1.3

    ====================================

    if EC Firmware Choose normal is standard ACC
    Last edited by Toppc; 08-10-2009 at 04:11 AM.
    Coolaler OC Team from TAIWAN
    My English isn't good, please much and much forgive

  2. #2
    Xtreme Member
    Join Date
    Mar 2006
    Posts
    295
    Thanks for sharing these. A lot of 790GX owners have been looking for the newest beta for ec firmware
    Phenom II X2 550 BE @ X4 B50 3.4ghz
    Cooler Master Hyper 212 Plus - 2 x 120mm Scythe S-Flex F
    MSI 790FX-GD70 4GB G.Skill ddr3 1333 Pi series 7-7-7-18 1.6v
    WD 250 GB Sata
    EVGA 9800GT w/ Accelero S1 Rev. 2 Passive cooler
    Corsair TX650w psu

  3. #3
    Registered User
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Singapore
    Posts
    93
    Notice:
    need Pull out 24 pin Power cable or Wait for
    The light extinguishes
    Wat do u mean?

  4. #4
    Xtreme Member
    Join Date
    Mar 2006
    Posts
    295
    Quote Originally Posted by FrOzE View Post
    Wat do u mean?
    I'm sure he means a complete clear cmos after flashing (pull power psu, pull battery, jumper switch, and the boot new bios.)
    Phenom II X2 550 BE @ X4 B50 3.4ghz
    Cooler Master Hyper 212 Plus - 2 x 120mm Scythe S-Flex F
    MSI 790FX-GD70 4GB G.Skill ddr3 1333 Pi series 7-7-7-18 1.6v
    WD 250 GB Sata
    EVGA 9800GT w/ Accelero S1 Rev. 2 Passive cooler
    Corsair TX650w psu

  5. #5
    I am Xtreme zanzabar's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    SF bay area, CA
    Posts
    15,757
    i thought that the latest beta bios for the gd70 unlocked
    5930k, R5E, samsung 8GBx4 d-die, vega 56, wd gold 8TB, wd 4TB red, 2TB raid1 wd blue 5400
    samsung 840 evo 500GB, HP EX 1TB NVME , CM690II, swiftech h220, corsair 750hxi

  6. #6
    Xtreme Enthusiast TheBlueChanell's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    565
    I take it this works with the X2 550 as well?
    Main: 900D - Prime 1000T - Asus Crosshair VI Extreme - R7 1700X @ 4.0ghz - RX Vega 64? - 32GB DDR4 3466 - 1TB 960 Pro -
    --- XSPC AX360 x3 - HK IV Pro - HK RX480 - HK 200 D5 - BP Compression ---
    HTPC: 250D - Prime 850T - Gigabyte G1 ITX - i7 6700K @ 4.5ghz - GTX 1080 Ti - 16GB 3200 - 1TB 960 Pro -
    --- ST30 x UT60 - Kyros HF - KryoGraphics 1080 - HK100 DDC - Monsoon Compression ---
    HV01: Define XL R2 - Prime 1200P - Asus Zenith Extreme - TR 1950X - RX580CF - 128GB DDR4 ECC - 512GB 960P - 4x 2TB RE
    HV02: Node 804 - Prime 850T - SuperMicro X1SSH - E3-1230 v6 - Vega FE - 64GB ECC - 512GB 960 Pro - 4x 6TB Gold -

  7. #7
    Registered User
    Join Date
    May 2008
    Location
    Brasil
    Posts
    39
    Thanks TOPPC,

    But I do not obtain to initiate the Windows Vista.

    I tried to also increase the Vcore.

    3930K C2
    Asus RIVE
    G.Skill PIS 2200 Mhz 7-10-10
    Custom WC
    Enermax 1250W+

  8. #8
    Xtreme Member
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    107
    thanks for sharing mate...

  9. #9
    Registered User
    Join Date
    May 2009
    Posts
    2
    You aren't able to get the bios for the MSI DKA790GX non plat are ya?

  10. #10
    Xtreme Member
    Join Date
    May 2006
    Location
    Heilbronx, Germany
    Posts
    397
    Quote Originally Posted by zanzabar View Post
    i thought that the latest beta bios for the gd70 unlocked
    it´s working with the latest 1.4beta bioses.
    check the msi gd70 thread. fr0ze has unlocked a 550be with the 1.4b4 bios.


    MSI 790FX-GD70 (BIOS 1.D4)//PhenomII 1090T
    2x 2GB G.Skill F3-12800CL7D-4GBRH//ASUS EAH5970
    OCZ Agility 120GB//2x Hitachi Deskstar (2x500GB) RAID0//ZALMAN ZM850-HP 850W

    DFI LanpartyUT RDX200 CF-DR (BIOS 12/23/05)//AMD Opteron 165 CCBBE 0616 XPMW 334x9 1.375Vx112%
    2x 1024 MB G.SKILL F1-4000BIU2-2GBHV PC4000//2x Sapphire HD2900PRO(modded bios 845/950) 512mb CrossFire
    2x WD Caviar RE2 WD4000YR (400 GB) RAID0//OCZ GameXStream 700W

    Motorola Milestone CyanogenMOD 6.1.0 RC0 Android2.2.1

  11. #11
    Xtreme Addict
    Join Date
    May 2003
    Location
    Hopatcong, NJ
    Posts
    1,082
    couldnt unlock my 720BE with 1.4b2, so i assume its my chip
    will try with the latest though

    'Gaming' AMD FX-6300 @ 4.5GHz | Asus M5A97 | 16GB DDR3 2133MHz | GTX760 2GB + Antec Kuhler620 mod | Crucial m4 64GB + WD Blue 2x1TB Str
    'HTPC' AMD A8-3820 @ 3.5GHz | Biostar TA75A+ | 4GB DDR3 | Momentus XT 500GB | Radeon 7950 3GB
    'Twitch' AMD 720BE @ 3.5GHz | Gigabyte GA-78LMT-S2P | 4GB DDR3 | Avermedia Game Broadcaster

    Desktop Audio: Optical Out > Matrix mini DAC > Virtue Audio ONE.2 > Tannoy Reveal Monitors + Energy Encore 8 Sub
    HTPC: Optoma HD131XE Projector + Yamaha RX-V463 + 3.2 Speaker Setup

  12. #12
    Registered User
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Singapore
    Posts
    93
    I unlocked my X3 720BE... but i couldn't get it stable... :P

  13. #13
    Xtreme Member
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Budapest, Hungary
    Posts
    262
    Mine unlocked too, but the system hangs when I stress core4, also very high temperatures in idle even with stock voltages (45-50C with 3cores its 30-35).
    1090T | CH4F | HIS HD5850 | TT EvoBlue 750W | TT Spedo Advance | CM Aquagate Max | Samsung S27A350

  14. #14
    Xtremely High Voltage Sparky's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Ohio, USA
    Posts
    16,048
    Well the 4th core of the tricore CPUs was locked by AMD for a reason, usually because it is a bum core or super hot or both so for some people unlocking will do no good, for others it will. Depends on the exact chip.
    The Cardboard Master
    Crunch with us, the XS WCG team
    Intel Core i7 2600k @ 4.5GHz, 16GB DDR3-1600, Radeon 7950 @ 1000/1250, Win 10 Pro x64

  15. #15
    Xtreme Member
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Budapest, Hungary
    Posts
    262
    with acc@-6 I can do a 1M pi run before the lockup occurs, so maybe there's hope with a pair of high cfm fans

    btw my cpu is a terrible overclocker, I only managed to pull 3400 out of it @ ~1.5v...
    1090T | CH4F | HIS HD5850 | TT EvoBlue 750W | TT Spedo Advance | CM Aquagate Max | Samsung S27A350

  16. #16
    I am Xtreme zanzabar's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    SF bay area, CA
    Posts
    15,757
    i tried unlocking my cpu stops reaporting core temps and crashes when ram is stressed so im not sure if its unlockable. im guna play around with it more
    5930k, R5E, samsung 8GBx4 d-die, vega 56, wd gold 8TB, wd 4TB red, 2TB raid1 wd blue 5400
    samsung 840 evo 500GB, HP EX 1TB NVME , CM690II, swiftech h220, corsair 750hxi

  17. #17
    Xtreme Enthusiast
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Singapore
    Posts
    560
    it does not unlock my 720 with this bios or the latest 1.4bx's or any bios for that matter

  18. #18
    I am Xtreme zanzabar's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    SF bay area, CA
    Posts
    15,757
    i think that amd batted with good chips on black edition, since they didnt have enough chips that were defective to fill the anticipated demand on the 720 so they had them in the 710 and other OEM grade chips and now they sell almost only black editions from what it looks like so they moved the defects up in the line.

    i still like the platform but im a little disappointed, but it looks like with better cooling i can get 4ghz stable on a $120 cpu (im on stock cooling, and its bad)
    5930k, R5E, samsung 8GBx4 d-die, vega 56, wd gold 8TB, wd 4TB red, 2TB raid1 wd blue 5400
    samsung 840 evo 500GB, HP EX 1TB NVME , CM690II, swiftech h220, corsair 750hxi

  19. #19
    Xtreme Addict
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Sweden, Linköping
    Posts
    2,034
    Quote Originally Posted by Miwo View Post
    couldnt unlock my 720BE with 1.4b2, so i assume its my chip
    will try with the latest though
    Same BIOS, same issue. I think we both should try out 1.4b4 which is proven to unlock before we throw in the towel

    Sadly I just moved to a new appartment so sitting on my little lappy, won't be able to play until this weekend/next week
    SweClockers.com

    CPU: Phenom II X4 955BE
    Clock: 4200MHz 1.4375v
    Memory: Dominator GT 2x2GB 1600MHz 6-6-6-20 1.65v
    Motherboard: ASUS Crosshair IV Formula
    GPU: HD 5770

  20. #20
    Xtreme Addict
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Hungary (EU)
    Posts
    1,373
    I've tried some 1.4 betas but unfortunately they are not really perfect. I have a pretested X2 550 which is 100% stable with 4 cores and 3.5GHz@1.35V in ASUS M3A79-T Dlx and AsRock 780G. I've set the ACC to Special and AUTO in MSI (GD70) but the prime small FFT test always failed (frozen after ~1 minutes)...even on 2600MHz.

    So come on MSI and let's make some developement on this function!!
    -

  21. #21
    Xtreme Addict
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Sweden, Linköping
    Posts
    2,034
    Quote Originally Posted by Oliverda View Post
    I've tried some 1.4 betas but unfortunately they are not really perfect. I have a pretested X2 550 which is 100% stable with 4 cores and 3.5GHz@1.35V in ASUS M3A79-T Dlx and AsRock 780G. I've set the ACC to Special and AUTO in MSI (GD70) but the prime small FFT test always failed (frozen after ~1 minutes)...even on 2600MHz.

    So come on MSI and let's make some developement on this function!!
    I am sorry but I have to say: GREAT this shows my chip still has unlocking potentials

    If your chip can unlock on other mobos but not MSIs then there's still hope for me ^^
    SweClockers.com

    CPU: Phenom II X4 955BE
    Clock: 4200MHz 1.4375v
    Memory: Dominator GT 2x2GB 1600MHz 6-6-6-20 1.65v
    Motherboard: ASUS Crosshair IV Formula
    GPU: HD 5770

  22. #22
    Registered User
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Singapore
    Posts
    93
    I realised that GD70 might be a good board to unlock cores... but good to overclock.

    I've tried my X2 550BE (0922APMW) & X3 720BE (0904EPMW) both good batches, on other mobos and they are able to perform stably wif all 4 cores.
    But wif GD70, those chip can't even perform stably after a massive clock down in speed.

  23. #23
    Xtreme Member
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Singapore
    Posts
    109
    Quote Originally Posted by FrOzE View Post
    I realised that GD70 might be a good board to unlock cores... but good to overclock.

    I've tried my X2 550BE (0922APMW) & X3 720BE (0904EPMW) both good batches, on other mobos and they are able to perform stably wif all 4 cores.
    But wif GD70, those chip can't even perform stably after a massive clock down in speed.
    MSI's current implementation is a little unstable. 1.4b3 is the best bios for unlocking for me compared to 1.4b4 which breaks the unlocking on my X3 720BE.

    1.4b5 is out now but I havent tried it.

  24. #24
    Registered User
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Singapore
    Posts
    93
    i tried all the 1.4bX versions...
    All cannot get my chips stable.. tml i'm gonna bring my chip over to my friend's house to test..
    Hopefully DFI can give me answers...

  25. #25
    Xtreme Member
    Join Date
    Mar 2006
    Posts
    295
    Quote Originally Posted by Entropicity View Post
    MSI's current implementation is a little unstable. 1.4b3 is the best bios for unlocking for me compared to 1.4b4 which breaks the unlocking on my X3 720BE.

    1.4b5 is out now but I havent tried it.

    I agree with the beta's being unstable at unlocking but they are betas. Hopefully everything is sorted out and we get a good final release.
    Phenom II X2 550 BE @ X4 B50 3.4ghz
    Cooler Master Hyper 212 Plus - 2 x 120mm Scythe S-Flex F
    MSI 790FX-GD70 4GB G.Skill ddr3 1333 Pi series 7-7-7-18 1.6v
    WD 250 GB Sata
    EVGA 9800GT w/ Accelero S1 Rev. 2 Passive cooler
    Corsair TX650w psu

Page 1 of 8 1234 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •