Page 114 of 185 FirstFirst ... 1464104111112113114115116117124164 ... LastLast
Results 2,826 to 2,850 of 4616

Thread: Gigabyte EX58-UD5/Extreme Discussion Thread

  1. #2826
    Xtreme Enthusiast
    Join Date
    Mar 2006
    Posts
    702
    Quote Originally Posted by rge View Post
    Thanks, yeah my delta from air intake 26.2 C to water 32.1 C = 5.9C. I would need a Quad rad or 140x3 to get maybe another 2-3C or delta down to 4C is about the best I could do with fan speed I am willing to use, 1400 rpm 6/push/pull, and maybe another 1-2C with heatkiller, but they are out of stock everywhere. About 4-5C I could gain which would definitely help, 83 would make me much happier than 88 load. I have reseated 4x all within 1C of each other. Biggest issue is 50C delta between water temps and core temps vs 40C delta I had with my i940, not sure if all that is just hot cpu or some of it is IHS/block contact non-ideal.

    So far I am settling for 4.4 prime 13hrs stable with vcore 1.34, at least temps are reasonable.

    Those temps are way better!!!
    I'm glad I bought my HK and the TFC x360 when I did
    If the heat continues to be a problem, feell free to send me that 950 and I will keep it cool for you
    Asus RIVE Bios 2003
    3930k 4.5 ghz @1.29v
    G-SKILLS 32gig ddr-1600 ripjaws Z
    Enermax Evo Galaxy 1250W
    2x EVGA GTX 480 Superclocked SLI @ 900/1800/2000
    X-Fi Fatal1ty Titanium PCI-E
    4 x crucial Realssd C300 256 Raid 0
    Areca 1880i
    Seagate 1TB
    CM HAF 932
    On water:
    HK 3.0
    2x MCP655
    FESER X360
    Blackice GTX 480
    DD-GTX 480 VGA blocks
    DD Reservoir
    Windows 7 64bit

    Dell 3008WFP 30"

    Help Save Lives Join World Community Grid!


  2. #2827
    Registered User
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Athens, Greece
    Posts
    28
    Quote Originally Posted by koc View Post
    I like the EX58-UD5 , its very easy to OC and rock solid stable mobo
    I'm running my CPU @3.8 v1.12 and my memory @1900 v1.64 Only

    I also reached 4.0 very easy ( 20 X 200 ) and its very stable , but 3.8 its just fine for my games
    Hi mate. New to this and could use some help.
    Tried following giga's guide to 4Ghz found here (vcore 1,4v) and couldnt post.
    I just want to reach 3,8-3,6 and be ok for now. (Summer being really hot in Greece.I have like 31-33 C ambient right now )

    If you could spare me some time, could you post the exact changes you made in your bios to reach that nice overclock?


    I have the F7 bios, which one do you use?
    Any suggestions on xmp profiles when OCing? should it be disabled?
    And what are the stock MHz for your memory; 1900 sound hard for me to reach with the 1600MHz sticks I ve got which btw reach 1600MHz only with xmp enabled, otherwise they run at 1066...

    Thanks in advance mate.
    i7 920 D0 4GHz | Rampage II extreme | Dominators 3x2Gb 1600MHz | Asus GTX580
    Corsair AX850 | Haf-X and W/C | postville 80GB | Dell u2412m | Win7 ult SP1
    ---
    Q6600 G0 3,2GHz | Asus P5B deluxe | ZALMAN 9700 LED| Adata 2x2 +Supertalent 2x1 GB |
    Gigabyte GTX285 | CHIEFTEC CFT-560A | 690 II adv | Samsung LE40F86BD| Win7 ult SP1

    ~ Play and enjoy, you might die tomorrow ~

  3. #2828
    Xtreme Member
    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    226
    Memory run 1066 if you have everything on stock
    But 1600 its enough for 4ghz, but what did you sett on the vtt-volt?
    I running UD4P with F8 bios and running 4ghz on 1,2v vcore and 1,27vtt. The same settings on F7.
    Did you remember to sett qpi link speed to X36 and sett Uncore to 2+1 ( if you have choose 6 on the memory you have to set 13 on uncore)
    Last edited by The Water Dog; 06-08-2009 at 07:47 AM.
    1.pc: Evga 4way, 980X, 3x5870, 3x2 1600mhz GT
    Storage: 3xOcz Vertex 1, Vertex 2 64gb and 2x150gb Raptor. -Updating-

  4. #2829
    Registered User
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Athens, Greece
    Posts
    28
    I did exactly as suggested by gigabyte's guide.
    vcore 1,4v , vtt 1,5-1,52v .
    C1E, xmp, intel turbo, all disabled.
    Memory x6, uncore 13, qpi x36.
    i7 920 D0 4GHz | Rampage II extreme | Dominators 3x2Gb 1600MHz | Asus GTX580
    Corsair AX850 | Haf-X and W/C | postville 80GB | Dell u2412m | Win7 ult SP1
    ---
    Q6600 G0 3,2GHz | Asus P5B deluxe | ZALMAN 9700 LED| Adata 2x2 +Supertalent 2x1 GB |
    Gigabyte GTX285 | CHIEFTEC CFT-560A | 690 II adv | Samsung LE40F86BD| Win7 ult SP1

    ~ Play and enjoy, you might die tomorrow ~

  5. #2830
    Xtreme Addict
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Toronto, Canada
    Posts
    1,938
    Their guide is bunk dude. That VTT voltage is unnecessary and that vcore is for C0 920's not D0's.
    GB 790XTA UD4
    GSkill Pi Black 2000 Cas9
    ASUS 4870
    Enermax Revolution 1050+





    http://www.heatware.com/eval.php?id=67661

  6. #2831
    Xtreme Member
    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    226
    yeah, the voltage in that guide is to high, If you have a D0 that need 1,4vcore under load , i will say you are a realy unlucky dude.
    1.pc: Evga 4way, 980X, 3x5870, 3x2 1600mhz GT
    Storage: 3xOcz Vertex 1, Vertex 2 64gb and 2x150gb Raptor. -Updating-

  7. #2832
    Xtreme Addict
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    MA/NH
    Posts
    1,254
    Quote Originally Posted by ReverendMaynard View Post
    With Win 7 RC 64bit? Doubt it unless you're going to servers with a very lenient PB setup, which I tend to stay away from.
    ORLY?

    when u try last? gimme a server for either and i'll go there now

    Mpower Max | 4770k | H100 | 16gb Sammy 30nm 1866 | GTX780 SC | Xonar Essence Stx | BIC DV62si | ATH AD700 | 550d | AX850 | VG24QE | 840pro 256gb | 640black | 2tb | CherryReds | m60 | Func1030 |
    HEAT

  8. #2833
    Xtreme Addict
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    1,440
    Quote Originally Posted by hlonipha View Post
    Those temps are way better!!!
    I'm glad I bought my HK and the TFC x360 when I did
    If the heat continues to be a problem, feell free to send me that 950 and I will keep it cool for you
    LOL...yeah, I actually am planning a new case just to cool my i7 better...not to mention in future when 16 core versions/32nm comes out...cant wait to see how hot those will be, regardless of what intel states about increased power efficiency, which obviously goes out the window with OCing.

    I will try the HK as soon as one comes in stock somewhere, and getting one of these cases (link below) if they ever get built...and put a quad rad up top just for i7, and video cards will do fine with 360.

    http://www.xtremesystems.org/forums/...d.php?t=219974

  9. #2834
    Xtreme Enthusiast
    Join Date
    Mar 2006
    Posts
    702
    Quote Originally Posted by rge View Post
    LOL...yeah, I actually am planning a new case just to cool my i7 better...not to mention in future when 16 core versions/32nm comes out...cant wait to see how hot those will be, regardless of what intel states about increased power efficiency, which obviously goes out the window with OCing.

    I will try the HK as soon as one comes in stock somewhere, and getting one of these cases (link below) if they ever get built...and put a quad rad up top just for i7, and video cards will do fine with 360.

    http://www.xtremesystems.org/forums/...d.php?t=219974
    yea that case is very nice hopefully he goes to production with it. I will get one as well. I want a monsta quad rad and the x360 to cool my GTX 295's as well. Until then, my HAF 932 will have to do.
    Asus RIVE Bios 2003
    3930k 4.5 ghz @1.29v
    G-SKILLS 32gig ddr-1600 ripjaws Z
    Enermax Evo Galaxy 1250W
    2x EVGA GTX 480 Superclocked SLI @ 900/1800/2000
    X-Fi Fatal1ty Titanium PCI-E
    4 x crucial Realssd C300 256 Raid 0
    Areca 1880i
    Seagate 1TB
    CM HAF 932
    On water:
    HK 3.0
    2x MCP655
    FESER X360
    Blackice GTX 480
    DD-GTX 480 VGA blocks
    DD Reservoir
    Windows 7 64bit

    Dell 3008WFP 30"

    Help Save Lives Join World Community Grid!


  10. #2835
    Xtreme Addict
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    U.K.
    Posts
    1,204
    I've modded the Extreme F8x BIOS and updated the Intel AHCI ROM to 1.20E and Intel RAID ROM to v8.5.0.1030
    I tested it by flashing it to my UD5, and AHCI is working great.

    If anyone would like to try it:
    http://wright-pc.com/pyr0/UD5/EX58_Mod/EX58EXm.F8x
    Last edited by Pyr0; 06-09-2009 at 10:48 AM.
    i950 (3035B684)
    Gigabyte EX58A-UD3R
    3x4GB G.Skill PC3-12800 7-8-7-24
    HIS Radeon HD 6970 2GB & Dell 3007WFP-HC
    Asus Xonar DX
    128GB C300, Velociraptor & Sammy F3's
    Corsair AX850W
    Windows 7 Ultimate x64 SP1

  11. #2836
    Xtreme Addict
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    UK
    Posts
    1,084
    I need to learn what AHCI means
    TJ07 | Corsair HX1000W | Gigabyte EX58 Extreme | i7 930 @ 4ghz | Ek Supreme | Thermochill PA 120.3 | Laing DDC 12v w/ mod plexi top | 3x2gb Corsair 1600mhz | GTX 680 | Raid 0 300gb Velociraptor x 2 | Razer Lachesis & Lycosa | Win7 HP x64 | fluffy dice.

  12. #2837
    Xtreme Addict
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Kuwait
    Posts
    1,016
    4.0 and rock solid



    Gaming rig;
    ASUS RAMPAGE IV BLACK EDITION
    I7-4390K
    G.SKILL Trident X 16GB 2400
    Intel 530 240GB
    2x Asus GTX780
    Corsair AX1200
    HP ZR30w 30
    Win 8.1 pro
    Sound rig;
    Auzen X-Fi H.T. HD --> Yulong D100 MKII --> D-7100

  13. #2838
    Xtreme Member
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Cumbria, UK
    Posts
    177
    That is some nice low volts for 4ghz koc...I'm at 3.6ghz on the same volts (1.5v in BIOS??), wonder if it'll get me to 4ghz??

  14. #2839
    Xtreme Addict
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Kuwait
    Posts
    1,016
    That is some nice low volts for 4ghz koc...I'm at 3.6ghz on the same volts (1.5v in BIOS??), wonder if it'll get me to 4ghz??
    wow 1.5v for 3.6
    i run 3.8 with 1.1v only and 4.0 with 1.2 only in the bios and its very stable
    you dont need more than 1.2-1.3v for 4ghz
    Gaming rig;
    ASUS RAMPAGE IV BLACK EDITION
    I7-4390K
    G.SKILL Trident X 16GB 2400
    Intel 530 240GB
    2x Asus GTX780
    Corsair AX1200
    HP ZR30w 30
    Win 8.1 pro
    Sound rig;
    Auzen X-Fi H.T. HD --> Yulong D100 MKII --> D-7100

  15. #2840
    Xtreme Addict
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Kuwait
    Posts
    1,016
    Hi nikolas61;
    I notes that your CPU @4537 and score 24141 in 3Dmark VANTAGE

    And my CPU @4.0 and score 53185 in 3Dmark VANTAGE



    am i wrong or what ?
    Gaming rig;
    ASUS RAMPAGE IV BLACK EDITION
    I7-4390K
    G.SKILL Trident X 16GB 2400
    Intel 530 240GB
    2x Asus GTX780
    Corsair AX1200
    HP ZR30w 30
    Win 8.1 pro
    Sound rig;
    Auzen X-Fi H.T. HD --> Yulong D100 MKII --> D-7100

  16. #2841
    Xtreme Addict
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Toronto, Canada
    Posts
    1,938
    Quote Originally Posted by koc View Post
    Hi nikolas61;
    I notes that your CPU @4537 and score 24141 in 3Dmark VANTAGE

    And my CPU @4.0 and score 53185 in 3Dmark VANTAGE



    am i wrong or what ?
    That's because you have physx enabled, he doesn't. People who disable it, usually submit their scores to hwbot where it is an illegal setting.
    GB 790XTA UD4
    GSkill Pi Black 2000 Cas9
    ASUS 4870
    Enermax Revolution 1050+





    http://www.heatware.com/eval.php?id=67661

  17. #2842
    Registered User
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    28
    I was wondering if I could get some help in the right direction with my Extreme board. My system specs are listed in my sig, but to start off, using my old DFI UT x58 and ASUS P6T6 I was able to get my rig to post at 20x192(with turbo mode on, so I guess 21x) no problem. For that setting I used 1.325v vCore, 1.3v VTT, 1.8v PLL, 1.8v DRAM, and about 1.26v for the IOH (not ICH). Ram I would leave on Auto timings and start at the lowest multi/speed listed in bios (generally under 1200MHz). Now using these settings with bot the DFI and ASUS I got the board to post up to 21x216 with out a problem, but now, those settings don't even post. My D0 I got second hand from someone who using a Gigabyte Extreme was able to get this chip to do 4.62GHz, so I know the problem most likely is a BIOS setting, but since I am unfamiliar with some of the new terms and general layout of Gigabyte, I'm not sure where to start, so any help would be greatly appreciated. Thanks in advance.
    Core i5 650
    GB H55M-UD2H
    2x2GB Redline Enhanced 998805
    eVGA GTX 275 FTW
    Enermax Revolution 85+ 1050w

  18. #2843
    Registered User
    Join Date
    Jun 2005
    Posts
    61
    Quote Originally Posted by Pyr0 View Post
    I've modded the Extreme F8x BIOS and updated the Intel AHCI ROM to 1.20E and Intel RAID ROM to v8.5.0.1030
    I tested it by flashing it to my UD5, and AHCI is working great.

    If anyone would like to try it:
    http://wright-pc.com/pyr0/UD5/EX58_Mod/EX58EXm.F8x
    Where did you get F8x bios?
    Is this the one with improved bclk ?
    I've tried the mod version of F8b but i've lost some dividers therefore I returned to the regular F8b. With this F8x mod happens the same?
    Thanx
    :: w3520 cooled by EK supreme
    :: Gigabyte EX58-UD5 //2x3gb PC12800 Gskill PI//GTX260//Corsair HX1000

  19. #2844
    Xtreme Member
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Cumbria, UK
    Posts
    177
    Quote Originally Posted by koc View Post
    wow 1.5v for 3.6
    i run 3.8 with 1.1v only and 4.0 with 1.2 only in the bios and its very stable
    you dont need more than 1.2-1.3v for 4ghz
    Would help if I could type...should have read 1.15v .

  20. #2845
    Xtreme Addict
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Kuwait
    Posts
    1,016
    That's because you have physx enabled, he doesn't. People who disable it, usually submit their scores to hwbot where it is an illegal setting.
    well , i disable the physx and i score 24921 for the CPU
    i think this is fair result
    Gaming rig;
    ASUS RAMPAGE IV BLACK EDITION
    I7-4390K
    G.SKILL Trident X 16GB 2400
    Intel 530 240GB
    2x Asus GTX780
    Corsair AX1200
    HP ZR30w 30
    Win 8.1 pro
    Sound rig;
    Auzen X-Fi H.T. HD --> Yulong D100 MKII --> D-7100

  21. #2846
    Registered User
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Croatia
    Posts
    19
    Quote Originally Posted by Pyr0 View Post
    I've modded the Extreme F8x BIOS and updated the Intel AHCI ROM to 1.20E and Intel RAID ROM to v8.5.0.1030
    I tested it by flashing it to my UD5, and AHCI is working great.

    If anyone would like to try it:
    http://wright-pc.com/pyr0/UD5/EX58_Mod/EX58EXm.F8x
    Pyr0, you rock!!

    Saved me some time doing that myself (was still waiting to get F8X mailed to me)

  22. #2847
    Xtreme Member
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Stoke on Trent, England
    Posts
    313
    Quote Originally Posted by Arcanum View Post
    Pyr0, you rock!!

    Saved me some time doing that myself (was still waiting to get F8X mailed to me)
    Yeah Pyr0 you do rock

    aka "THE MAN"

    Day
    Board: DFI LanParty UT X58-T3eH8 (2009-02-17)
    CPU: Intel Core i7-920 Batch:3835A799
    RAM: Corsair TR3X6G1866C9DF 3x2GB Dominator 9-9-9-24 1866 1.65V Triple Channel
    GPU: ATI Radeon HD 4870 X2
    Sound: onboard
    HDD: 3x30GB OCZ Vertex RAID0 , 2X300GB VelociRaptor RAID0
    DVD: Samsung SATA DVD/RW
    PSU: Thermaltake 1200W
    OS: Vista x64 SP1

  23. #2848
    Xtreme Member
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Belgrade, Serbia
    Posts
    301
    Quote Originally Posted by koc View Post
    well , i disable the physx and i score 24921 for the CPU
    i think this is fair result
    your result is ok.




    i disable the physx and i score 27534 for the CPU @4531MHz.


  24. #2849
    Xtreme Addict
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Toronto, Canada
    Posts
    1,938
    Quote Originally Posted by nikolas61 View Post
    your result is ok.




    i disable the physx and i score 27534 for the CPU @4531MHz.

    You're result is average at best for those clocks
    GB 790XTA UD4
    GSkill Pi Black 2000 Cas9
    ASUS 4870
    Enermax Revolution 1050+





    http://www.heatware.com/eval.php?id=67661

  25. #2850
    Xtreme Addict
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Bay Area, CA
    Posts
    1,138
    wow... so I tried to work with bios f8b and then f7 with nothing but horribleness. I would get the bioses loaded and start fresh from a clean slate then trying to get my old OC settings stable was a disaster... f8b went into a boot post loop every time I would even get half way through my bios configs... I would have to full power the mobo down (power out of the psu) to get it to stop. f7 made it through all the configs but windows would not load... after several hours of this I gave up and went back to f5e. Also, 7f was going the same damn multi-post thing making my areca raid card beeping like a smoke alarm in forest fire... the whole reason I wanted to get a new bios was to avoid that... so I guess all of these gigabyte bioses do this when the board is overclocked?? I am thinking about soldering the buzzer off the raid card at this point. sheesh!

    Gigabyte x58 UD5 / core i7 920 @ 3.8 / 6G ddr3 / 100G Patriot Inferno + 500G WD / gtx470 SLI watercooled / x-fi / 1KW enermax / 5760x1080 surround

    Gigabyte z68x-ud3-b3 / core i5 2400 @ 3.6 / 8G ddr3 / 120G Intel 510 + 120G Adata S599 + 2x 1T WD blue / Zotac gt430 / x-fi / 500w ocz / 1920x1200
    DFI pro875B / pressy 2.8 / 2g corsair xms pro / 6800gt agp / 150g raptor x / 500w ultra x-connect / lots of UV lighting / smiles
    MSI K7N2 Delta-L / Athlon xp2600+ / 1G ocz platinum / chaintech TNT2 / 2x Diamond Monster 3D II SLI / Audigy / more smiles

Page 114 of 185 FirstFirst ... 1464104111112113114115116117124164 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •