X

    Subscribe to New Ads!

    Receive weekly ads in your inbox!



Page 3 of 7 FirstFirst 123456 ... LastLast
Results 51 to 75 of 153

Thread: $5000+ Build: Comments?

  1. #51
    Registered User
    Join Date
    May 2008
    Posts
    55
    Get the Rampage Formula. If you are going to go all out, get the Rampage or Wi-Fi X48 from ASUS.

    Best boards ever. End of story [least from my experience anyway].

  2. #52
    Xtreme Member
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Southern California
    Posts
    113
    for ssd get this http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16820227344 for half price. i think they are faster too, except for access time
    Q6600
    Powercolor Ax6870 1GB
    Corsair HX620
    WD3200AAKS
    MSI p43 neo3
    patriot 2gb 800MHz

  3. #53
    Engineering The Xtreme
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    MA, USA
    Posts
    7,222
    DO NOT BUY A GIGABYTE BOARD for the love of $5k builds dont. Rampage Extreme or DFI x48 T3RS or Foxconn Blackops ONLY

    otherwise this looks great, sounds like an awesome build. word has it that swiftech is releasing a new WC kit with the apogee GTZ and an MCR320 so i would definitely wait for that kit for best cooling

  4. #54
    Xtreme Addict
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Red Maple Leaf
    Posts
    1,556
    Where's the Western Digital Velociraptor? It's a good drive. A couple in mirrored RAID would be a good idea. Stable.
    E8400 @ 4.0 | ASUS P5Q-E P45 | 4GB Mushkin Redline DDR2-1000 | WD SE16 640GB | HD4870 ASUS Top | Antec 300 | Noctua & Thermalright Cool
    Windows 7 Professional x64


    Vista & Seven Tweaks, Tips, and Tutorials: http://www.vistax64.com/

    Game's running choppy? See: http://www.tweakguides.com/

  5. #55
    Engineering The Xtreme
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    MA, USA
    Posts
    7,222
    Quote Originally Posted by B.E.E.F. View Post
    Where's the Western Digital Velociraptor? It's a good drive. A couple in mirrored RAID would be a good idea. Stable.
    hes getting SSDs why buy raptor?

  6. #56
    Iron Within Iron Without
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    EU - Czech republic
    Posts
    1,121
    Quote Originally Posted by SNiiPE_DoGG View Post
    hes getting SSDs why buy raptor?
    How safe is to work with SSD's under X64 Vista , who tried it long enough ?

    He will be a lab mice

    I personally would put the 5K bux in mi pigglet and wait for nehalem. Buying an PC now is no good imo
    Sony PS3 | Nintendo Wii + Nintendo Wii Fit

    By Mercedes - Adventure Trips around Middle Europe in a Youngtimer | https://www.facebook.com/S.Mercedesem - Like Us, if you Like us that is

  7. #57
    Registered User
    Join Date
    May 2008
    Posts
    55
    Quote Originally Posted by SNiiPE_DoGG View Post
    hes getting SSDs why buy raptor?
    Because I heard they have the worst transfer rates.

    One I read up on had 58MBps. Forgot which one it was.

  8. #58
    Xtreme Addict
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Red Maple Leaf
    Posts
    1,556
    Quote Originally Posted by Scray XXI View Post
    Because I heard they have the worst transfer rates.

    One I read up on had 58MBps. Forgot which one it was.
    Must have been an old one. I'm talking about the new Western Digital Velociraptor VR150.




    BTW. SSDs cannot be defragmented. Reduces life. Don't know how it affects performance.
    E8400 @ 4.0 | ASUS P5Q-E P45 | 4GB Mushkin Redline DDR2-1000 | WD SE16 640GB | HD4870 ASUS Top | Antec 300 | Noctua & Thermalright Cool
    Windows 7 Professional x64


    Vista & Seven Tweaks, Tips, and Tutorials: http://www.vistax64.com/

    Game's running choppy? See: http://www.tweakguides.com/

  9. #59
    Registered User
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Los Angeles, CA
    Posts
    97
    Quote Originally Posted by B.E.E.F. View Post
    BTW. SSDs cannot be defragmented. Reduces life. Don't know how it affects performance.
    Interesting, I didn't know that. I'm a defrag nut, I run VoptXP on a fairly regular basis and I will on the SSD once everything's loaded. But... I intend to use the SSD for my system drive for the OS only. I don't run a swap (uh why would I?) and my desktop will actually be on my e:\ drive, RAID-5.

  10. #60
    Xtreme Addict
    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    1,387
    You are lucky in not running a swap/page file that some programs dont FAK up. Some applications NEED a pagefile defined.

  11. #61
    Engineering The Xtreme
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    MA, USA
    Posts
    7,222
    Quote Originally Posted by jas420221 View Post
    You are lucky in not running a swap/page file that some programs dont FAK up. Some applications NEED a pagefile defined.
    thats why i run a 512mb one

  12. #62
    Xtreme Addict
    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    1,387
    I run a 2GB size on a different HDD than my OS. Works out like a champ!

  13. #63
    Xtreme Cruncher
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    MD, USA
    Posts
    1,973
    Quote Originally Posted by B.E.E.F. View Post


    BTW. SSDs cannot be defragmented. Reduces life. Don't know how it affects performance.
    This is not true. The mtron drives are rated at 50GB of writes per day for 140 years. And defragmentation only affects performance on writes, not reads.
    3570K ● Asus V Gene ● 8GB Mushkin DDR3-2133 ● EVGA 660 Ti SC ● Seasonic X750 ● 128GB Samsung 830 SSD & External 1TB RAID1

    SupremeFX SPDIF -> MHDT Constantine DAC -> Darkvoice 336i Tube Amplifier -> AKG K701

  14. #64
    Registered User
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Los Angeles, CA
    Posts
    97
    Quote Originally Posted by jas420221 View Post
    You are lucky in not running a swap/page file that some programs dont FAK up. Some applications NEED a pagefile defined.
    I haven't run a swap in over 5 years. My old P4 workhorse had 2GB of Corsair, only 3-4 times did I ever run low. SWAP is a HD killer and a time waster and the ONLY time I ever ran into a SWAP requirement was with games.

  15. #65
    Xtreme Addict
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Red Maple Leaf
    Posts
    1,556
    Quote Originally Posted by Kobalt View Post
    And defragmentation only affects performance on writes, not reads.
    Well that's good news. [/sarcasm]
    E8400 @ 4.0 | ASUS P5Q-E P45 | 4GB Mushkin Redline DDR2-1000 | WD SE16 640GB | HD4870 ASUS Top | Antec 300 | Noctua & Thermalright Cool
    Windows 7 Professional x64


    Vista & Seven Tweaks, Tips, and Tutorials: http://www.vistax64.com/

    Game's running choppy? See: http://www.tweakguides.com/

  16. #66
    Xtreme Addict
    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    1,387
    Quote Originally Posted by Captain Zero View Post
    I haven't run a swap in over 5 years. My old P4 workhorse had 2GB of Corsair, only 3-4 times did I ever run low. SWAP is a HD killer and a time waster and the ONLY time I ever ran into a SWAP requirement was with games.
    LIke I said, you are lucky. Like I also said, I use the begining of a different HDD for my swap file so I dont have those issues.

  17. #67
    Xtreme Member
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Walnut, CA
    Posts
    125
    Quote Originally Posted by Scray XXI View Post
    Because I heard they have the worst transfer rates.

    One I read up on had 58MBps. Forgot which one it was.
    Aren't Raptors used for access speeds and not transfer speeds? I doubt anyone with 1 or 2 raptors are going to be copying 40GB files across each drive

    Quote Originally Posted by Captain Zero View Post
    Yep. Crunching. I was going to go Skulltrail, still wish I could but it's socket 771 and the QX9650 I already have is 775 - so I'm "stuck" with the QX9650, not that bad really!

    I'll go dual Nahalem on my personal build.
    Ahhhh i see good luck then!
    - It took God 7 days to create earth because he was rendering with Radiosity, Raytraced Shadows and Caustics.

  18. #68
    Registered User
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Los Angeles, CA
    Posts
    97
    You guys rock, really. Thanks for confusing the hell outta me lol

    Now I'm back on NewEgg and playing with 3 different wish lists and swapping out everything again. *sigh*

    Thanks for the input. Really, some great suggestions here.

  19. #69
    Iron Within Iron Without
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    EU - Czech republic
    Posts
    1,121
    Quote Originally Posted by jas420221 View Post
    You are lucky in not running a swap/page file that some programs dont FAK up. Some applications NEED a pagefile defined.
    Running without swap for 6 months now, only problem I had was that I could play Guitar Hero 3
    Sony PS3 | Nintendo Wii + Nintendo Wii Fit

    By Mercedes - Adventure Trips around Middle Europe in a Youngtimer | https://www.facebook.com/S.Mercedesem - Like Us, if you Like us that is

  20. #70
    Registered User
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Los Angeles, CA
    Posts
    97
    Quote Originally Posted by perkam View Post
    There is a Nehalem system in the XS Official Rig Building guide for $3,500 (without monitors) that will slap around your $5,000 rig.

    Perkam
    Linky to this bad boy? Like I said (a few times now) I've set aside $10k for a personal Nehalem build when it's available - oct/nov? I'd like to see this Nehalem box.

  21. #71
    Xtreme Addict
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Red Maple Leaf
    Posts
    1,556
    Quote Originally Posted by Kondik View Post
    Running without swap for 6 months now, only problem I had was that I could play Guitar Hero 3
    2x4GB config?

    Or 4x2GB config?


    Your sig isn't clear.
    E8400 @ 4.0 | ASUS P5Q-E P45 | 4GB Mushkin Redline DDR2-1000 | WD SE16 640GB | HD4870 ASUS Top | Antec 300 | Noctua & Thermalright Cool
    Windows 7 Professional x64


    Vista & Seven Tweaks, Tips, and Tutorials: http://www.vistax64.com/

    Game's running choppy? See: http://www.tweakguides.com/

  22. #72
    Xtreme Addict
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Red Maple Leaf
    Posts
    1,556
    Quote Originally Posted by Captain Zero View Post
    I've set aside $10k for a personal Nehalem build when it's available.
    If I were you I'd buy a $3000 box and keep upgrading.
    E8400 @ 4.0 | ASUS P5Q-E P45 | 4GB Mushkin Redline DDR2-1000 | WD SE16 640GB | HD4870 ASUS Top | Antec 300 | Noctua & Thermalright Cool
    Windows 7 Professional x64


    Vista & Seven Tweaks, Tips, and Tutorials: http://www.vistax64.com/

    Game's running choppy? See: http://www.tweakguides.com/

  23. #73
    Iron Within Iron Without
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    EU - Czech republic
    Posts
    1,121
    Quote Originally Posted by B.E.E.F. View Post
    2x4GB config?

    Or 4x2GB config?


    Your sig isn't clear.

    2 + 2 + 2 + 2
    It's pain in the to OC it, therefore I OC only in 800 -> 1066 range
    over 1100 Is unstable as hell , If I put more NB + Memory V it gets too hot for my taste , but I'm fine with the frequency of it now
    Sony PS3 | Nintendo Wii + Nintendo Wii Fit

    By Mercedes - Adventure Trips around Middle Europe in a Youngtimer | https://www.facebook.com/S.Mercedesem - Like Us, if you Like us that is

  24. #74
    Xtreme Guru
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Burbank, CA
    Posts
    3,808
    I PMMED you the system you should get

    also get this monitor instead
    http://www.mwave.com/mwave/DeepSearc...400w&ALL=y&TP=
    Last edited by GAR; 08-14-2008 at 02:19 PM.

  25. #75
    Registered User
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Los Angeles, CA
    Posts
    97
    Last edited by Captain Zero; 08-15-2008 at 08:36 AM.

Page 3 of 7 FirstFirst 123456 ... LastLast

Tags for this Thread

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •