MMM
Page 1 of 44 123411 ... LastLast
Results 1 to 25 of 1093

Thread: Gigabyte GA-MA790FXT-UD5P Thread

  1. #1
    Xtreme Member
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Falkenberg, Sweden
    Posts
    365

    Gigabyte GA-MA790FXT-UD5P Thread

    I got my new Giabyte board a couple of days ago, sadly I have no CPU yet and no one has AM3 Cpuīs in stock in Sweden yet. So only pictures for now.

    Layout looks nice and clean, dual slot spacing between Pci-e slots.


    Same strong PWM as Gigabyte 790FX-DQ6


    AM3 CPU socket




    SB750 Chip and cooling/PWM


    Third Cooling, Whats underneath?




    DDR3 1666+ A-Data EE





    Hard to get a good photo here, but itīs an Clea CMOS switch!


    Again I donīt know how to use Photoshop, so photos is a bit "raw".
    Photos taken with Canon IXUS 980 IS.
    AMD
    955BE, 720BE & Athlon II 250
    Gigabyte 790FXT-UD5P F5 Bios
    Crucial Value 2*1Gb D9 JNM
    XFX 4770
    Seventeam 650w

  2. #2
    Xtreme Addict
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    NYC
    Posts
    1,943
    nice mine should be here later also
    Amd Nvidia/Ati -3dmark06 scorebord revisted

    asus L1N64-ws or /b depending on bios chip
    4x1gig 8500 gkill bpk
    2x opteron 8224 @ 3.8ghz
    http://www.xtremesystems.org/forums/...&postcount=236
    vga= 8800gt
    winxp pro

    custom chiller -31 water
    2x dtek fuzions
    bix3-with x3panaflo hi output
    antec 850 quattro

    heat under msimax abitmax and dfimax

  3. #3
    Xtreme Addict
    Join Date
    May 2003
    Location
    Hopatcong, NJ
    Posts
    1,078
    790X vs 790FX, what do you think? (UD4P vs UD5P)
    If I'm aiming at hitting the highest NB freq I can to make better use of DDR3. 2x16 Crossfire doesnt matter here

    The board looks quite good, but havnt ordered yet because nobody has the new chips in stock

  4. #4
    Xtreme Addict
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    EvE-Online, Tranquility
    Posts
    1,978
    Quote Originally Posted by Miwo View Post
    790X vs 790FX, what do you think? (UD4P vs UD5P)
    If I'm aiming at hitting the highest NB freq I can to make better use of DDR3. 2x16 Crossfire doesnt matter here

    The board looks quite good, but havnt ordered yet because nobody has the new chips in stock
    If the IMC's are the same DDR3 or DDR2 sderiously wont have any effect on your NB.
    Synaptic Overflow

    CPU:
    -Intel Core i7 920 3841A522
    --CPU: 4200Mhz| Vcore: +120mV| Uncore: 3200Mhz| VTT: +100mV| Turbo: On| HT: Off
    ---CPU block: EK Supreme Acetal| Radiator: TCF X-Changer 480mm
    Motherboard:
    -Foxconn Bloodrage P06
    --Blck: 200Mhz| QPI: 3600Mhz
    Graphics:
    -Sapphire Radeon HD 4870X2
    --GPU: 750Mhz| GDDR: 900Mhz
    RAM:
    -3x 2GB Mushkin XP3-12800
    --Mhz: 800Mhz| Vdimm: 1.65V| Timings: 7-8-7-20-1T
    Storage:
    -3Ware 9650SE-2LP RAID controller
    --2x Western Digital 74GB Raptor RAID 0
    PSU:
    -Enermax Revolution 85+ 1250W
    OS:
    -Windows Vista Business x64


    ORDERED: Sapphire HD 5970 OC
    LOOKING FOR: 2x G.Skill Falcon II 128GB SSD, Windows 7

  5. #5
    Xtreme Addict
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    NYC
    Posts
    1,943
    One of the nice things about this AM3 setup is that the DDR3 bus is fully independent of the CPU bus. Set your DDR3 bus to whatever you want and forget about it. Scale you CPU bus all you want and your RAM stays right where you set it.
    http://enthusiast.hardocp.com/articl...50aHVzaWFzdA==

    i need confirmation on this. if this is true
    Amd Nvidia/Ati -3dmark06 scorebord revisted

    asus L1N64-ws or /b depending on bios chip
    4x1gig 8500 gkill bpk
    2x opteron 8224 @ 3.8ghz
    http://www.xtremesystems.org/forums/...&postcount=236
    vga= 8800gt
    winxp pro

    custom chiller -31 water
    2x dtek fuzions
    bix3-with x3panaflo hi output
    antec 850 quattro

    heat under msimax abitmax and dfimax

  6. #6
    Xtreme Addict
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    1,489
    My UD5P should arrive tomorrow or the day after, same with my G.Skill DDR3-1600. The soonest I think I can get my CPU is thursday from shopblt.com, they show in stock on wednesday.
    Asus G73- i7-740QM, Mobility 5870, 6Gb DDR3-1333, OCZ Vertex II 90Gb

  7. #7
    Xtreme Member
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Finland
    Posts
    140
    Holy moly... confirmation anyone?

  8. #8
    Xtreme Addict
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    2,477
    in news section in the AM3 reviews theres a guy who wrote a review go ask him
    i3 2100, MSI H61M-E33. 8GB G.Skill Ripjaws.
    MSI GTX 460 Twin Frozr II. 1TB Caviar Blue.
    Corsair HX 620, CM 690, Win 7 Ultimate 64bit.

  9. #9
    Xtreme Addict
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    1,489
    normally I wouldn't care for baby blue but I think this board is sexxxxxi
    Asus G73- i7-740QM, Mobility 5870, 6Gb DDR3-1333, OCZ Vertex II 90Gb

  10. #10
    Xtreme Addict
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    The Curragh.
    Posts
    1,294
    Truly a pity the 940 BE and 920 don't can't work in AM3 boards.

    Would have increased AMD marketshare abit.

  11. #11
    Xtreme Addict
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    1,489
    Quote Originally Posted by N19h7m4r3 View Post
    Truly a pity the 940 BE and 920 don't can't work in AM3 boards.

    Would have increased AMD marketshare abit.
    Especially since I already have both those chips. I need to get this GAS (gear acquisition syndrome) checked out.
    Asus G73- i7-740QM, Mobility 5870, 6Gb DDR3-1333, OCZ Vertex II 90Gb

  12. #12
    Xtreme Addict
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    The Curragh.
    Posts
    1,294
    Tell me about it, I've yet to even start OC'ing my 940 and I already want an AM3 setup

  13. #13
    Xtreme Addict
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Hungary (EU)
    Posts
    1,373
    Quote Originally Posted by msimax View Post
    http://enthusiast.hardocp.com/articl...50aHVzaWFzdA==

    i need confirmation on this. if this is true
    I think that it's not true. Check this. It can't be true becuse the reference clock is the source of the CPU, NB, HT, and RAM clocks. So if you raise the referece clock all of these will raise with it lineary.

    By the way where is you mobo?
    -

  14. #14
    Xtreme Addict
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Thessaloniki, Greece
    Posts
    1,306
    Quote Originally Posted by BadNizze View Post

    Third Cooling, Whats underneath?

    I'd guess thats the "Gigabyte Sata2" chip responsible for the additional sata connectors. Iirc its a Jmicron chip.
    Seems we made our greatest error when we named it at the start
    for though we called it "Human Nature" - it was cancer of the heart
    CPU: AMD X3 720BE@ 3,4Ghz
    Cooler: Xigmatek S1283(Terrible mounting system for AM2/3)
    Motherboard: Gigabyte 790FXT-UD5P(F4) RAM: 2x 2GB OCZ DDR3 1600Mhz Gold 8-8-8-24
    GPU:HD5850 1GB
    PSU: Seasonic M12D 750W Case: Coolermaster HAF932(aka Dusty )

  15. #15
    Xtreme Addict
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    EvE-Online, Tranquility
    Posts
    1,978
    Quote Originally Posted by N19h7m4r3 View Post
    Tell me about it, I've yet to even start OC'ing my 940 and I already want an AM3 setup
    Sounds like Im not alone with this

    Hell, if I had loads of money and no parents which whine now and then I prolly would need a 2nd home to store all my crap

    Just spend a load on watercooling and a 1250W PSU, so for a while Ill stay quiet How long that while may last, I dont know
    Synaptic Overflow

    CPU:
    -Intel Core i7 920 3841A522
    --CPU: 4200Mhz| Vcore: +120mV| Uncore: 3200Mhz| VTT: +100mV| Turbo: On| HT: Off
    ---CPU block: EK Supreme Acetal| Radiator: TCF X-Changer 480mm
    Motherboard:
    -Foxconn Bloodrage P06
    --Blck: 200Mhz| QPI: 3600Mhz
    Graphics:
    -Sapphire Radeon HD 4870X2
    --GPU: 750Mhz| GDDR: 900Mhz
    RAM:
    -3x 2GB Mushkin XP3-12800
    --Mhz: 800Mhz| Vdimm: 1.65V| Timings: 7-8-7-20-1T
    Storage:
    -3Ware 9650SE-2LP RAID controller
    --2x Western Digital 74GB Raptor RAID 0
    PSU:
    -Enermax Revolution 85+ 1250W
    OS:
    -Windows Vista Business x64


    ORDERED: Sapphire HD 5970 OC
    LOOKING FOR: 2x G.Skill Falcon II 128GB SSD, Windows 7

  16. #16
    Xtreme Member
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Potterville, MI
    Posts
    156
    If its the Gigabyte SATA2 under that cooler its 2 JMicron322 chips.

  17. #17
    Xtreme Addict
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    NYC
    Posts
    1,943
    Quote Originally Posted by Oliverda View Post
    I think that it's not true. Check this. It can't be true becuse the reference clock is the source of the CPU, NB, HT, and RAM clocks. So if you raise the referece clock all of these will raise with it lineary.

    By the way where is you mobo?

    By deeodee
    Amd Nvidia/Ati -3dmark06 scorebord revisted

    asus L1N64-ws or /b depending on bios chip
    4x1gig 8500 gkill bpk
    2x opteron 8224 @ 3.8ghz
    http://www.xtremesystems.org/forums/...&postcount=236
    vga= 8800gt
    winxp pro

    custom chiller -31 water
    2x dtek fuzions
    bix3-with x3panaflo hi output
    antec 850 quattro

    heat under msimax abitmax and dfimax

  18. #18
    Xtreme Addict
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    NYC
    Posts
    1,943
    its here
    Amd Nvidia/Ati -3dmark06 scorebord revisted

    asus L1N64-ws or /b depending on bios chip
    4x1gig 8500 gkill bpk
    2x opteron 8224 @ 3.8ghz
    http://www.xtremesystems.org/forums/...&postcount=236
    vga= 8800gt
    winxp pro

    custom chiller -31 water
    2x dtek fuzions
    bix3-with x3panaflo hi output
    antec 850 quattro

    heat under msimax abitmax and dfimax

  19. #19
    Xtreme Addict
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Hungary (EU)
    Posts
    1,373
    Quote Originally Posted by msimax View Post
    its here
    Great!

    Could you please tell me the exact distance between the memory slot and the retention bracket?



    Thanks in advance.
    -

  20. #20
    Brilliant Idiot
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Hell on Earth
    Posts
    11,085
    Bios shots



    heatware chew*
    I've got no strings to hold me down.
    To make me fret, or make me frown.
    I had strings but now I'm free.
    There are no strings on me

  21. #21
    Xtreme Addict
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    NYC
    Posts
    1,943
    they need a new bios with more timing controls thats for amateurs
    Amd Nvidia/Ati -3dmark06 scorebord revisted

    asus L1N64-ws or /b depending on bios chip
    4x1gig 8500 gkill bpk
    2x opteron 8224 @ 3.8ghz
    http://www.xtremesystems.org/forums/...&postcount=236
    vga= 8800gt
    winxp pro

    custom chiller -31 water
    2x dtek fuzions
    bix3-with x3panaflo hi output
    antec 850 quattro

    heat under msimax abitmax and dfimax

  22. #22
    Brilliant Idiot
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Hell on Earth
    Posts
    11,085
    yah well according to those bios options ctrl + F1 has not been tabbed, More options show up in bios for memory when you do that on the GX board..
    heatware chew*
    I've got no strings to hold me down.
    To make me fret, or make me frown.
    I had strings but now I'm free.
    There are no strings on me

  23. #23
    Xtreme Addict
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    NYC
    Posts
    1,943
    ok i hope so i was looking in the manual and it showed these bios shots. but they do have another bios release so anything possible
    Amd Nvidia/Ati -3dmark06 scorebord revisted

    asus L1N64-ws or /b depending on bios chip
    4x1gig 8500 gkill bpk
    2x opteron 8224 @ 3.8ghz
    http://www.xtremesystems.org/forums/...&postcount=236
    vga= 8800gt
    winxp pro

    custom chiller -31 water
    2x dtek fuzions
    bix3-with x3panaflo hi output
    antec 850 quattro

    heat under msimax abitmax and dfimax

  24. #24
    Brilliant Idiot
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Hell on Earth
    Posts
    11,085
    On a side note I now know how to get the HT up on my board.....they omit the fact that SB volts are tied into HT.....
    heatware chew*
    I've got no strings to hold me down.
    To make me fret, or make me frown.
    I had strings but now I'm free.
    There are no strings on me

  25. #25
    Xtreme Addict
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    NYC
    Posts
    1,943
    Quote Originally Posted by Oliverda View Post
    Great!

    Could you please tell me the exact distance between the memory slot and the retention bracket?



    Thanks in advance.
    bout a 1/2 inch


    By deeodee
    Amd Nvidia/Ati -3dmark06 scorebord revisted

    asus L1N64-ws or /b depending on bios chip
    4x1gig 8500 gkill bpk
    2x opteron 8224 @ 3.8ghz
    http://www.xtremesystems.org/forums/...&postcount=236
    vga= 8800gt
    winxp pro

    custom chiller -31 water
    2x dtek fuzions
    bix3-with x3panaflo hi output
    antec 850 quattro

    heat under msimax abitmax and dfimax

Page 1 of 44 123411 ... LastLast

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •